zondag, juni 29, 2008

KatMicha Kat, onlangs door de Telegraaf voortijdig als correspondent aan de kant geschoven wegens een pisincident uit het verre verleden, heeft zich helemaal op Joris D. gestort. De hoge justitiebobo die volgens Kat en aanhang (waaronder de onvermoeibare Inanna) zo snel mogelijk moet hangen wegens vermeende pedofilie.

De affaire D. is helaas geen abc'tje, want het tot dusverre aangevoerde bewijsmateriaal is nogal mager of komt uit verdachte hoek, namelijk van of via criminelen die dankzij D. levenslang hebben gekregen. Het zwartmaken of intimideren van justitieambtenaren is niets nieuws.

Het is echter ook geen zaak die helemaal genegeerd kan worden, dus is het tamelijk moedig van De Telegraaf geweest om onlangs een artikel aan D. te wijden, maar wel met het voorbehoud dat de affaire wel eens een ‘doelbewuste beschadiging vanuit de onderwereld’ zou kunnen zijn. Dat vond Kat natuurlijk te schandalig voor woorden in het licht van wat hij 'de vele feiten rond D." noemt.

Het probleem is dat Kat D. zo graag achter de tralies wil hebben dat zijn journalistieke objectiviteit ver te zoeken is. Of vreselijke blunders begaat. Kat leek namelijk heel even een smoking gun te hebben: hij meende de stem van Joris te horen in een opname van AVRO's Netwerk en heeft D. vervolgens thuis gebeld in Den Haag. En voila, een match, beweert Kat.

Maar wie de uitzending nog eens beter beluistert ontdekt al snel het volgende: Netwerk zegt dat het de hand heeft weten te leggen op de tapverslagen, niet op de feitelijke bandopnamen. De voice over zegt duidelijk: Er is een deel opnieuw ingesproken. Wat volgt zijn opnamen van net iets te goede kwaliteit en stemmen die duidelijk een toneelstukje opvoeren. Oftewel: dit zijn gewoon nagespeelde tapverslagen. Anders slaat de opmerking "opnieuw ingesproken" natuurlijk nergens op.

Dit is in het algemeen het probleem met de Joris-bashers: het doel is niet waarheidsvinding, maar de standrechtelijke executie van hoge ambtenaren die in hun ogen per definitie fout zijn.

Een mooie opmerking op de site van Kat is deze: "In plaats van in De Haas en De T. medestanders te zien kakelt en fladdert Kat wild armwiekend door alle mogelijke scenario’s. Om tenslotte, daar kun je bij Kat de klok op gelijk zetten, uiteindelijk te belanden bij het scenario dat Kat het meest bevalt en waarmee hij zelf nog jaren vooruit kan: het Grote Gelijk dat voor Kat immer onbereikbaar achter de horizon verborgen blijft. En zolang Kat zijn eigen Grote Gelijk niet heeft kunnen bemachtigen is iedereen verdacht of was op zijn minst lid van de SS."

Labels:

7 Comments:

At 12:20 p.m., Anonymous Anoniem said...

@Billy de Spit:

Natuurlijk bestaat de kans dat het is na-gesproken.Opmerkelijk zoals u ook zegt: Nertwerk zegt dat de tapverslagen voor EEN DEEL opnieuw zijn ingesproken. Wel even precies zijn, B the KID! Het lijkt er voorts op dat u de feiten uit het dossier en uit de aangifte van Van der Plas onvoldoende kent. Het gaat hier niet om ‘nogal mager’ bewijs maar om een hoeveelheid bewijs die je in de doorsnee-zedenzaak vrijwel nooit tegenkomt. Desondanks heb ik altijd beweerd dat Demmink net als iedere andere burger een ‘eerlijk proces’ (voor zover dat mogelijk is) zou verdienen. En van Inanna blijf je af... begrepen?
M.K.

 
At 12:37 p.m., Blogger Billythekid said...

De tapverslagen zijn inderdaad voor EEN DEEL ingesproken. Door de AVRO, slimmerd!

 
At 1:10 p.m., Anonymous Rens said...

LOL. Zou de AVRO Demmink soms als inspreekacteur hebben ingehuurd?

 
At 1:59 p.m., Anonymous rens said...

Het wordt steeds mooier. De Demmink uit Netwerk was de verkeerde Joris. Stan de Jong bij Kat:

"De Joris uit de Netwerk-uitzending (later EenVandaag) is met honderd procent zekerheid niet Joris Demmink. Ik heb dat uit de eerste hand, en weet ook om welke Joris het ging. Het betrof een vrij hoge ambtenaar van het ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Sport. De man werd veroordeeld, inmiddels buiten dienst. Toeval bestaat soms…

 
At 8:50 p.m., Blogger Billythekid said...

Ik zie dat verschillende opmerkingen van mijn hand bij Klokkenluideronline.nl zijn terechtgekomen, maar ik heb ze daar niet geplaatst.

 
At 9:32 a.m., Anonymous Anoniem said...

Ik ook niet

 
At 1:09 p.m., Anonymous judeocon said...

Mischien een hulpje van de zon en schild brigade? Ik heb gehoord dat Tamso een machtige bondgenoot erbij heeft gevonden...

 

Een reactie posten

<< Home