vrijdag, mei 04, 2007

Virgin


Gisteren meldden de complotsites nog dat de documentaire Loose Change In-flight movie bij Virgin Atlantic wordt. Te mooi om waar te zijn, zo concludeerde Ditkannietwaarzijn. Maar nee, de buitenlandse distributeur van de film kon het bevestigen. Sterker nog, de film zou als volgt worden aangekondigd: Loose Change 2 doet een beroep op het gezonde verstand van de kijker, zegt je de officiële bewijzen en verklaringen van experts te vergeten maar in plaats daarvan op je ogen en hersenen te vertrouwen.

Op zich kun je je al afvragen hoe een luchtvaartmaatschappij in godsnaam in zijn hoofd haalt om een film uit te zenden over 9/11, gelet op het feit dat nog altijd een substantieel deel van de mensheid met vliegangst in een Boeing of Airbus kruipt. Zou de aankoper van de film zich eigenlijk wel hebben gerealiseerd wat voor vlees hij in de kuip had?

Maar er was weinig voor nodig om Virgin op andere gedachten te brengen. Zodra het nieuws bekend werd, stroomden de protesten binnen. "Misschien kunt u ook het werk van Leni Riefenstahl tonen zodat we kunnen nadenken over Nazi's. Of wat dacht u van die mooie Duitse documentaires uit 1939-1945 die tonen hoe ondermensen de Europese cultuur vernietigen,"schreef Mike H. aan de luchtvaartmaatschappij. Ook tal van blogs en radiostations pikten het verhaal op.

Uiteindelijk besloot Virgin de film maar weer in te trekken. "We tonen geen films of documentaires die aanstootgevend zijn", waarna de luchtvaartmaatschappij zich nog eens op de borst sloeg voor zijn "multi award-winning inflight entertainment system".

Labels: ,

17 Comments:

At 11:17 a.m., Anonymous Anoniem said...

Een alternatieve theorie voor 9/11 staat bij de massa gelijk aan fascisme. Wanhopig proberen ze de leugens overeind te houden.

 
At 12:22 p.m., Anonymous Anoniem said...

En welke leugens zijn dat?

Dat de telefoongesprekken van vlucht 93 nep zijn? Dat de kapers niet op de passagierslijst stonden? Dat 5 van de kapers nog in leven zouden zijn? Dat er een missile in het Pentagon vloog ipv een vliegtuig? Dat er "brokstukken" van vlucht 93 mijlen verderop gevonden zijn? Dat er geen menselijke resten waren bij de Shanksville crash-site? Dat het Pentagon beschikt over een luchtafweer? Dat de instorting van WTC7 als een verrassing kwam? Dat WTC7 "nauwelijks beschadigd" was? Dat de brandweer beloot WTC7 op te blazen ("they decided to pull it")? Dat het staal van de Twin Towers "verpulverde"? Dat er nog nooit een stalen gebouw ingestort is? Dat het logischer zou zijn als de torens waren omgevallen? Dat de wolkenkrabbers op "vrijevalsnelheid" instortten?

 
At 12:28 p.m., Anonymous Anoniem said...

Maar belangrijker: welke alternatieve theorie?? Dat is nu net wat er (nog steeds) aan ontbreekt: een coherente alternatieve theorie die een verklaring levert voor alle events op 9/11.

Ben jij de eerste die een poging waagt, Anoniem?

 
At 12:44 p.m., Blogger Jay said...

Ik ben in ieder geval blij dat het Dylan niet om het geld te doen is...

Well, Virgin signed a contract, so essentially, they paid us for the rights to NOT screen Loose Change 2.

Us: 1.
Haters: 0.

:lol:


Hier nog maar eens...

 
At 12:53 p.m., Anonymous Anoniem said...

Lachu..

Leuk linkje Jay.

Vond r deze:
http://www.spafax.com/american/index.php?section=movies

Erg zwak van Virgin verder...

 
At 1:09 p.m., Anonymous Anoniem said...

Erg verstandig van Virgin.

Zelfs de makers geven toe dat er nogal de nodige onwaarheden in LC 2 zitten (waarom maken ze anders nog een final cut versie?)

Waarom zou je willen dat mensen hun mening over 9/11 baseren op basis van een film die veel ongesubstantieerde claims maakt en vaak doelbewust misleidend is (bv. "there were no bodies in Shanksville").

Zend dan de Screw Loose Change versie uit waarin ook de tegenclaims aan bod komen.

Maar je kan je natuurlijk ook afvragen of een dergelijke documentaire wel thuishoort in een vliegtuig.

 
At 1:28 p.m., Anonymous Anoniem said...

De rechten van het beeldmateriaal zijn nog niet eens afgekocht, voor zover ik weet.

 
At 1:53 p.m., Anonymous Anoniem said...

Nou, Screw Loose Change & Loose Change beide draaien is toch ook n optie?

Of op een ander kanaal zetten?

Maar goed, ik heb ze beide niet gezien.
Ik heb niks met zulke films.

Geef mij maar Monty Python.

 
At 6:05 p.m., Anonymous Anoniem said...

Geef mij maar de Teletubbies.

 
At 7:11 p.m., Anonymous Anoniem said...

Gompie...Das toch ook een complot?

 
At 7:15 p.m., Anonymous Anoniem said...

Tja, als je een keuze uit films zou kunnen maken lijkt me het prima als Loose Change bij zo'n keuze zit. Mij lijkt het wel wat, keuze uit een paar politieke documentaires terwijl ik vlieg.

Maar om mensen in een vliegtuig een behoorlijk zwaar-op-de maag liggende controversiele documentaire verplicht door de strot te schuiven, waarbij je ook nog eens 20x een vliegtuig in een wolkenkrabber ziet vliegen lijkt me inderdaad niet zo verstandig.

 
At 10:40 p.m., Anonymous Anoniem said...

Verplicht niet, je kunt het uit een menu kiezen. Alleen je zal het nooit gezien hebben en vliegangst hebben.

 
At 10:55 p.m., Anonymous Anoniem said...

Commentaar bij Zapruder: "Nadat fascistische elementen uit onze samenleving hun gebruikelijke afkeur tegen vrijheid van meningsuiting kracht hadden bijgezet met vergelijkingen met Nazi Duitsland en dreigden met een rel, heeft Virgin Atlantic geschrokken verklaard Loose Change toch niet op te nemen in hun on-board film aanbod."

Alles bij die Zapruders is natuurlijk meteen weer fascistisch.

 
At 12:03 a.m., Anonymous Anoniem said...

ja, da's Patman ten voeten uit.
Je verwijt de ander dat ze er de nazi's bijhalen..

..en dan noem je ze fascisten.

Way to go, Patman!

 
At 9:17 a.m., Anonymous Anoniem said...

Virgin censureerd, en braad, jay en billy dansen juichend om de brandende boeken.

En dat noemen wij fascisten.

 
At 12:24 p.m., Anonymous Anoniem said...

er zijn geen brandende boeken.

ja, dat noemen jullie fascisten. Het punt dat ik m'n vorige comment maakte ontgaat je volkomen, he?

 
At 1:28 p.m., Blogger Billythekid said...

Brandende boeken? Je kunt Loose Change gewoon van internet halen.

 

Een reactie posten

<< Home