zaterdag, maart 31, 2007

Zapburu


Na een week intensief onderhandelen in het Friese Beetserzwaag kunnen we met gepaste trots melden dat vanaf morgen 9/11 Complotdenkers, Zapruder, Ditkannietwaarzijn, Waarheid 911, EQgen, Johnito blogspot en Niburu opgaan in een nieuwe Nederlandse complotportal Zapburu.

"De markt raakte te versnipperd," zegt Patrick Savalle, oprichter van Zapruder. "We waren ook te onzichtbaar voor de mainstream media. Onze AIDS special is het beste dat we in tijden hebben gedaan, maar is afgezien van Retecool volledig genegeerd. Op de radio worden we gewoon afgekapt. Door de krachten te bundelen kunnen ze straks moeilijk nog om ons heen."

"Een buitengewoon positief initiatief," zegt John van Maanen, die dagelijks publiceert onder de naam Johnito. "We deden allemaal te veel hetzelfde. Overal dezelfde filmpjes, en dezelfde opmerkingen. Vanaf nu kunnen we de activiteiten beter op elkaar afstemmen."

"We kunnen de complotten en het debunken wat beter doseren, en bovendien in goed overleg," zegt ook Adrianus Kyvon, beter bekend als Billy the Kid. "De reagluurders hadden een dagtaak om zowel bij ons als bij andere complotfora te reageren, dat hoeft nu niet meer. Bovendien, het werd hoog tijd dat we eens wat milder werden. Dat gat in Shanksville is natuurlijk veel te groot voor een Cessna."

"Prima initiatief," zegt Rick Devente van EQgen, die de televisieafdeling voor Zapburu gaat opzetten. "We waren al hard bezig met EQgenTv, maar daarvoor is geld nodig. Om inkomsten te genereren, hebben we diverse mogelijkheden onderzocht, zoals het starten van een webwinkel. Het idee was om naast de boeken van Robin de Ruiter ook andere onderdrukte informatie aan te bieden."

"Podia van nieuwsmedia en politici hebben gezien mijn beschikbare energie en tijd mijn voorkeur boven forums als Zapruder, maar met dit initiatief kunnen we ten minste echt vooruit," zegt Frank Ho van Waarheid 9/11.

"Een mooie gelegenheid om verschijnselen als UFO's en chemtrails nu eens serieus onder de aandacht te brengen," aldus Anton Teuben van Niburu en het Soeverein Onafhankelijk Persbureau Nederland. "Aanvankelijk was er nogal wat scepsis over UFO's, maar tijdens de onderhandelingen hebben we met zijn allen ten minste twee keer een UFO zien overvliegen. Nu is iedereen om. We voelen ons nu echte Zapburu's."

De komende weken zullen al de eerste veranderingen al zichtbaar zijn. Ditkannietwaarzijn wordt op termijn vervangen door Zaplog, dat nu al in bèta draait. Daarnaast wordt hard gewerkt aan de verbetering van de Zapburu bots, die geprogrammeerd zijn om op berichten te reageren op basis van trefwoorden als "NWO", "shill", "corporatisme" en "Peak-oil".

In april presenteert Zapburu zijn eerste gezamenlijke special: met behulp van een gereputeerd sterrenkundige zal Zapburu dan als eerste complotportal in Nederland aantonen dat Mars helemaal niet groen is, maar paars.

In september organiseert Zapburu in het Jaarbeurs in Utrecht het Eerste Nationale Complot Congres, een waardige opvolger van het 9/11 congres uit 2006, waar AIDS- en 911-ontkenners in debat zullen gaan met debunkers. "We gaan in de lengte van congreszaal Irene tape trekken en de zaal letterlijk in tweeën verdelen," zegt congres-organisator Albert Toby.

Nadere gegevens zullen morgen, zondag 1 april, bekend worden gemaakt tijdens een persconferentie in de Frontier Bookshop, Leliegracht 42 in Amsterdam. Aanvang: 15.00 uur.

Labels:

24 Comments:

At 9:49 a.m., Blogger Jay said...


Zapburu

Zapburu volgt op ludieke, soms serieuze wijze, het almaar uitdijend gezelschap conspiratoren in Nederland en daarbuiten.Hehehe, leuk gevonden Billy :)

 
At 9:51 a.m., Blogger Jay said...

Dat je jezelf Naar Andre van Duin vernoemd is nog leuker ;)

 
At 11:09 a.m., Anonymous swinferno said...

slap stukje, vond het niet grappig.
Kom op Billy, dat kan beter. Misschien iets over Rosie O'Donnel ofzo? ;)

vr.gr.
Sanne aka swinferno

 
At 12:05 p.m., Anonymous Crap said...

Rosie O'Donnel kakelt alleen complotsites na. Interessant?

 
At 12:46 p.m., Anonymous Anoniem said...

die Billy toch....1 april...lachen man!

 
At 3:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Haha, goede grap.
Maar het zou wel werken.
Wel n ander naampje kiezen...

Groetjes,

Tamara

 
At 3:47 p.m., Anonymous Anoniem said...

Hoor ik nu dat jij overgenomen word door de telegraaf, en als redactie lid gaat functioneren voor een toe te voegen blogrubriek op geenstijl?

 
At 4:03 p.m., Blogger Billythekid said...

Alles dat je hoort is waar. In elk geval morgen.

 
At 4:32 p.m., Blogger Jay said...

Hier heb je Rosie O'Donnel Swinferno.

 
At 5:18 p.m., Anonymous VAB said...

...Billy has finally lost it!

 
At 7:21 p.m., Blogger Bas Mati said...

*Kijkt even naar de datum.

Ah, zo.

 
At 10:35 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ik hoop dat je je realiseert dat het misbruiken van echte namen en opzettelijk mis-quoten van personen in een misleidende context een strafbaar feit is, Billetje...
Of moet ik je even de betreffende wetsartikelen quoten?

Zou zomaar een kostbaar grapje kunnen zijn als iemand er werk van zou maken (of meerdere personen). Maar ik heb gehoord dat ze in het gevang tegenwoordig ook al internet hebben ;)

 
At 11:12 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

hahaha, wat een dom gedreig! Ga er maar lekker een zaak van maken, kan je in de rij staan achter clown Bassie.

Als je dan toch die betreffende wetsartikelen gaat quoten (kom maar op!), zoek je dan ook even op wat de rechten van een columnist zijn? En ja, het toverwoord is "context".

 
At 11:40 p.m., Anonymous bee said...

Het is toch altijd 1 april op Zapruder en DKNWZ?

 
At 2:39 a.m., Anonymous Patman said...

"Ik hoop dat je je realiseert dat het misbruiken van echte namen en opzettelijk mis-quoten van personen in een misleidende context een strafbaar feit is, Billetje...
Of moet ik je even de betreffende wetsartikelen quoten?

Zou zomaar een kostbaar grapje kunnen zijn als iemand er werk van zou maken (of meerdere personen). Maar ik heb gehoord dat ze in het gevang tegenwoordig ook al internet hebben ;)"

Ja, quote die wetsartikelen eens voor mij! We moeten toch ook nog die amateuristische rukkertjes van vkmag aanpakken wegens schending van de copyrights. Kan dit meteen in één ruk mee...

 
At 4:32 a.m., Anonymous i have to (pee) said...

Jaja wat een grap!
hahaha (je lach werkt aanstekelijk jay)
billy,braadje,jay(+ alle aanhangsels zoals crap han,rogier, en vooruit die pannenkoek Bee ook dan maar )...... gaan jullie nu volgende week ook paaseieren zoeken omdat t dan pasen is? lekker consequent deze lijn doortrekken toch...

 
At 8:52 a.m., Anonymous Anoniem said...

Billy heeft gelijk.
Het samenvoegen van de verschillende weblogs tot 1 organisatie is al eens door ons geprobeerd. Helaas wilde 1 website niet meewerken.

Ik vind dit stukje trouwens wel grappig.

 
At 8:55 a.m., Anonymous Han said...

Ik dacht dat vrijheids van meningsuiting ongeveer het hoogste goed was van de complotters, die Bush en andere leden van de Amerikaanse regering vaak op een lijn stellen met Satan of nog erger. Mag van mij allemaal hoor, maar ga dan niet lopen blèren als je zelf eens onderwerp bent van satire (of hoe je het ook noemen wilt). En als je niet wilt dat je naam uberhaupt wordt gebruikt zou ik er niet zo kwistig mee lopen strooien op internet.

 
At 9:05 a.m., Anonymous Han said...

"Helaas wilde 1 website niet meewerken"

Zapruder zeker, waar er maar een kapitein van het schip kan zijn ;)

 
At 9:40 a.m., Anonymous racer said...

" ou zomaar een kostbaar grapje kunnen zijn als iemand er werk van zou maken (of meerdere personen). Maar ik heb gehoord dat ze in het gevang tegenwoordig ook al internet hebben ;)"

Zo'n rechter is ook maar een radertje in de NWO foodchain, ondergeschikt aan het corporatisch neocon complex. 1 Telefoontje naar de Illuminati en Billy is een vrij man :-p

 
At 5:55 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

LOL @ racer!

 
At 10:18 p.m., Blogger Johnito said...

Grrmbl wat een leugen! Ik publiceer helemaal niet dagelijks!

 
At 7:23 a.m., Blogger Billythekid said...

Goed, bijna dagelijks dan

 
At 3:29 a.m., Anonymous Anoniem said...

Leuke stukje ;)

Maar ik heb gehoord dat ze in het gevang tegenwoordig ook al internet hebben ;)

Ik kan je verzekeren dat men dat daar niet heeft en dat het daar ook nooit zal komen Patman, waarom denk je dat men daar internet heeft ?

 

Een reactie posten

<< Home