maandag, juli 28, 2008

Martelkelder


Hoe een vermeend complot gierend uit de hand kan lopen. Volgende week donderdag doet de rechter uitspraak over de kwestie Micha Kat versus Fortis. De advocaten van de Belgische Fortis-topman Lippens betoogden vandaag in de rechtbank dat de publicaties van Kat over over gruwelijke pedofiele mishandeling "onnodig grievend, lasterlijk en smadelijk waren", er geen enkele rechtvaardiging voor de beschuldigingen is en Kat zich slechts heeft beroepen op anonieme bronnen, met name Kleintje Muurkrant. De advocaten verklaarden ook nog - met verwijzing naar de anonieme getuigenissen die Kat zo gretig citeert - dat "de gehele Belgische pers X1 en X2 voor fantasten verklaart". Met de Stichting Endangered Freedom (Het Vrije Volk) is inmiddels geschikt, maar het lijkt er sterk op dat Kat - die maandag verstek liet gaan en zelfs geen advocaat had gestuurd - 20.000 euro moet dokken voor zijn publicaties op Klokkenluideronline.nl.

Kat krijgt op zijn site natuurlijk veel bijval voor zijn strijd tegen de 'pedo-horror'. Maar de reaguurders hebben, misschien wel vanwege hun (overigens terechte) woede over pedonetwerken, weinig oog voor echte feitelijkheden. Er zijn domweg te veel discussies over het waarheidsgehalte van getuige X1 oftwel Regina Loef om de beschuldigingen tegen Lippens te rechtvaardigen. Kat had kunnen volstaan met de constatering dat Lippens wordt genoemd in de X dossiers, maar barbertje moest hangen. Liefst gisteren. Net als eerder justitiebobo Demmink of in een heel ander verband NRC hoofdredacteur Folkert Jensma, met wie Kat in onmin leefde.

Tot overmaat van ramp is Kat ook nog een typische complotdenker. Deejay Adam Curry interviewde Kat over Demmink voor Arrow Radio, maar aan het interview werd nooit meer vervolg gegeven en was ook niet online op te vragen. En Kat meent nu te weten waarom: Curry en zijn geliefde Patricia Paay hebben jarenlang gewoond in het pand aan de Amsterdamse Keizersgracht (497) waar het centrale lid - zeg maar de ’spil’- van een Nederlandse pedofielenetwerk in zijn ‘martelkelder’ minderjarige jongetjes misbruikte. "Misschien hebben Adam en Patricia in hun tuin op de Keizersgracht wel wat botten gevonden van Marokkaanse jeugd-prostitues die naar verluidt door de advocaat van Beatrix zouden zijn doodgemarteld…"

Curry bevestigt overigens zelf in de commentaren zelf de nare vibe in het appartement en de achtertuin, waar gewapend beton is gestort van wel een meter dik! Om nuchter af te sluiten: "Ik ben zelf niet bang voor het pedo-justitie apparaat, maar ik heb beperkingen opgekregen van de juristen van Arrow, die wel graag hun zender in de lucht houden, waar ik ook begrip voor heb."

Labels: ,

9 Comments:

At 8:57 p.m., Anonymous pow said...

[off-topic]Billy, enige tijd geleden las ik het verontrustende bericht dat je overweegt te stoppen met het blog...al meer info?[/off-topic]

[enigszins on-topic]Die Kat is zo langzamerhand zo ver afgedwaald dat toch werkelijk niemand zijn geblaat nog serieus kan nemen. Het is bijna lachwekkend om te zien hoe iemand zichzelf zo belachelijk kan maken. Onwaarschijnlijk om vast te moeten stellen dat zelfs zulk opzichtig verdwaalde zielen nog gevolg vinden (bij zapruder dan wel maar toch....)[/enigszins on-topic]

 
At 10:10 p.m., Blogger Billythekid said...

stay tuned

 
At 11:53 p.m., Blogger heilloze profetie said...

Sinds wanneer is die Kat eigenlijk zo geradicaliseerd? Ik las net dat ie sinds 2002 in onmin is met zijn vroegere werkgever, NRC, maar ik ben niet zo 1,2,3 tegengekomen dat hij toentertijd ook al zo geflipt was. Iemand?

PS: het zou jammer zijn als je ermee stopt Billy, je stukjes zijn een plezier om te lezen.

 
At 1:47 a.m., Anonymous rene said...

Ik blijf er maar op wachten tot IEMAND ooit eens dat goedkope "(overigens terechte)" achterwege laat in pedo-posts. Die Fok! crowd pleasers zijn zo vermoeiend...

Dat het tegen idioten zijn die tegen pedofielen zijn niet betekent dat je voor pedofielen bent begrijpt iedere niet-idioot ook zelf wel zonder dat soort betekenisloze interjecties. En idioten begrijpen sowieso niets.

Enige nut ervan is jezelf indekken voor kritiek, maar als het slechts kritiek van idioten is hoort die kritiek alleen maar welkom te zijn.

 
At 8:17 a.m., Blogger Billythekid said...

"PS: het zou jammer zijn als je ermee stopt Billy, je stukjes zijn een plezier om te lezen."

Ik ga over enige tijd stoppen met dit blog, maar niet met bloggen.

 
At 3:47 p.m., Anonymous Anoniem said...

Waar is Braad. Ik vond het altijd wel plezant een inkijk te krijgen in de belevingswereld van een volslagen doorgedraaide idioot. Kan Braad dit blog niet overnemen en blijven volblaffen?

 
At 10:49 p.m., Anonymous Stockholm Syndrome said...

Blijven moet blijven!
WE LOVE BILLY!!!
;)

 
At 10:50 p.m., Anonymous stockholm syndrome said...

-herstel: BILLY moet blijven!
WE LOVE BILLY!!!
;)

*hik*
*burp*

 
At 12:37 a.m., Anonymous Anoniem said...

Ik ruk me dagelijks af op de verrukelijke schrijfsels van Billy Braadworst & Company.

Please stay. :)

 

Een reactie posten

<< Home