vrijdag, september 07, 2007

Denk complot!


Internet is de ideale zeepkist voor de zwijgende meerderheid. Herstel: de roepende minderheid. Querulanten, mopperkonten en onheilsprofeten die in het verleden geen brief geplaatst kregen bij de krant, kunnen eindelijk door niets en niemand gehinderd hun gram spuien. Op hun zolderkamertje achter de pc willen ze ons dan laten weten dat Nederland een bananenrepubliek is, het hele kabinet achter de tralies moet, dat de politie iedere keer maar je ausweiss vraagt en dat je nergens meer rustig een sigaretje kunt roken.

Dit klaagvolk rekent zich automatisch tot de denkende elite van Nederland. Met dedain kijken ze neer op de rest van het klootjesvolk. "Wees gevaarlijk en subversief, denk complot," doceert Zapruder na de zoveelste ergernis over de benaming complotdenkers, maar uit de reacties blijkt dat het denkende deel van Nederland al net zulke kuddedieren zijn als het deel dat ze verachten. Iedere afwijkende visie wordt serieus genomen, elke malloot met een eigenwijze mening ook.

Allesgelover Nexus is daar het sprekende voorbeeld van. In zijn derde Nexus Journaal komen alle bekende complotcliche's weer voorbij, van de chip die we dwangmatig opgelegd zullen krijgen tot de chemtrails, die geheimzinnige vliegtuigstrepen in de lucht. "Hoe komt het dat die strepen pas vanaf 1996 worden gezien?" wil Nexus weten. "En waarom mogen vliegtuigen zomaar kriskras door elkaar vliegen?".

Twee vragen waarop Nexus door wat te googelen makkelijk het antwoord had kunnen vinden. Vliegtuigen boven de 3000 voet zijn gehouden aan een separatie van vele kilometers, maar dat zie je aan de grond niet. Dan lijkt het net alsof vliegtuigen op gelijke hoogte een patroon aan het breien zijn.

En waarom 1996? Omdat chemtrails het verzinsel zijn van Richard Finke, die rond die tijd meende te kunnen bewijzen dat het bestrijdingsmiddel ethyleendibromide via de condensstrepen van vliegtuigen over Amerika werd verspreid. Het duurde niet lang voordat iedereen die strepen zag. Een mooie vorm van zelfillusie. Vestig telkens de aandacht op een rode vuilnisbak, een grijze kraai of een conifeer, en nagenoeg iedereen zal naderhand beweren dat hij opvallend veel coniferen, rode vuilnisbakken of grijze kraaien in zijn omgeving ziet.

Maar Nexus komt niet verder dan het stellen van vragen. De antwoorden doen er niet toe. Zo houd je immers perfect de illusie in stand dat er van alles aan de hand is.

Labels: ,

10 Comments:

At 12:11 p.m., Anonymous VAB said...

"Never overestimate the people's knowledge, nor underestimate their intelligence." Raymond Clapper (1892-1944)

 
At 2:24 p.m., Anonymous LEXUS said...

En waarom 1996? Omdat chemtrails het verzinsel zijn van Richard Finke, die rond die tijd meende te kunnen bewijzen dat het bestrijdingsmiddel ethyleendibromide via de condensstrepen van vliegtuigen over Amerika werd verspreid.

Omdat als je 1996 herschikt, er dan een satanisch teken ontstaat die dan gebruikt kan worden om hun satanische (zonder H-letter he?) mede-orde-genoten te laten zien dat hun lucifer regeert! En dat ze maar al te sucsexvol zijn in het laten geloven dat er niets aan de hand is? Billy&sillies jullie doen echt veel goed werk voor ons... Ga alshetjulliebelieft zo door?

 
At 2:35 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Als je ieder getal herschikt krijg je een satanisch teken. Als je maar wil. Het zegt dan ook alles over de zoeker en niks over het getal, maar iedereen die niet psychotisch is snapt dat wel.

 
At 3:13 p.m., Anonymous rogier said...

Kijk, weer een complotter die van alles ziet in niks.

 
At 8:55 p.m., Anonymous Anoniem said...

>Als je ieder getal herschikt krijg je een satanisch teken.

Heeft een satanisch getal ook effect op iemand die niet in het bestaan van satan gelooft ?

 
At 10:31 p.m., Anonymous Anoniem said...

Voor 1 x heb je gelijk Billy, Nexus is een eikel!

 
At 8:48 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

"Heeft een satanisch getal ook effect op iemand die niet in het bestaan van satan gelooft ?"

Definieer 'satanisch getal' en geef een bron van die definitie.

 
At 9:09 a.m., Anonymous Anoniem said...

Definieer 'satanisch getal' en geef een bron van die definitie.

Zal wel 666 zijn ofzo, maar ik geloof niet erg in Satan, reactie was eerder cynisch ;)

Wat moet je ermee wanneer mensen het hebben over satanische tekens, satanische getallen of meer van dat soort priet-praat.

 
At 11:28 p.m., Anonymous Anoniem said...

Je moet wel blind zijn om het verschil tussen een chem- en een contrail niet te kunnen zien. Doe je ogen open. Bekijk de lucht boven je eigen hoofd eens heel critisch, maar met een open mind. Dan kom je er wel achter. Maar ja, critici komen altijd met de dooddoener dat je ziet wat je wilt zien. Sorrie luitjes (critici), je ziet wat je mentaal aankan. "Hoe groot is jouw wereld?" vraag ik me dan altijd af.

 
At 11:36 p.m., Anonymous Anoniem said...

Arrogant mannetje is die Billythekid zeg. Hij denkt zeker dat hij wel bij de weldenkende elite van Nederland hoort. Dat is nu juist het probleem volgens mij... mensen kunnen psychologisch niet accepteren dat ze in een andere wereld leven dan ze denken. Streepje erbij voor anoniempje hierboven.

 

Een reactie posten

<< Home