zaterdag, maart 24, 2007

Muiterij


Na de scheuring in de Scholars of Truth dreigt nu ook de Newyorkse 9/11 beweging NY911Truth uit elkaar te vallen. Afgelopen week lieten de Newyorkse troofers nog luidruchtig van zich horen toen ze comédienne Rosie O'Donnell wilden bedanken bij de Newyorkse ABC studio's. Rosie had op televisie en op haar website het nodige over 9/11 gezegd (wat haar aardig wat negatieve publiciteit heeft opgeleverd) en dus hadden zo'n twintig believers zich verzameld op de stoep bij ABC totdat de politie ze wegjoeg.

Dat clubje werd geleid door een zekere Luke Rudkowski, die zich heeft afgesplitst van NY911Truth en zijn eigen organisatie is begonnen. Bij NY911Truth rommelt het al een tijdje. Het begon met een bijeenkomst van de beweging in de St Marks kerk in New York City waar Nico Haupt, de Walter de Rochebrune onder de complotters, onaangekondigd kwam binnenvallen. Haupt beschuldigde de beweging van alles en nog wat, waarna medelid Tom Foti een discussie met hem aanging in plaats van hem weg te sturen. Les Jamieson (foto) en pastoor Frank Morales denken nu dat Foti Nico bewust heeft binnengehaald om verdeeldheid te zaaien.

Ook Luke Rudkowski kreeg ruzie met Jamieson omdat die vermoedde dat Rudkowski een eigen organisatie aan het opzetten was. Rudkowski ontkende dat: hij wilde vernieuwing in de organisatie die zo'n veertig actieve leden telt. Jamieson haalde hem van de discussielijst om te voorkomen dat hij leden voor zijn nieuwe organisatie zou werven. En nu roept Rudkowski de leden op om vooral geen geld meer aan Jamieson over te maken, omdat die daarvoor een eigen bankrekening gebruikt (in totaal heeft de vereniging zo'n 5800 dollar opgehaald) en hij de actievoerders niet meer financieel steunt. Die moeten materiaal (plakkaten, spandoeken) nu uit eigen zak betalen. Foti en Rudkowski hebben inzage in de financiën geëist.

Opmerkelijk aan dit geruzie is de achterdocht die er aan ten grondslag ligt. Diezelfde achterdocht vormde uiteraard ooit de basis van de 9/11 beweging, die in alles en iedereen een shill (marionet van de regering) vermoedt, maar fungeert natuurlijk ook als een tijdbom onder de eigen organisatie. Kijk dus niet raar op als de truthers ook elkaar van complotten beschuldigen.

Labels: ,

10 Comments:

At 10:08 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

tja en ach..
en zo komkommert het een beetje door.

 
At 10:27 p.m., Anonymous xaderp said...

Interessant, Billy. (gaap).

Oh, tijd voor écht belangrijke zaken.

 
At 10:54 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

en wat heeft dat met complottertjes te maken?

 
At 11:49 p.m., Anonymous Anoniem said...

Dat heeft alles met complottertjes te maken.

We hebben nog tot november 2008 te gaan.

Binnen die tijd moeten we iran aanvallen.

Hierna is de kans verkeken en zijn we weer 8 jaar veilig met de democraten aan het bewind.

 
At 8:07 a.m., Blogger Billythekid said...

"Binnen die tijd moeten we iran aanvallen"

Ach ja, enkele maanden geleden wisten de complotters ook vrijwel zeker dat de VS Iran zouden binnenvallen. Zou slechts een kwestie van weken zijn. Nu is het weer november 2008. En zo duwen ze hun voorspellingen steeds verder vooruit.

 
At 10:09 a.m., Anonymous Rogier said...

Xaderp: Britse troepen zijn in Iraanse wateren verzeild geraakt omdat ze dachten dat het nog tot Irak behoorde: "The group was captured in two boats in the approaches to the Shatt-al Arab waterway, which divides Iran from Iraq, after it had searched a merchant ship."

Maar in jouw ogen is dat natuurlijk weer de eerste aanzet tot de oorlog tegen Iran. Wedden?

 
At 10:19 a.m., Anonymous Anoniem said...

Maar in jouw ogen is dat natuurlijk weer de eerste aanzet tot de oorlog tegen Iran. Wedden?
wat is de inzet rogier. en hoe kan xaderp bewijzen wat hij in 1ste instantie dacht. wat wil je met de weddenschap bereiken.Mischien is het zo dat je aan wilt tonen dat xaderp een domme complotter is waar jij dan weer punten mee kan scoren van de billygang. G E W E L D I G jongen echt top!

 
At 4:49 p.m., Blogger Jay said...

Xaderpje is ook een domme complotter anonymousje :)

 
At 7:11 p.m., Anonymous xaderp said...

Ooooh dat is je eerste snijtandje, jay-ie :)

 
At 7:47 p.m., Blogger Jay said...

Nee, dat was mijn tweede Xaderpje, maar leuk dat je zo meeleeft in ieder geval :)

 

Een reactie posten

<< Home