dinsdag, december 26, 2006

Marcel


We hadden hem in het kader van 9/11 eerlijk gezegd nog niet eerder voorbij zien schuiven: Marcel Messing, auteur van het zojuist verschenen boek Worden Wij Wakker?

"Recente onderzoeken naar de ware toedracht van 9/11 doen velen vermoeden dat er meer aan de hand is in de wereld dan wij door de politiek en de media krijgen voorgeschoteld," zo lezen we. "Steeds vaker worden we geconfronteerd met berichtgeving die niet alleen de waarheid verhult, maar ons ook in de angstgreep houdt van de "war on terror". Voor onze 'veiligheid' worden er vergaande technieken ontwikkeld waarmee ons hele doen en laten precies kan worden nagegaan. 'Big Brother is watching you' via camera's, internet, telefoon, bank, et cetera. Wordt een totale controle en bewustzijns- manipulatie uiteindelijk mogelijk door de implantatie van de onderhuidse microchip? In plaats van een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, verbonden met de ascensie van onze planeet rond 2012, pogen tegenkrachten een nieuwe wereldorde te vestigen waarin de mens tot slaaf geworden is."

Messing, woonachtig in Brugge, staat bekend om zijn "synthese tussen oosterse en westerse wijsheid", was adviseur van de ikon-televisieserie Via Mystica en redacteur van het tijdschrift Prana en is nog steeds medewerker van het tijdschrift InZicht. Nu heeft hij 9/11 en de Nieuwe Wereldorde ontdekt.

9/11 lijkt een enorme aantrekkingskracht te hebben op lieden die zich met het esoterische bezighouden, zie ook Niburu, maar blijkbaar niet in staat zijn om technieken waarover ze lezen zelfs maar op elementair niveau te begrijpen. Die technieken zijn in hun ogen zo gevanceerd dat er alleen een boos plan achter kan schuilen.

In een merkwaardig gesprek horen we Marcel bijvoorbeeld beweren dat er geheime plannen bestaan om de mensen te "chippen", hij heeft het over een elektromagnetisch stralingveld, zo mogelijk met ziekten, dat onderdeel is van een plan om ons te "dehumaniseren", maar hij kan niet eens uitleggen wat het ultieme doel daarvan zou moeten zijn.

Ook gaat het gesprek over buitenaardse wezens en het feit dat alle Amerikaanse presidenten 'koninklijk DNA' hebben, wat eeuwen geleden al in kleitabletten zou hebben gestaan. Marcel lijkt heel erg de weg kwijt.

Zou Marcel wel eens een stap buiten de deur van zijn esoterische bibliotheek zetten? Praat hij wel met iemand die niet twee meter boven de grond zweeft? Of ziet zijn leven er als volgt uit: Marcel schrijft met hemelse aureool een boek, laat zich over het boek interviewen door een heel erg braaf meisje in een heel erg braaf wit truitje, en vangt met hemelse aureool een volgend boek aan. En dat jaar in jaar uit.

Labels:

14 Comments:

At 11:47 a.m., Anonymous Anoniem said...

Zijn jullie nu zo dom, of zijn wij nou zo slim? De NWO (new global economy) is al bijna een feit. Iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon, bankpas, internetaansluiting. Met dat soort zaken is iedereen altijd en overal te volgen. De enige oplossing is al die troep de deur uit te doen. Haal allemaal je geld van de bank, betaal alleen nog contant en het hele systeem dondert in elkaar. En daar heb ik echt niet een goddienstwaanzinnige als Marcel Messing voor nodig om mij dat te vertellen. En wie denkt dat de NWO een sprookje is, zou deze 3 docu`s eens moeten kijken:
The Power of Nightmares part 1
The Power of Nightmares part 2
The Power of Nightmares part 3

 
At 1:01 p.m., Anonymous Anoniem said...

NWO staat nog altijd voor New World Order. En New Global Economy bestaat al eeuwen.

 
At 7:11 p.m., Anonymous Anoniem said...

Dan is dit een stuk beter

HON. RON PAUL OF TEXAS Before the U.S. House of Representatives | June 29, 2006

Why Are Americans So Angry?

 
At 8:06 p.m., Blogger Billythekid said...

"Mag ik je aan je bijdrage herinneren zodra de chip in jouw donder wordt gespoten op straffe van uitsluiting aan het economische (geld)verkeer?"

En wanneer gaat dat gebeuren? Zelfs de tandarts komt niet zonder mijn toestemming aan mijn gebit.

 
At 11:58 p.m., Anonymous Anoniem said...

Klote NSB-er.

 
At 12:31 a.m., Anonymous Anoniem said...

"Haal allemaal je geld van de bank, betaal alleen nog contant en het hele systeem dondert in elkaar."

Haha ! Doe maar ! :p

 
At 12:02 p.m., Anonymous Anoniem said...

Boek gelezen Billy? Neen, hou dan je waffel in plaats van deze auteur met uit zijn verband getrokken uitspraken belachelijk te maken.

 
At 12:41 p.m., Anonymous Anoniem said...

Kwamen de citaten niet uit dat filmpje? En voort die video niet bij het boek? Case closed.

 
At 4:17 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Wat is het nu toch van belang wat ik van 'de NWO' vind? Ik kom toch niet met die ongefundeerde larie aanzetten?"

Heb je geen mening, of ben je niet bereid om die te delen met anderen ?

De new world order is, als politieke term, zeker geen ongefundeerde larie, ook al ben ik het er zonder meer mee eens dat de uitleg hiervan op complot websites vaak niet erg steekhoudend is.

Wel erg makkelijk om de meningen van anderen aan te vallen maar te weigeren zelf je eigen mening hierover te geven.

Of zie je de term NWO in het algemeen als 'ongefundeerde larie' ?

 
At 4:40 p.m., Anonymous Anoniem said...

Leuke DVD Billy, zelden zo gelachen.


Zou de dame in het wit de mooie potloodtekening op de DVD cover gemaakt hebben?

 
At 6:11 p.m., Anonymous Anoniem said...

"de NWO zoals die door complottertjes gezien wordt"

Was dat de vraag, de vraag was of je kon vertellen wat de NWO is zoals die door Braad Spitt gezien wordt (danwel dat je het hele begrijp NWO naar de prullebak verwijst) ;)

 
At 1:25 p.m., Anonymous Anoniem said...

Fantastisch deze discussie, het leert mij veel over de duidelijke taaiheid van mensen in het proces van wakker worden. Braad, wat je doet is geweldig om te zien voor diegenen die al wel wakker zijn; iemand te zien vechten die absoluut niet wakker wil worden en vast blijft houden aan zijn illusie, dat het allemaal goed geregeld was door de overheden de laatste decennia, en dat dat ook altijd wel goed zal blijven gaan. Elke waarschuwing van wie dan ook, is per definitie al lachwekkend en complotterig voor je. Dat proces van vasthouden aan je oude waarheden, is erg interessant.

Uiteraard sta ik achter Marcel Messing, deze man heeft zijn feiten zeer goed op een rij en de waarschuwingen die hij afgeeft over het opstaan van een nieuwe supermacht, die zich bedient van oorlog en controletechnieken, is dagelijks om ons heen te zien, en de controledrang neemt alleen maar toe. Dat zal ook nooit stoppen, tenzij een overheid deze controledrang een halt toeroept. Maar dat gebeurt voorlopig nog lang niet en de waarschwuingen zijn dan ook zeer reeel.

Je kan van Marcel Messing vinden wat je wil, maar in de basis is zijn verhaal erg plausibel. Daar doet de amateuristische setting met de interviewster in het witte truitje niets aan af. Deze man is echter duidelijk een ingewijde, en ziet ook de onzichtbare krachten achter het wereld toneel. Om dit te zien moet je echter wel een leerweg ondergaan, die de meeste mensen nog niet hebben. Tenslotte geldt voor de meeste mensen nog steeds dat we van apen afstammen en dat we hier zonder enig doel op deze planeet rondhuppelen. Dat van die apen is genetisch gezien OOK waar, maar de scheppende liefdeskracht van leven op deze planeet heeft wel degelijk een doel voor de mensheid. Dat is echter iets wat je zelf moet gaan uitzoeken, als je dat leuk vindt.

Voorlopig hoef je slechts wakker te worden, dat onze vrijheden worden ingeperkt, zogenaamd voor veiligheid, en dat ons 100 jaar oorlog is beloofd tegen de terroristen. Het ironische is echter, dat onze wereldleiders ZELF deze terroristen bewust laten opstaan, door hun eigen gedrag.

 
At 9:03 p.m., Blogger Johan van Schagen said...

Wat is dit fantastisch. Dat technologie een moeilijk te omschrijven fenomeen is onze samenleving is een, maar de mystieke verklaringen die opgevoerd worden om het gat in de menselijke bevatting te vullen met paranoide bijgeloof (op basis van stukken antropologie die van pas komen in de verklaring) is tof. Dit kan waarschijnlijk alleen in Nederland, waar onze calvinistische inborst ons zelfs te bescheiden maakt om te denken dat we als maatschappij nog maar enige invloed uit kunnen oefenen op de technologie die wij zelf ontwikkelen. De move van heerschap Messing is dan ook simpel te verklaren: van het vertrouwende Spaanse Katholicisme viel niet meer te leren, tijd om te oogsten temidden van het Hervormde Nederland. Zijn marketingstrategie heeft hij zo mogelijk nog beter onder de knie dan zijn sprookjesvertellingen.

 
At 7:53 p.m., Anonymous Anoniem said...

Worden Wij Wakker ?
Over de verborgen krachten achter het wereld toneel… (auteur Marccel Messing)

Velen vermoeden dat er meer aan de hand is in de wereld dan wij door de politiek en media krijgen voorgeschoteld. Steeds vaker worden wij geconfronteerd met berichten die niet alleen de waarheid verhult, maar ons ook in de angstgreep houdt van de “war on terror”. Voor onze `veiligheid` worden er vergaande technieken ontwikkeld waarmee ons hele doen en laten precies kan worden nagegaan.

`Big brother is watching you` via camera’s, internet, telephone, bank, et cetera, wordt een totale controle en bewustzijnsmanipulatie uiteindelijk mogelijk door de implantatie van de onderhuidse microchip? In plaats van een nieuwe hemel en een nieuwe aarde,verbonden met de ascensie van onze planeet rond 2012, pogen tegenkrachten een nieuwe wereldorde te vestigen, waarin de mens tot slaaf geworden is. Doemdenken? Complottheorie? Sciencefiction? Aan de hand van choquerende feiten worden de verborgen krachten achter het wereldtoneel blootgelegd, maar door inzicht, bewustwording en liefde kunnen wij een tegenwicht vormen.

Een onthullend en uitstekend gedocumenteerd boek, waarin tevens positieve en praktische mogelijkheden worden aangereikt voor deze beslissende overgangstijd.



Boek (reeds 2e druk na 1 maand)


Naar aanleiding van het zeer onthullende boek Worden Wij Wakker? van Marcel Messing is een dvd gemaakt
om zo de belangrijke boodschap de samenleving in te krijgen.

Bekijk als u wilt de Video via:


http://video.google.nl/videoplay?docid=-8237556361616002934&q=worden+wij+wakker


DVD Extra's:


Mind control :

http://video.google.nl/videoplay?docid=6934482251974786101&q=worden+wij+wakker


HAARP:

http://video.google.nl/videoplay?docid=-6714296226414352634&q=worden+wij+wakker



Korte Bio:

‎‎Marcel Messing (geboren 1945) studeerde af in de antropologie, filosofie en vergelijkende godsdienstwetenschap.
Hij is auteur van 20 boeken en talloze artikelen, medewerker van Prana en Inzicht.

Hij was als jaren wetenschappelijk medewerker van de Bibliotheca Philosophica Hermetica te Amsterdam.


Messing treedt als spreker in verschillende landen op, en staat bekend om zijn synthese tussen oosterse en westerse wijsheid. Diverse boeken zijn van hem vertaald en hij genoot onderricht van o.a. Tibetaanse rinpoche's.


Verder zet hij zich in als voorzitter van de door hem opgerichte 'Stichting Lindenhof' dat al jaren nauw betrokken is bij diverse ontwikkelingsprojecten in India en Polen. Marcel Messing woonde in de Franse Pyreneeën waar hij 11 jaar onderzoek naar de Katharen deed .




Nederlandstalige Bibliografie
Religie als levende ervaring - (1988 ) (Onder redactie van M. Messing) (ISBN 90-232-2305-5)
De weg der Katharen - (1984 ) (ISBN 90-202-5453-7)
Het woud der inwijding - (1986 ) (ISBN 90-202-5482-0)
Gnostische wijsheid in Oost en West - (1991 ) (ISBN 90-202-5554-1)
Joannes van het Kruis - (1991 ) (ISBN 90-202-5575-4)
Het evangelie van Thomas - (1990 ) (Samen met auteur Erik van Ruysbeek) (ISBN 90-202-1027-0)
Met Boeddha onder de vijgeboom - (1992 ) (ISBN 90-202-1028-9)
Op het oosterse tapijt - (1994 ) (ISBN 90-202-9080-0)
Van levensboom tot kruis - (1994 ) (ISBN 90-202-0066-6)
Buigzaam als riet, beschouwingen over geweldloosheid - (1994 ) (ISBN 90-202-8059-7)
Ontwapende spreuken, over geweldloosheid - (1995 ) (ISBN 90-202-7678-6)
Iedereen gaat dood - (1997 ) (ISBN 90-6692-163-3)
Een land zonder pad Stromend als water - (1999 ) (ISBN 90-6963-452-X)
Een zaaier ging uit, over de parabels van Jezus - (2000 ) (ISBN 90-6963-470-8)
De laatste zullen de eersten zijn - (2001 ) (ISBN 90-6963-516-X)
Tussen licht en duisternis, de dieren in actie - (2005 ) (ISBN 90-6963-607-7)
Worden Wij Wakker? - (2006 ) (ISBN 90-2028-411-8)

 

Een reactie posten

<< Home