woensdag, april 11, 2007

James Bond


Complotters voorspellen al een hele tijd dat Amerika Iran gaat binnenvallen. Bij elk grensincident staan ze bijna juichend op de barricaden. Niet omdat ze reële kansen op zo'n oorlog kunnen inschatten, maar omdat ze de Amerikanen zien als een schurkenstaat die aan olierijke landen per definitie de oorlog verklaart.

En laat er nu nog een mooie aanleiding zijn ook: het feit dat de VN met Iran overhoop ligt over zijn atoomprogramma. Anti-imperialist en 9/11 complotter Webster Tarpley wist vorige week vrijwel zeker dat de VS afgelopen vrijdag Iran zouden binnenvallen, maar de voorspellende gaven van complotters blijken wel vaker van bordkarton.

Dat er sprake is van een ernstige diplomatieke crisis mag natuurlijk duidelijk zijn. Dat Iran een pokerspel speelt ook. Maar het debat over Nederlandse steun aan een eventuele aanval ten spijt; oorlog is het nog lang niet. Daaraan gaat een serieuzere dreiging vooraf. Bovendien zitten we nog volop in het stadium van de milde sancties.

De nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Verhagen vindt een aanval op Iran dan ook passen in een James Bond-scenario. Maar SP'er Harry van Bommel denkt daar anders over: "Uit gesprekken met de Amerikaanse en Israëlische ambassadeur weet ik dat beide landen zo’n aanval als een heel reële optie zien. Volgens mij steekt Verhagen zijn kop in het zand."

Kijk, dat lezen de complotters graag. Sterker nog, ze beginnen meteen een lange monoloog, waarbij 9/11 ook weer om de hoek komt kijken. Net als een hoop andere dingen.

"Alles is toch gewoon uit gelokt door het westen. Ik durf te wedden om een jaar lang jullie stoeptegels schoon te maken met een tandenborstel, dat alles wat gebeurt is na 9-11 een opgezet plan is. Ook 9-11 is een opgezet plan. Ik weet een nog betere tip. U kan (...) 1 miljoen verdienen, als U kan (...) bewijzen dat de torens zijn ingestort door de crash van de vliegtuigen en de kleine brandjes die weer onder controle waren (...).

"Al die hoge pieten zijn een elite die de wereld besturen naar hun ideeën. Ik schat nog een jaartje of 4,dat al het geld uit de roulatie word gehaald. Lekker chippen met zijn allen."


"We worden nu al dagelijks in de gaten gehouden met id controle’s, openbare plekken waar iedereen gefouilleerd word (...), auto’s van de weg worden gehaald om te kijken of er contant geld is, het verplicht meenemen van de ID, omdat zometeen een chip erin geplaatst die ons overal kan volgen. Alle gegevens van de burgers zijn aangesloten op 1 register,waardoor ze alles weten.


"De truc is om zometeen alle laatste olie in bezit te hebben, en dan gaat hun chantage beginnen (...). De dollar is geen drol waard meer en alleen olie kan een economie helpen met de groei.


"Maar lieden als rockefeller en beatrix en consorten (...) weten allang hoe het loopt. Beatrix spreekt liever in de troonrede over werken, werken en nog eens werken. Zodat hun zich verrijken door ons uit te buiten (...). Zij is de baas in nederland. Niet eens een gekozen volksvertegenwoordiger, maar een bloedlijn die niet eens afstamt van Willem van Oranje (...). Daarom ook die rel met roy van zuidewijn, met het slipje van zijn ex"


De wereld verklaard volgens G.B.J. Complottermann.

Labels:

14 Comments:

At 12:04 p.m., Blogger Jay said...

"Alles is toch gewoon uit gelokt door het westen. Ik durf te wedden om een jaar lang jullie stoeptegels schoon te maken met een tandenborstel, dat alles wat gebeurt is na 9-11 een opgezet plan is. Ook 9-11 is een opgezet plan. Ik weet een nog betere tip. U kan (...) 1 miljoen verdienen, als U kan (...) bewijzen dat de torens zijn ingestort door de crash van de vliegtuigen en de kleine brandjes die weer onder controle waren (...).

Hoe verzinnen ze het...

 
At 12:12 p.m., Anonymous Tim Dog said...

Persoonlijk denk ik dat ze wel van plan waren Iran aan te vallen. Maar ik denk niet dat ze het nog voor elkaar gaan krijgen.

En ja, dat Iran zeer binnenkort aangevallen gaat worden hoor ik nu al jaren, maar niet alleen van complotters.
Mochten ze Iran toch nog weten aan te vallen denk ik wel dat de redenering erachter net zo waardeloos zal zijn als massavernietigingswapens.

 
At 12:15 p.m., Anonymous racer said...

Ja, je kan 1 miljoen verdienen als je complotdenker Jimmy Walter kunt overtuigen dat NIST gelijk heeft...

Als de paus van Rome een miljoen uitlooft voor degene die kan bewijzen dat het katholieke geloof niet klopt, zouden de complotters daar dan moeite in gaan steken?

 
At 12:22 p.m., Anonymous racer said...

"En ja, dat Iran zeer binnenkort aangevallen gaat worden hoor ik nu al jaren, maar niet alleen van complotters."

Eigenlijk hoor ik dat alleen van personen en websites die onder de noemer complotters vallen.

Sommige amerika-critici/haters als van Bommel zijn benauwd dat Iran na Irak aan de beurt is, maar zijn nog wel zo slim dat ze zich niet aan voorspellingen wagen.

Zijn verhaaltjes over die ambassadeurs neem ik echter wel met een korreltje zout, er wordt wel stoer geroepen dat "alle opties open zijn" maar de werkelijkheid is natuurlijk dat het voor haviken politiek onmogelijk is om op dit moment aan een Iran-avontuur te beginngen.

 
At 12:28 p.m., Anonymous Han said...

In het geval van Irak werd ook niet zomaar aangevallen, daaraan gingen eerst al die VN resoluties aan vooraf, en uiteindelijk was er een deadline van 48 uur.

 
At 12:30 p.m., Blogger Jay said...

de kleine brandjes die weer onder controle waren

Dan weet ie blijkbaar meer als de brandweerleiding die dag, want die zagen al lang dat het blussen onmogelijk was en hadden besloten dat het alleen om een reddingsactie ging. Dat krijg je als je de complotsites volgt natuurlijk. Die hebben het steeds over kleine brandjes, terwijl het in werkelijkheid dus helemaal geen kleine brandjes waren die zo te blussen waren.

 
At 1:30 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

@racer
Zijn verhaaltjes over die ambassadeurs neem ik echter wel met een korreltje zout, er wordt wel stoer geroepen dat "alle opties open zijn" maar de werkelijkheid is natuurlijk dat het voor haviken politiek onmogelijk is om op dit moment aan een Iran-avontuur te beginngen.

Inderdaad. Natuurlijk wordt dat geroepen want dat maakt onderdeel uit van de druk op Iran. Je gaat niet vantevoren roepen dat je ondanks de dreigingen toch nooit aan zult vallen.

 
At 1:39 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

En die oorlog met Iran.. Ik hou m'n hart vast zodra er militaire actie komt, want ik geloof wel dat dat mogelijk iets heel langdurigs en groots in gang kan zetten.

Vooralsnog is de kans op een grootscheepse grondoorlog met Iran in het huidige politieke klimaat in de VS natuurlijk niet erg waarschijnlijk.
Maar ik sluit niet zomaar op voorhand uit dat bv. Israel bombardementen op de opwerkfabrieken zal uitvoeren, hetgeen ook goed uit de hand zou kunnen lopen.

Tis wel een kruitvatje dat Iran.

 
At 5:09 p.m., Anonymous Anoniem said...

Lijkt me vooral voor Israel erg onveilig.

Maar daar woont de bekende lobby ook niet.

 
At 8:36 p.m., Blogger NoDeca said...

braad spit zei:" Tis wel een kruitvatje dat Iran"
ik durf het niet meer te zeggen, wat gaat gebeuren op welke actie. feit is wel, dankzij de massamedia is polariseren wat moeilijker geworden. de aanloop naar WO II nam ook wat jaren in beslag en dan had men het "voordeel" dat het volk wat eenvoudiger op te jutten was. maar nu, nu duurt het geen jaren eer de complexiteit van politiek en militariaat (klopt dit?:-D) duidelijk wordt.
echt, ik zeg al lang dat die aanval er gaat komen maar nu zeg ik het gewoon: het is onvoorspelbaar

 
At 10:38 p.m., Anonymous xaderp said...

Alleen angst voor een aanval creëren is al genoeg om de olieprijzen op te jagen. Een werkelijke aanval is misschien niet eens nodig voor Big Oil.

En als die drijging niet meer werkt, de aandacht verleggen naar Venezuela. Kunnen er nóg meer dollars per vat worden verdiend.

Leuk om te bedenken dat er van al dat geld een héél klein beetje bij Jay terechtkomt :)

 
At 10:48 p.m., Blogger Jay said...

Leuk om te bedenken dat er van al dat geld een héél klein beetje bij Jay terechtkomt :)

Verklaar je nader Xaderpje. Wie ben ik nu weer in die zieke geest van je?

 
At 10:53 p.m., Blogger Billythekid said...

"Alleen angst voor een aanval creëren is al genoeg om de olieprijzen op te jagen. Een werkelijke aanval is misschien niet eens nodig voor Big Oil."

Hoge olieprijzen zijn anders helemaal niet goed voor de economie, dus of Big Oil er zoveel beter van wordt...?

 
At 6:51 a.m., Blogger Billythekid said...

Ik heb weer eens een bericht van een imitator verwijderd met als tekst: "PS: sorry dat ik zo'n domme lul ben." Terwijl hij weet dat ik het toch weer weghaal.

 

Een reactie posten

<< Home