zaterdag, maart 03, 2007

Fluoride


Nog altijd zijn onze complotters enorm in de weer met hun scoop van de afgelopen week, de blunder die de BBC maakte bij de verslaggeving van 9/11, toen WTC7 verkruimelde twintig minuten nadat de BBC de instorting wereldkundig had gemaakt. Leg dat maar eens uit. Links en rechts is het nieuws zelfs door de mainstream media opgepakt (nou ja, laten we niet overdrijven: een Duitse en Noorse site).

"The new WTC 7 revelations, in which BBC and CNN reporters tell of WTC 7's collapse as the building still stands, has sent shock waves through out the internet and has become one of the biggest stories of all time," beweren de complotters vanuit hun cocoons, waar fictie en werkelijkheid voortdurend door elkaar lopen. En in Nederland is het natuurlijk Johnito, als vanouds meester in de wishful thinking, die beweert dat de BBC 'eind februari in de problemen is gekomen'. In de ogen van complotters, bedoelt hij.

Op de dag zelf, ruim vijf jaar geleden, heeft niemand de blunder opgemerkt, wat ook meteen de oorzaak aangeeft: kijkers noch journalisten kenden WTC7. Een fout over wat is ingestort en wat niet is zo gemaakt. En dat WTC7 zou instorten, dat wist de brandweer al vanaf 14.00 uur.

EQgen's RickD windt zich er echter de hele week al over op (spelfouten voor zijn rekening): "Vroeger, toen het Internet nog niet bestond, kon de BBC wegkomen met deze hocus-spocus verdwijn truc, maar nu niet. Overal op het Internet duiken opnamen op van de BBC, waarop te zien en te horen is dat ze 20 minuten voor het instorten van gebouw 7 melden dat het ingestort is. Deze opnamen komen van mensen die ze aanbieden uit eigen archief, waar de verdwijn truck van de BBC niet werkt. Nu de BBC niet kan weerleggen dat deze (meerdere) opnamen nep zijn en ze zich al proberen in te dekken met de achterlijke verklaring dat een verslaggever kon "zien" dat gebouw 7 ging instorten (iets wat de professionele hulpverlening niet zag), ben ik overtuigd dat de opnamen ECHT zijn. Hoeveel fluoride moet een mens ingeslikt hebben om dit niet te zien voor wat het is?"

Fluoride? Rick, wil je niet alle complotten door elkaar halen?

Nu de complotters de smaak hebben te pakken, meteen nog maar een voorbeeld: de Amerikaanse zender HBO zond in 2002 een documentaire uit met opnamen die worden afgekapt juist op het moment dat de "denotatie van een mogelijk explosief" is te horen. Opzet, schreeuwen de complotters in koor. Maar natuurlijk gaat het weer eens om een knal die met geen mogelijkheid is te herleiden tot een "denotatie van een mogelijk explosief". Het is een knal, en dus voor de documentairemakers van generlei belang, zeker als er verder geen beelden bij zijn. Alleen tussen de oren van complotgelovigen groeit een knal uit tot een exploderende bom die de WTC torens onderuit haalt en wordt een vergissing van journalisten "boze opzet".

Labels:

35 Comments:

At 10:16 a.m., Anonymous Anoniem said...

Wist je dat in een Australische krant, en eentje in Japan, al gemeld werd dat Lee Harvey Oswald de moordenaar van JFK was nog voordat de moord gepleegd was?
Dit soort 'foutjes' komt vaker voor.

Niets om je zorgen over te maken hoor Billy.

 
At 10:31 a.m., Anonymous Han said...

Bron van dit fantastenverhaal? Simpel vraagje: Waarom zouden uitgerekend een krant in Australie en Japan als eerste hiervan op de hoogte zijn gebracht?

 
At 10:58 a.m., Anonymous Rogier said...

Dit zegt eigenlijk wel genoeg: "CNN's chronology of events published at the time confirms they reported the building on fire and a clip from a CNN bulletin, widely available on the web, hears from a reporter at about 4.15pm EDT, 9.15pm in the UK, who says: "We're getting information that one of the other buildings... Building 7... is on fire and has either collapsed or is collapsing... now we're told there is a fire there and that the building may collapse as well."

 
At 12:10 p.m., Blogger Jay said...

Ach ik vond het wel grappig dat vabje met die video kwam. Als ie zich echter in de transcripts van de brandweer, politie en reddingswerkers had verdiept had ie geweten dat er meerdere explosies waren nadat de gebouwen waren ingestort door gastank explosies, zuurstoffles explosies, banden van wagens die explodeerden. Tevens waren er ook meerdere bom meldingen die dag, dus de brandweermannen moesten van hot naar her rennen zo een beetje de gehele middag. Zo waren er ook meldingen van gaslekken. Maar vabje kijkt liever alleen videos, want dat is namelijk veel makkelijker dan je er ook werkelijk in verdiepen, toch?

 
At 12:12 p.m., Blogger Jay said...

PS, de video van de HBO bedoel ik.

 
At 12:20 p.m., Blogger Billythekid said...

Ik wist niet dat "vabje" hem ook al had gelinkt, maar soms heb ik een beetje een achterstand met het lezen van de reacties. Ik elk geval, hij stond bij Prison Planet.

 
At 12:26 p.m., Blogger Jay said...

Ah ok, ja hij had hem hier geplaatst ergens als laatste. Dan zal hij hem daar ook wel vandaan hebben gehaald :) Is dat ook weer opgelost ;)

 
At 12:34 p.m., Anonymous racer said...

Dit zegt eigenlijk wel genoeg: "CNN's chronology of events published at the time confirms they reported the building on fire and a clip from a CNN bulletin, widely available on the web, hears from a reporter at about 4.15pm EDT, 9.15pm in the UK, who says: "We're getting information that one of the other buildings... Building 7... is on fire and has either collapsed or is collapsing... now we're told there is a fire there and that the building may collapse as well."

Inderdaad, zo zal het ongeveer gegaan zijn. Reporters die naar elkaar roepen dat WTC7 gaat vallen of al ingestort is, en voor je het weet staat iemand voor de camera te beweren dat het gebouw plat ligt.

Ik zat de hele avond van 9/11 voor de buis, en ik kan me nog heel goed herinneren dat de NOS al uren vantevoren wist te melden dat gevreesd werd dat nog een WTC gebouw zou gaan instorten.

Een bizarre gewaarwording dan om jaren later geconfronteerd te worden met mensen die roepen dat het volkomen onverwacht was, en bij het terugzien van de tapes weer nieuwe complotten ontdekken.

 
At 1:54 p.m., Blogger Johnito said...

Om even mezelf, voor de volledigheid, te quoten:

"Overigens bestaat er ook een theorie over een Canadees die een verkeerde timestamp op de beelden zou hebben geplakt..."

 
At 1:54 p.m., Anonymous Anoniem said...

Je blijft steeds maar vergeten dat het allemaal komt door de geheimzinnige overheid en de zwakke media die WTC7 echt uit beeld probeerde te houden.

Wolkenkrabbers storten blijkbaar best snel in.

Wat ik me ook afvraag is waarom iemand die niet in 911 gelooft hier toch zolang blijft hangen?

Doen jullie dat ook bij ufo`s en de maanlanding?

Wat is jullie motief?

Ik denk dat jullie het leuk vinden om te debunken met het officiele verhaal achter jullie. Best makkelijk

Mocht er over iets toch wat twijfel zijn vraag je gewoon om bewijs.

Het zou leuk zijn als jullie eens aangeven welke zaken wel kwalijk zijn.

Bijvoorbeeld dat het merendeel van de kapers uit saudi arabie komen en dat je dit land ongemoeid laat en 80 andere landen de oorlog verklaart.

 
At 2:01 p.m., Blogger Johnito said...

Aanvulling, en dan ga ik mijn tijd weer nuttig besteden:

Based on the analysis of the time codes, the engineer involved is certain that the BBC was talking about the collapse before the building was reported to have collapsed on the www.911timeline.net site. check

 
At 2:07 p.m., Blogger Billythekid said...

"Overigens bestaat er ook een theorie over een Canadees die een verkeerde timestamp op de beelden zou hebben geplakt..."

In de BBC video zegt de presentator dat het 8 uur na de aanslagen is. Dan kom je uit op 17.00 uur Eastern Time. Dus de BBC blunder klopt daarmee wel.

 
At 2:12 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Je blijft steeds maar vergeten dat het allemaal komt door de geheimzinnige overheid en de zwakke media die WTC7 echt uit beeld probeerde te houden.

Dat dit laatste grote onzin is wordt nu net bewezen door die BBC- en CNN-fragmenten.
Net als Racer kan ik me de berichten en onduidelijk over het lot van WTC7 op die dag zelf.
Is het vreemd dat de meeste aandacht uitgaat naar de Twin Towers? Nee, natuurlijk niet, dat waren de landmarks, de symbolen, die het doel van de aanslag waren. Daarmee vergeleken valt WTC7 in het niet, zeker omdat er (gelukkig) geen slachtoffers bij vielen.

 
At 2:21 p.m., Anonymous bee said...

Anoniem,

"Bijvoorbeeld dat het merendeel van de kapers uit saudi arabie komen en dat je dit land ongemoeid laat en 80 andere landen de oorlog verklaart."

Kan ik hieruit afleiden dat jij het eens bent met de officiele verklaring dat het merendeel van de kapers uit S-Arabie kwamen?

Dit lijkt mij, gelet op wat er zoal wordt geraaskald op Zapruder en op wijlen DKNWZ, voorwaar een winstpunt...

 
At 2:29 p.m., Anonymous Anoniem said...

Yes!

LIHOP/MIHOP

 
At 2:29 p.m., Anonymous VAB said...

Volgens mij besteed jij gemiddeld per dag vééél meer tijd aan al deze "9/11-onzin" dan de gemiddelde "complotter", Billyboy. Wordt het niet eens tijd voor een maandje onbetaald verlof, voordat je echt compleet doordraait?

 
At 3:05 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Voor de liefhebber: alle comments van VAB vanaf 1 februari op een rij. Let vooral op hoe je bijna al deze comments in een willekeurig topic kan zetten zonder dat het wat uitmaakt.. Wat zit je toch zo dwars, jongen?

03-02
1:01 PM VAB said...

Je begint nu echt een beetje door te draaien. Billy....

06-02
11:08 PM VAB said...

Je maakt nog steeds 9/11-overuren zie ik, Billy... toch wel betaald, hoop ik?

21-02
At 2:29 PM, VAB said...

Bij NIST gaan er momenteel stemmen op om Billy 'employee of the month' te maken. Way to go, Billy!

24-02
At 3:00 PM, VAB said...

Je blijft het er maar druk mee hebben, Billy!

At 4:11 PM, VAB said...

Misschien kunnen ze bij de volgende 9/11-operatie onderin elke wolkenkrabber vooraf alvast een cameraploeg van de BBC neerzetten. Scheelt daarna een hoop gezeik.

01-03
At 7:33 PM, VAB said...

Je blijft aan de verliezende hand, Billy. Sterkte ermee, kerel.

At 12:05 AM, VAB said...

-ja, dat jullie geen raketgeleerden zijn, zoveel was allang duidelijk.

03-03
At 2:29 PM, VAB said...

Volgens mij besteed jij gemiddeld per dag vééél meer tijd aan al deze "9/11-onzin" dan de gemiddelde "complotter", Billyboy. Wordt het niet eens tijd voor een maandje onbetaald verlof, voordat je echt compleet doordraait?

 
At 3:50 p.m., Anonymous VAB said...

-altijd goed om iemand een hobby te kunnen bezorgen, Baard! Copy & paste maar weer...

 
At 4:19 p.m., Anonymous niels said...

Kan ik hieruit afleiden dat jij het eens bent met de officiele verklaring dat het merendeel van de kapers uit S-Arabie kwamen?

Dit lijkt mij, gelet op wat er zoal wordt geraaskald op Zapruder en op wijlen DKNWZ, voorwaar een winstpunt...


Vreemde conclusie, ik heb nog nooit iemand wat anders zien beweren over de afkomst van die 19 kapers.

Wat betreft deze BBC clip denk ik dat dat inderdaad komt door de verwarring, en berichten dat het gebouw zou gaan instorten welke verkeerd zijn geinterpreteerd.

Verklaart nog niet direct hoe het gebouw is ingestort, maar dat is weer een andere topic.

 
At 4:33 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Vreemde conclusie, ik heb nog nooit iemand wat anders zien beweren over de afkomst van die 19 kapers.

Ik wel. Er zijn namelijk complotdenkers die beweren dat er helemaal geen kapers waren, en dus helemaal geen afkomst zouden hebben. Zodra je erkent dat de kapers (of de personen die door de US regering aangewezen werden als de kapers) uit Saoudi-Arabië kwamen is dat in ieder geval al een eerste erkenning dat het om echte personen gaat.
Dat is het kleine stapje winst.

 
At 4:41 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

En nu ik er over nadenk..

Er zijn ook complotdenkers die in de veronderstelling leven dat de meeste kapers Afghanen zijn.

Ik kan me nog wel een verhaal herinneren van een Amerikaan die in Afghanistan had gediend die de Afghanen als zo primitief omschreef dat ie ze niet in staat achtte om een Boeing te kunnen vliegen..
En vervolgens gebruikte ie dat als argument tegen de "officiële" theorie.
Ik weet z'n naam niet meer, helaas, dus het is lastig terugzoeken.

 
At 5:46 p.m., Blogger Jay said...

VAB said...

Volgens mij besteed jij gemiddeld per dag vééél meer tijd aan al deze "9/11-onzin" dan de gemiddelde "complotter", Billyboy. Wordt het niet eens tijd voor een maandje onbetaald verlof, voordat je echt compleet doordraait?


Ik vraag me af hoelang jij bezig bent geweest om elk email adres van iedereen in de tweede kamer op te zoeken om die een gezellige 911 scheurkalender te sturen vabje :)

 
At 6:26 p.m., Anonymous Anoniem said...

Is dat meer dan een minuut werk ?

Leden 2e kamer:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Huidige_samenstelling_Tweede_Kamer

Naamconventie:
voorletter(s).achternaam@tk.parlement.nl

Klaar ;)

 
At 7:30 p.m., Anonymous xaderp said...

Hé billy "storm in glas water" kid,

als het écht een storm in een glas water is, waarom maak je je er nog steeds druk om?

Got nothing better to do?

 
At 7:53 p.m., Anonymous Rakker said...

Leestip

 
At 8:03 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Waarom is het toch zo dat de complotters (en dan bedoel ik niet de Nielsen onder de ct'ers maar de hopeloze types als Xaderp) steeds maar vragen naar de bekende weg?

OK, nog een keer uitleggen.
Het doel van dit blog is het (soms op een ludieke manier) volgen van de 911-complotbeweging.
En waar houden de complotters zich de laatste paar dagen voornamelijk mee bezig?
En wat denk je dat het onderwerp van dit blog dan zal zijn?

Beantwoord die 2 vragen, laat nu even die hersens pijnigen en probeer de logische conclusie eruit te trekken.
Denk je dat je daartoe in staat zult zijn? Mooi! En dan niet meer van die hopeloos domme vragen stellen, he?

 
At 8:29 p.m., Anonymous VAB said...

-een mailtje naar alle TK-leden was en is peanuts, Jay. Die email-adressen staan her en der gewoon in keurige lijstjes op het internet.
Je zou jezelf trouwens eens een keer verdienstelijk kunnen maken door naar Den Haag af te reizen en in elk parlementstoilet een 9/11-scheurkalender op te hangen... Men zal er de humor ongetwijfeld van inzien, en zo ben je ook nog eens maatschappelijk nuttig bezig.

 
At 8:49 p.m., Anonymous Crap said...

Zo te zien besteed jij meer tijd aan 9/11, het posten in diverse forums etc dan je zelf wilt toegeven, VAB. Over hobby's en tijdverdrijf gesproken.

 
At 9:28 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

ja, heel nuttig, overal kalenders verspreiden die volstaan met allang achterhaalde "feiten", maak je een goeie sier mee als "truth"-beweging!
Zolang de "truth"-beweging het niet kan opbrengen om eens kritisch naar hun eigen beweringen te kijken en alle onzin weg te strepen zullen ze nooit, maar dan ook echt nooit serieus genomen worden door het denkende deel van de bevolking.

Maar ook dit comment zal qaan dovemansoren gericht zijn.

 
At 5:57 a.m., Anonymous samuelsanchez said...

Er gaat niets boven een internetrel, en deze complotters versus debunkers 'catfight' is de moeder der internetrellen. GEWELDIG !.....en het einde is nog niet in zicht ;)

Billy , bedankt voor je heldere licht dat schijnt over alle 'spannende' orweliaanse themas die dit blog rijk is.

koppesnellers in het quadraad !

 
At 1:00 p.m., Blogger Billythekid said...

"Volgens mij besteed jij gemiddeld per dag vééél meer tijd aan al deze "9/11-onzin" dan de gemiddelde "complotter", Billyboy. Wordt het niet eens tijd voor een maandje onbetaald verlof, voordat je echt compleet doordraait?"

Vandaag een vrij dagje, wat dacht je daarvan? Het zou niet best zijn als al mijn vrije tijd hieraan werd opgeofferd. Wat gelukkig ook niet zo is, kan ik je verzekeren.

 
At 4:28 p.m., Anonymous John said...

"Je zou jezelf trouwens eens een keer verdienstelijk kunnen maken door naar Den Haag af te reizen en in elk parlementstoilet een 9/11-scheurkalender op te hangen... Men zal er de humor ongetwijfeld van inzien, en zo ben je ook nog eens maatschappelijk nuttig bezig."

Hoe maatschappelijk is het opofferen van bomen aan een kalender vol foutieve veronderstellingen, halve waarheden & feitelijke onjuistheden?

 
At 5:09 p.m., Anonymous Anoniem said...

Hier Billy, ga deze maar afbranden
www.dknwz.tk

 
At 11:20 p.m., Anonymous VAB said...

-da's weer een lekker kluifje voor ons neocon-schoothondje Billy.

 
At 6:48 a.m., Blogger Billythekid said...

En wat ben jij VAB, een Alex Jones-schoothondje?

 

Een reactie posten

<< Home