vrijdag, juni 29, 2007

Shayler


De BBC serie Conspiracy Files, waarin ook 9/11 aan bod kwam, zit complotters blijkbaar nog steeds dwars. En dus hebben de Britten Adrian Connock en David Shayler maar een kritische documentaire over de BBC gemaakt. Veel te lang (1 uur en twintig minuten), want complotters kunnen geen maat houden, en niet verrassend: weinig relevant.

Waar het betoog van het illustere duo op neerkomt is dat de BBC weer eens allerlei feiten genegeerd zou hebben, en ja hoor, alle inmiddels ruimschoots gedebunkte complotcliche's schuiven weer voorbij. Weer de video van de te dikke Bin Laden, weer het ontbreken van Arabische namen op de vluchtlijst, het pull it van van WTC eigenaar Larry Silverstein, de nog levende kapers en gecontroleerde sloop als enige verklaring voor het snel instorten van de torens. Het is ook weer het gebruikelijke knip- en plakwerk van bestaande interviews met zogenaamde experts op wie links en rechts al eens kritiek is geuit.

Wat een vreselijke dombo's zijn dit. Klagen dat de BBC geen onderzoek heeft gedaan, maar intussen neem je weer eens alle achterhaalde informatie over zonder je eens fatsoenlijk te informeren over wat er sindsdien over gezegd is: een fout die trouwens veel complotters maken.

Shayler, een voormalig MI5 agent die zes maanden gevangenisstraf kreeg voor het lekken van vertrouwelijke informatie aan de pers, is in Engeland beetje uitgekakt, na een periode waarin men hem nog enigszins serieus nam. Ook complotters hebben moeite met Shayler, die als het om de Pentagon gaat de no plane theorie aanhangt: "Why did they pick a proponent of Hologram Cloaked Missiles and Not Planes Hit The Towers nonsense to narrate?"

Labels: ,

4 Comments:

At 9:51 a.m., Anonymous Anoniem said...

BillĂ˝&Co vertonen alleen Nazi gedrag.
Onschuldige mensen vervolgen in plaats van een inhoudelijke discussie.
Zit dat Nazigedrag al lang in jullie bloed?

 
At 10:06 a.m., Anonymous Crap said...

Hadden we dit gisteren ook al niet?

 
At 10:39 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

ach, weer meer van hetzelfde dus; herkauwen van dezelfde "argumenten" in de docu, herkauwen van comments van de complotters.

Billy, een detail: Shayler kreeg zes maanden gevangenisstraf (volgens het artikel waarnaar je linkt), geen zes jaar.

 
At 1:06 p.m., Anonymous primaat said...

Een drama van een docu als antwoord op een drama van een docu, prachtig.

 

Een reactie posten

<< Home