vrijdag, november 17, 2006

Vloeibare bom


Terrorplot. Het woord dook eerder dit jaar op nadat de Britse overheid een aantal terroristen oppakte die van plan waren om vliegtuigen op te blazen met vloeibare explosieven. De Britse inlichtingendienst MI5 kwam er via verdachte geldtransacties achter dat extremisten in een appartementengebouw in Londen een bomfabriek hadden opgezet.

Via een inkijkoperatie ontdekte men vervolgens dat de inhoud van flesjes met een sportdrank werd vervangen door explosief materiaal en dat dat spul in vliegtuigen tot ontploffing gebracht moest worden. Inmiddels kennen we de gevolgen: het tubetje tandpasta en de make up moeten bij vluchten zichtbaar in een plastic zakje meegenomen worden.

Complotdenkers riepen deze zomer dat het allemaal maar bangmakerij was. Zoals 9/11 scène was gezet, zo zou ook die zogenaamde Britse verijdeling alleen maar toneelspel zijn. Ga eens na wat dat betekent: daarvoor zouden dus al gauw honderden politiemannen moeten worden ingehuurd die voor paal in een tuintje van een verdachte woning moeten gaan staan of acteurs moeten worden aangetrokken die in een rechtbank straks al dan niet schuld aan terrorisme bekennen aan een rechter die het spelletje blijkbaar ook meespeelt.

En over de kosten hoor je complotdenkers ook al niet. Als het terrorplot is verzonnen voor een geheime congsie van het bedrijfsleven en 'criminele elementen' in regeringen, is het wel wat zuur dat de BAA, de eigenaar van de vliegvelden van Heathrow, Gatwick, Stansted, Glasgow, Aberdeen en Edinburgh, alleen al 16 miljoen pond extra moet uittrekken om de beveiliging te versterken. Dat is bovenop de 200 miljoen pond die men sowieso al voor terroristenbestrijding heeft gereserveerd. Maar ja, complotdenkers hoor je ook nooit over de economische implicaties van 9/11.

Inmiddels duiken de eerste filmpjes op die schijnen te suggereren dat je met vloeibare explosieven in elk geval een meloen kunt splijten. Zelfs als die filmpjes fake zouden zijn, is het niet ondenkbaar dat je met wat slordige huis-tuin-en-keuken chemie flink wat schade aan een vliegtuig kunt aanrichten. Schoenterrorist Richard Reid bestelde het hoogexplosieve pentaerytraat tetranitraat (petn) gewoon op internet bij een leverancier in Amsterdam. En Duitse journalisten smokkelden onlangs op het vliegveld van Frankfurt een hoeveelheid kunstmest door de douane. Ze kochten daarna in taxfreewinkels de resterende spullen. De vloeibare bom was krachtig genoeg om een auto op te blazen.

37 Comments:

At 8:58 a.m., Anonymous Patman said...

Billy vergeet je niet weer eens iets? Wij kwamen namelijk zelf met deze info. Dus als het nodig is zetten wij onze eerdere uitspraken gewoon recht. Heb je zeker weer eens selectief overheen gelezen. Maargoed, van iemand die 9/11 waarheidszoekers in één adem noemt met holocaustontkenners hoef je dan ook niet veel integriteit te verwachten.

 
At 10:04 a.m., Blogger Democrat said...

Er is een opmerkelijke gelijkenis aan 'originele' Zapruder onderwerpen en daaropvolgende 'niet-originele' Billy onderwerpen.

Weten we weer wie belangrijk is in deze constructie.

 
At 12:47 p.m., Anonymous Anoniem said...

Sommige mensen kunnen alleen maar nadoen en bekritiseren. Dit log bestaat bij de gratie van originele geesten en mensen die hun nek durven uitsteken. Groot verschil tussen 911-waarheidzoekers en 911-complotontkenners zoals Billy is dan ook dat de eerstgenoemde vragen durven stellen en op zoek zijn naar antwoorden en dat Billy en co. juist geen vragen durven stellen en wanhopig juist níet op zoek zijn naar antwoorden. Zonder Zapruder geen 911complotontkenners.bla.bla.braat.log. Steek die veer maar in jullie konten, Zapruders.

 
At 1:33 p.m., Anonymous Han said...

Als complotdenkers alleen maar vragen zouden stellen, waren we snel klaar. Maar het gaat verder: het gaat om uitgesproken stellingen op basis van foutief geinterpreteerde feiten. Dan moet je niet gaan janken als daar opmerkingen over komen.

 
At 1:37 p.m., Anonymous Patman said...

Dat verhaal over de zogenaamde economische implicaties is trouwens te naief voor woorden. Het Military-industrial complex, big-oil, de mensen die de neocons aan de macht hebben geholpen, lopen verschrikkelijk binnen. Natuurlijk gaat dat ten koste van de belastingbetalers en 'normale' bedrijven. Dat is de hele truc. Overal waar veel geld betaald wordt wordt aan een andere kant veel geld ontvangen. Dat vergeet je voor het gemak maar weer even. Die hele oorlog en wederopbouw is een legale methode om belastinggeld via een omweg te krijgen waar je het hebben wil. Nou weet je natuurlijk niet wat er met Military Industrial complex is, want het blijkt steeds weer dat alles van voor je geboortedatum, zeg 1990, voor jou een zwart gat is, dus, lees even dit: http://www.vkmag.com/zapruder/comments/the_military_industrial_complex/

Kan je daarna even kijken hoe het zit met dat omsluizen van belastinggeld. Dit is slechts één van de vele momenteel werkzame mechanismen.

http://www.vkmag.com/zapruder/comments/de_legale_plundering_van_irak/

Misschien moet ik het nog eenvoudiger brengen. De meest waardevolle handelswaar op deze aarde zijn, in deze volgorde: olie, wapens, drugs (bron: IMF). Zie jij daarin heeeeeeel misschien enige overeenkomsten met de oorlogen?

Oorlogen en economische recessies zijn middelen om welvaart te herverdelen. Denk niet dat een recessie toevallig is. Centrale banken kunnen die prima zelf aansturen en verhelpen. Een economisch 'ecosysteem' dat zo divers en uitgebreid is als onze wereldeconomie valt niet vanzelf in een recessie. De man die dit alles beschreef is trouwens net overleden. Friedman.

Die one-liners van jou zijn altijd zo afgrijselijk uit context getrokken en doorzichtig dat ik niet kan geloven dat je ze zelf echt gelooft.

 
At 1:38 p.m., Anonymous racer said...

"Steek die veer maar in jullie konten, Zapruders. "
Ze delen zichzelf ook nog complimentjes uit ;-)

 
At 1:43 p.m., Anonymous Lemming said...

Leuke constatering racer, nu nog inhoudelijk reageren op de post voor je die wel ergens over gaat ;)

 
At 1:47 p.m., Blogger Democrat said...

De finesses van een fiat-based geldsysteem zie ik graag nog eens langskomen op deze blog. Wellicht kan Billy daar een keer een entry aan wijden. Een logische plek lijkt hij 911 niet te hebben gegeven in dit geldsysteem.

Maar ja, complotdenkers hoor je ook nooit over de economische implicaties van 9/11.

Ik het verschillende reacties gelezen in de afgelopen jaren met een scherpe blik op geld, wat het is, voor wie het wat doet, en hoe 911 daar in kan passen. Ik zou zeggen, Billy, doe eens een gooi.

Qui bono?

Deze jongen in ieder geval niet, slachtoffer van de oprukkende politiestaat onder het toeziend oog van de immer zwijgende apologisten.

 
At 1:50 p.m., Anonymous racer said...

Maar dat weten we nu toch wel Lemming.... De wereld wordt geregeerd door de Military Zionist Complex is samenwerking met de Neocons en de Bilderbergers a.k.a. New World Order om de olie te beheersen en de mensen hun corpus christi af te pakken.
Het Grooooooote Geheel, weet je wel, hier, neem nog een trekje. :)

 
At 1:57 p.m., Anonymous racer said...

"De finesses van een fiat-based geldsysteem zie ik graag nog eens langskomen op deze blog."

Ja, misschien in een artikel genaamd "hoe herken je een die-hard complotdenker"?

1. Draagt een "Investigate 9/11" t-shirt
2. Is doodsbang voor "Peak Oil"
3. Zeurt eindeloos over het inflatie-bedrog en dat we terug moeten naar de goudstandaard.
..etc

 
At 2:06 p.m., Anonymous Han said...

"Oorlogen en economische recessies zijn middelen om welvaart te herverdelen."

Over domme oneliners gesproken. Wat zouden de 'inkomsten' moeten zijn van de 9/11 inside job? Toch niet de gigantische verliezen voor het bedrijfsleven, de versnelde recessie, en daarmee de verminderde belastinginkomsten, hoe is dat terugverdiend? De pijplijn in Afghanistan is er ook nog steeds niet na vijf jaar. De oorlogen hebben miljarden gekost. Leg ons dat domme idioten even uit.

 
At 2:12 p.m., Anonymous racer said...

Han, je moet het zo zien: de belastingbetaler draait op voor de kosten van de oorlog en de duistere machten achter de schermen worden er weer rijker van. ;)

 
At 2:34 p.m., Anonymous Patman said...

Hier hebben wij zeker 10, 15 artikelen aan gewijd, dus ik zou zeggen, leef je uit. www.vkmag.com/zapruder

 
At 2:40 p.m., Anonymous Han said...

"Han, je moet het zo zien: de belastingbetaler draait op voor de kosten van de oorlog en de duistere machten achter de schermen worden er weer rijker van."

Kwnnelijk. Zo gauw je aandringt op detais, haken de complotdenkers af.

 
At 2:48 p.m., Blogger Democrat said...

1. Draagt een "Investigate 9/11" t-shirt

Heb ik niet, kan ik die hier bestellen?

2. Is doodsbang voor "Peak Oil"

Een zegen voor de mensheid. Idioten sterven uit.

3. Zeurt eindeloos over het inflatie-bedrog en dat we terug moeten naar de goudstandaard

Op enkele fijnproevers na begrijpt bijna niemand dit. Een goudstandaard is geen garantie voor succes.

Een mooi lijstje overigens.

 
At 4:06 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ze willen weten wat je zegt
Ze willen weten wat je denkt
En ze schenden je recht

Ze willen weten wat je doet
Ze willen weten wat je zegt
Ze willen weten wat je denkt

Ze willen weten.....

Oscar X:

De wetenschapper op tv deelde mee.
Iedereen ontvangt binnenkort een brief waarmee.
Je kunt achterhalen wanneer ze bij je aankloppen.
Om een chip in je brein te stoppen.
Die chip regelt jouw bioritme en is adequaat
als het om ziektes en kwalen gaat.
Het is goed voor de mens,
Bepaalt zijn haar grens,
Heeft een knopje voor intens,
Dus eigenlijk jouw wens.
Na die figuur te hebben aangehoord,
Dacht ik dit is zwaar gestoord.
Voor ons soort.
Zo hebben die mensen binnenkort echt totale controle over dit oord.
Ik belde Def P en vertelde wat ik had gezien
Hij zei...actie, misschien eerst geloven dan zien..
We namen snel contact op en kwamen tot een plan
Met als uitgangspunt NOOIT EEN CHIP IN ONS MAN !!!

Def p:

Ik ben geen hippe kip met een chip in m¹;n knip
Dus geen geprop in m¹n kop, ik breng de vrije hip-hop
Ben niet te volgen, niet te filmen, dus ook niet te registreren
Want mijn onverwachtte pracht is te doordacht om te beheren
Geen feit voor de overheid, ik zwerf rond als zwerfhond
De ondergrond als werkgrond waarin ik weer op scherp stond
Ik heb mijn eigen chip die is geprogrammeerd
Op vreten, zuipen, neuken, blaffen en dat vind ik niet verkeerd!

Casto:

Ik ben chiploos geboren dus zal ik chiploos leven
Geen instantie of regering zal mijn een chip geven
Geen instantie of regering houd mijn vrijheid tegen
Geen instantie of regering zal inbreuk op me plegen
Zo zal het wezen en zo zal het altijd zijn
Ze moeten me zien te vinden voor die chip in mijn brein
Ondergedoken met anderen vrijheidsstrijders
Beginnen we een verzetsbeweging tegen die tering regeringslijders
Met hun macht`s monopolie fuck de gevestigde orde
Ze krijgen mij niet onder controle ik zal nooit een slaaf worden
Van een cyber dictatuur ik kom met strategische plannen
Onze vrijheid is te duur want ze kunnen ons niet vangen
We komen met ondergrondse radio,bomaanslagen op chipfabrieken
Controle punten worden opgeblazen,communicatie satellieten
Worden gehackt en gecrackd door onze informatica technieken
Zo lang we niet vrij zijn zullen we het systeem blijven zieken

Das:

Ze willen weten wat ik doe, maar dat van hun is geheim
Wat ze van mij willen weten, kan ik vertellen in een rijm
Weg met die verboden, opsporingsmethode
Geen agent aan mijn deur, verkleed als postbode
Camera's die je volgen, telefoons die ze aftappen
Wat vrijheid is, blijkt niemand meer te snappen
Ze zijn bezig, met het bestrijden, van terroristisch gevaar
Ik hoor ze kletsen, maar niemand is onkwetsbaar
Een terrorist, komt als een dief in de nacht
Op de misdaadplaats staat nooit, binnenkort verwacht
Maar nu is er een crisis, dus mij advies is
Beken kleur, dan weten mensen wie, wie is.

Ze willen weten wat je doet
Ze willen weten wat je zegt
Ze willen weten wat je denkt
En ze schenden je recht

Quinte:

???

door: Onderhonden

R.

 
At 4:57 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Misschien moet ik het nog eenvoudiger brengen. De meest waardevolle handelswaar op deze aarde zijn, in deze volgorde: olie, wapens, drugs (bron: IMF). Zie jij daarin heeeeeeel misschien enige overeenkomsten met de oorlogen?"

Echt waar? Om olie te krijgen lever je wapens in ruil voor drugs?

 
At 5:11 p.m., Blogger Democrat said...

Nee, om olie te controleren deal je wapens aan jou goed gezinde partijen, leg je de bevolking lam met drugs, levert je uiteindelijk nog een lekker zakcentje op ook.

Zoiets?

 
At 6:10 p.m., Blogger Billythekid said...

"Billy vergeet je niet weer eens iets? Wij kwamen namelijk zelf met deze info. Dus als het nodig is zetten wij onze eerdere uitspraken gewoon recht. Heb je zeker weer eens selectief overheen gelezen."

Nee, hoor, maar je hebt de verwijzing naar jullie eigen verhaal kennelijk over het hoofd gezien. En wat is er nu eigenlijk rechtgezet? Geldt de volledige theorie rond het terrorplot niet meer nu er plotseling filmpjes opduiken waarin met een goed verstopte chemicalien zogenaamd een meloen wordt gespleten? Ik had het ook zonder dat filmpje wel kunnen bedenken.

 
At 6:19 p.m., Blogger Jay said...

Verkopen de Amerikanen dan drugs aan de Afghanen en Irakezen?

 
At 9:30 p.m., Blogger Democrat said...

Onder 'onze' bezetting is de drugsproductie in Afghanistan in ieder geval weer hoger dan ooit. Dat deden de Taliban dan beter.

 
At 9:48 p.m., Blogger Jay said...

Ja maar jij zegt dat de amerikanen er beter van zijn geworden, dan ben ik wel benieuwd hoe dan.

 
At 9:49 p.m., Blogger Jay said...

Je weet wel dat zakcentje.

 
At 10:48 p.m., Anonymous patrick said...

Heeft dan iedereen hier zo'n enorm slechte algemene ontwikkeling? Maar wat wil je dan ook als Billy al niets eens op de hoogte is van de Enron affaire, hoe kan hij zijn publiek dan een beetje fatsoenlijk informeren. Jay, lees Crossing the Rubicon, of de laatste UNODC surveys. Staan allemaal op onze site. Ook hier hebben we meerdere artikelen aan gewijd. Ooit van Oliver North gehoord? CIA is de grootste drugsdealer in de wereld by far. Drugs is de vijfde geldstroom in de wereld (bron IMF). Alle grote banken en alle regeringen moeten DUS in de drugs zitten. Of denk je dat ze zo'n grote geldstroom willen/kunnen ontwijken. Staat trouwens ook letterlijk in het laatste UN rapport, dat het grootste deel van de drugsopbrengst van Afghanistan (66% van de totale wereldproductie) in de zakken van Centrale banken en grote corporaties verdwijnt en slechts 5% in die van de farmers zelf.

http://www.vkmag.com/
zapruder/waarom_zijn_we_in_afghanistan/

 
At 10:50 p.m., Anonymous Anoniem said...

Wallstreet = CIA = drugs

 
At 10:55 p.m., Blogger Jay said...

Als ze er zoveel aan verdienen snap ik niet dat ze er ook honderden miljoenen in steken om de drugs te bestrijden.

http://www.whitehouse.gov/omb/pubpress/2005/fact_sheet_global_war.pdf
http://www.whitehouse.gov/omb/pubpress/2006/fact_sheet_global_war.pdf
http://seattletimes.nwsource.com/html/nationworld/2002094045_afghandrug18.html
http://www.afghanistanwatch.org/newsletterarchive/listserv12-8-04.htm

 
At 11:04 p.m., Anonymous Gimpy said...

"Drugs is de vijfde geldstroom in de wereld (bron IMF). Alle grote banken en alle regeringen moeten DUS in de drugs zitten. Of denk je dat ze zo'n grote geldstroom willen/kunnen ontwijken. Staat trouwens ook letterlijk in het laatste UN rapport, dat het grootste deel van de drugsopbrengst van Afghanistan (66% van de totale wereldproductie) in de zakken van Centrale banken en grote corporaties verdwijnt en slechts 5% in die van de farmers zelf."

Patman, je bent een mash up kunstenaar: alles wordt door elkaar gehaald, boekje hier, siteje daar, en dan de hele boel gewoon door elkaar husselen. De helft verzin je er gewoon bij.

 
At 11:14 p.m., Blogger Jay said...

FY2007. The Afghanistan Freedom Support Act authorizes funding through
FY2006. On December 2, 2005, U.S. Ambassador to Afghanistan Ron Neumann
signed an agreement with the Afghan Finance Minister under which the United States
pledges to provide Afghanistan with $5.5 billion in aid over the next five years. The
U.S. aid plan is reportedly programmed for education, health care, and economic and
democratic development. It is not clear whether the purported figures include
funding for the ANA, the national police, counter-narcotics, and other securityrelated
programs. On February 6, 2006, the Administration released its budget for
FY2007, which included a request for the following for Afghanistan:
! $42.8 million for Child Survival and Health (CSH);
! $150 million in Development Assistance (DA);
! $610 million in ESF (an increase of about $190 million over what is
being provided in ESF for FY2006);
! $297 million for International Narcotics and Law Enforcement
(INCLE) for counter-narcotics operations (an increase of about $60
million over what is being provided for FY2006);


http://www.fas.org/sgp/crs/row/RL30588.pdf

En dan pagina 42.

Lijkt mij dus niet echt winstgevend voor de amerikanen die drugshandel daar.

 
At 11:28 p.m., Blogger Jay said...

Patman, je kan zeker wel even aangeven in welk van de volgende reporten het precies staat dat 66% van de opbrengst in de zakken van de banken verdwijnt.

Je komt ten slotte zelf met die info, dus weet je ook wel precies waar het te vinden is.

http://www.unodc.org/afg/reports_surveys.html

Scheelt ons weer zoeken ;)

 
At 11:29 p.m., Blogger Braad Spitt said...

hahaha, die patman toch!

 
At 12:09 a.m., Blogger Democrat said...

Jay, wie zullen die rekening krijgen: de politiekers?

Ken je klassiekers op financieel gebied. Er zit veel rottigheid tussen.

Het concept van de War on Drugs hier uitleggen is zinloos.

 
At 12:14 a.m., Blogger Jay said...

Ik zou zeggen Democrat, probeer het eens uit te leggen aan ons simpele zielen.

 
At 7:55 a.m., Blogger Billythekid said...

"Patman, je kan zeker wel even aangeven in welk van de volgende reporten het precies staat dat 66% van de opbrengst in de zakken van de banken verdwijnt."

Het het zoveelste dikke duim verhaal

 
At 8:44 a.m., Blogger Democrat said...

Jay, voor mensen die willin bestaat Google.

 
At 10:34 p.m., Anonymous Anoniem said...

Met drugs verdien je aan de bestrijding en verspeiding. Dubbel zwaard. Asymetrisch.
Met drugs betaal je "zwarte" budgetten die congres of kamer niet mogen zien. Met drugsgeld betaal je plungeprotectionteams, pimp je balansen en winstcijfers op...dit is zulk oude gesneden koek dat de kortzichtigheid van bepaalde personen hier werkelijk stuitend is......

 
At 11:46 p.m., Blogger Jay said...

Weet je zelf wel wat een plunge protection team is?

 
At 8:17 a.m., Blogger Billythekid said...

"Met drugs verdien je aan de bestrijding en verspeiding. Dubbel zwaard. Asymetrisch.
Met drugs betaal je "zwarte" budgetten die congres of kamer niet mogen zien. Met drugsgeld betaal je plungeprotectionteams, pimp je balansen en winstcijfers op...dit is zulk oude gesneden koek dat de kortzichtigheid van bepaalde personen hier werkelijk stuitend is....."

Ja, net als de fantasie van complotdenkers.

 

Een reactie posten

<< Home