zaterdag, juli 05, 2008

Bogus at the Beeb


Waardoor stortte het 47 verdiepingen tellende WTC7 op 9/11 in? We houden jullie niet langer in spanning: door branden. Dat vertelt Shyam Sunder van NIST morgen bij de BBC in The Conspiracy Files: "Our working hypothesis now actually suggests that it was normal building fires that were growing and spreading throughout the multiple floors that may have caused the ultimate collapse of the buildings."

Inderdaad, duh! Het is altijd de opvatting van de NIST onderzoekers geweest, maar ze hebben er wel ongeveer twee jaar over gedaan om tot die conclusie te komen. Dat het onderzoek zo lang heeft geduurd is niet uitzonderlijk, zegt Sunder. Een gemiddeld onderzoek naar een vliegtuigongeluk neemt evenveel tijd in beslag.

Sunder geeft wel toe dat het vrij uniek is dat een wolkenkrabber door brand instort. Maar WTC7 was dan ook een bijzonder gebouw, dat over een elektriciteitsstation en de ondergrondse was gebouwd. De branden hielden uren aan en werden niet geblust. Volgens NIST werden met name de dunnere steunbalken verzwakt, waarna het hele gebouw in elkaar zakte. Directe oorzaak van de branden is volgens NIST het in elkaar storten van de Noordtoren die 100 meter verderop stond. Uit nieuwe foto's zou de schade pas goed blijken.

Het eindrapport van NIST zou deze maand nog moeten verschijnen. En zoals NIST al eerder heeft aangekondigd, daarin zal aan de hand van berekeningen ook worden ingegaan op de suggesties van gecontroleerde sloop. Al moet je dat niet tegen complotters zeggen. Die beweren doodleuk weer dat "andere mogelijke verklaringen voor de instorting door de Amerikaanse overheid tot dusver niet (werden) onderzocht." Bogus at the Beeb, zet zo'n complottertje dan weer meteen boven het stukje, want iemand moet de schuld krijgen.

WTC7 was de laatste strohalm voor de 9/11 complotters. Zo'n gebouw kon onmogelijk rechtstandig instorten, riepen ze zeven jaar lang in koor. Dat was het ultieme bewijs voor een inside job, al konden ze geen enkele geloofwaardige verklaring voor het opblazen verzinnen. Nagesprongen, riep sloopexpert Danny Jowenko enthousiast toen hem door Zembla videobeelden werden getoond (zonder nadere uitleg). Het werd een soort mantra voor complotters. WTC7 moest tot de bodem toe uitgezocht worden. Welnu, dat is gebeurd, maar complotters willen de conclusies simpelweg niet horen, laat staan accepteren.

Labels:

5 Comments:

At 1:41 p.m., Anonymous Anoniem said...

Heel plausibel verhaal, dat instorten door brand. Die branden waren namelijk zo heet dat NASA weken later vanuit de lucht warmteplekken kon meten die veel hoger van temperatuur waren dan elk denkbare open brand.

Wat mij wel verbaast is dat de schrijver van dit voorschot op de uitzending kennelijk al op de hoogte is van alle tegenkritiek, die we in de uitzending hopelijk ook mogen vernemen.

 
At 10:25 p.m., Anonymous Crap said...

Nog even het rapport en dan is het snel stil bij de complotters.

 
At 12:28 a.m., Anonymous Billy The Quit said...

http://alexjonesexposed.blogspot.com/
Haha!

 
At 11:38 a.m., Anonymous Anoniem said...

"http://alexjonesexposed.blogspot.com/"

Yup, ook weer een teken dat de 'truth movement' aan het wegzinken is.

 
At 11:39 p.m., Anonymous Anoniem said...

Nog nooit is zo een gebouw door brand totaal ingestort en wat doet men, men vernietigt het puin ipv het te onderzoeken en "bewijst" nu de "instorting door brand theorie" met computeranimatie...

Heeft iemand hier nog hersens of is het allemaal al te laat.

 

Een reactie posten

<< Home