woensdag, april 18, 2007

Complotjournalistiek


Het zit de complotters niet mee. Ditkannietwaarzijn is sinds maandag uit de lucht, 'om administratieve redenen', staat er te lezen. Dit nadat de eerste DKNWZ om nog altijd onduidelijke redenen de stekker uit de site trok en een eerste poging tot doorstart mislukte wegens irritante reclame op een site van een goedkope domeinleverancier (waardoor er weer een nieuwe domeinnaam moest komen).

Dit keer schijnen de mannen van DKNWZ de oorzaak al helemaal niet zelf te weten: "Goed, ik heb toestemming om info te geven, het is een probleem met de provider, DKNWZ weet zelf ook niet wat het is maar het zijn geen financiële problemen, nee de chat werkt nu ook niet, als ik meer nieuws heb horen jullie het wel," zo valt er te lezen bij Zapruder Forum. Bij RickD van de site EQgen ligt de internet verbinding er zelfs al anderhalve week uit.

Maar waar was het over gegaan als de complotters wel up and running waren? We hoeven maar naar het buitenland te kijken. Daar wordt stellig beweerd dat schietdrama bij Virginia Tech doorgestoken kaart is: "Many questions still linger about the Columbine shooting, leading researchers to the conclusion the media and government were covering up a sophisticated pysops operation were the shooters were actually mind control victims programmed for violence. The same questions should also be asked about the Virginia Tech incident as after both incidents a media frenzy quickly began calling for stricter gun control laws."

Dezelfde suggestie natuurlijk bij Prison Planet van Alex Jones: "Early details about the horrific school shooting at Virginia Tech strongly indicate that these events represent a Columbine-style black-op that will be exploited in the coming days to push for mass gun control and further turning our schools into prisons. Eyewitness Matt Kazee told the Alex Jones Show that it was a full two to three hours after the shootings began that loudspeakers installed around the campus were used to warn students to stay indoors and that a shooter was on the loose."

Een mooi staaltje van complotjournalistiek: zonder enige concrete aanwijzing en op basis van nauwelijks nader uitgezochte feiten ga je lopen suggereren dat er is geschoten om er een wapenverbod doorheen te drukken. Laat dat nou precies het libertarische stokpaardje zijn van Alex Jones en de zijnen, die zo'n wapenverbod natuurlijk verwerpen.

Labels: ,

32 Comments:

At 11:05 a.m., Blogger Jay said...

Misschien dat de nederlandse complotters Alex Jones nu anders gaan bekijken na deze zoveelste bullshit die hij naar buiten brengt. Paranoide dwaas dat het is.

 
At 11:23 a.m., Anonymous Gedem said...

Je verwacht dat ze Jones nog kritisch kunnen bekijken ? 't Zou me verwonderen. Ze zullen dit wel klakloos slikken zoals de rest...

 
At 12:46 p.m., Anonymous xaderp said...

Ja, net zo klakkeloos als wij het 9/11 verhaal slikken.

Oh wacht, dat waren jullie...

:D bééééééh

 
At 3:30 p.m., Blogger Jay said...

Lol, Xaderpje wil deze slachtpartij van een enkele malloot gelijk trekken met wat er op 9/11 is gebeurd. Hoe triest ben je dan. Maar ik mag hieruit opmaken dat je denkt dat de regering hierachter zit Xaderpje, of vind je dat wel erg ver gaan in dit geval?

 
At 3:39 p.m., Anonymous Anoniem said...

In texas zijn ze gewoon erg gehecht aan wapens.

Om zich tegen de regering te kunnen verdedigen.

Niet zo vreemd hoor.
Vandaar die reactie van Alex

Alleen hebben die wapens ook een wat mindere kant.
Bowling for columbine 2

 
At 3:42 p.m., Blogger Jay said...

Op Prison planet hebben ze het anders over een False Flag operatie. Ik hoop toch niet dat je het daar mee eens bent...

 
At 4:02 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Je kan er op wachten dat de harde kern van de complottersbeweging dit als een "false flag" gaan zien, iig een groot deel ervan.

Eerst nog even wachten op het rapport en het grote anomaly hunting kan weer beginnen, voeg daar wat "toevalligheden" bij en noem wat "omissies", et voila! een conspiracy theory is geboren.

En dan krijg je weer het gebruikelijke: "je moet wel erg naief zijn om te geloven dat dit het werk van een eenling is", "zoveel toevalligheden kan simpelweg niet" en "we weten niet wat er WEL gebeurd is, maar er klopt geen hout van de officiele theorie".

Het is allemaal zo voorspelbaar.

 
At 6:09 p.m., Anonymous Anoniem said...

Er is nooit een doorstart van de oude DKNWZ geweest. Waarom Billy dit maar blijft beweren is een volstrekt raadsel.

 
At 6:33 p.m., Blogger Billythekid said...

Doorstart tussen aanhalingstekens. Zelfde idee, maar andere mensen. Is dat geen doorstart?

 
At 6:39 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

De bedoeling van het nieuwe DKNWZ was wel degelijk om onder dezelfde naam door te gaan met meer van hetzelfde (voornamelijk andermans artikelen koppiepeesten) voor dezelfde mensen en doelgroep.

Nou nou poeh poeh, wat een "volstrekt raadsel" als je dat een doorstart noemt.

 
At 7:11 p.m., Anonymous Anoniem said...

De 'nieuwe' DKNWZ is/was een gifbeker. Die gasten hebben naar zoveel dubieuze UFO sites gelinkt, dat je zeker wist dat elke burger gillend weg zou surfen.

De oude DKNWZ heeft nimmer naar dit soort zweefteef sites gelinkt. Mensen die naar bullshit sites linken zijn zo achterlijk, dat ze de 9/11 movement meer kwaad dan goed doen.

Zapruder is ook goed bezig door zich met onbewijsbare troep bezig te houden. Je zou bijna het woord gatekeeper gaan gebruiken.

 
At 7:23 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

De oude DKNWZ heeft nimmer naar dit soort zweefteef sites gelinkt. Mensen die naar bullshit sites linken zijn zo achterlijk, dat ze de 9/11 movement meer kwaad dan goed doen.

*zingt K3's 'Oma's aan de top' achterstevoren*

Beetje selectief geheugen, anomiempje?

 
At 7:32 p.m., Anonymous Anoniem said...

K3 was een artikel uit de Mainstream nieuws. De bond tegen vloeken protesteerde tegen deze subliminale boodschap.

 
At 7:33 p.m., Anonymous Anoniem said...

Wat heeft een artikel met dubieuze links te maken?

 
At 7:55 p.m., Anonymous Karl said...

'Het is allemaal zo voorspelbaar'

Ik dacht gisteren dat zal wel weer een arabier zijn.

Ik had ne vergist, Het was een aziaat.

O nee toch wel, het is een islamiet met "Ismail Ax op zijn arm.

Eeh. nu is het wachten op een afscheidsbrief of een link op zijn computer met fanatieke moslims.

Mischien Al Qaida.com bi zijn favorieten.

Heb je maandag tegenlicht gezien met de recente oorlogstaal van ook de democraten?

Dan weet je het wel, de beslising is al gemaakt nu de timing nog.

Iran, here we come

Neo-Cons To Spin VA Massacre As Terrorist Attack.

http://www.prisonplanet.com/articles/april2007/180407terroristattack.htm

This may not be the false flag we were all fearing, but it certainly puts the population in a semi-comatose state and makes the horrors perpetrated in the name of Empire look insignificant when up against the terror on our doorstep.

 
At 8:39 p.m., Blogger Jay said...

Dus alleen omdat een zuid koreaan 32 mensen afschiet, gaan de US Iran binnenvallen??

Weer een fantastisch stukje bagger daar op die prisonplanet site.

 
At 8:44 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

@anoniem:

het gaat niet zozeer om dat artikel (dat gewoon weer eens onbecommentarieerd integraal overgenomen wordt), maar de manier waarop er gereageerd werd. Er werd doodserieus op ingegaan door velen. Oude of nieuwe site: dat is je DKNWZ-volk. Een stelletje goofballs bijelkaar.

 
At 9:03 p.m., Anonymous Anoniem said...

Complotjournalistiek? Naast de objectieve feiten zijn er (mede op grond van historie) meedere manieren om de achtergronden van de gebeurtenis te duiden. Alex Jones zet aan tot nadenken, en is daarmee een gezonde tegenhanger van de mainstream media die unaniem (en zelden kritisch, nooit creatief) vertelt hoe wij geacht worden hierover te denken.

 
At 9:28 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Alex Jones is entertainment en niets meer dan dat.
Hij kan goed lullen en predikt het complotgeloof dat net als alle andere religies niet op feiten gebaseerd is. Feiten worden alleen aangehaald als ze aansluiten bij het geloof.

Wie zo'n roeptoeter als 'nieuwsbron' beschouwt neemt zichzelf niet erg serieus.

 
At 9:30 p.m., Anonymous Karl said...

Dus alleen omdat een zuid koreaan 32 mensen afschiet, gaan de US Iran binnenvallen??


Nee...

Niet daarom, maak je er zelf van
Gewoon een druppeltje in de emmer

Alles meenemen voor je doel

 
At 9:39 p.m., Blogger Jay said...

Ik vraag me af wanneer die emmer dan eens gata overlopen karl, want ik hoor al jaren over die laatste druppel, elke keer weer...

 
At 9:44 p.m., Anonymous Karl said...

Met irak dacht ik: val nou godverdomme maar aan.

Het moet alleen binnen de tijd die Bush nog heeft.

Ze hebben nog ff

 
At 9:58 p.m., Anonymous Han said...

"Alex Jones zet aan tot nadenken, en is daarmee een gezonde tegenhanger van de mainstream media die unaniem (en zelden kritisch, nooit creatief) vertelt hoe wij geacht worden hierover te denken."

Alex Jones de verlosser? Iedere gek die maar wat roept zet aan tot denken? Zo weet ik er nog een paar.

 
At 1:09 a.m., Blogger Johnito said...

Even hoor, ik heb me eigenlijk nog helemaal niet in alle theorieën van die schietpartij verdiept, en ik vind het ook nog te vroeg om te speculeren.

Maar één ding vind ik vreemd: er waren eergisteren op BBC World foto's te zien van een Aziatisch-uitziende man die op de grond in bedwang werd gehouden, alsof hij net gearresteerd was. De foto's die nu van de dader verschijnen lijken daar verdacht veel op. Maar die zou zelfmoord gepleegd hebben.

Heb ik iets gemist?

 
At 8:51 a.m., Anonymous gedem said...

Beter kijken, hij lijkt er niet op, gewoon één van de verdachten die later vrijgekomen is. Er zijn genoeg overlevenden die de dader hebben gezien.

 
At 9:15 a.m., Blogger Jay said...

Niet vreemd trouwens. Het ging om een aziaat en aangezien er over de 1600 aziaten daar les hebben, is het niet vreemd dat ze sommige aziaten oppakten als verdachten, voordat er duidelijk was dat ie zichzelf voor zijn kop had geschoten.

Asian 1,655

Hier te vinden.

 
At 10:33 a.m., Blogger Johnito said...

Ok. Ik vroeg het me alleen maar af.

 
At 12:18 p.m., Anonymous xaderp said...

Beetje vreemd ook dat terwijl de lichamen nog warm waren CNN al aankwam met "lone gunman". Ik dacht dat voor dat soort info eerst politie-onderzoek nodig was. Ook omdat bij het éérste schietincident aan een andere dader werd gedacht.

Vreemd ook dat er ooggetuigen zijn die een schotenwisseling zagen tussen politie en "dader", en dat SWAT teams met kogelvrije vesten zich 2 uur lang achter boompjes verschuilde terwijl binnen de studenten werden afgeknald. Éen jongen met 2 pistolen tegen zwaarbewapende SWAT's, uuuhhhh

Ik dacht dat SWAT stond voor Special Weapons and Tactics, maar die T staat dus voor Treehugging.

 
At 12:21 p.m., Blogger Michiel said...

Complot of niet, dit is weer hetzelfde soort overheidsfalen als we al zagen bij 9/11, WMD's en Katrina.

Óf het zijn inside jobs, óf het is het duurste, meest incompetente, corruptste overheidsapparaat in de geschiedenis van de mensheid.

 
At 12:25 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

ach zie ja, daar gaan we alweer! Het onderzoek is nog in volle gang. Overal kan je lezen dat ze nog rekening houden dat er eventueel een handlanger zou kunnen zijn, maar daar hebben we xaderpje alweer die "vreemde dingen" ziet.

Nog even en we zitten alweer op dat punt waarop geroepen wordt: "je moet wel erg naïef zijn om te geloven dat het een lone gunman was!" Waarom? Omdat ct'ers een wereld waarin een eenzame gek een grote impact kan maken zonder grootse reden nu eenmaal niet willen accepteren Dus moet er weer 'zingeving' verzonnen worden; het moet en zal weer een onderdeel zijn van een groot complot. Same old same old..

 
At 12:27 p.m., Anonymous Tamara said...

(Sorry, ik weet niet meer in welke krant ik het las) In een Amerikaanse krant stond, dat er vanuit werd gegaan, dat er meerderen daders waren. Onder de foto van ¨de man op de grond¨ stond dat hij 1 van de verdachten was. Zowiezo zijn dr wat Aziaten opgepakt, omdat nog niet duidelijk was of de schutter nog leefde.

 
At 12:34 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Óf het zijn inside jobs, óf het is het duurste, meest incompetente, corruptste overheidsapparaat in de geschiedenis van de mensheid.

Een 'vals dilemma' heet deze type van een drogreden. Je pretendeert dat er maar 2 keuzes zijn: OF dit, OF dat, terwijl er in werkelijkheid veel meer zijn.

Zo'n schietpartij is een incident. Incidenten gebeuren. Een wereld waar je alle leed kan uitsluiten bestaat niet, zelfs niet in de meest gecontroleerde politiestaat. Jammer maar helaas. Dus gebeuren er af en toe de meest gruwelijke, en zinloze, dingen. Was het te voorkomen geweest? Hebben politiemensen niet adequaat gereageerd? Het kan allemaal. Maar de schuld ligt bij de schutter; het was zijn beslissing om te gaan schieten.

 

Een reactie posten

<< Home