donderdag, juli 03, 2008

Battle for truth and justice!


De Joris D-campagne van journalist Micha Kat draait inmiddels op volle toeren. Kat leidt een freelancersbestaan in Bangkok, maar lijkt het drukker te hebben zijn dagelijkse column voor Klokkenluider.nl waarin de omstreden justitietopman het keer op keer moet ontgelden in het kader van de battle for truth and justice. Kat is niet tevreden voordat barbertje hangt, schuldig of niet. Dat Kat daarbij flinke uitglijers maakt die hij niet corrigeert of een willekeurige roddel op zijn eigen site zonder meer voor waar aanneemt, hoort allemaal bij dit niets ontziende stookvuur.

Ook moet ongeveer elk medium het ontgelden dat niet achter hem aan holt. Zo richt Kat de pijlen op de 'pedofielen krant' De Telegraaf, inderdaad dezelfde krant die hem als correspondent in dienst zou nemen (en nu plotseling zo fout is als wat), als die niet meteen iedere brief over de justitieman wil publiceren. En ook Geen Stijl deugt niet, want het shocklog weert alle postings "over sexmonster op justitie". En als journalist Stan de Jong schrijft dat Netwerk in een tv uitzending een verkeerde Joris D. heeft genoemd, heeft De Jong zich natuurlijk weer in de luren laten leggen door bronnen die er alle belang bij hebben Joris D. te beschermen. Sterker nog, beweert Kat (serieus?), rond 2004 is een set-up opgezet om een zogeheten ‘tweede Joris’ te creëren die zou figureren in de beruchte Netwerk-uitzending. Dit uiteraard met als doel de echte Joris uit de wind te houden. Waarop De Jong van de weeromstuit maar schrijft dat een onderzoek naar de topman misschien toch wel wenselijk zou zijn.

Maar zoals gezegd, de beschuldigingen komen vooral uit de hoek van degenen die er alle belang bij hebben dat D. beschadigd wordt, zoals de advocate van een mede door D.'s toedoen veroordeelde Turkse topcrimineel. En dat maakt deze zaak, ook als ze op waarheid zou berusten, uiterst zwak. Reden waarom de affaire Joris D. vooral een handjevol webloggers lijkt bezig te houden, en de politiek niet echt kan boeien. Kat sleept er maar van alles bij om de affaire flink op te kloppen, maar geen argument komt echt aan. Eigenlijk net zoiets als de almaar dooretterende Zaplog discussies over 9/11 tussen complotters en debunkers, die ook nergens meer toe leiden.

Labels: ,

4 Comments:

At 11:16 p.m., Blogger heilloze profetie said...

Ordinair volksgerecht dus.

 
At 12:46 a.m., Anonymous Joost said...

Joost mag weten waarom dit armzalige weblogje in godsnaam nog bestaat.

 
At 12:56 p.m., Anonymous Pieter said...

Die Kat is in elk geval compleet aan het doordraaien.

 
At 1:22 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Joost mag weten waarom dit armzalige weblogje in godsnaam nog bestaat."

Tja, het is nogal pijnlijk voor je, dat begrijpen we :P

 

Een reactie posten

<< Home