vrijdag, augustus 25, 2006

Judy


Amerikaanse sites melden dat de 9/11 beweging scheuren begint te vertonen. Het gebruikersforum van Loose Change, de Bush-heeft-het-gedaan documentaire die op 10 september in zijn geheel bij BNN te zien zal zijn, heeft haar meest toegewijde infostrijder Killtown aan de kant geschoven. Ze vermoeden dat-ie een regering-shill (jargon voor spion) is. Zo gaat dat in complotland. Je dunt je aanhang uit tot een toegewijd clubje jaknikkers die allemaal in de pas moeten lopen.

Maar nu hebben twee belangrijke strijders van de beweging, Morgan Reynolds en Judy Wood (foto), ook nog eens de aanval geopend op Steven E. Jones, de Mormoonse hoogleraar die wil bewijzen dat de WTC torens zijn opgeblazen. We lezen onder meer: "Demolition at the WTC was proven fact long before Jones came along, but he initially said that it is "...a hypothesis to be tested. That's a big difference from a conclusion..." His subsequent concentration on issues like steel-cutting thermite and experiments with newly-discovered materials from unofficial sources allegedly from the WTC site have undermined confidence in demolition." Oeps!

Even verderop: "That no Boeing 757 went into the Pentagon was proven years ago but Jones suggests it is unproven because the Scholars are split on it, though truth is hardly a matter to be democratically decided." Jikes!

En deze komt ook hard aan: "Steven E. Jones rocketed to the top of the 9/11 research ladder based on position and credentials. But nearly a year later, his contributions range from irrelevant to redundant to misleading to wrong. The majority of what Jones says is political and his physics is egregiously wrong (SJ: aluminum "cannot" glow yellow in daylight), deceptive (SJ: WTC demolitions can be treated alike), nonexistent (SJ: jet liners crashed into WTC, a jet liner might have crashed into the Pentagon) and shallow (SJ: thermite is key to WTC demolitions)."

Als u het nu al niet meer kunt volgen: Wood en Morgan zijn notoire - zeg maar gerust: zwaargelovige - noplaners, een stroming binnen de activisten die denkt dat wat we ook gezien mogen hebben op televisie het in elk geval geen vliegtuigen waren. Je vraagt je af hoe een schrandere ingenieur van de Clemson Universiteit (South Carolina) op dit soort idee├źn komt, maar Judy is ook al van de biljartbaltheorie.

Die zegt dat als je een biljartbal zou hebben laten vallen van de bovenste verdieping van het WTC in het luchtledige (dus zonder luchtweerstand), die in 9,22 seconden de grond zou zijn terechtgekomen, terwijl de WTC torens met luchtweerstand in 10 tot 11 seconden in elkaar zijn gestort. Een interessant gedachtenexperiment, maar met een iets te hoog Isaac Newton gehalte, als u het ons vraagt. Gaat Judy de noplane-theorie nu ook met biljartballen uitleggen?

Vraagje tussendoor aan echte experts: kun je aan de hand van de impulsoverdracht van biljartballen het instorten van de verdiepingen juist niet heel goed verklaren? (Volgens Wood zou impulsoverdracht tot vertraging moeten leiden).

Wood noemt overigens ook nog een paar 9/11 Truth-onderzoekers die in haar ogen wel serieus zijn te nemen, waaronder iemand die zich Spooked noemt. Aan zijn onderzoek kan onze Democraatrus, de bouwer van een met een emmer geplette WTC toren, inderdaad nog een puntje zuigen.

Hoe dan ook, de ruzie in de gelederen is natuurlijk niet goed voor het moraal, zeker met het vooruitzicht dat na 9/11 de beweging als een WTC toren in elkaar zal zakken.

5 Comments:

At 11:49 p.m., Anonymous Anoniem said...

En deze komt ook hard aan: iedereen zoekt naar waarheid. Iedereen is een complotdenker.

 
At 11:54 p.m., Anonymous gbeliever said...

en... amen to that.

 
At 1:09 a.m., Anonymous Anoniem said...

Hoi Billy,
Jouw zweep knalt wat harder en is beter geplaatst dan de meeste zweepslagen die her en der de moraal trachten te breken. Eindelijk iemand die wat scherper is en ook niet zo'n beetje sarcastisch. Maar, zelfs dat met souplesse.
Toch begrijp ik je zekerheden niet zo, want heb je dezelfde scherpte waarmee je de zwakte in het betoog van de complotdenker weet te vinden, ook al omgekeerd toegepast? Op de gebeurtenissen van 9/11?
Ik neem de informatie over de uitzending van BNN graag van je over. Ik neem aan dat je daar ook zeker van bent?
Overigens vrees ik eveneens dat binnen de 'waarheidsbeweging' problemen zullen gaan ontstaan als sommigen niet ophouden om ver op de zaken vooruit te lopen. Dat krijg je als dingen gaan 'hypen'. Loose Change is zo'n modeproduct. Op mijn eigen site heb ik over die film m'n zorg al uitgesproken. Tuurlijk hoop ik dat het goed afloopt ;-)

Groet,
Frank Ho
waarheid911

 
At 9:12 a.m., Blogger Billythekid said...

"Ik neem de informatie over de uitzending van BNN graag van je over. Ik neem aan dat je daar ook zeker van bent?"

Ja, donderdag heeft BNN 9/11 dollarbiljetten verspreid tijdens de winterpresentatie van de publieke omroep in Studio 24 in Hilversum. Had er een moeten meenemen.

 
At 8:40 a.m., Anonymous Crap said...

De muiterij is nu echt begonnen: http://screwloosechange.blogspot.com/2006/08/continuing-demolition-of-scholars.html

 

Een reactie posten

<< Home