zaterdag, mei 31, 2008

Aliens


Zapburu heeft de discussie rond UFO's en aliens altijd buiten deze kolommen weten te houden. Dat er buitenaards leven bestaat, ongetwijfeld. Dat ze verder zijn dan ons, zeer waarschijnlijk. Dat ze ons komen opzoeken in ruimteschepen, best mogelijk.

Maar het merendeel van de verhalen hierover zijn onverifieerbaar en daarmee volkomen oninteressant. Veel verder dan vage filmpjes op YouTube van lichtbollen komt het niet. Als je zweefsite Niburu mag geloven heeft iedere Nederlander intussen een ontmoeting gehad met inter-dimensionale wezens, totdat je de beschrijvingen leest: "Drie onaardse wezens met vleugels die razendsnel in een bocht door de straat en langs mijn huis, op en neer vlogen. Ik schrok, want ik dacht dat ik heel grote vleermuizen zag, maar dat waren het duidelijk niet. Ik dacht eerst dat het RODS (...) waren. Ze gingen razendsnel. Maar het waren eerder een soort extreem grote libelles, zo leek het. Ik hoorde een licht gebrom van de vleugels. Hun vleugels glommen op het licht van de straatlantaarns, een beetje als parelmoer en zilver." Wedden dat niemand anders dit gezien heeft?

Ook met fotografisch bewijs is het trouwens uitkijken geblazen. Vlak voor zijn dood verklaarde Robert Kenneth Wilson in 1993 dat zijn beroemde foto van Loch Ness gewoon een vervalsing was, en ook onderstaande filmpje van een alien uit Roswell bleek zo nep als wat.Maar nu is dan toch eindelijk het definitieve bewijs geleverd van een levend buitenaards wezen door een man uit Denver. Dat wil zeggen: ene Jeff Peckman beweert dat hij beschikt over echte video-opnamen van een alien. Die zijn vrijdag getoond aan een select publiek, overwegend journalisten en ambtenaren van het stadsbestuur van Denver. Peckman dringt aan op de vorming van een Extraterrestrial Affairs Commission (ontvangstcomité voor buitenaardsen).

En wat zagen al deze mensen? Een infrarood opname (foto boven, animatie hier) ruim vier jaar geleden gemaakt door een Amerikaan van een grijs wezen dat door het raam kijkt en met zijn ogen knippert, oftewel helemaal ET. "The thing is about 4 feet tall. The only thing that shows up in the video is his head. It pops up from underneath a window. But his eyes blink. His cheeks move. He turns his head side-to-side. This would be a very elaborate puppet."

De filmer was - dat zul je altijd zien - geen onbekende: Stan Romanek. Een Amerikaan die al sinds zijn vijfde iets met UFO's heeft en dingen meemaakt die wij aardse stervelingen alleen in Steve Spielberg-films zien. "There have been well over 100 individually unique experiences that Stan has encountered since December, 2000 that remain unexplainable. Being abducted is only one of many experiences."

Hoe komt het toch dat dit soort geluksvogels aliens telkens weer weten te vinden? Of zou hij onbedoeld in een Halloween-grap zijn getuind? Ook zo benieuwd wat Stan later op zijn sterfbed zal onthullen?

Labels:

4 Comments:

At 7:41 a.m., Anonymous Anoniem said...

Zit er erg cartoonachtig uit.

 
At 12:51 p.m., Blogger Billythekid said...

Het echte filmpje is nog niet vrijgegeven. De link verwijst naar een animatie. De echte film is minder duidelijk.

 
At 1:00 p.m., Blogger pow said...

Tja Niburu..Ik heb er laatst eens eens een half uurtje rondgekeken maar wat een vage bedoeling daar.
Ik ben het met Billy eens dat er een prima mogelijkheid is dat er buitenaards leven bestaat. Gezien de grote van het heelal is het zelfs aannemelijker dat het er wel dan niet is. Maar waarom het bij Niburu dan toch altijd lelijke muppets met een fetish voor medische ingrepen moeten zijn?

 
At 9:56 p.m., Blogger Billythekid said...

De hoofdrolspelers waren trouwens bij Larry King. Daar werd een cruciale vraag gesteld: als buitenaardse wezens naar ons toekomen, waarom die geheimzinnigheid? Waarom door een raam kijken? Waarom je niet voorstellen aan de regering?

Denk eens aan de eerste wereldreizigers die inheemsen ontmoetten in verre streken. Die gingen ze toch ook niet van een afstand observeren?

 

Een reactie posten

<< Home