maandag, juni 30, 2008

Verhuisklusje


De wederopbouw van het verwoeste World Trade Center in New York gaat waarschijnlijk veel langer duren dan verwacht. En de kosten vallen stukken hoger uit dan was aangenomen.

Volgens The Wall Street Journal komt de bouw van het nieuwe WTC-complex niet af voor 2015 en kunnen de kosten tot 3 miljard dollar hoger uitvallen dan de 15 miljard dollar waarvan tot dusver werd uitgegaan.

Dat is een bittere pil voor WTC-eigenaar Larry Silverstein of Pullerstein, zoals de complotters hem liefdevol noemden. Die gaan er nog altijd van uit dat Silverstein - als Jood - op de hoogte was van de aanslagen en in de zomer van 2001 nog snel even een terroristenverzekering afsloot zodat hij na 9/11 met verzekeringsgeld de door asbest waardeloos geworden WTC torens kon vervangen. Als gezegd: Complotters hebben nooit veel begrepen van de verzekeringen en financiering rond het WTC en nog minder van de huurconstructie. De ware toedracht lees je nog een keer hier.

Maar kijk niet raar op als je op vage complotsites weer eens leest dat Pullerstein stinkend rijk is geworden van de aanslagen.

Nog meer 9/11-fun: Kleintje Muurkrant bericht over de dansende Israëliërs die na de aanslagen op de WTC torens op het dak van hun wagen stonden te hossen. Ze waren van de in New Jersey gevestigde verhuisfirma Urban Moving Systems, wat natuurlijk gewoon een frontfirma was van de Mossad, aldus Kleintje, zonder de bron te noemen. "Maar nu blijkt dat Urban Moving Systems in 2001 een bedragje van 498.750 dollar heeft ontvangen van de Amerikaanse overheid. Dat moet een flink verhuisklusje zijn geweest. Daarnaast ontving de baas van het spul Dominik Suter ook nog uit onbekende Amerikaanse bron een toetje van 166.250 dollar. Oftewel een ruime 6,5 ton."

6,5 ton voor een dansje op een verhuiswagen? You gotta be kidding!

De interesse voor de dansende Israëliërs kwam door een foutieve berichtgeving van The New York Times, die suggereerde dat de mannen al voor de aanslagen aan het filmen en fotograferen waren. Dat bleek later weer niet te kloppen, maar complotters klampen zich meteen vast aan zo'n foutief bericht om het vervolgens nooit meer los te laten. De Israëliërs stonden volgens eigen zeggen te dansen omdat ze de complicaties van de aanslagen maar al te goed begrepen. Niet echt smaakvol, en door sommigen later vergoelijkt als "jeugdige onbezonnenheid".

Maar 'ondanks' de zogenaamde financiering door de Amerikaanse overheid, werden de vijf Israëliërs wel gewoon gearresteerd, en maanden vastgehouden op verdenking van medeplichtigheid. De Mossad-connectie is, in tegenstelling tot wat links en rechts is beweerd, nooit aangetoond. Sowieso bestond er beleid ten aanzien van in de VS verblijvende Mossad-agenten. En Mossad agenten die de aandacht trekken door op een wagen te hossen? Klinkt ook niet geloofwaardig.

En waar komt die 498.750 dollar vandaan? Van deze site. Geen betaling, maar een lening door de (federale) Small Business Association: een van de vele trouwens. Ingewikkeld weer, zo'n betaling over vele schijven, en dat voor...ja, wat eigenlijk? De duckwalk op een verhuiswagen? Chuck Berry had het voor minder gedaan.

Labels: , ,

28 Comments:

At 7:26 p.m., Anonymous Sandocan said...

Bil, jij bent gewoon een juw-full idioot dat (want voor mij besta je niet meer judeo-wc-papier) het lekker vindt om bij de geestelijke zowel als welke andere ballen dan ook vastgeklemd te worden gehouden.
In welke martel-kelder ben jij groot gebracht? Sadomasochistische joden geteisem...

 
At 9:14 p.m., Anonymous donkerdoorn said...

Jezus Billy. Doe je huiswerk eens. Zelfs de FBI heeft gemeld dat Urban Moving Systems een mossad connectie had. De eigenaar is ook flink aan de tand gevoeld.

Ook het bericht van de New York Times is al honderd jaar geleden onderuitgehaald.

Blijf je een beetje hangen in die weinig "geupdate" debunkersites of what?

Die eppo van kleintje muurdingus heeft waarschijnlijk een beetje hier gekeken.

http://donkerdoorn.zaplog.nl/site/article/9_11_de_rare_subsidies_aan_urban_moving_systems

Volgende keer weer de volwassen jongens pakken, oke? Dit stukje was absolute bagger en debunker onwaardig ;)

("Silverstein als jood", smakeloos)

 
At 9:31 p.m., Anonymous donkerdoorn said...

Hier het hele verhaal...
http://www.cooperativeresearch.org/entity.jsp?entity=paul_kurzberg

 
At 10:06 p.m., Anonymous Anoniem said...

Billy blijft wel op de Retro tour gaan. Van dat tijdstip van die five dancing Israeli is helemaal geen tijdstip genoemd, niet in de media en zelfs door de waarheidsbeweging niet. Het tijdstip is helemaal niet interessant. Wat wel interessant is dat die vijf Israeli die daar stonden toe te kijken, vijf leden waren van de Israelische Mossad en in het bezit waren van Arabische paspoorten. Dat vergeet onze blinde Billy uiteraard aan zijn lezerspubliek te vertellen.

 
At 10:09 p.m., Blogger Billythekid said...

Donkerdoorn, knap hoe jij altijd weer dingen in artikelen leest die er helemaal niet staan.

In het ABC artikel waar je in je eigen stukje met koeienletters naar verwijst staat nergens - maar dan ook helemaal nergens - dat de Mossad connectie is aangetoond. De FBI geeft in tegenstelling tot wat jij beweert helemaal niks toe.

Het staat er trouwens duidelijk: "For the FBI, deciphering the truth from the five Israelis proved to be difficult" "Many U.S. government officials still believe that some of them were on a mission for Israeli intelligence. But the FBI told ABCNEWS, "To date, this investigation has not identified anybody who in this country had pre-knowledge of the events of 9/11."

Lees nog maar eens over dan.

En lees eens wat beter de volgende keer. Silverstein als Jood is natuurlijk wat complotters ervan zeggen, dus als je dat smakeloos vindt, ga eens klagen tegen je complottervriendjes.

Er zit, zoals gebruikelijk weer eens geen enkele logica achter dit verhaal, maar Donkerdoorn knoopt de losse eindjes weer met gemak aan elkaar en vergeet de logica.

Subsidies verstrekken aan een aantal lieden die gearresteerd worden en het land uitgezet. Nou vertel, hoe zit dat precies?

 
At 10:13 p.m., Blogger Billythekid said...

""Billy blijft wel op de Retro tour gaan."

Nou, niet echt hoor, de aanleiding waren twee berichten die vandaag zijn gepubliceerd. Actueel, wat?

 
At 10:20 p.m., Anonymous Anoniem said...

Geloof niet dat Jan Portein zich orienteert op Zapruder. Wishful thinking...

 
At 11:10 p.m., Anonymous donkerdoorn said...

Nee. Vijf Israëlis waarvan, laten we het zo zeggen, de FBI suggereert dat ze Mossad zijn, die een poly afname weigeren en als dat toch gebeurt ervoor zakken, en onder zware politieke druk vrijkomen en en bogus rechtzaak aanspannen.

Het stukje over de FBI heeft trouwens betrekking op de "preknowledge" en niet het feit of ze Mossad of niet zijn.

Zoals gebruikelijk brouw je zelf weer een leuk verhaaltje Billy. De losse lijntjes worden prachtig om het "complotter" stopwoord gewoven, maar wat je zegt is slechts suggestie.

Fred...je moest eens weten...

 
At 11:13 p.m., Anonymous gbeliever said...

wel fijn dat die walgelijke torens nog niet staan in elk geval, heheh...ik hoop wat dat betreft ook dat binnenkort iedereen denkt dat 9/11 een inside job was, dan komen ze er vast helemaal niet.

 
At 6:39 a.m., Blogger Billythekid said...

Zie je nou wat je doet, Donkerdoorn? Je buigt het hele verhaaltje weer naar je eigen interpretatie toe, terwijl het feitelijk nergens staat.
De FBI suggereert niks, het tegendeel staat er.

Feiten, Donkerdoorn! Niet denken dat iets ergens staat en dan bij hoog en laag beweren dat het er staat. Maar ik ben eerlijk gezegd niks anders van je gewend.

Nog een keer: leg mij nu eens de logica van dit hele verhaal uit, inclusief subsidies, de arrestaties, etc.

PS Ja, de heren gedroegen zich verdacht, maar daarmee hoeven het nog geen Mossad agenten te zijn.

 
At 7:26 a.m., Anonymous Anoniem said...

Billy, wat is het toch jammer voor je (of je opdrachtgevers) dat je juist door het be-roeren van deze berenputten de stank ervan alleen maar doet toenemen! (link)

As an American born Jew, Silverstein is committed to Jewish causes. He was chairman of the board of the United Jewish Appeal (UJA) and remains a member of the executive committee, along with his wife, Klara, who is also a founding member of the Jewish Women's Foundation. His son, Roger, and his daughter, Lisa, are also UJA contributors. Roger Silverstein, director of leasing for WTC 7, serves on the executive committee of the Real Estate Executive Division of the UJA, and his daughter Lisa is co-chair of the UJA (source). According to its website, the UJA is the most successful local charity in the history of the United States, and has raised millions of dollars in support of the Jewish community and the state of Israel.

BRON:
http://crimesofzion.blogspot.com/2007/06/silverstein-and-911.html

 
At 8:59 a.m., Anonymous Crap said...

Donkeyboy, gewoon even een linkje waar staat dat de FBI heeft aangetoond dat de heren van de Mossad zijn. En dit keer niet aankomen met weer een vage site.

 
At 9:35 a.m., Anonymous Rens said...

En hoppa, weer een half-gestoorde joden-basher.

 
At 10:05 a.m., Anonymous vullis-man said...

"Donkeyboy, gewoon..."

The Israeli owner of the Mossad "front" company who fled to Israel after his "movers" were caught filming the World Trade Center attacks remains at large although the FBI, which has an office in Tel Aviv, has his name on its terror suspect list.

BRON:
http://www.erichufschmid.net/TFC/Bollyn-Israel-harbors-911-suspects.html

 
At 10:14 a.m., Anonymous Anoniem said...

Laat die mafkees toch.
Eenieder weet wat ie doet en waarom.
Dan ga je dat toch ook niet nog eens voeden.
Gewoon dood laten bloeden.

 
At 10:24 a.m., Anonymous Crap said...

Wat zei ik nou: geen vage sites! Kom je weer met die malloot van een Hufschmid aanzetten.

 
At 3:40 p.m., Anonymous Pieter said...

Nog een aardig debunkfilmpje over het NYT misverstand: http://www.youtube.com/watch?v=4x_ADzZ4vw0

 
At 5:53 p.m., Anonymous Anoniem said...

Of ze stonden te dansen of niet,doet niet echt te zake.
Wat eerder relevant is,was hun uitspraken voor de camera.
Omdat ze dagelijks van doen hadden met terreuraanslagen,bekeken ze deze aanslag en namen het op.
En van te voren,wisten ze dat.
En die rechecheur zei dat ze zeiden dat ze niet de vijand waren,maar hun vrienden.
Waarvoor zou je dat moeten zeggen,als je niks op je kerfstok heb.
Hier lul je jezelf niet uit.

 
At 6:55 p.m., Anonymous donkerdoorn said...

De link van coop-research, hierboven Crap.

 
At 7:14 p.m., Anonymous Crap said...

"Hier lul je jezelf niet uit."

Makkelijk. Sinds wanneer laten Mossad agenten zich herkenbaar interviewen op tv? Nou...?

 
At 7:15 p.m., Anonymous Crap said...

"Omdat ze dagelijks van doen hadden met terreuraanslagen,bekeken ze deze aanslag en namen het op."

Ja, er liepen nog meer mensen met camera's die dag. Kijk maar op YouTube.

 
At 7:31 p.m., Blogger Rogier said...

Op de Coop pagina staat inderdaad "The FBI concluded", maar met een verwijzing naar een artikel in Forward, "a publication geared towards the Jewish population in the US, reported in 2002 that the FBI concluded at least two of the five were Mossad agents and that all were on a Mossad surveillance mission."

En laat dat artikel nu niet meer bestaan. Is ook niet meer te vinden in het archief. Omdat het niet juist was, soms?

Kan ook gewoon weer de interpretatie zijn van de samensteller van deze bloemlezing.

Degenen die de jongens zag (ene Maria) deed dit NA de aanslagen. Er zijn GEEN verklaringen van activiteiten VOOR de aanslagen.

 
At 2:10 p.m., Anonymous Anoniem said...

"En laat dat artikel nu niet meer bestaan. Is ook niet meer te vinden in het archief. Omdat het niet juist was, soms? "

Laat nou gewoon geen enkel artikel uit die periode meer bestaan, simpelweg omdat het online archief van de forward niet verder terug gaat dan 5 jaar. Of het artikel al dan niet juist was heeft daar dus weinig mee van doen.

Overigens is hetzelfde nieuws ook bevestigd destijds door Vincent Cannistraro, voormalig chef contra-terrorisme van de CIA, door de Jerusalem Post, de Haaretz en tal van andere media.

Maar het blijft natuurlijk altijd aantrekkelijk om te pretenderen dat het enkel uit de koker van ''complotters'' komt, en pure onzin betreft.

 
At 3:36 p.m., Anonymous Pieter said...

Weer fout: "According to Cannistraro, many people in the U.S. intelligence community believed that some of the men arrested were working for Israeli intelligence. Cannistraro said there was speculation as to whether Urban Moving had been "set up or exploited for the purpose of launching an intelligence operation against radical Islamists in the area, particularly in the New Jersey-New York area."

Daarmee is het geen bevestiging. Gaat weer om vermoedens.

Maar het is makkelijk om het als definitief te presenteren.

 
At 1:11 p.m., Anonymous Anoniem said...

9/11 is a zionist job!

 
At 6:02 p.m., Blogger heilloze profetie said...

anoniem kijkt kinderporno!

 
At 12:24 p.m., Anonymous Anoniem said...

Moet je horen wie het zegt! :0

Als iemand zich bezig houdt met kinderporno dan zijn het wel dat zieke neocons/zionisten tuig waar jij je zo verwand mee voelt. Vandaar misschien dat je er over begint? :)

Lees het boek geschreven door jouw vriend Lewis Libby maares, zal je vast wel aanspreken heilloze..

http://www.libertypost.org/cgi-bin/readart.cgi?ArtNum=115940&Disp=15

 
At 12:32 a.m., Blogger heilloze profetie said...

Frappant hoe je de indruk wekt mij meent te kennen. Te schijterig om onder je vaste nick te posten anoniem? Ik heb ook een donkerbruin vermoeden dat je mijn post niet echt begrepen hebt.

 

Een reactie posten

<< Home