zaterdag, oktober 21, 2006

Badkuip


9/11 ligt op zijn gat. De waarheidszoekers hadden hun finest hour in de aanloop tot de 9/11 herdenking ruim een maand geleden, maar nu hebben de complot- en complotontkennersites moeite om iets nieuws te melden. Tuurlijk, het is niet helemaal stil. Er is zowaar weer een analyse van een deskundige, de badkuiptheorie van Judy Wood, die tot voor kort nog doceerde aan de Clemson Universiteit.

Judy, we schreven het al eerder, is een notoire noplaner, iemand die denkt dat wat we ook gezien mogen hebben op televisie het in elk geval geen vliegtuigen geweest kunnen zijn. Judy is ook al van de biljartbaltheorie. Die zegt dat als je een biljartbal zou hebben laten vallen van de bovenste verdieping van het WTC in het luchtledige (dus zonder luchtweerstand), die in 9,22 seconden de grond zou zijn terechtgekomen, terwijl de WTC torens met luchtweerstand in 10 tot 11 seconden in elkaar zijn gestort. Vraag ons niet naar het nut van dit soort vergelijkingen.

En nu weer heeft Wood ontdekt dat er iets vreemds is met de badkuip van het WTC, oftewel het souterrain en de omringende muren. Daar is een enorme hoeveelheid puin op gevallen, maar veel is in takt gebleven. Dat kan volgens haar niet. Waarom niet wordt nog niet helemaal duidelijk, want haar webpagina is nog 'onder constructie'. Wel veel foto's en rekenkundige formules, maar nog geen conclusie. Behalve een intrigerend plaatje van een Levi's winkel. "I'm sure there's a hidden message in this image that brings it all together. I'm going to go stare at it for a few hours until I understand what it means," schrijft Chipmunk Stew bij het JREF Forum.

Judy heeft haar webpagina's, die overigens niet langer bij de Clemson Universiteit zijn te vinden (waar ze om onduidelijke redenen moest vertrekken), ook nog eens gerangschikt onder de noemer Star Wars Beam. Waar gaat dit naar toe?

Het vreemde is dat weer andere compotdenkers beweren dat het fundament van de WTC torens wel degelijk een opdonder heeft gehad, en aan een kant ietwat is opgeschoven. Dat lijkt ons wel zo waarschijnlijk. Maar dat opschuiven zou dan weer niet het gevolg zijn van de instortende gebouwen, doch vanwege explosieven c.q. thermiet.

In beide gevallen zijn de omstandigheden dus kennelijk verdacht. Geen schade kan niet en schade blijkbaar ook niet. Is het een idee om met kop of munt een einde aan dit krampachtige dilemma te maken?

9 Comments:

At 12:26 p.m., Blogger Braad Spitt said...

Jammer dat het gedeelte over de Star Wars Beam Weapons nog niet af is. Dat wordt helemaal lachen.

 
At 2:37 p.m., Anonymous VAB said...

Geinige website, "Billy".
Lang leve de dialectiek c.q. de discussie over 9/11!
We zouden "je" eigenlijk erelid van de 9/11-beweging moeten maken... Cheers, mate.

 
At 9:12 p.m., Anonymous racer said...

Steven Jones neemt ontslag bij Brigham Young University. One down, more to go heheh...

 
At 1:00 a.m., Anonymous VAB said...

@racer
Het ligt iets genuanceerder: zie http://www.heraldextra.com/content/view/197265/3/

 
At 6:02 p.m., Anonymous Anoniem said...

@VAB

Wil je ajb niet vloeken hier, met woorden als "genuanceerder" enzo.

 
At 12:54 a.m., Anonymous VAB said...

;)

 
At 1:15 p.m., Anonymous Anoniem said...

Het belangrijkste nut van de vergelijking met een vallende biljartbal is dat de hoofdstructuur van het gebouw de val van het topgedeelte zou moeten vertragen. (a) De top van één toren doet dat in eerste instantie ook, deze valt eerst opzij en kantelt maar verpulvert dan opeens tijdens de val.
(b) De val van toren WTC7 is niet te verklaren (officiële lezing van het 9/11 report), bij dit gebouw is het nog duidelijker dat het gehele gebouw neergaat met een snelheid vergelijkbaar met vrije val.

Er is trouwens een hoop disinformatie op het internet te vinden en dat is precies de bedoeling van website zoals deze. Direct de "messenger" aanvallen en niet op de inhoud ingaan. Een goed beginpunt voor een echt en eerlijk onderzoek zijn de vragen die www.wtc7.net opwerpt.

 
At 5:52 p.m., Blogger Braad Spitt said...

De val van toren WTC7 is niet te verklaren (officiële lezing van het 9/11 report)
.
Tja, dat is ook weer zo'n verdraaide conclusie die maar lekker doorgepapegaaid wordt door de CT'ers, maar dat is dus NIET de "officiele lezing". Er staat dat men niet het precieze mechanisme aan kan duiden, wat nu de exacte oorzaak was waardoor de boel in gang werd gezet. Dat is dus pertinent iets anders dan "de val is niet te verklaren".
.
Vergelijk het eens hiermee:
Een man wordt door 5 mensen meerdere malen neergestoken en overlijdt. De rechtbank wil weten welke messteek nu precies fataal was. Omdat er zoveel steken waren komt de lijkschouwer er niet precies uit; hij kan wel een aantal steken noemen die heel erg gevaarlijk waren, maar het is onmogelijk met 100% zekerheid te vertellen wie van de daders de moordenaar is.
Is het dan redelijk om te zeggen: "de dood van de man kon niet verklaard worden"? Nee, natuurlijk niet, maar de moord ging zo snel en was zo complex dat het onmogelijk exact valt te reconstrueren. Maar dat de man door messteken om het leven kwam is volkomen duidelijk.

 
At 8:05 p.m., Blogger Billythekid said...

Een complotdenker genaamd Spooked 9-11 vat het raadsel van de beams samen:

I Think I Know What Happened at the Pentagon
A small version of Judy Wood's Star Wars beam weapon was used to knock down the lamp poles and fry the generator and create the hole in the building. Pre-planted explosives did the rest of the damage to the building. Plane parts were pre-planted and also sprinkled from an over-flying plane a la Operation Northwoods.*

Possibly some poorly visualizable holo-trick was also used in conjunction with the beam weapon to fool witnesses on the ground-- this may be not unlike what happened at the South tower.

Importantly, "flight 77", whatever it was, never came near the light poles. It wasn't even on the right trajectory.

Possibly, some "flight 77" over flew the Pentagon about the time of the attack to make more distant witnesses think a plane flew into the building.

*Interestingly, the same C-130 flew over both the Shanksville and Pentagon hits. It's rather tempting to wonder if this C-130 was packed with 757 fuselage pieces (in American and United colors) to srpinkle from above.

http://covertoperations.blogspot.com/2006/10/i-think-i-know-what-happened-at.html

PS Hoe verzin je het bij elkaar

 

Een reactie plaatsen

<< Home