vrijdag, maart 09, 2007

Perpetuum mobile


Complotters zijn zo overtuigd van hun 'zaak' dat ze ervan uitgaan dat massa's mensen hen zullen steunen. De realiteit valt vaak bitter tegen. De onlangs gehouden 9/11 Accountability Conference in Arizona trok bijvoorbeeld niet de verwachte duizenden bezoekers, maar enkele honderden, en nu zitten de organisatoren met een financiële strop. De ophef over de rol van mede-organisator en Holocaust-ontkenner Eric Williams zal daar mogelijk ook debet aan zijn geweest: het team van Loose Change en Alex Jones bleven immers weg, maar er bleef toch een stevig programma over.

Vermoedelijk speelt er nog iets: het gros van deze 9/11 Truth-conferenties is een soort perpetuum mobile aan het worden, oftewel een eeuwigdurende herhaling. Mannen als Jim Fetzer en Steven Jones herhalen nog eens wat ze een aantal maanden daarvoor op een andere conferentie vertelden. En van die conferenties worden vanzelfsprekend weer You Tube-verslagen gemaakt, dus waarom zou je dan nog honderden dollars aan een vliegticket uitgeven?

In Nederland trok de 9/11 conferentie in Utrecht vorig jaar circa 500 belangstellenden. Dat is dan ongeveer de harde kern van gelovers in Nederland. Toch weerhoudt dat er sommigen niet van om reptielencomplotter David Icke naar Nederland te halen: de Engelsman die gelooft dat achter de illuminatie - de top van het geheime broederschap dat ons leven zou willen beheersen - een ras van buitenaardse reptielen schuilgaat. Zo'n man zou volgens organisator-in-spe Arminus makkelijk 2000 (!) belangstellenden kunnen trekken.

In de diverse forums peilde Arminius alvast de belangstelling. De reacties in het Zapruder spreken boekdelen: "Is dat niet die meneer die meent dat sommige lieden (bijvoorbeeld een brigadier van politie, ergens in Canada) zich naar willekeur transformeren naar een slang en weer terug? Gaat me iets te ver."

"Mijn bedoeling is natuurlijk om zijn verhaal een beetje aan te laten passen, zodat hij er een stukje Nederlandse geschiedenis tussen plakt. Je weet wel, Willem v Oranje, Prins Bernard, Maxima etc. Miss(chien) een stukje over Balkenende en zijn bende. Dus een beetje op Nederland aangepast," ketst Arminius terug, maar de Hollandse gierigheid komt al gauw om de hoek kijken: "Als het niet zo duur was en niet te ver weg zou ik misschien zijn verhaal wel eens willen aanhoren maar no way dat ik EUR 35 ga betalen om naar die meneer te luisteren."

Arminius weer: "Jongens, waar hebben we het over? 35 euro. Als je naar de PC Hoofd gaat met je vrouw, en 2 koppen koffie met appeltaart neemt, ben je het zelfde kwijt."

Complotters in de PC Hooft? Het moet niet gekker worden.

Daarna verzandt de discussie al gauw in een surrealistisch debat over illuminatie-symboliek. Billy vreest dat de 2000 reptielencomplotters niet gaan komen.

Labels:

12 Comments:

At 9:42 a.m., Anonymous racer said...

"het gros van deze 9/11 Truth-conferenties is een soort perpetuum mobile aan het worden, oftewel een eeuwigdurende herhaling"

Tja, het blijft natuurlijk altijd naggen en bitchen over de 'officiele theorie', stel je voor dat ze samen naar iets constructiefs zouden moeten toewerken, zoals een Grand Unified CT of 9/11.

Die komt er natuurlijk nooit, vanwege hun opgeblazen ego's waardoor ze nooit hun persoonlijke ideetjes (thermaat, mininukes) zullen loslaten.
Bovendien bestaat het 'bewijsmateriaal' voor de CT volledig uit dubieuze 'feitjes', 'toevalligheden' en citaten die bij elkaar een hutspot opleveren waarmee je alle kanten opkunt.

 
At 9:58 a.m., Anonymous Gedem said...

"Gaat me iets te ver" ? Hoe gekker hoe liever... :p

 
At 12:24 p.m., Anonymous Anoniem said...

Back to earth:

http://www.youtube.com/watch?v=xOx2PdESyRo&eurl=


MIHOP

 
At 1:33 p.m., Anonymous Tim Dog said...

Als David Icke komt, ben ik een van de 2000 geinteresseerden. Een man die symbolisme, alternatieve geschiedenis, new age, complotten én summerische kleitabletten tot één zware stamppot weet te koken moet ik toch een keer gezien hebben.

Alhoewel: Wat die kleitabletten betreft denk ik dat niemand daarover een mooier verhaal kan vertellen dan Bram Vermeulen. Als je hier naar toe gaat moet je tenslotte nog "in den beginne" aanklikken om zijn verhaal in RealPlayer te kunnen volgen.
Een man met een baard, met benen op tafel en een pijp in de mond, en een (vond ik persoonlijk) heel erg mooi verhaal. Geniet ervan.

 
At 1:36 p.m., Anonymous Anoniem said...

"In Nederland trok de 9/11 conferentie in Utrecht vorig jaar minder dan 500 belangstellenden."

Meer konden er echt niet in hoor, het zat bommetje vol!

 
At 1:38 p.m., Anonymous Han said...

Dat was in verband met 9/11, toen een hot topic. Maar wat heeft Icke ons te vertellen?

 
At 2:14 p.m., Blogger Jay said...

Heeft Icke soms gedacht dat de serie V van heel lang geleden een documentaire was?

 
At 2:25 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

haha, David Icke! Die zou het geld wel kunnen gebruiken. Ik zie net op z'n site dat z'n werk nog steeds in imminent danger is; dat is nu ook al minstens een half jaar aan de gang.

Maar goed, zelfs voor de meeste complotters is die man (gelukkig) een paar bruggen te ver. Als de "truth"-beweging zich hier actief mee zou bemoeien is dat natuurlijk een mes in eigen borst. Ga daarna nog maar eens aankloppen bij politici of MSM..

MAar dat Arminius met deze man aan komt zetten zal waarschijnlijk niemand verbazen.

 
At 11:48 p.m., Anonymous Arminius said...

Hahahaha, die Billy. Leuke foto hè?

 
At 8:50 a.m., Anonymous Anoniem said...

Er waren MEER dan 500 bezoekers in Utrecht.

Ik kan het weten: ik behoorde tot de organisatie.

 
At 8:52 a.m., Anonymous Anoniem said...

500 was eigenlijk het maximum.
Maar uiteindelijk waren het 580 mensen; veel bezoekers stonden langs de zijkant.

 
At 12:02 p.m., Blogger Billythekid said...

Goed, ik geloof je, tekst aangepast

 

Een reactie posten

<< Home