zondag, november 19, 2006

MartelwetEen enorme rel afgelopen week bij UCLA, de universiteit in het hartje van Los Angeles. Student Mostafa Tabatabainejad (van Iraanse afkomst, maar geboren in de VS) zat 's avonds laat te lezen in de computerbibliotheek toen hij door de campuspolitie werd aangesproken. De bibliotheek is na 23.00 uur alleen toegankelijk voor UCLA studenten met een pasje, en dus moest hij zich identificeren.

Maar Tabatabainejad weigerde omdat hij vermoedde dat hij er vanwege zijn Iraanse afkomst was uitgepikt. Hij ging na een korte worsteling demonstratief op de grond liggen en wilde niet meer overeind komen. Vervolgens trok de politie een Taser, een soort revolver waarmee je iemand verlammende schokken kunt toedienen. Tabatabainejad zou volgens zijn advocaat vijf keer geraakt zijn. Zelfs Iran spreekt er nu al schande van.

Mede-studenten hebben met een cameramobieltje het incident opgenomen en je hoort Tabatabainejad al vanaf het begin heel hard schreeuwen alsof hij wordt gemarteld. "Hier is je Patriot Act, hier is je fucking machtsmisbruik," riep Tabatabainejad, met verwijzing naar de omstreden wet die Amerikaanse veiligheidsdiensten vergaande opsporingsbevoegdheden geeft in de strijd tegen het terrorisme.

De universiteit heeft meteen een onderzoek aangekondigd die zal moeten uitwijzen of de bewakers buiten hun boekje zijn gegaan. Advocaat Merrick Bobb, bekend van de Rodney King-zaak, heeft de leiding over het onderzoek.

En wederom is een felle discussie ontstaan over het gebruik van Tasers. Die zijn ooit ingevoerd om dodelijke schietincidenten te voorkomen, maar Amnesty International heeft al 150 dodelijke incidenten met die Tasers gerapporteerd, en het US National Institute of Justice is onlangs een onderzoek naar dit omstreden wapen begonnen.

Complotdenkers pakken dit incident natuurlijk meteen op om aan te tonen dat de VS een politiestaat is geworden en Amerikaanse agenten worden opgeleid om de burger te behandelen als gevangene. "To Abuse and Torture" is het motto, vroeger was dat nog "To Protect and Serve"," zo lezen we bij Eqgen, dat een wel erg huilerig stuk aan het incident heeft gewijd. "Agenten zijn uw bewaker geworden en u heeft geen rechten meer. President Bush doet er alles aan om het martelen legaal te maken."

Maar met de Patriot Act heeft dit incident natuurlijk helemaal niks te maken, hoe fout de campusbewakers ook hebben gehandeld. De universiteitspolitie is om te beginnen al geen staatspolitie en ook nog eens in dienst van de universiteit zelf. Niet minder belangrijk is dat Tabatabainejad helemaal niet de enige student was die werd ondervraagd. Ook Amerikaanse studenten die geen ID konden tonen moesten hun boeltje pakken. Tabatabainejad weigerde echter op politieke gronden, met een uit de hand gelopen rel als gevolg.

Labels:

45 Comments:

At 10:20 a.m., Blogger Democrat said...

Niet het eerste 'taser' slachtoffer in de VS. De link met 911 ontgaat mij. De VS heeft al tijden trekken van een politiestaat.

 
At 12:58 p.m., Anonymous Anoniem said...

Is de 911 materie op hier? Warrig dit allemaal.

 
At 1:09 p.m., Anonymous Crap said...

Heeft Alex Jones niet gezegd dat 9/11 dood is?

 
At 2:03 p.m., Anonymous Anoniem said...

Beetje tendentieus stuk vind je niet Billy? En politie is politie, of het nu de LAPD, de Campus, of de Mc Donald politie is.

Ow, en over die Tazer...

Bekijk onderstaande link even, dan zie wat echte politie zoals uitvreet.

http://www.stupidcollege.com/items/Police-Tazer

 
At 2:45 p.m., Anonymous Kees said...

"En politie is politie, of het nu de LAPD, de Campus, of de Mc Donald politie is."

Campus politie kan iedereen in de VS worden die geen strafblad heeft. Er is geen opleiding vereist. Bekijk de advertenties maar eens bij Amerikaanse universiteiten. Het is gewoon een bewakingsdienst, met andere bevoegdheden.

 
At 3:34 p.m., Anonymous Anoniem said...

Haha, de eqgen man. Die knul is aan de paddo's. Net als Billy trouwens. Beiden vertegenwoordigen de tegenoverliggende extremen. Nietszeggend artikel weer dit.

 
At 3:43 p.m., Blogger Jay said...

Ach, bij Zapruder kunnen ze er ook een aardig houtje van om nietszeggende artikelen te plaatsen :)

Een nietszeggend artikel op Zapruder wordt weer opgevolgd door een nietszeggend artikel hier, over dat nietszeggende artikel op Zapruder zeg maar ;)

 
At 3:51 p.m., Anonymous lemming said...

Jammer dat kwaliteit dan niet meer in ogenschouw wordt genomen..

Enige van deze site is enkel het proberen te ontkrachten van de zapruder site?

Als dat zo is, gaat het de schrijvers hier slecht af ;)

 
At 4:16 p.m., Blogger Braad Spitt said...

"911 Complotdenkers volgt op ludieke, soms serieuze wijze, het almaar uitdijend gezelschap 11/9-conspiratoren in Nederland en daarbuiten."

Waar leest Lemming dat het doel van deze site het ontkrachten van Zapruder is?
Waarom zou je datgene ontkrachten wat niet serieus te nemen is? Je gaat Bassie & Adriaan toch ook niet 'ontkrachten'?

 
At 5:25 p.m., Blogger Billythekid said...

"Enige van deze site is enkel het proberen te ontkrachten van de zapruder site?"

Ik volg zo'n 40 complot- en complotontkennersites, waarbij Zapruder zo nu en dan voorbij komt. Ik heb niet eens tijd om al die sites dagelijks bij te houden. Maar waarschijnlijk wordt weer eens bedoeld dat ik alleen maar 'ontkracht' en niet 'vragen stel'.

 
At 5:26 p.m., Anonymous patrick said...

Hey Billyboy, ik heb nog maar eens gedaan wat jij niet schijnt te kunnen. Het meest overzichtelijke artikel dat ik kon vinden over Afghaans Drugsgeld is van Chussodovsky (never mind, is iemand die wel verder kijkt dan zijn neus lang is). Geeft verder niet, jij bent bezig met belangrijke zaken zoals zwartmaken van anderen op basis van standaard trucjes en woordspelletjes, zal ook wel enige maatschappelijke functie hebben (hoewel die mij op dit moment nog even ontgaat).

http://www.globalresearch.ca/
index.php?context=viewArticle&code=CHO20060921&articleId=3294

"According to the UN, Afghanistan supplies in 2006 some 92 percent of the world's supply of opium, which is used to make heroin.

The UN estimates that for 2006, the contribution of the drug trade to the Afghan economy is of the order of 2.7 billion. What it fails to mention is the fact that more than 95 percent of the revenues generated by this lucrative contraband accrues to business syndicates, organized crime and banking and financial institutions. A very small percentage accrues to farmers and traders in the producing country.

(See also UNODC, The Opium Economy in Afghanistan,
http://www.unodc.org/pdf/publications/afg_opium_economy_www.pdf , Vienna, 2003, p. 7-8)

"Afghan heroin sells on the international narcotics market for 100 times the price farmers get for their opium right out of the field".(US State Department quoted by the Voice of America (VOA), 27 February 2004)."

Nou had ik het 2005 rapport te pakken en hij kennelijk dat van 2004. Voor jou ongetwijfeld een reden om weer alles in volkomen onnozelheid te gaan ontkennen. Maar nu dus niet meer over duimzuigerij beginnen totdat je jezelf een beetje hebt ingelezen.

 
At 5:30 p.m., Anonymous patrick said...

Plunge protection teams zijn trouwens onmogelijk. Die bestaan niet.

http://www.safehaven.com/article-721.htm

Om nog even terug te komen op een vorig artikel van Billyboy.

 
At 5:50 p.m., Blogger Jay said...

Uh, over die Plunge Projection teams begon iemand anders Patman, niet Billy, waarom denk je dat ik vroeg of die knakker wel wist wat dat inhield. dat was een term verzonnen door de amerikaanse Washington Post om een leuke naam te geven aan een werkgroep die de financiele markten in de gaten hield.

En het is trouwens Chossudovsky

 
At 5:54 p.m., Blogger Jay said...

En jij kwam zelf met de claim dat het in het UN report stond Patman, maar zoals je in je eigen gepaste stukje al kan zien, heeft mijnheer Chossudovsky dat dus gezegd, aangezien hij zelf zegt:

The UN estimates that for 2006, the contribution of the drug trade to the Afghan economy is of the order of 2.7 billion. What it fails to mention is the fact that more than 95 percent of the revenues generated by this lucrative contraband accrues to business syndicates, organized crime and banking and financial institutions. A very small percentage accrues to farmers and traders in the producing country.

 
At 6:01 p.m., Blogger Braad Spitt said...

Ik zie de relatie met het topic niet.. Patman denkt blijkbaar: "op Zapruder gaan we proberen de discussie on-topic te houden, dus doen we het off-topic maar ergens anders".

Plunge protection teams zijn trouwens onmogelijk. Die bestaan niet.
Nee, chemtrails bestaan ook niet, maar dat houd je ook niet tegen.. Maw: het doet er niet zoveel toe wat jij '(on)mogelijk' acht.

 
At 6:18 p.m., Anonymous Anoniem said...

En de mannen praten weer over spelfouten in plaats inhoud. Welkom bij Billy.

 
At 6:32 p.m., Blogger Billythekid said...

Laten we de spelfouten maar even vergeten. Wat beweerde Patman ook maar weer precies? Dit: "Staat trouwens ook letterlijk in het laatste UN rapport, dat het grootste deel van de drugsopbrengst van Afghanistan (66% van de totale wereldproductie) in de zakken van Centrale banken en grote corporaties verdwijnt en slechts 5% in die van de farmers zelf."

Dat van die Centrale Banken staat er om te beginnen dus al helemaal niet - laat staan letterlijk - en de rest van de formulering wordt - zoals elders hier opgemerkt - ten oprechte aan de UN toegeschreven. Het betreft inderdaad een commentaar van Michel Chossudovsky uit september 2001.

Daar beginnen de slordige leesfouten dus al. En wat bedoelt Chossudovsky?

Achter drugshandel zitten drugsbaronnen die hun geld rondpompen via bedrijven en banken. Je kunt het moeilijk in een oude sok bewaren. Vandaar Chossudovsky het heeft over misdaadsyndicaten. Er staat ook niet voor niets het woord 'accrue' (aangroeien). De suggestie dat banken en grote bedrijven ZELF achter de drugshandel zitten zuig je dus wel degelijk uit je dikke duim.

Veel van de Afghaanse 'poppies' opbrengsten zijn trouwens bij banken in de Verenigde Arabische Emiraten terechtgekomen, zoals ook valt na te lezen. En ja, er zullen ongetwijfeld banken zijn (geweest) die willens en weten hebben meegewerkt aan het wegsluizen van de drugsopbrengsten. Of in elk geval konden vermoeden dat het om drugsgelden ging. Maar dat is wel even een ander verhaal.

Het is dus elke keer hetzelfde liedje met die Patman: hij leest niet wat er staat. Of wil het niet lezen.

 
At 6:39 p.m., Anonymous gompie said...

Stelletje gompies.

 
At 8:38 p.m., Blogger Braad Spitt said...

Het is nu natuurlijk niet moeilijk raden wat Patman's volgende antwoord zal zijn, namelijk dat dit weer allemaal details zijn en dat het uiteindelijk om het grote plaatje gaat.
Steeds als het over iets concreets gaat blijkt dat Patman een slecht lezer is of anderszins ernaast zit. En als z'n argument dan weer eens in duigen valt is het ineens niet belangrijk meer.

 
At 10:49 p.m., Blogger Jay said...

Ach, ik denk dat ie al lang blij is dat we niet meer op Zapruder zitten en hem daar op zijn fouten wijzen Braad ;)

 
At 10:52 p.m., Blogger Democrat said...

Volgende artikel: Batman and the Boy Wonder?

 
At 10:56 p.m., Blogger Jay said...

Laten we er dan gelijk Patman and the Boy Wonder van maken.

 
At 12:53 a.m., Anonymous Anoniem said...

Volgens mij zeggen ze daar op Zapruder dat banken en regeringen in de drugs zitten. En dat lijkt aardig bevestigd door al die UN en globalresearch artikelen. Jullie hebben een bijzondere gave hier: elke essentie steevast weten te missen en met een schijnbeweging non-essenties verheffen tot doorslaggevende punten. Vermoeiend. Heel erg zelfs.

 
At 1:01 a.m., Anonymous Anoniem said...

Geen zin om erg veel tijd in jullie kronkels te steken maar als ik het zo nog even snel scan zegt Patman ongeveer hetzelfde als die Chossudovksy. Dus nu moet ik als leek kiezen tussen het geloven van een prof. en bekend auteur in de materie of iemand die onder de naam Billy niet al te gebalanceerd overkomt in een meepraterig weblog. Dat is nogal een moeilijke keuze wel. NOT. Zo'n Jay-karakter strekt daarbij niet tot aanbeveling.

 
At 7:11 a.m., Blogger Jay said...

Hahahaha, grappig die Anonymous :)

Dus jullie geloven wel een Econoom als het om de vraag gaat of Amerika betrokken was bij 9/11, maar andere geleerden die zeggen dat het WTC in mekaar is gestort zonder explosieven geloven jullie dan weer niet :)

En het enige wat die econoom doet is speculeren waar al dat geld heen gaat, tenzij hij zelf meedoet aan het witwassen, ja dan weet ie misschien precies wat er aan de hand is :)

En Zapruder is natuurlijk helemaal niet meepraterig natuurlijk....

Iedereen is het daar altijd met elkaar eens, maakt niet uit welke fouten er in artikelen staan.

 
At 7:16 a.m., Blogger Jay said...

Patman had het er trouwens over dat de UN dit letterlijk in hun rapport had staan trouwens Anonymous, maar tot op heden heeft ie daar nog steeds geen bewijs voor geleverd, maar komt ie met een stuk van Chossudovsky die wel bevestigd wat hij heeft gezegd.

 
At 7:32 a.m., Blogger Billythekid said...

"Volgens mij zeggen ze daar op Zapruder dat banken en regeringen in de drugs zitten. En dat lijkt aardig bevestigd door al die UN en globalresearch artikelen."

Leggen we uit dat de UN dat helemaal niet gezegd heeft en ga je het hier toch weer ontkennen. Ik zou zeggen: controleer het zelf even.

 
At 9:17 a.m., Anonymous RobbertM said...

Die Michel Chossudovsky is een conspiracy en NWO nut. Hij schreef eerder het boek America's War On Terrorism, alleen gaat dat niet over explosieven bij 9/11, maar over de rol van inlichtingendiensten bij o.a. de drugshandel. Hij is ook de initiatiefnemer van GlobalResearch, waar je een hoop slechte 9/11 info vind. Die beweringen over de rol van banken bij de drugshandel is nergens gereproduceerd, en hij heeft er ook helemaal geen onderzoek naar gedaan.

 
At 9:50 a.m., Blogger Democrat said...

We weten hoe het werkt: hear no evil, see no evil. De talloze voorbeelden die langskomen in de praktijk zijn 'incidenten'.

"Het kan niet zo zijn dat....." voert de boventoon.

 
At 10:35 a.m., Blogger Jay said...

Ja, of je hebt totaal geen geloof in de mensheid en gelooft dat iedereen corrupt is en alles een komplot is....

 
At 10:59 a.m., Blogger Democrat said...

Categorisch uitsluiten dat er iets mis is, ondanks vele aanwijzingen daartoe, dat moet men maar voor eigen rekening nemen.

Zoals gezegd, ich habe es nicht gewusst kan best weer eens populair worden richting de kleinkinderen bij deze mensen.

Dat is echter een ander onderwerp.

 
At 11:39 a.m., Blogger Braad Spitt said...

Patman houdt zich op de vlakte, maar nu is het Democraat die maar weer op "het grote plaatje" gaat wijzen: "De talloze voorbeelden die langskomen", "ondanks vele aanwijzingen daartoe"

Het gaat er nu net om dat steeds weer blijkt dat als ingaat op zo'n voorbeeld of aanwijzing dat blijkt dat het argument niet zo hard is als beweerd wordt. Of het nu om 9/11 gaat, of om het bestaan van een wereldwijde schaduwregering is; steeds blijken de 'bewijzen' flinterdun. Steeds als je daarop wijst wordt er geroepen:"maar er zijn ZOVEEL aanwijzingen!"

 
At 11:41 a.m., Anonymous racer said...

"Die Michel Chossudovsky is een conspiracy en NWO nut."

Bedankt Robbert.
Wikipedia zegt: "The Centre for Research on Globalization is a journalistic and informational organization run by Canadian economist Michel Chossudovsky. It regularly publishes articles from an anti-globalization stance, as well as investigative research into alternative theories of the 9/11 attacks.

Patman heeft zijn verhaaltje dus gewoon van een collega-complotdenker en probeert de mensen zand in de ogen te strooien met verwijzingen naar VN-rapporten waar dit zogenaamd in beschreven zou staan.

 
At 11:55 a.m., Blogger Democrat said...

Ik heb het toch niet over een schaduwregering?

Ik heb het over de kop in het zand, maar dan in het algemeen.

De bouwfraude bestond ook niet.... totdat zij wel bestond.

 
At 11:58 a.m., Anonymous racer said...

Artikel van Chossudovsky uit 2005:

"The launching of an outright war using nuclear warheads against Iran is now in the final planning stages.
Coalition partners, which include the US, Israel and Turkey are in "an advanced stage of readiness". "

Een soort Canadese Alex Jones dus..
Misschien levert deze man nog amusant materiaal op voor Billy?

 
At 12:04 p.m., Blogger Jay said...

Het is dat het een canadees is, anders had het wel een goeie geweest voor Ditkanietwaarzijn.

 
At 4:42 p.m., Anonymous Crap said...

En die Patman laat natuurlijk niks meer van zich horen.

 
At 4:43 p.m., Anonymous Crap said...

"De bouwfraude bestond ook niet.... totdat zij wel bestond"

Nou die werd al heel lang vermoed hoor, maar er was een klokkenluider nodig om het naar boven te krijgen.

 
At 4:45 p.m., Anonymous Anoniem said...

Billy bedankt voor het bezig houden van Bla bla shit spitt.Hij is hier duidelijk op z'n plaats.Belangrijker nog...wij zijn van hem af.
Toedeledokie!

 
At 7:08 p.m., Blogger Jay said...

En welke site is dat dan, waar hij nu niet meer komt anoniempje?

Zapruder toevallig?

Die verschrikkelijke baggersite waar het grootste geedeelte van de berichten die er geplaatst worden mooi uit de lucht gegrepen zijn. Die wordt bevolkt door idioten die niet eens geloven dat de maanmissie echt is geweest. Die wordt bevolkt door idioten die Hufschmid als bron gebruiken, dezelfde Hufschmid die de Holocaust ontkent. Die wordt bevolkt door idioten die met links naar sites komen, die hun zelf meestal nog tegenspreken ook.

Bedoel je die site?

 
At 8:58 p.m., Blogger Braad Spitt said...

het kan ook dknwz.nl wezen...
En o ja, het komt door deze site dat ik besloot me een tijdje te vermaken op zapruder en dknwz.nl
Blame Billy! :)

 
At 9:53 p.m., Blogger Jay said...

Hehehe, ik kwam daar via google toen ik op zoek was naar dat onderzoek wat de TU had gedaan en wat door Arie Kanarie werd "ontkracht" :)

 
At 10:50 a.m., Anonymous Thuin said...

"Maar Tabatabainejad weigerde omdat hij vermoedde dat hij er vanwege zijn Iraanse afkomst was uitgepikt. Hij ging na een korte worsteling demonstratief op de grond liggen en wilde niet meer overeind komen."

Billy dit zuig je uit je grote duim.
Er was geen sprake van afkomst of huidskleur. De student was al onderweg naar buiten toen de hij alsnog werd vastgegrepen. Toen hij daar tegen protesteerde werdt hij getaserd. En natuurlijk kon hij daarna niet meer overeind komen.
Zeker niet nadat hij daarna nog 3 a 4 keer een getaserd werdt.

Omstanders die hierop protesteerde werden ook gedreigd om getaserd te worden.

 
At 6:18 p.m., Blogger Billythekid said...

Nee, hoor, mijn verslag is in grote lijnen juist:

"At around 11:30 p.m. Tuesday, Tabatabainejad, a fourth-year Middle Eastern and North African studies and philosophy student, was asked to leave the library for failing to present his BruinCard during a random check. Yagman said Tabatabainejad declined to present his BruinCard when asked because he believed he was the subject of racial profiling."

"Tabatabainejad did not leave the library immediately when he was asked to, but shortly afterward began to walk to the door with his backpack, witnesses and his attorney said. Two officers approached the student and grabbed his arm as he was walking toward the door. When they did not let go of his arm, Tabatabainejad fell limp to the floor because he did not want to participate in a case of racial profiling, his attorney said."

"The UCPD officers interpreted his action as resistance and a refusal to leave the premises, according to a UCPD press release, and at this point determined it was necessary to subdue him with the use of a Taser."

Het weglopen was een detail dat niet genoemd werd in de eerste verslagen. Op het filmpje ligt hij nog steeds op de vloer van het computerlab, daarna verplaatst het circus zich een eindje verderop.

 
At 11:47 p.m., Anonymous Thuin said...

Ik heb het filmpje gezien en er is op het geschreeuw en de reactie van de studenten na niet erg veel te zien. Op die bijna salto na dan.
Dit stuk had ik nog niet gelezen. Ooggetuige verslag gaf weer een ander beeld. Maar goed iemand 3 a 4 keer taseren en hard op hem inschreeuwen dat hij moet opstaan terwijl dat na zo'n schok echt niet lukt is niet alleen levensgevaarlijk, maar is ook mens ontwaardig. Hij is geen koe.. (en ik vraag me of een koe zelf na zo'n schok kan lopen..)

 

Een reactie posten

<< Home