maandag, maart 19, 2007

Patsy


Voormalig al-Qaeda strijder Khalid Sheikh Mohammed heeft bekend direct betrokken te zijn geweest bij zo’n beetje iedere grote aanslag van de afgelopen twintig jaar, inclusief 9/11. Daar hebben de complotters reuze lol mee.

"Ik heb niet veel mensenkennis, maar volgens mij heeft ie veel meer op z’n geweten! Was ook enkele malen gastspreker in de Bohemian Grove! Helaas bestaan hier geen opnamen van!" "Hij was formateur van het huidige kabinet! We moeten uitlevering eisen." "Pak een gek. Geef hem wat extra drugs. Laat hem bekennen alles van a tot z te hebben gepland." "Over 30, 40 jaar weet niemand beter dan dat deze man 9/11 heeft beraamd. Staat dan in elk geschiedenisboekje, of het nu waar is of niet."

Bij Ditkannietwaarzijn: "Hij is ook verantwoordelijk voor de aanslag op Pearl Harbor, de beeldenstorm en het uitsterven van de dinosauriërs." "Hij is ook vanuit een helikopter in de oceaan gesprongen, dat heeft de tsunami veroorzaakt" "Ja ja ik weet wel Khaled je bent een laffe hond die niet eens een kogel heeft afgevuurt (...) maar dat weten die domme amerikanen toch niet we hebben Jack Bauer de opdracht gegeven de mensen in te lichten dus je zal nog raar staan te kijken als je st(r)aks door Judge Judy veroordeeld wordt tot 5 dagen community work in de getto."

Een ding moet je de complotters nageven: de bekentenissen zijn niet erg geloofwaardig. Overal ter wereld waar een aanslag werd gepleegd, bleek de Forrest Gump van al-Qaeda toevallig aanwezig te zijn geweest. Dus vanwaar die lange waslijst van bekentenissen? Wilde hij overkomen als een martelaar? Zichzelf belangrijker maken dat hij was? Is hij een fantast? Of is de man, zoals complotters suggereren, in Guantanamo Bay net zo lang gemarteld door de inlichtingendiensten dat hij al deze zaken opbiechtte? En met welk doel? Want alleen al voor het beramen of helpen organiseren van de aanslagen van 9/11 kan Mohammed levenslang of erger krijgen.

Maar wie eens wat verder in de tijd teruggaat ziet een ander beeld. Mohammed werd na de aanslagen van 9/11 al eens geïnterviewd door al-Jazeera, dus nog voordat hij in 2003 in Pakistan werd opgepakt. "Ik ben het hoofd van de militaire organisatie van al-Qiada," vertelde hij toen. Waarna hij uitlegde dat de operatie van 9/11 al twee jaar van te voren was gepland. En dat daarbij zelfs de inzet van nucleaire wapens zou zijn overwogen. Dezelfde grootspraak dus.

Kort na zijn arrestatie begon Mohammed trouwens ook al sneller te praten dan de inlichtingendienst verwacht hadden en had hij er geen enkele moeite mee om een aantal betrokkenen bij de operatie van 9/11 te noemen, ook al leek een deel van deze informatie volgens de inlichtingendiensten 'misleidend'.

Maar daar hoor je de complotters niet over. Want wat is er mooier dan om te suggereren dat de Amerikanen een willekeurige patsy van de straat hebben geplukt die na jarenlange martelingen ongeveer alle terroristische misdaden van de eeuw opbiecht?

10 Comments:

At 10:38 a.m., Anonymous xaderp said...

Billy what de fuck wil je nu eigenlijk zeggen met je stukje

Of hij heeft alles bij elkaar gelogen, wat dus ook zijn betrokkenheid bij 9/11 totaal ongeloofwaardig maakt.

Of hij wás verantwoordelijk voor al die aanslagen, waardoor nu de War on Terror gestopt kan worden.

Of hij werd gemarteld en heeft maar van alles geroepen om de martelaars tevreden te stellen. Wat dus ook zijn betrokkenheid bij 9/11 totaal ongeloofwaardig maakt.

In alle gevallen is de Amerikaanse regering de lul.

 
At 10:48 a.m., Anonymous Rogier said...

"Of hij wás verantwoordelijk voor al die aanslagen, waardoor nu de War on Terror gestopt kan worden"

In zijn eentje verantwoordelijk? Zo goedgelovig zijn die Amerikanen nou ook weer niet. Ik houd het op een combinatie van grootspraak en een mate van verantwoordelijkheid die vooralsnog onduidelijk blijft.

 
At 1:03 p.m., Anonymous racer said...

Of hij heeft alles bij elkaar gelogen, wat dus ook zijn betrokkenheid bij 9/11 totaal ongeloofwaardig maakt.

Tuurlijk, gewoon een onschuldige arabier die zich bezighield met de kamelenfokkerij, tot hij opeens door de CIA werd ontvoerd en gehersenspoeld.

Wikipedia: "Until his capture in Pakistan in 2003, he was an important figure in Osama bin Laden's al-Qaeda organization, where he came to head the group's propaganda operations sometime around 1999. He was indicted on terrorism charges in the United States District Court for the Southern District of New York in January 1996 and was subsequently placed on the October 10, 2001 initial list of the FBI's twenty-two Most Wanted Terrorists."

Sheikh Mohammed was dus al voor 9/11 een zelfverklaarde Al Qaeda terrorist. Het interview met Al Jazeera voor zijn gevangenneming spreekt ook boekdelen.

 
At 1:05 p.m., Anonymous Crap said...

Interessanter lijkt mij de vraag wat een rechter hiervan vindt

 
At 1:24 p.m., Anonymous Rick said...

Dat is helemaal geen terrorist, dat is Ron Jeremy.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ron_Jeremy

 
At 1:33 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

"Billy what de fuck wil je nu eigenlijk zeggen met je stukje"

LEES het stukje dan eerst, Xaderp, dan zie je vanzelf wat Billy wuil zeggen; namelijk dat het niet zo heel geloofwaardig is wat de man nu allemaal opbiecht na een paar jaar Guantanamo Bay, maar dat deze persoon ook al vóór zijn arrestatie z'n betrokkenheid bij oa. de 9/11 aanslagen heeft toegegeven.
Is dat nu zo moeilijk te begrijpen?

 
At 2:32 p.m., Anonymous gompie said...

Grappug stukkie weer, Bolly.

 
At 1:02 a.m., Anonymous xaderp said...

Wikipedia: "Until his capture in Pakistan in 2003, he was an important figure in Osama bin Laden's al-Qaeda organization, where he came to head the group's propaganda operations sometime around 1999."

Jaahaa, een echte bommenlegger!

Dus naast zijn werk als DTP-er vond hij de tijd om de aanslagen van 9/11 te plannen/organiseren/uitvoeren.
Master-Mind!

 
At 3:19 p.m., Anonymous Gedem said...

Niemand zegt dat hij de énige medeplichtige was... zoals racer zei, hij had dit al bekend toen hij vrij was.

 
At 5:34 p.m., Blogger Johnito said...

En niemand heeft het meer over Ome Osama...Die mag nu rustig dood zijn, en zo niet "onvindbaar" blijven. Of later weer van pas komen. ;)

 

Een reactie posten

<< Home