woensdag, juli 16, 2008

Marskuikentjes


Complot verzinnen? Tekstschrijver Arjan Gout doet het je voor. Eerst ga je uitleggen dat over het algemeen nogal denigrerend wordt gesproken over complotdenkers en dat dat niet terecht is. Want - en let nu even op, Arjan heeft er verstand van - "inmiddels is het voor iedereen met een beetje gezond verstand wel duidelijk dat je juist eerder een complotdenker moet zijn, om de 'officiƫle' lezing te geloven over de aanvallen op de WTC-torens en het Pentagon. Dankzij de via internet verzamelde informatie staat vrijwel vast dat het hier een 'inside job' betrof." Waarom? "Iedereen die 'Il Principe' van Machiavelli gelezen heeft, weet dat deze truc al eeuwenlang door machthebbers wordt toegepast, doorgaans met groot succes."

Dit is, beste cursisten, de zogeheten omgevallen boekenkast-truc. Je laat zien dat je erg belezen bent en dat je beschikt over kennis die een ander allang had kunnen weten, als hij even had opgelet. Na deze binnenkomer is de rest van je complot appeltje-eitje. Gewoon wat losse feiten aan elkaar knopen. Eerst begin je over Fred Spijkers, u weet wel, de klokkenluider bij Defensie, wiens dossier moest verhuizen naar het geheime Nationaal archief. Dan citeer je een stuk over Spijkers waarin het verboden prestigewapen AP-23 wordt genoemd, waarvan Defensie nog een hele voorraad zou hebben liggen.

Dan google je even en kom je terecht bij de vuurwerkramp in Enschede. De onderzoekers van deze ramp vonden delen van ontstekingsmechanismen van militaire explosieven, mogelijk ook van AP-23 landmijnen. Enfin, de clou is een inkoppertje: "Werd de - onder het vuurwerk verstopte - voorraad foute en afgedankte munitie hiermee doelbewust 'gecontroleerd' vernietigd? Op een hete dag, en een zaterdagmiddag, zodat zoveel mogelijk bewoners van de aangrenzende Roomwijk hopelijk niet thuis zouden zijn, zuks om het aantal slachtoffers te beperken? Heeft men zich wellicht vergist, en gedacht dat de schade van de 'opruimactie' beperkt zou blijven tot het fabrieksterrein?"

Volstrekt logisch gedacht van onze knappe kop Arjan. Je had die mijnen ook elders tot ontploffing kunnen brengen, diep onder de grond bijvoorbeeld, maar veel handiger is het om het met fabriek en al op te blazen. Valt helemaal niet op. Laat geen enkel spoor na. Toch?

Het enige wat nu nog rest is je onthullende onderzoek wereldkundig maken bij NuJIJ. Alleen had Arjan dat laatste beter niet kunnen doen, getuige de wat al te sceptische reacties: "Ik denk dat Enschede met een invasie van kaliumnitraat-snuivende marskuikentjes te maken had. En dat ze daarom de boel maar hebben doen ontploffen. Volgende complotje graag....." "Deze theorie mist nog wel iets. Namelijk de watersnoodramp in '53, die staat hier vast mee in verband......." "Laten we eerst 9/11 maar oplossen goed? Er zijn grenzen." "9/11 = 0,818181818181818. Opgelost" "Ik heb diep medelijden met de zieke geesten die dit soort onzin opschrijven om zichzelf even belangrijk te voelen. Het grote gevaar is, als ze maar lang genoeg blijven doorschreeuwen is het al gauw "Het internet staat er vol mee, en nog geloof je het niet?"

Hmm, Arjan moet nog maar eens flink oefenen op de complotten.

Labels:

6 Comments:

At 9:16 a.m., Anonymous Rens said...

"Het internet staat er vol mee, en nog geloof je het niet?"

Dat argument heeft hij al gebruikt voor 9.11. Als het op internet staat, is het waar.

 
At 6:43 p.m., Blogger sander said...

http://nl.youtube.com/watch?v=PfT--I_Bmw0&feature=related

http://nl.youtube.com/watch?v=FVbAiPmRvnc&feature=related


Ik heb even een paar links toegevoegd.
allemaal zijn het vraagtekens over de ware gehalte die gegeven werd.
De bovenste is super vertraagd laten zien wat het wtc invloog.
Je weet wel dat fragment van meichael herkengazi of hoe die iraanse zionist ook mogen heten.
De tweede is media opname's ca een half uur na de aanslag,waarin al verteld word hoe het WTC echt na beneden kwam.
Zelf een zogenaamde eyewitness wist wel even te vertellen hoe het kwam.
Dit is duidelijk een voor opgezet plan.
Mindcontrole noemen we dat.
helaas is die fragment al gewist door tube.
Die andere laat ook de fakery zien.

De echte complotters zijn jullie die de officiele verhaal als waar achten.
Ga vanavond maar weer de fabeltjeskrant kijken en sesamstraat.

 
At 7:26 p.m., Anonymous Anoniem said...

en het verschil met dit blog is?????

 
At 12:55 a.m., Anonymous Anoniem said...

Had die Billy maar een boekenkast, dan kwam er misschien niet zoveel dommigheid uit. Die kneus weet echt helemaal niets. Omdat zijn eigen wereld zo bekrompen en daardoor eenvoudig is, moet de wereld wel zo zijn.

 
At 7:41 a.m., Anonymous Crap said...

Een weer zeer 'belezen' opmerking, anoniem. Je moet eens wat vroeger naar bed?

 
At 9:13 a.m., Anonymous Pieter said...

"Omdat zijn eigen wereld zo bekrompen en daardoor eenvoudig is, moet de wereld wel zo zijn."

Precies het blikveld van de complotter. Amen.

 

Een reactie plaatsen

<< Home