woensdag, december 20, 2006

ComplotkraaierSoms vraag je je af waarom Fox News dit soort figuren nog langer voor de camera haalt: islamoloog Kevin Barrett, die dit najaar een omstreden 9/11 cursus gaf aan de Universiteit van Wisconsin, maar daar inmiddels niet meer hoeft terug te keren.

Interviews met Barrett verlopen telkens op dezelfde manier: de interviewer laat duidelijk merken dat hij Barrett maar een nut vindt (wat hij ook is), maar die vertelt natuurlijk zo obstinaat mogelijk dat 9/11 Truth ongeveer het beste is dat hem is overkomen.

Maar al gauw blijkt waarom Barrett een complotkraaier in plaats van een complotdenker is. Hij beweert dat 600.000 Amerikanen zijn gedood bij de oorlog in Irak, waarbij die 3000 van het WTC in het niet vallen en o ja, de BBC meldde weer eens dat de kapers nog vrij rondlopen.

Wat zou zo'n Barrett eigenlijk doen de hele dag, dat hij dit fabeltje telkens maar blijft herhalen? Als je "hijackers", "alive" "BBC" en "9/11" bij Google invult, krijg je toch al gauw deze uitleg. Heeft Barrett soms een blinde vlek voor feitelijke onjuistheden? En zo ja, waarom zou je die man dan nog aan het woord laten?

Labels:

34 Comments:

At 1:26 p.m., Anonymous bob said...

Nog geen reactie van onze Hollandse gereincarneerde Kakelbraad?
Ben je nog aan het mediteren?

 
At 1:33 p.m., Blogger Jay said...

Hey ik zie dat de kleuter klas ook weer uit is, welkom weer Bobje. Volgens mij laten ze die Barrett alleen maar opdraven voor een komische noot in de programmering :)

Al dat serieuze nieuws wordt je ook niet vrolijk van.

 
At 2:30 p.m., Anonymous Arminius said...

He gelukkig, een nieuw topic:)

 
At 2:39 p.m., Anonymous Arminius said...

Barrett is the founder of a group called the Muslim Jewish Christian Alliance for 9/11 truth.

Tja...laat maar. Een volksverlakker noemen wij dat hier.

 
At 3:09 p.m., Anonymous Arminius said...

Ik gooi er nog maar eens een videotje op!

An excerpt from a Ralph Schoenman speech on the false flag aspects of the events of September 11

The Underlying Politics of 9/11

 
At 4:34 p.m., Blogger Braad Spitt said...

Die O'Reilly is ook een verschrikkelijke vent. Hij heeft ook helemaal geen intentie om zo'n gast te laten praten, dat is een irritante manier van interviewen. Aan de andere kant zou je zeggen dat zo'n Barrett dat toch ook moet weten, en toch doet ie eraan mee.
En dat van die 600 duizend amerikaanse slachtoffers is natuurlijk een beetje flauw; dat is duidelijk een verspreking.

Dit is gewoon een gesprekje van twee flapdrollen.

 
At 4:38 p.m., Blogger Billythekid said...

Soit, maar Barrett heeft niks zinnigs te melden. Daar begint het mee.

 
At 4:53 p.m., Blogger Braad Spitt said...

Da's een kwestie van het kip of het ei, terwijl het volgens mij om twee eieren gaat..

Ik ben in ieder geval blij dat ik hier geen Fox op de kabel heb; zelfs al zou ik er niet naar kijken dan nog zou ik me er dood aan ergeren. "Fair & Balanced"; briljante slogan, dat wel..

 
At 5:14 p.m., Anonymous Ron said...

"natuurlijk een beetje flauw; dat is duidelijk een verspreking."

Ja, maar wel een rare verspreking. Want het argument dat Barrett gebruikt is dat de Amerikanen hun eigen landgenoten ook in Irak vermoorden. Hoe had hij die zin moeten formuleren als hij had nagedacht?

 
At 5:14 p.m., Anonymous Anoniem said...

Iedere complotsite heeft zijn aandacht verlegd naar ufo's, de dollar en andere onzin maar om één of andere reden moet hier het vuurtje aangewakkerd blijven worden.

In het begin was ik nog overtuigd van de goede bedoelingen van Billy maar begin daar steeds meer aan te twijfelen.

Het wordt hier gvd nog steeds
drukker ook.

Zo zal het 911 onderwerp natuurlijk nooit doodbloeden.

Toe maar Billy, zeg nog 1 keer dat je het rustig aan gaat doen voor de zoveelste keer.

complot-mol

 
At 6:16 p.m., Anonymous Anoniem said...

even simpel

Waarom zijn de torens niet ontruimt nadat het contact met meerdere vliegtuigen was verloren?

Waarom is de 2e toren niet ontruimt nadat het eerste was geraakt?

Geen waarschwingen ontvangen?

Geen meeting gehad in het witte huis over eventuele aanslagen?

" i Thought it was a terrible pilot"

 
At 6:24 p.m., Anonymous Bush said...

"I saw an airplane hit the tower - the TV was obviously on - and I used to fly myself, and I said, 'There's one terrible pilot.' And I said, 'It must have been a horrible accident.'"

 
At 6:30 p.m., Anonymous Arminius said...

Maar ja, voor het dan tot je door dringt.

"“On a situation like that, it takes a period to understand exactly what was going on,” Bush said. “When somebody says ‘America is under attack’—you’ve got to fully understand what that meant. And the information coming was haphazard at best for a while. We weren’t sure if the State Department got hit. I’d heard the White House had got attacked. Of course, I was worried [about] that—my family was here.”"

http://wotisitgood4.blogspot.com/

 
At 6:56 p.m., Blogger Billythekid said...

"Iedere complotsite heeft zijn aandacht verlegd naar ufo's, de dollar en andere onzin maar om één of andere reden moet hier het vuurtje aangewakkerd blijven worden."

Complotontkenners parasiteren op complotsites, dus als die met kerst het vuurtje blijven aanwakkeren, gebeurt dat hier ook. Ik beloof weinig verbetering tot aan de jaarwisseling.

 
At 7:09 p.m., Blogger Braad Spitt said...

Ik heb toch ook wel het idee dat er ook echt steeds minder te melden valt.
Er zijn nauwelijks nieuwe ontwikkelen; er zijn nauwelijks nieuwe inzichten, theorieen, semi/pseudo/wetenschappelijke rapporten of nieuw "bewijsmateriaal".
Er is heel weinig media-exposure en de club die het wetenschappelijk verantwoorde boegbeeld had moeten worden, the "scholars" zijn versplinterd en hebben zich volstrekt belachelijk gemaakt.
Ook de nederlandse conspiracy-blogs snijden het onderwerp ook nog maar nauwelijks aan voor zover ik weet.

Maar zolang je er lol in hebt moet je vooral doorgaan natuurlijk. Ik heb er ook nog steeds lol in om het te lezen.

 
At 7:51 p.m., Anonymous VAB said...

En zo bereikte Billy's blog een historisch dieptepunt.

 
At 8:08 p.m., Anonymous Anoniem said...

Resultaten 1 - 10 van circa 3.060.000 voor 911 inside

 
At 8:09 p.m., Anonymous Anoniem said...

Job!

 
At 8:27 p.m., Anonymous Han said...

911 verbond de complotdenkers, maar die andere onderwerpen spreken minder aan. Dat zie je aan de sterk verminderde reacties bij de complotsites, die ook niet meer weten waar ze het over moeten hebben. Ook de forums worden minder bezocht. We zullen zien wanneer de kaars uitdooft. Vermoedelijk sneller dan we denken.

 
At 8:40 p.m., Anonymous Linke Loetje said...

Dat de branden in het WTC de doorslag hebben gegeven, is ook de stellige overtuiging van prof.dipl-ing. Jan Vambersky. Niets gelooft de hoogleraar 'constructies van gebouwen' van het 'complottheoriecomplot', zoals hij het noemt. "Iedereen die iets betekent in de wereld van de constructies haalt zijn schouders op bij alle beweringen en gaat verder met zijn werk." Vambersky is ervan overtuigd dat de brand de stalen vakwerkliggers onder de vloeren zodanig heeft verzwakt, dat de vloeren bezweken. En juist deze vloeren vingen een deel van de krachten op die de beschadigde constructie niet meer kon dragen. "Toch heeft de constructie zich uitstekend gedragen. Omdat het gebouw nog ruim een uur bleef staan, zijn veel mensenlevens gered." Ondanks zijn professionele interesse, weigerde de geboren Tsjech mee te werken aan het zomerproject. "Als je aan een onderzoek begint, moet je dat met volledig open vizier doen. In deze opdracht zat naar mijn idee teveel vooringenomenheid. In het stuk dat me is toegestuurd, stond foute, suggestieve informatie. Ik wil graag meedoen aan een dergelijk onderzoek, maar ik ga niet in debat met mensen met onvoldoende vakkennis." Hoewel hij de opdracht zelf suggestief vond, spoorde hij zijn studenten wel aan mee te doen. "Ik heb het volste vertrouwen dat de studenten gedegen onderzoek doen en zich niet bij de neus laten nemen. En ik vind het belangrijk dat ze leren dat naast de zwaartekracht bij dergelijke onderzoeken andere krachten meespelen."

Organisator Vermeeren vindt niet dat hij met de opdracht aanstuurde op een vooraf bepaalde uitkomst. Desgevraagd kan hij zich wel voorstellen dat de opdracht mogelijk suggestief overkwam. Hij verwees, om de opdracht onder de aandacht van studenten te brengen, naar de 1 miljoen dollar die de Amerikaanse miljonair en complotdenker Jimmy Walters uitloofde aan degene die een aantal kwesties kon verklaren. "Dat lijstje heb ik in de oproep overgenomen, omdat het de belangrijkste vragen laat zien waar complotdenkers zich op richten. Maar ja, is dat suggestief? Jongeren geloven echt niet zomaar alles."

Vindt de discussie met Vambersky nog op vriendelijke toon plaats, in de landelijke media is de toon grimmiger. NRC-columniste Elsbeth Etty barstte los: "Intussen laat de TU Delft een groep studenten onderzoeken (in twee weken!) of de aanslagen van 11 september 2001 een samenzwering zijn geweest van de CIA of, dat kan natuurlijk ook, van de geheime dienst van Israël, iets waarvan de Arabische wereld allang overtuigd schijnt te zijn." De TU probeerde de verkeerde indruk te ontkrachten, maar tevergeefs. "Over de idiotie van de TU Delft zijn we het eens", brieste historicus Thomas von der Dunk een dag later in datzelfde NRC. "Dat is ook geen intellectuele instelling, maar een ontspoorde ingenieursfabriek."

TU-wetenschapsvoorlichter Maarten van der Sanden beklaagt zich: "We zijn geen partij in dit zwartwitdebat; we zijn wetenschappers. Voor ons als universiteit zijn die beelden van de instortende torens een unieke case. Maar in een wereld waar complottheorieën de boventoon voeren, gaat alle nuance snel verloren. En dus word je als TU, als je niet uitkijkt, deel van het debat tussen de believers en de non-believers."

De CIA zat achter de moord op Kennedy, de maanlandingen hebben nooit plaatsgevonden en in de woestijn van Arizona staat een hangar waarin het Amerikaanse leger buitenaardse ufo's bewaart. Delta ging te rade bij wetenschapsjournalist Marcel Hulspas, oprichter van de stichting Skepsis en schrijver van tal van boeken over ufo's en pseudo-wetenschappen. Wat bezielt Amerikanen om overal complotten en samenzweringen te zien?
Uit wantrouwen

"Veruit de belangrijkste factor", vindt Hulspas. In de Verenigde Staten bestaat een rechtse stroming die een bloedhekel heeft aan de federale overheid. "Geregeld slaat dat wantrouwen om in het geloof dat we worden voorgelogen door de politiek en de media. Vervolgens gaat men op zoek naar een andere, eigen versie van de werkelijkheid."
Voor het geld

Reken maar dat een goede complottheorie verkoopt. "Rond 9-11 is een heel circus ontstaan van schrijvers die grof geld verdienen met lezingen en boeken waarin ze zeggen: de CIA heeft het gedaan", zegt Hulspas.
Voor de zingeving

De aloude verklaring uit de sociologie. Samenzweringstheorieën geven een simpel antwoord op verwarrende gebeurtenissen, en geven zo structuur aan de samenleving. "Men zoekt een tegenstander. Voor de een zijn dat de terroristen, voor de ander is het de CIA."
Vanwege de bureaucratie

De Amerikaanse overheid is berucht stroperig en houdt geregeld dingen onder de pet. Je zou haast denken dat ze het expres doet. "Dat het Pentagon allerlei materiaal niet naar buiten brengt, ja, dat voedt de samenzweringstheorieën."
Uit racisme

"Misschien denken sommige mensen: dit kan niet, dit is veel te ingewikkeld voor die domme Arabieren. Zo'n ideale misdaad, daar moet de CIA achter zitten." Een belachelijke gedachte, stelt Hulspas vast. "De CIA is al jarenlang een hopeloze, in crisis verkerende organisatie. Zelfs al zouden ze willen, het zou ze niet eens lukken om zo'n complexe aanslag te organiseren."

http://www.delta.tudelft.nl/archief/j38/n26/21216

 
At 8:45 p.m., Anonymous Bush said...

"De CIA is al jarenlang een hopeloze, in crisis verkerende organisatie. Zelfs al zouden ze willen, het zou ze niet eens lukken om zo'n complexe aanslag te organiseren."

Ja hoor! whoehahahaha!

 
At 8:47 p.m., Blogger Braad Spitt said...

@Han:
Ik denk niet dat de kaars ooit uit zal doven; dat zou een beetje naïef zijn, maar het zal denk ik tot in de lengte der dagen doorkabbelen zoals bv. de JFK-conspiracy dat doet.
Er zijn altijd mensen die WILLEN geloven dat de US-regering of "de NWO" het gedaan heeft en ze zullen eindeloos blijven wijzen op die ongerijmdheden en alle oplossingen voor de door hun bedacht mysteries afdoen als "desinformatie".

Maar het zijn natuurlijk de hardliners die het langste overblijven en dat zijn dan vaak weer degenen met de meest bizarre ideeën: laser beams, no-planes, etc. Daardoor beweegt het zich alleen maar verder af van datgene dat ze weggen te willen: mainstream-acceptatie.

 
At 10:38 p.m., Blogger Jay said...

Lol, ik zit net ff op DKNWZ te koekeloeren en je had een briljant antwoord daar bij dat freedom tower onderwerp Braat :) Blijkbaar had Yoda dat ff gemist in zijn enthousiasme ;)
Veel makkelijker om de NWO aan te halen in plaats van je ff in te verdiepen waarom ze die hoogte hebben genomen.

 
At 11:09 p.m., Blogger Braad Spitt said...

hehe, dank, dat antwoord staat er nog niet zo lang hoor, dus er zal nog wel een reactie op komen, al dan niet van bobje.
Ik weet zeker dat iemand nog een argument gaat vinden om m'n ongelijk aan te tonen.. vindingrijk zijn ze wel altijd, hehehe :)

 
At 11:20 p.m., Blogger Jay said...

Hehehehe, ja ik moest wel ff lachen toen ik dat antwoord van Yoda zag :)
Ik vraag me af of ze ook wel eens normale sites bezoeken om informatie te vinden, want die info over de hoogte is op zo een beetje elke site over de freedom tower te vinden.

 
At 10:04 a.m., Blogger Billythekid said...

"Maar zolang je er lol in hebt moet je vooral doorgaan natuurlijk."

Aanvankelijk wilde ik al in september stoppen, maar toen kregen we de verkiezingen met Lijst 14, en binnenkort is er het WTC7 rapport, dus het kan nog wel even ondanks kerstdip. Maar volmaken tot 2008, dat zie ik inderdaad niet gebeuren.

 
At 11:06 a.m., Anonymous bob said...

Het wordt tijd ook!!!!!!!!!!!!!!!!

 
At 11:14 a.m., Anonymous Han said...

Kijk maar uit, complottertje pesten is verslavend.

 
At 11:57 a.m., Blogger Braad Spitt said...

o ja, het WTC7-rapport, dat zal nog wel wat leuke stuiptrekkingen geven: "nee, natuurlijk was het geen conventionele demolition, wat zijn ze toch dom bij het NIST!".

 
At 12:44 p.m., Anonymous Anoniem said...

De intelligentie spat er van af bij braad.

 
At 1:21 p.m., Blogger Jay said...

Hey stalker bobje is er ook weer ;)

 
At 1:53 p.m., Anonymous bob said...

Jay sukkel,wanneer hou je nou eens op met mensen beschuldigen?
Als IK reageer,dan staat er BOB !

 
At 2:18 p.m., Blogger Jay said...

Je had toch ook gereageerd bobje om 6 over 11?

 
At 2:23 p.m., Blogger Braad Spitt said...

..en er staat bob, dus je bent er weer. Of nog steeds.
Nou nou, de "beschuldigingen" vliegen weer door de lucht! :)

 

Een reactie posten

<< Home