zondag, juli 27, 2008

Trial by media


De Brabantse (confectie) zakenman Robert Hörchner, verdacht van het opzetten van een Poolse hennepkwekerij, kwam afgelopen week op borgtocht vrij. Hörchner was vorig jaar nog het middelpunt van een intensieve (web) campagne van Micha Kat en Inanna, die beweerden dat deze "keurige zakenman" het slachtoffer was geworden van gemanipuleerde telefoontaps en verdachte rechterwisselingen. Oftewel: complot!

Omdat justitie zijn betrokkenheid bij de activiteiten van een XTC-bende niet zou hebben kunnen aantonen, zou men alles uit de kast hebben gehaald om de Brabander achter de tralies te krijgen en zou Hörchner aan Polen zijn uitgeleverd, waar hij toevallig voor weer een andere zaak werd gezocht. In werkelijkheid moest Hörchner op basis van een Europees verdrag wel worden uitgeleverd. De vermeende rechterwisseling stond daar dan ook helemaal los van.

De zaak kwam vervolgens in een heel achter daglicht te staan toen Peter R. de Vries onthulde dat Hörchner in 1993 al een keer was veroordeeld wegens drugssmokkel en het met die telefoontaps eigenlijk wel meeviel. Kat en Inanna wisten niet hoe snel ze dit smetje moesten wegmoffelen. Die oude zaak deed er niet toe.

Kat heeft het even te druk met de pedonetwerken, maar Inanna heeft de Hörchner-zaak inmiddels weer opgepakt. Je zou zeggen dat een veroordeling voor drugsmokkel een heel andere kijk op de zaak werpt, maar nee, Hörchner is per definitie onschuldig en het slachtoffer van 'trial by media'.

Hadden die media dan moeten verzwijgen dat verschillende getuigen hebben verklaard Hörchner gezien te hebben bij de voorbereidingen voor de hennepkwekerij in de Poolse plaats Osielsko? Hetgeen nog een werd bevestigd in de commentaren van Klokkenluideronline? "Hij heeft twee goede vrienden van mij meegesleept Ik en mijn Poolse familie en vrienden hopen dan ook dat hij 30 jaar gevangenis krijgt." Nee, dat is kennelijk niet relevant. Hörchner verdient vanzelfsprekend een eerlijk proces, maar dan toch hopelijk wel op basis van echte waarheidsvinding.

Labels:

3 Comments:

At 3:16 p.m., Anonymous Anoniem said...

Wie betaalt jou eigenlijk voor het bijhouden van dit armzalige en nauwelijks gelezen weblogje, Billy?

 
At 6:00 p.m., Anonymous Rens said...

Als het zo slecht gelezen wordt, wat doe je hier dan nog, anoniem?

 
At 11:37 p.m., Anonymous Anoniem said...

@Peter-Jan Rens
Billy in de gaten houden, natuurlijk.

 

Een reactie posten

<< Home