dinsdag, mei 29, 2007

NujijDe complotters hebben Nujij ontdekt, de Nederlandse Digg. Een van die vele sites waar je op het nieuws kunt stemmen. Nou ja, dat loopt dan weer meteen uit de hand, omdat sommige sites hun eigen berichten er doorheen proberen te drukken. Nujij.nl zou 100.000 bezoekers hebben getrokken in de maand april, maar nu al begint het aanbod hevig vervuild te raken omdat het wedstrijdje spammen en stemmen wordt.

Waarom? Omdat Google de Nuij.nl-berichten nogal hoog in de eindresultaten zet. Te hoog, en een beetje spammer maakt hier dankbaar gebruik van. Waaronder de aanhangers van Zapruder, want hoe verklaar je anders 22 stemmen en twaalf klikken? Let wel, hetzelfde Zapruder dat ook al eens gediskwalificeerd is vanwege vermeende stemfraude voor de verkiezing van de Frontier-award.

Groeistuipen, zegt Nul.nl hoofdredacteur Laurens Verhagen, maar de beïnvloeding is legitiem. Trouwens, het gaat niet alleen om berichten. Ook in de reacties kom je al gauw weer de namen tegen van de overijverige complotters Donkerdoorn, Arie, Komodo en Audie.

Een Nujijer suggereert de volgende remedie: "Het mooie van internet: alles is meetbaar en traceerbaar. Met een beetje hogere wiskunde kun Nujij gemakkelijk meten of bij verhalen die verwijzen naar 1 bron (in dit geval Zapruder) in de eerste uren na plaatsing steeds een "zwerm" van dezelfde stemmers optreedt. Zo ja, dan zou je at random een percentage van door die zwerm afgegeven stemmen kunnen verwijderen. Dit percentage maak je afhankelijk van de consistentie van de zwerm: als steeds exact dezelfde mensen stemmen ligt het percentage zeer hoog... (bij.v 90%) als het verband losser is, dwz een minder coherent actieve groep van 100 "spammers" stemt gemiddeld in kleinere zwermen van 50, dan ligt het percentage op bijv. 50%. Stemt die persoon weer, elimineer je weer. Etc. En eind goed al goed: als Nujij straks echt groot is en de topartikelen hebben 500-1000 stemmen dan werkt dat buddy-voting toch niet meer."

De Zapruders hebben blijkbaar ook niet in de gaten dat ze met hun oeverloze gespam alleen maar negatieve aandacht trekken. Een mooie reactie is deze: "Zelfs als de complotdenkers niet worden aangevallen, dan nog denken ze zich ergens tegen te moeten verdedigen, of zien ze negatieve beeldvorming over hen als groep. Rolbevestigend hoor :-)"

En ook Ravagedigitaal mengt zich in de discussie: "Het is onderhand tijd om de waarheid naar buiten te brengen. Niet Osama, niet Bush of Dick Cheney, maar ik heb het WTC doen instorten. Eerst heb ik enkele acteurs bereid gevonden een kaping na te spelen in een vliegtuig waarvan zij meenden dat het een Hollywood-decor was. Dit vliegtuig heb ik laten besturen door een fanatieke gamert die ik vertelde dat het om een sneak-preview van de nieuwe MS-flightsimulator ging. Onwaarschijnlijk? Bewijst u maar het tegendeel! Maar aangezien de zoekterm 'Ilja heeft gelijk' 38.200 hits oplevert, geef ik u weinig kans."

Waarop de auteur vervolgt: "Getuige de hardnekkigheid waarmee mensen in complotten willen geloven, gaat het hier om een sociologisch fenomeen gelijk religie. Er moeten welhaast diepere, persoonlijke motieven zijn om je zo te kunnen en willen verliezen in de illusie dat niets is wat het lijkt maar dat (paradoxaal genoeg) met een simpele zoekopdracht de WAARHEID aan het licht kan worden gebracht."

Overigens is er een prima manier om die vreselijke Zapruder spam te nuken.

Labels:

16 Comments:

At 7:06 a.m., Blogger Jay said...

Grappig dat het topic op het forum van Zapruder waarin ze de boel op nujij willen "kapen" nu alleen nog te bekijken is als je eerst lid wordt :)

 
At 8:17 a.m., Anonymous Rogier said...

Ik denk dat als Nijij wat meer gebruikers krijgt, het steeds moeilijker wordt om te spammen. Dus zal het probleem vanzelf worden opgelost.

 
At 9:31 a.m., Anonymous Donkerdoorn said...

He, he....eindelijk een eervolle vermelding bij Ome Billy. Maar complotter? En overijverig op Nujij? Dat is dan weer jammer...Vond wel Jay zn frustie postje er grappig.

Hey Jay! Ouwe mopperaar ;)

 
At 9:51 a.m., Anonymous VOER said...

De Zapruders hebben blijkbaar ook niet in de gaten dat ze met hun oeverloze gespam alleen maar negatieve aandacht trekken.

Het trekt Billy's aandacht!

Dit betekent dat de Zapruders weer iets goeds hebben gedaan. ;)

 
At 10:28 a.m., Anonymous Crap said...

Weer aandacht?

 
At 11:12 a.m., Anonymous Crap said...

Profiel: Donkerdoorn

Statistieken
Aantal berichten geplaatst: 1
Aantal clicks ontvangen: 1

Aantal stemmen gegeven: 12
Aantal stemmen ontvangen: 4

Aantal reacties gegeven: 8
Aantal reacties ontvangen: 0

 
At 11:28 a.m., Anonymous Verraaaier said...

Het gaat weer goed met de genuanceerde berichtgeving.

Waaronder de aanhangers van Zapruder, want hoe verklaar je anders 22 stemmen en twaalf klikken?

Maar liefst 22 stemmen en 12 klikken. Dan heb je wel de Zapruder aanhangers te pakken, ja. Dat staat als een paal boven water, onbetwist, geen speld tussen te krijgen.

Stukje demagogie, Billy?

Let wel, hetzelfde Zapruder dat ook al eens gediskwalificeerd is vanwege vermeende stemfraude voor de verkiezing van de Frontier-award

Diskwalificatie gebeurd door anderen dan Zapruder, daar heeft zij geen invloed op. Hetzelfde geldt voor het stemgedrag van mensen op Internet, evenals de brakke wijze waarop Frontier Award dit kennelijk heeft ingericht.

De vele, vele pogingen van Zapruder om opheldering te krijgen van Frontier Award hebben de diskwalificatie van Frontier Award zelf alleen maar gesterkt.

Dit was kennelijk niet nuttig om toe te voegen aan de tekst, want je wil immers een negatieve lading aan Zapruder hechten met diskwalificatie door gedrag van anderen (zonder dat te benoemen).

Slinkse schrijfstijl, en keihard ontmaskert.

Over de inhoud van berichten natuurlijk weer 0,0. Over de inhoud praten, dat doet hij kennelijk liever niet.

 
At 12:18 p.m., Anonymous Rogier said...

Met die Frontier zaak was het een uitgemaakte zaak hoor: de aanhangers van Niburu en Zapruder zaten de stemmen te beinvloeden. Klaar. Waarom Niburu niet is geschorst, dat zal wel weer met de aanhang van de Frontier Award te maken hebben.

 
At 12:24 p.m., Anonymous Crap said...

Het Zapruder promotieteam:


Gebruiker: P.uncia

Statistieken
Aantal berichten geplaatst: 8
Aantal clicks ontvangen: 1515

Aantal stemmen gegeven: 59
Aantal stemmen ontvangen: 132

Aantal reacties gegeven: 32
Aantal reacties ontvangen: 55

Gebruiker: Arie_K

Aantal berichten geplaatst: 6
Aantal clicks ontvangen: 2539

Aantal stemmen gegeven: 62
Aantal stemmen ontvangen: 212

Aantal reacties gegeven: 114
Aantal reacties ontvangen: 522

Gebruiker: VII

Aantal berichten geplaatst: 0
Aantal clicks ontvangen:

Aantal stemmen gegeven: 38
Aantal stemmen ontvangen:

Aantal reacties gegeven: 1
Aantal reacties ontvangen:

Gebruiker: Komodo

Aantal berichten geplaatst: 1
Aantal clicks ontvangen: 2

Aantal stemmen gegeven: 92
Aantal stemmen ontvangen: 3

Aantal reacties gegeven: 131
Aantal reacties ontvangen: 3

Gebruiker: Democraatus

Statistieken
Aantal berichten geplaatst: 0
Aantal clicks ontvangen:

Aantal stemmen gegeven: 0
Aantal stemmen ontvangen:

Aantal reacties gegeven: 12
Aantal reacties ontvangen:

Gebruiker: Audie

Aantal berichten geplaatst: 0
Aantal clicks ontvangen:

Aantal stemmen gegeven: 37
Aantal stemmen ontvangen:

Aantal reacties gegeven: 81
Aantal reacties ontvangen:

Gebruiker: Krombo

Statistieken
Aantal berichten geplaatst: 7
Aantal clicks ontvangen: 453

Aantal stemmen gegeven: 86
Aantal stemmen ontvangen: 131

Aantal reacties gegeven: 32
Aantal reacties ontvangen: 59

 
At 1:33 p.m., Anonymous Donkerdoorn said...

Nou Crap (goeie naam trouwens), zoals je kunt zien ben ik enorm actief op Nujij...
Probeer je trouwens in het voetspoor van je opa te treden ;)

 
At 8:02 p.m., Anonymous Anoniem said...

Billy is een trieste persiflage geworden van wat hij zelf neerzet als zijnde 'de complotter'. Wat een oetlul. Controleert niets, speelt alleen maar op de man, kent zijn feiten niet, doet eigenlijk alles waar hij 'de complotter' van beschuldigt. Hoe serieus moet je zo'n flapdrol nou nemen?

Als ik mij goed herinner is Zapruder ten onrechte beschuldigd van fraude door een zeer obscuur mannetje met een superbrak stemsysteem op z'n site.

 
At 8:22 p.m., Anonymous Papegaai said...

Anoniem is een trieste persiflage geworden van wat hij zelf neerzet als zijnde 'de complotter'. Wat een oetlul. Controleert niets, speelt alleen maar op de man, kent zijn feiten niet, doet eigenlijk alles waar hij 'de complotter' van beschuldigt. Hoe serieus moet je zo'n flapdrol nou nemen?

 
At 8:35 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

boehoehoe!

 
At 9:25 p.m., Anonymous rogier said...

Hoe geloofwaardig zijn complotten? Kijk hier even.

 
At 10:05 a.m., Anonymous Anoniem said...

crap:

Wat wil je zeggen met dat lijstje, dat er zapruders lid zijn bij nujij ? Ik zie niet echt wat je aan wilt tonen met je reply.

 
At 10:43 a.m., Anonymous Anoniem said...

"Maar liefst 22 stemmen en 12 klikken. Dan heb je wel de Zapruder aanhangers te pakken, ja. Dat staat als een paal boven water, onbetwist, geen speld tussen te krijgen. Stukje demagogie, Billy?"

Ik had 9 stemmen en 11 klikken een stuk logischer gevonden voor Zapruder ;)

 

Een reactie posten

<< Home