zaterdag, juli 26, 2008

Giga dwangsommen


Aan de niet aflatende heksenjacht van journalist Micha Kat (foto) op justitietopman Demmink kwam deze week abrupt een einde. Nee, het was niet Demmink die Kat tot de orde riep, maar een nieuw "pedo-mikpunt" van Kat: Fortis-topman Maurice Lippens, wiens naam een jaar of tien geleden opdook in de uitgelekte X dossiers rond de Dutroux zaak. Dat was voor Kat kennelijk voldoende bewijs om Lippens aan de schandpaal te nagelen en Kat besloot Fortis ook nog maar eens te confronteren met een paar pittige vragen. Vieze mannen in deftige bedrijven, daar schiet Kat graag op.

De advocaten van Lippens kwamen meteen in actie. Voor de beschuldigingen was geen enkel deugdelijk bewijs voorhanden en Kat moet rectificeren. Maandag dient het kort geding. Ter 'ondersteuning' van zijn seksuele 'witwas-operatie' dreigt de Belgische edelman nu - zo meldde Kat vrijdag nog bij Het Vrije Volk (de tekst is daar inmiddels alweer verwijderd) - met "giga-dwangsommen". Om aan elk laatste restje twijfel "over zijn ultieme rechtschapenheid een einde te maken" wil de graaf dat 'gedaagden een voorschot op de schadevergoeding van 20.000 euro overmaken aan een stichting die zich bezighoudt met de bestrijding van kindermishandeling cq. seksueel misbruik van kinderen, naar keuze van eisers'.

Kat kreeg een paar CD ROMs van de zogenoemde X dossiers toegespeeld met daarin de namen van de gebroeders Lippens. In dat dossier, door de Belgische politie zelf al als "onbetrouwbaar" gekwalificeerd, staan enkel anonieme getuigenissen, onder wie verklaringen van de zeer omstreden Regina Louf, beter bekend als getuige X1. De personen die de getuigen noemen zijn nooit vervolgd.

Want zo simpel is dat natuurlijk niet. De vraag of deze getuigen de waarheid spreken is niet makkelijk te beantwoorden. Loze beschuldigingen van zogenaamde slachtoffers met als doel geld los te peuteren of gewoon om aandacht te trekken hebben we in het verleden vaker gezien: hoeveel middelbare dames hebben nu wel niet beweerd dat zij door oud-president Clinton zijn aangerand? En hoeveel moeders hebben gezegd dat Michael Jackson aan hun kind heeft gezeten? Dezelfde anonieme getuigen uit Dossiers X noemden ook rustig oud-politicus Willy Claes en nog wat Belgische coryfeeën.

Voor Kat is een naam in een dubieus dossier kennelijk aanleiding om een complete haatcampagne in gang te zetten, waarbij het treitergehalte voorop staat. Dat is geen journalistiek meer, dat is stemmingmakerij. Grote kans dat de rechter daar maandag een einde aan maakt.

Kat heeft aangekondigd dat hij in november het verhaal wederom online gaat zetten, dan met "meer informatie". Maar Het Vrije Volk heeft nu al gezegd dat de stukken niet terugkeren. Van de weeromstuit was Kat's Klokkenluideronline gisteren een groot deel van de dag uit de lucht.

Labels:

25 Comments:

At 2:42 p.m., Anonymous Anoniem said...

Billy, eerste linkje in de laatste alinea moet even gerepareerd worden.

Gek dat ik nog nergens reacties zie op het feit dat klokkenluider al de hele dag uit de lucht is. Meestal wordt er al moord en brand geschreeuwd als er een storing van 5 minuten is.

Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat mensen gaan roepen (Kat en Inanna voorop) dat uit deze tegenactie van Lippens wel blijkt dat ie schuldig is, net zoals ze roepen dat Demmink schuldig is omdat ie NIET reageert.. vast niet lang..

 
At 9:01 p.m., Anonymous Ruf Nachtergaele said...

de link die te vinden is via 'omstreden Regina Louf' is een artikel van 1998 van Harald Merckelbach met een aanvulling door Tim Trachet. De inhoud van dat artikel is grotendeels achterhaald en onjuist. Dat blijkt uit analyses van het X1 dossier zelf en uit vaststellingen door administratief en juridisch onderzoek dat gebeurd is na het verschijnen van dat artikel. Merckelbach is volgens mij zeker geen betrouwbare bron wat betreft uitspraken over de getuigenis en het onderzoek mbt Regina Louf.

 
At 10:45 a.m., Blogger Billythekid said...

Stuk gisteren offline gehaald om het vandaag aan te passen en te actualiseren. De rechter moet, in tegenstelling tot wat we gisteren dachten, nog zijn oordeel uitspreken.

 
At 11:06 a.m., Anonymous Rens said...

Maar omstreden blijf deze getuige, Ruf. Dus moet je daar extra voorzichtig mee zijn.

 
At 9:25 a.m., Anonymous Anoniem said...

Bent u dan zo betrouwbaar Ruf Nachtergaele?

 
At 9:30 a.m., Anonymous Anoniem said...

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel!

Dit geldt ook voor u Ruf Nachtergaele .................. en om Annemie Bulté (toen De Morgen en nu Humo ), Douglas De Coninck ( De Morgen ), Marie-Jeanne Van Heeswyck en Michel Bouffioux (toen Télémoustique ), Caroline Mangez ( Paris Match ) en andere getrouwen van de Witte Beweging, werkgroep morkhoven.

 
At 9:48 a.m., Anonymous Anoniem said...

Dit geldt ook voor u Ruf Nachtergaele
En voor u in het bijzonder!!!

 
At 10:16 a.m., Anonymous Anoniem said...

Ruf Nachtergaele,
Mag ik zo onbescheiden zijn om aan u de vraag voor te leggen, in welke hoedanigheid u hier bent?
Journalist of jurist?
Of bent u die bezieler achter alle verzonnen verhalen van Regina Louf?!

 
At 10:36 a.m., Anonymous Anoniem said...

Ruf Nachtergaele,
Was u de vriend niet van die veroordeelde pedofiel Marcel Vervloesem , die notabene ook al zoveel in de pap te brokken had met die bewuste werkgroep morkhoven wat betreft Regina Louf.
En bent u bij die werkgroep daar niet onder de naam van mariosufu?

 
At 10:42 a.m., Anonymous Crap said...

Nou dat gaat weer lekker, jongens!

 
At 10:48 a.m., Anonymous Anoniem said...

http://knokke-waakhond.com/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=9

 
At 10:54 a.m., Anonymous Anoniem said...

Een kwestie van geloof

KNACK 31 oktober 2001

De X-dossiers zijn onverwacht weer actueel geworden. Maar niet op de manier waarop sommige speurders, politici en journalisten dat graag hadden gezien.

Wie de aantijgingen van de zogenaamde X-getuigen - vooral X1 - nog eens wil horen bevestigen, kan daarvoor al sinds januari 1998 bij een half dozijn journalisten terecht. Die blijven de X'en vooral in De Morgen , Humo en hun boeken als geloofwaardige getuigen verkopen. En ze blijven ook de ondervragers van die vrouwen blindelings verdedigen tegen de kritiek die hen - vooral de rijkswachters Patriek De Baets en Aimé Bille - sinds 1997 overspoelt.
Die kritiek werd onlangs weer aangewakkerd naar aanleiding van het zoveelste boek in het verlengde van het Dutroux-onderzoek en de nevendossiers van de X'en. Flammarion, de Franse uitgever van Dossier Pédophilie. Le scandale de l'affaire Dutroux , werd op 18 oktober 2001 door een uitspraak in kort geding zelfs verplicht een protestmededeling van koning Albert II in te lassen ' contre les atteintes portées à sa réputation contenues dans cet ouvrage '.
Aan de hand van de al lang bekende beweringen van X3 en Christine D. wordt de vorst in dat boek immers met het misbruik van minderjarige meisjes in verband gebracht. Begin volgend jaar wordt het proces ten gronde gevoerd. Ook de twee bekendste rechercheurs, die vooral met X1 te maken hadden, en de journalisten die hen bijtraden, hebben het sinds kort weer hard te verduren.
Op basis van van nieuwe getuigenissen reconstrueerde Le Soir Magazine , tegen wie De Baets en de zijnen een proces voeren, immers hoe zij eind 1997 een mediacampagne orchestreerden. Naarmate er meer kritiek op hun aanpak van de X'en kwam, wilden zij hun visie op Dutroux, Nihoul en de X'en doordrukken. Dat zou gebeuren met de hulp van enkele journalisten, kamerlid Patrick Moriau (PS) en andere voortrekkers van de Witte Beweging.
De onthulling van dat onderonsje van 23 december 1997 bood volksvertegenwoordiger Tony Van Parys (CD&V) op 10 oktober 2001 nog eens de kans om minister van Justitie Marc Verwilghen (VLD) lastige vragen te stellen. Korte tijd later startte het Brusselse parket in dat verband zelfs een onderzoek, en dat leidde begin vorige week al tot een reeks ondervragingen. Op 24 oktober voerde Le Soir Magazine bijkomende getuigen aan en 's avonds bracht de RTBf die allemaal netjes in beeld in Au nom de la Loi .
ZWIJGENDE POLITICI

Wat blijkt nu? De Brusselse psychiater Marc Reisinger, kopstuk van de Witte Beweging en de vzw Pour la Vérité, heeft onder andere ten huize van zijn collega André Pinon, Patriek De Baets en Aimé Bille geholpen om journalisten hun verhalen over de zaak-Dutroux, de X'en en andere gerechtelijke onderzoeken in te lepelen. Het gaat onder meer om Annemie Bulté (toen De Morgen en nu Humo ), Douglas De Coninck ( De Morgen ), Marie-Jeanne Van Heeswyck en Michel Bouffioux (toen Télémoustique ), Caroline Mangez ( Paris Match ) en andere getrouwen van de Witte Beweging. ( zoals mariosufo / Ruf Nachtergaele de vriend van nonkel marcel)

 
At 11:07 a.m., Anonymous Anoniem said...

Ik vond dit op internet over ene Ruf N:


Ruf N. uit Ronse die n.b. vermeld staat in het boek x1 van Regina Louf en de drijvende kracht is achter alle leugens en verzonnen verhalen van de voor gek verklaarde Regina LouF.

 
At 1:10 p.m., Anonymous ruf nachtergaele said...

voor de berichtjes van een zekere anoniem raadt ik iedereen aan eens grondig te lezen wat over deze man te lezen is op mijn forum.
http://x1dossier.forumup.be/index.php?c=40&mforum=x1dossier&sid=69fff43707ec4ba49fb6a60df8b2e703

op al zijn opwerpingen is op het forum ruimschoots gereageerd;
http://x1dossier.forumup.be/

wie mezelf rechtsreeks wil contacteren kan dat steeds op ruf.nachtergaele@gmail.com

 
At 2:15 p.m., Anonymous Anoniem said...

Dan bent u de Ruf Nachtergaele die geregistreerd terug te vinden was op de pornosite: Zeikerdje

Zeikerdje! | Toen plassen pissen werd is het gezeik begonnen! Bel …; Ruf Nachtergaele; Nonkel Marcel; Mc Duvel; Robert72 … Dat hadden we bij Zeikerdje ! al ...

 
At 2:23 p.m., Anonymous Ruf Nachtergaele said...

aan de inhoud van de reacties van anoniem is nu overduidelijk te zien dat het om de internetstalker Daelman Martin uit Zedelgem gaat.Op zijn berichten geef ik verder geen commentaar meer.

 
At 2:48 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ja, een zinnig antwoord kan je zeker niet geven en dat heb je al bewezen op meerdere forums waar je eerst je overtuiging Regina louf wil aan de man brengen, maar wanneer je tegenwind ondervind, al vlug het hazenpad kiest.
http://www.potdorie.nl/weblog/index.php
http://forum.skepp.be/viewtopic.php?t=731
http://forum.tweevandaag.nl/viewtopic.php?t=113095
http://forum.politics.be/archive/index.php/t-60812.html
http://lvb.net/item/3244
http://misdaadjournalist.web-log.nl/misdaadjournalist/2008/03/is-het-verslag.html

 
At 2:51 p.m., Anonymous Anoniem said...

"De Brusselse psychiater Marc Reisinger, kopstuk van de Witte Beweging en de vzw Pour la Vérité, heeft onder andere ten huize van zijn collega André Pinon, Patriek De Baets en Aimé Bille geholpen om journalisten hun verhalen over de zaak-Dutroux, de X'en en andere gerechtelijke onderzoeken in te lepelen."

Heet dat niet een "journalistieke bron", wat was er precies "fout" aan deze ontmoeting, misschien kan je daar iets uitgebreider over zijn ? ;)

 
At 4:04 p.m., Anonymous Anoniem said...

http://misdaadjournalist.web-log.nl/misdaadjournalist/2008/07/zondag-27-juli.html

 
At 5:51 p.m., Blogger Rogier said...

Bij Misdaadjournalist (http://misdaadjournalist.web-log.nl/misdaadjournalist/2008/07/zondag-27-juli.html)

Als de discussie gaat over kinderporno, pedofilie en geheimzinnige netwerken (we hadden het hier pas over Zandvoort) duikt vaak de naam van getuige X1 op: Regina Louf. De 'Belgische Jolanda', die haar inspiratiebron in Epe vond (volgens mij, maar anderen zijn het daar niet mee eens, zoals men het in deze dingen zelden ergens over eens is bij het volstrekt ontbreken van feiten). Nu mag iedereen uiteraard denken en geloven wat hij of zij wil, dat zal mij grotendeels worst wezen, we hebben het hier over geloof, niet over feiten. En ook niet over serieuze journalistiek. De 'gelovers' proberen dat er wel steeds van te maken, door te verwijzen naar Belgische programma's en kranten en naar het Nederlandse Zembla.

Ik heb een paar van die afleveringen van Zembla over de X1-files bekeken, met stijgende verbijstering. Hoe is het mogelijk dat deze onzin onder de noemer van Zembla is uitgezonden? Het lijken mij in België in elkaar geknutselde spookverhalen (en zoals men zelf toegeeft: zonder enige concrete aanwijzing) maar dat is geen excuus. Dat hele Zembla is geen knip voor de neus waard als het zich niet alsnog distantieert van die serie documentaires. Misschien heb ik het allemaal verkeerd begrepen - en misschien was het een ander Zembla - maar als we het hebben over 'ons' Zembla (van Nova en de NOS, zeg maar), dan staat dat programma bij mij voortaan op de grijze lijst.

 
At 6:09 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ruf Nachtergaele krijgt er niet genoeg van, wat niet meer lukt in België probeert hij bij de noorderburen en dit onder meerdere namen.
http://www.standejong.nl/2008/07/26/belgische-beerput-kat-vs-fortislippens/#comments

 
At 10:37 a.m., Anonymous Anoniem said...

Toch maar opletten met De Morgen en De Coninck.
Journalist De Coninck heeft een volle trofeekast met veroordelingen door de Raad van de Journalistiek. De man fantaseert erop los. Heel Vlaanderen weet dat. Zelfs de bond van beroepsjournalisten neemt hem niet ernstig. De voorzitter schreef ooit in het ledenblad dat ze wel weten in welk bedje DC ziek is…
De Morgen noemt zichzelf kwaliteitskrant en in Nederland klinkt dat dan even door… Maar behalve enkele duizend lezers weet iedereen in Vlaanderen dat De Morgen de ene deontologische fout op de andere stapelt, verkocht is aan het regime, zich niet schaamt om leugens te verspreiden of kritici van het regime te brandmerken. Dus, totaal ongeloofwaardig!
Alles geen krant/journalist om als ‘bron’ te gebruiken voor een beetje ernstig onderzoeksjournalist.

 
At 10:36 a.m., Anonymous Anoniem said...

Onderschat de x dossiers niet jongens. Elke Belg weet dat de put enorm stinkt hier. Feit is dat er eindeloze fouten en bedreigingen zijn gebeurd. Met bewijsmateriaal werd erg losbandig omgesprongen en x1 wist details over bepaalde moorden te vertellen die ze van niemand had kunnen weten aangezien haar ondervragers die info pas maanden na de interviews toekregen en konden matchen...

 
At 10:58 a.m., Anonymous Anoniem said...

x1 wist details over bepaalde moorden te vertellen die ze van niemand had kunnen weten aangezien haar ondervragers die info pas maanden na de interviews toekregenHaha, laat ons lachen!!!!

 
At 8:25 p.m., Anonymous Anoniem said...

Een anonieme bron!!!!!

Een anonieme bron heeft de Britse politie gesuggereerd dat de Britse peuter Madeleine McCann vorig jaar in Portugal zou zijn ontvoerd op 'bestelling' van een Belgisch pedofilienetwerk.

 

Een reactie posten

<< Home