maandag, september 11, 2006

9/11


Tijdens een bliksembezoek naar New York vorige week nog even gewandeld naar Ground Zero in Manhattan; we moesten toch in de buurt zijn. Geen complotaanhanger gezien. Wel verkopers met boekjes over de verdwenen torens en veel buitenlandse tv ploegen. Overal wapperen Amerikaanse vlaggen en op veel gebouwen tref je dankwoorden aan voor de heldhaftige politie- en brandweermensen. Het gloednieuwe Tribute (Hulde) Centrum opgericht door de Vereniging van Elf September Families was nog niet open voor het algemene publiek. De vijf zalen vertellen over het leven in de torens, de aanvallen, het reddingswerk, de reacties en de overledenen.

Vandaag zal het een stuk drukker zijn. Complotaanhangers houden daar en elders in de VS een stil protest. Dylan Avery, de samensteller van Loose Change, vertrok zaterdag naar New York. Op zijn weblog schrijft hij: "I'm a little nervous, I'm not going to lie to you. There's going to be troublemakers there, let's be realistic. So I'm making a personal request, again, from anyone attending...Be on your best behavior, and if you see anyone raising their voice or starting arguments, no matter the inspiration, shut it down ASAP. ESPECIALLY during the memorial services. The family members want to hear the names being read over the loudspeaker, not two people shouting at each other."

Ground Zero, nog steeds afgezet door een groot hek, blijft iets bijzonders. Het gat in de grond lijkt nog even groot als vijf jaar geleden, al is het puin opgeruimd. Vooral de spooky sfeer blijft aan je knagen. Zullen hier ooit weer kantoorwerkers zorgeloos hun lunch weghappen? Het is in de vrolijke septemberzon nauwelijks voor te stellen. Werkers in het nieuwe WTC7 kijken letterlijk neer op Ground Zero.

Over enkele jaren moet hier weer een hoge WTC toren verrijzen. De Freedom Tower moet met zijn 541 meter zelfs de hoogste wolkenkrabber ter wereld worden. De 1776 treden staan symbool voor het jaar van de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring, maar 9/11 zal natuurlijk nooit vergeten worden. Het is alsof je een wolkenkrabber op Waterloo bouwt.

Met de vijfjarige herdenking van 9/11 komt er een einde aan het dagelijks bloggen over complotdenkers. Het is nu wel mooi geweest. Vrees niet: we blijven posten zolang er wat te melden is, maar afgezien van enkele naschokken zal de nieuwsstroom binnen nu en twee maanden spoedig opdrogen en dus passen we de frequentie van het bloggen aan.

De infostrijders zullen de aandacht ongetwijfeld verleggen naar alles dat onder de noemer Nieuwe Wereld Orde (kortweg: NWO) kan worden geschaard. Niet UFO's, maar ongemarkeerde ‘zwarte helikopters’ gaan ons luchtruim onveilig maken, wat ik u brom.

6 Comments:

At 1:11 a.m., Blogger Braad Spitt said...

aha, je gaat het wat rustiger aan doen? Ik zal het wel zien. In ieder geval hierbij dank voor het prettige leesvoer de afgelopen weken!

Ik heb er aardig wat van opgestoken, ook dankzij nuttige links. Ik had wel interesse in het onderwerp maar de gedachte om steeds weer de krenten uit de pap te moeten zoeken tussen alle conspiracy-onzin hield me vaak tegen.

Het levert me aardig wat munitie op voor de discussies die ongetwijfeld nog komen gaan.
(ook al ben ik het niet met je eens dat je voorkennis kan uitsluiten of echt als "uiterst onwaarschijnlijk" kan betitelen.)

 
At 1:25 a.m., Anonymous Racer said...

We want more! Ik vind Billy echt een kei van een commentator.

 
At 7:21 a.m., Blogger Billythekid said...

Bedankt jongens, maar de CT's zullen wel weer denken dat ik zelf deze commentaren heb toegevoegd ;)

 
At 9:06 a.m., Anonymous Anoniem said...

Als je een goede BBC serie wilt zien: http://video.google.com/videoplay?docid=-1002626006461047517&q=nightmares
Dit is erg goed! Dit is goede achtergrond.

 
At 7:29 p.m., Anonymous Ferdie said...

Billie,

Ik lees je nuchtere commentaar op de 911-complottisten regelmatig en het is zeer aangenaam leesvoer. Een stuk beter te verteren dan de onzin die Arie c.s. het luchtruim in fulmineert in het fietsenhok. Ook na vandaag zullen de zapruders nog in hun eigen kliekje elkaar opsteuken. Dus er is nog genoeg om te commenten.

 
At 11:21 a.m., Blogger NSB-hunter said...

Braadspuug:

Ik las in een discussie die je voerde met Arie in 2006, op zapruder, dat je het had over de potentiele energie van de WTC gebouwen, en de genodigde hoeveelheid explosieven. Daar wil ik het even over hebben. Zou je dat nog eens uit kunnen leggen?

 

Een reactie posten

<< Home