maandag, januari 22, 2007

Film


Dit nieuws is de complotters tot nu toe volledig ontgaan: Paul Greengrass, de regisseur van United 93, de film over de neergestorte Boeing in Pennsylvania, is van plan een film te maken over de oorlog in Irak. Die wordt gebaseerd op een boek van journalist Rajiv Chandrasekaran, die in Bagdad werkte voor de Washington Post.

Het boek beschrijft de chaotische pogingen van het Amerikaanse leger om een provisorische regering op te zetten in het land van oud-dictator Saddam Hussein. Van Greengrass is bekend dat hij erg kritisch is over het ingrijpen van de VS in Irak. De filmmaker noemde de oorlog eerder 'de meest rampzalige beslissing van onze generatie'.

Benieuwd hoe de complotters hierop zullen reageren. Per slot van rekening hebben die geprobeerd United 93 te verkiezen tot 'slechtste film van 2006' (tevergeefs: het werd Date Movie). En in Nederland en de VS deelden onze complotters zelfs flyers uit omdat de film overheidspropaganda zou zijn en de 'officiële versie' zou vertolken. Complotters geloven immers niet dat United 93 neerstortte in Pennsylvania, omdat zogenaamd nergens brokstukken zouden zijn gevonden.

Dus als de maker van zo'n film zich op Irak gaat storten dan weet je het wel. Dat wordt natuurlijk weer een lofzang op het vermeende heldendom van 'onze jongens' in Bagdad.

Labels: ,

6 Comments:

At 9:09 a.m., Anonymous Rick said...

We hebben al zo`n belachelijke serie op de Nederlandse TV (Over There) dat is meer als genoeg.

De serie gaat over Amerikaanse soldaten aan het front en hun families thuis. Het programma is omstreden in de Verenigde Staten, ondanks het feit dat Over There geen opinie geeft over het conflict.

Over There is door onder anderen Steven Bochco geproduceerd. Hij is de maker van de televisieseries L. A.Law, Hill Street Blues en NYPD Blue. Er spelen verder geen bekende acteurs in het 12-delige oorlogsdrama.

 
At 10:16 a.m., Anonymous Anoniem said...

Waarschijnlijk wordt deze film redelijk kritisch omtrent de oorlog in Irak, en zeker geen lofzang ?

Zie onderstaand interview met Rajiv Chandrasekaran, de schrijver van "Imperial Life in the Emerald City: Inside Iraq’s Green Zone" :

http://www.democracynow.org/article.pl?sid=06/09/29/151212

Foreign Exchange with Fareed Zakaria -- Inside the Emerald City

http://video.google.nl/videoplay?docid=-2584795326429574473

 
At 5:48 p.m., Anonymous Anoniem said...

Het is ons niet ontgaan; het is oninteressant.

 
At 5:49 p.m., Anonymous crap said...

Ons? Wie is u nu weer?

 
At 11:25 p.m., Anonymous Gedem said...

"ons" de secte van de complotgeloviogen ! Ze denken niet, ze hebben dogma"s ! Anders worden ze uitgesloten als AIVD'ers.... triestig.

 
At 11:32 p.m., Anonymous Anoniem said...

@ gedem :

Wat ben je goed in het analyseren van anonieme personen en groeperingen. Cursus parapsychologie gevolgd ?

 

Een reactie posten

<< Home