zaterdag, september 02, 2006

Frequently Stupid Theories


Zo moet het ongeveer gegaan zijn: Mat Herben is net terug van vakantie. Er ligt grote stapel stukken op zijn bureau als hij een telefoontje krijgt van Arie Banarie van Flaproeper Inc. "Mijnheer Herben, we hebben u een DVD met Loose Change gestuurd. Of u die heel snel wilt bekijken en van commentaar wilt voorzien. Liefst voor de camera. We gaan hem namelijk in het Nederlands vertalen. Het gaat om een ernstige zaak."
"Eh ja...ik heb niet veel tijd, maar ik zal mijn best doen," antwoordt Mat, die het altijd vervelend vindt om nee te zeggen.

Enkele dagen later hangt Arie weer aan de telefoon. Herben: "Het spijt me, mijnheer Banarie. Ik heb nog steeds niks gezien, maar als u zegt dat er geen vliegtuig in het Pentagon gevlogen kan zijn wil ik u graag geloven. U weet, ik ben vliegtuigspotter en defensiespecialist, dus ik heb er wel kijk op. Trouwens, ik ben een dezer dagen in de VS en dan zal ik een paar vragen stellen aan congresleden. Heeft u mijn plakboeken met Boeings 707 al eens gezien?"

En zo geschiedde. Herben leverde het commentaar bij de Nederlandse versie van Loose Change, de Bush-heeft-het-gedaan documentaire die over een week bij BNN is te zien. De Metro citeert Herben afgelopen donderdag als volgt: "Er is meer bewijsmateriaal nodig zoals de resten van het vliegtuig. Een compleet vliegtuig kan nu eenmaal niet verdampen. Er moeten wrakstukken getoond kunnen worden. Als dat niet gebeurt, roep je onnodig vragen op. Hoe valt te verklaren dat er geen spoor is van de vleugels van het vliegtuig? Het publieke belang vereist dat je die naderingsvlucht laat zien. Die beelden moet je tonen. Als die beelden bestaan ben je als overeid wel erg dom bezig door ze niet te laten zien. Of je hebt werkelijk iets te verbergen."

Geachte heer Herben, Billy hier. Ik neem het u niet kwalijk dat u geen tijd heeft gehad om even op internet naar de juiste gegevens rond Loose Change te gaan zoeken, daar had u in elk geval foto's van wrakstukken van de Pentagon crash kunnen vinden. Misschien kunt even te rade gaan bij Markyx alias Mark Iradian, een van de bekendste 9/11 complot-ontkrachters. Hij was het die op Google een aparte versie van Loose Change maakte met commentaar over de vele feitelijke onjuistheden in die documentaire, of filmpjes waarin hij de boude uitspraken van LC-samensteller Dylan Avery aan gort pimpt.

Zojuist heeft hij een nieuwe productie het licht laten zien, een Pdf bestand genaamd Frequently Stupid Theories, waarin hij afrekent met een groot aantal beweringen van onze 9/11 infostrijders, inclusief bronvermelding. Op dezelfde site vindt u trouwens ook een uitstekend artikel van Andrew Burfield over de onjuiste claim dat militaire oefeningen zouden hebben geleid tot een 'stand down' van NORAD, de militaire organisatie die waakt over het luchtruim van de Verenigde Staten en Canada. Moet u als defensiespecialist heel erg aanspreken.

Enkele veelvuldig stompzinnige theorie├źn die de revue passeren:

Bin Laden ging naar Dubai voor een nieroperatie, hij was dus helemaal niet ondergedoken.

Ontkend door Bin Laden zelf.

Het WTC had een 707 makkelijk kunnen opvangen.

De torens waren alleen berekend op een impact van een vliegtuig bij 'landingssnelheden'.

Benjamin Chertoff, de eindredacteur van een kritisch artikel over complotdenkers in Popular Mechanics, is een neef van de hoofd beveiliging van de Amerikaanse overheid, Michael Chertoff.

Misschien zeer verre familie, maar dat is bij de familie Chertoff niet eens bekend. Ze kennen elkaar niet en hebben elkaar nooit gesproken.

Geen enkele stalen gebouw is ooit door brand neergestort.

Het McCormick Center in Chicago en het Sight and Sound Theater in Pennsylvania anders wel. Het Meridian Plaza stortte niet in, maar de brandweer verliet het gebouw omdat instorting dreigde.

De FBI geeft tapes van de bewakingscamera's rondom het Pentagon niet vrij.

Dat mogen ze niet als die tapes van derden zijn. Staat in de wet.

Piloot/kaper Hani Janjour (de man die American Airlines 777 in het Pentagon zou hebben geboord) kan niet vliegen.

De man had 600 uur vlieguren op zijn brevet, dat is meer dan een vrijetijdsvlieger bij elkaar vliegt in tien jaar.

Burgemeester Willie Brown werd gewaarschuwd door Condoleeza Rice om niet te vliegen op 9/11.

Hij werd door veiligheidsmensen ingelicht. Het was geen ernstige waarschuwing. De vlucht werd zelfs niet afgelast, alleen op de ochtend van 9/11 kon Brown niet vliegen, omdat alle vliegtuigen aan de grond werden gehouden.

FEMA (Federal Emergency Management Agency) kreeg geen toegang tot Ground Zero.

Onjuist. Begin oktober waren ze ter plekke, er is zelfs staal gemonsterd voor analyse.

Maekyx gaat ook in op de seismische gegevens die het gebruik van explosieven in het WTC zouden moeten aantonen, de branden die tot de instorting van WTC7 hebben geleid, de pluimpjes waarin complotters steeds maar explosies blijven zien en het gat in het Pentagon.

Het mooiste is het plaatje helemaal onderaan het Pdf bestand van het schaap dat zegt "Have you seen Loose Change?" En speciaal voor Mat Herben eindigt Markyx met de inmiddels klassieke uitspraak van Loose Change samensteller Korey Rowe: "We know there are errors in the documentary, and we've actually left them in there so that people discredit us and do the research for themselves."

9/11 logica in het kwadraat.

5 Comments:

At 7:15 p.m., Blogger Braad Spitt said...

Ha! Een update!
Is het volledige commentaar van Mat Herben ook ergens te vinden of was dat aangehaalde citaat alles? Ik ben wel benieuwd.

 
At 7:56 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ik kom hier wat tegen:

http://www.ditkannietwaarzijn.nl/?p=197#comments

 
At 12:55 p.m., Anonymous Welleke said...

"De FBI geeft tapes van de bewakingscamera's rondom het Pentagon niet vrij.

Dat mogen ze niet als die tapes van derden zijn. Staat in de wet."

Ja dat is een goeie. We confisqueren banden van andere bewakingscamera's zodat die mensen er niets mee kunnen doen. Vervolgens laten we wel een camera zien (dat is niet tegen de wet?), waarop dus vervolgens eigenlijk weer niets is te zien (heb je een linkje naar de wetenschapper die onomstotelijk bewijst dat dat een vliegtuig was).

Weet je wat me opvalt? Dat jullie op dezelfde manier te werk gaan als die complottheorie├źn. In beide kampen zit er zoveel ongeloofwaardigheid en "hier stap ik even overheen want dat komt me beter uit" dat ik als waarheidsvinder met allebei niets kan. Als jullie nu eens fatsoenlijk met elkaar omgaan komen we misschien nog eens ergens.

 
At 7:01 p.m., Anonymous Crap said...

Een nieuwe Loose Change debunk site: http://internetdetectives.biz/case/loose-change

 
At 7:04 p.m., Anonymous M. Kuiper said...

citaat:
"Geen enkele stalen gebouw is ooit door brand neergestort."

Het McCormick Center in Chicago en het Sight and Sound Theater in Pennsylvania anders wel. Het Meridian Plaza stortte niet in, maar de brandweer verliet het gebouw omdat instorting dreigde.


al bekend, vergelijking gaat niet op

 

Een reactie posten

<< Home