zaterdag, maart 17, 2007

Sekte


Billy komt niet erg vaak bij Niburu.nl, de wat al te goedgelovige UFO-site, maar de laatste weken is er van alles aan de hand. Niburu wordt bestierd vanuit het Drentse Zuidlaren, en daar in het hoge noorden zijn de laatste tijd veel UFO-meldingen, met name in de driehoek Winsum, Zuidlaren en Grijpskerk. Volgens Niburu vanwege de frequentie/energie die op steeds meer plaatsen het ruimteschild van president Reagan doorbreekt.

Vreemd, want dat beroemde Star Wars-programma uit de jaren tachtig is naar onze beste weten is nooit van de grond gekomen, of zouden we iets gemist hebben? Oh, wacht, hier komt de verklaring al: "Op dit moment houdt de ruimtevloot van de Galactische Federatie de magnetische velden van onze Aarde zo goed mogelijk onder controle met technieken die HAARP te boven gaan. Miljoenen ruimteschepen van klein tot kilometers lang (...) bevinden zich op dit moment op posities rondom de Aarde om de mens bij te staan bij eventuele natuurrampen. Echter om hier gebruik van te kunnen maken (...) dient de mensheid op de hoogte te worden gesteld van hun wereldwijde aanwezigheid. Onwetendheid kan veel onnodige ellende veroorzaken. De bemanningen van deze ruimteschepen lijken in vele opzichten op ons maar hun kennis gaat de onze ver te boven en komen in liefde."

RTL4 interviewde onlangs een aantal getuigen die UFO's gezien menen te hebben, maar daarvan geen bewijs kunnen leveren: de batterijen van het fototoestel waren leeg, de camera lag nog thuis, of de brug stond open. Alleen Niburu-opperhoofd Anton Teuben filmde iets dat op een vliegende keukenpan leek.

Maar ondanks de door miljoenen ruimteschepen uitgestraalde liefde is het achter de schermen al enige tijd hommeles bij Niburu. Ten minste, volgens links en rechts uitgelekte mails. Marijke de Ridder werkte er op de redactie, en waarschuwt voor sektevorming. "Hetgeen ik al van in het begin probeer te bestrijden is de valse informatie die via deze site de massa bereikt. Deze valse informatie was dacht ik het enige waar ik tegen zou moeten strijden, maar dat bleek toch niet zo te zijn. Anton Teuben, Elbert Westerlink, Lukretia Meyer, Trudy huppeldepup, Gerard Brands en anderen geloven er heilig in dat ze op een gegeven moment opgebeamd worden door Ufo’s."

Jammer dat we niet meer te weten komen over de valse informatie. Bedoelt Marijke soms dat de fantasie bij Niburu wat al te veel op de hol is geslagen? Als je denkt dat HAARP een ruimteschild is van president Reagan is heb je de literatuur wel erg slecht gelezen. En wat moeten we eigenlijk verstaan onder 'ordinaire praktijken'? En wat te denken van dit akkefietje?

De 9/11 complotdenkers voelen zich doorgaans ver verheven boven die zwevende Niburu's, al ziet Billy met de beste wil van de wereld geen verschil met het geloof in een 9/11 complot met door Bush c.s. heimelijk geplaatste bommen en granaten. Of nog mooier: onzichtbare ruimtewapens. Sterker nog: het wemelde natuurlijk weer eens UFO's tijdens 9/11.

Labels:

6 Comments:

At 6:46 p.m., Anonymous Anoniem said...

Billy,

Laat die mensen toch met rust, ze doen niemand kwaad. Ze hebben hun eigen universum en voelen zich daar gelukkig.

Oke, af en toe een orgie; de boog kan niet altijd gespannen zijn.

 
At 7:30 p.m., Blogger Billythekid said...

We doen ze geen vlieg kwaad, hoor!

 
At 12:14 a.m., Anonymous xaderp said...

"al ziet Billy met de beste wil van de wereld geen verschil met het geloof in een 9/11 complot"

Dat is je probleem Billy, jij ziet niet zoveel.

Zelfde lenzen als Jay-Smay?

 
At 1:32 a.m., Blogger Jay said...

Beter niet teveel zien dan helemaal blind zijn he Xaderpje :)

 
At 4:44 a.m., Anonymous Anoniem said...

whee hee papa....ja billy? ze zeggen allemaal dat er ufo's zijn......whheeeheee ....en ook dat bush een boef is...
maar das nie waar hoor papa,w8 papa ik ga een blog maken en dan zal ik ze eens vertellen dat bush wel lief is...

 
At 8:45 a.m., Blogger Billythekid said...

Ik ben ouder dat 10 jaar, hoor!

 

Een reactie posten

<< Home