zaterdag, september 01, 2007

Frustraties


De frustraties bij de complotters liepen deze week weer eens hoog op. Onder meer bij de Limburgse Nexus, die de redactie van NuJIJ maar eens belde met de vraag hoe het toch kwam dat zijn stukje over Nederlandse loonslaven na 31 stemmen en 12 uur (blijkbaar) zomaar van de website leek verdwenen! "Ik kreeg een meneer aan de lijn die mij geen antwoord kon geven. Wellicht dat iemand op de Nuniet knop gedrukt had. O.K. zette ik het gesprekje voort, kunt U even kijken of dat zo is dan? Neen, dat kon deze meneer niet want ineens was hij niet meer van NuJIJ maar van NU??? Op de vraag waarom de Nuniet knop blijkbaar zoveel weging heeft en waarom dit niet inzichtelijk gemaakt kan worden kreeg ik ontwijkende vragen." Natuurlijk concludeert Nexus dat "dit riekt naar een goedkope manier van censuur plegen."

De complotters stortten zich een aantal maanden terug op NuJIJ, een Nederlandse variant van de doe-het-zelf-nieuws-site Digg, in de overtuiging dat ze daar even wel domme schapen konden bekeren. En dus zie je het ene na het andere 9/11 bericht voorbijschuiven, of worden we er dagelijks aan herinnerd dat Joris Demmink liever gisteren dan vandaag achter de tralies moet. De complotters kunnen zich domweg niet voorstellen dat al die overkill steeds meer irritatie veroorzaakt en steeds meer lezers die berichten wegstemmen.

"Wat bereik je ermee om mensen immuun te maken door de hele dag te bestoken met 9/11 nieuws?" foeterde Zapruder tegen zijn achterban. "Het enige dat je doet is hun cognitieve afweersysteem trainen. Er is niets tegen een goed 9/11 artikel of echt nieuwe informatie, maar NUJIJ overvoeren met 9/11 is to-taal zinloos. Het enige dat je doet is die paar rukkertjes die alles per definitie al ontkennen extra prikkelen. De discussies zijn ook altijd hetzelfde. Al 3 jaar lang."

Maar zie: op 11 september (de datum is niet toevallig gekozen) begint Zapruder zijn eigen NuJIJ, en daar zal niet gecensureerd of geNUniet worden. Lekker onder elkaar complotberichten uitwisselen, zonder protesterende ontkenners in je nek. Althans, dat lijkt de bedoeling. Maar NuJIJ heeft iets dat Zapruder ontbeert: het hangt toevallig onder een van de bestgelezen nieuwssites van Nederland, en dus moet de impact van Zapruder's Zaplog niet al te hoog worden ingeschat. Zapruder claimt immers dat het bezoek aan de site door het dak is gegaan sinds er regelmatig berichtjes bij NuJIJ worden doorgeplaatst. Het zou gaan om vele duizenden unieke bezoekers per dag.

Maar Zapburu, al even argwanend by design, heeft daar zo zijn twijfels over. Zapruder meldt tegenwoordig hoeveel bezoekers de site heeft. Dat schommelt overdag telkens zo rond de 150 gasten en een paar leden. Laatst waren we in een ander werelddeel en een andere tijdzone en stond de Zapruder-teller om vijf uur 's ochtends Nederlandse tijd nog steeds op ruim 100 bezoekers en een vijftal leden. Of alle Zapruders zijn nachtbrakers, of de lezers van Zapruder zijn telkens terugkerende (advertentie)bots of de statistieken zijn gemanipuleerd.

Labels: ,

41 Comments:

At 2:45 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

"Zapruder claimt zelfs dat het bezoek aan de site door het dak is gegaan sinds er regelmatig berichtjes verschenen met duizenden unieke bezoekers per dag."

Ja, dat roept Patman, en Patman roept wel meer.. Als het al waar zou zijn leidt het in ieder geval niet tot een sterke toename van het aantal participerende leden. OK, er komen elke maand wel een paar nieuwe namen voorbij, maar dat was daarvoor ook al.

Maar ik ben benieuwd hoe snel de censuur gaat toeslaan op hun eigen "nieuws"blog, en vooral: welk eufemisme gaan ze ervoor gebruiken want het is natuurlijk geen censuur, nee hoor, egnie!

Verder ben ik benieuwd of de rest van de kudde, de argusoogjes, de marcel messing discipelen etc. zal volgen in het voetspoor of dat die toch nog blijven hangen op Nujij.nl, al klagend over de censuur.
Als ze volgen zit het hele weirdo-clubje weer bijelkaar en kunnen ze ongestoord weer voor eigen parochie preken.

 
At 4:11 p.m., Blogger Jay said...

Hehehe, mooi stukje weer :)

Ben benieuwd wat ze met berichten gaan doen die hun denkbeelden tegenspreken, zoals AIDS wat wel bestaat, of 9/11 was geen inside job.

 
At 8:10 p.m., Anonymous Braad Holmaat said...

Tjonge, in een ander werelddeel zitten en dan nog zonodig Zapruder bezoekers moeten checken. Een normaal iemand gaat lekker de tourist spelen en internet kan een tijdje rusten.

Ook een erg grote mond over domme projecten van Zapruder terwijl je zelf op een gratis blogje wat tiept. Misschien een beetje jaloers omdat je zelf niks in elkaar kan flanzen? Haha.

Op hoeveel staat jou bezoeker teller?

Het probleem met complotters is dat ze niks uitzoeken, volgens jou. Gaat die Nexus eens opbellen om een helderheid te krijgen is het weer niet goed.

Wat een nekkletserij.

 
At 8:26 p.m., Blogger Billythekid said...

"Normaal iemand gaat lekker de tourist spelen en internet kan een tijdje rusten"

Je hinksprongt te snel: wie zegt dat ik op een volkomen vreemde plek zat, dan wel urenlang bij daglicht achter de computer? Over nekkletserij gesproken.

 
At 10:04 p.m., Anonymous Braad Holmaat said...

Zeg ik dat je urenlang achter de computer zit??? Zeg ik dat je op een vreemde plek zit???

Het punt is dat je weg van thuis bent op schijnbaar een spannende plek. Buiten Europa zitten is toch erg leuk....toch nog achter de computer kruipen voor Zapruder. Het woorden gedraai gaat dit niet minder vreemd maken.

Maar waar zat je dan, ik ben wel nieuwsgierig. Het moet wel een beresaai land zijn geweest als de Zapruder leden teller interessanter is.

 
At 10:27 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

ach, gaat er weer een complottertje zich druk maken als iemand even op internet inlogt als ie niet thuis met z'n pantoffels zit. Kost ook echt uuuren he, om Zapruder te vinden in het grote boze buitenland.
Lekker belangrijk!

 
At 10:30 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

maar dit is dus weer het voormalige anoniempje dat na ieder comment roept: "maar dat heb ik niet gezegd!".
Lekker originele nick heb je ook.

 
At 11:23 p.m., Blogger JPR Arts said...

Deze reactie is verwijderd door de auteur.

 
At 11:46 p.m., Anonymous Anoniem said...

Billythekid is zelf de grootste censuurpleger hoeveel teksten verwijdert hij wel niet per dag.
Ook het antwoorden onder namen als jay en braad ed. houdt hij het spelletje voor zichzelf gaande.

 
At 11:49 p.m., Anonymous Anoniem said...

VANAF 10 SEPTEMBER 2007 VERKRIJGBAAR

Een muziek CD van Angitune (Frank Hoogerbeets) met 9 spirituele liederen in een modern jasje die hij in de afgelopen 12 jaar heeft gekomponeerd.

Op de CD staat o.a. het lied "The Gate of Triple 9", over de 9:9:9 poort van 9 September 2007.

Wie houdt van liederen met een spirituele boodschap zal deze CD zeker de moeite waard vinden.

De CD bevat een boekje met alle songteksten.

Wilt u een voorproefje van elk lied, download dan het bestand hieronder, kopieer het naar een map van uw keuze, dubbelklik en klik "Extract" om de 9 fragmenten uit te pakken.

 
At 12:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

 
At 12:54 a.m., Blogger Jay said...

Gezellige boel weer hier :)

Krijgen we nu ook al reclame voor CD's hier?

Anoniempje, die ene post is door de auteur zelf verwijderd zoals je kan lezen. Als billy iets weghaalt staat er: This post has been removed by the blog administrator.

En weer een anoniempje die denkt dat Billy de enige is die niet in al die onzin van Zapruder, DKNWZ, Niburu, Argusoog, enz. gelooft en daarom zelfs meerdere namen aan moet nemen om de boel hier op te leuken :)

 
At 7:37 a.m., Blogger Billythekid said...

"Het punt is dat je weg van thuis bent op schijnbaar een spannende plek. Buiten Europa zitten is toch erg leuk."

Het is echt niet te geloven. Was je er bij dan? Ik kan me het niet herinneren.

 
At 7:48 a.m., Blogger Billythekid said...

"En weer een anoniempje die denkt dat Billy de enige is die niet in al die onzin van Zapruder, DKNWZ, Niburu, Argusoog, enz. gelooft en daarom zelfs meerdere namen aan moet nemen om de boel hier op te leuken :)"

En dan ook nog onder deze namen in andere forums post.

 
At 9:01 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

Bezig baasje die Billy.. :)

 
At 9:03 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

o ja, Billy, ik weet niet of je de nieuwe reacties automatisch ziet in een feed-reader, maar het scheld-anoniempje zit uit pure frustratie het "Jimmy"-draadje maar vol te blaffen.
[/klikspaan]

 
At 11:20 a.m., Anonymous Anoniem said...

"maar dit is dus weer het voormalige anoniempje dat na ieder comment roept: "maar dat heb ik niet gezegd!"."

Fout dat was ik namelijk, en het feit dat ik dat riep was het logische gevolg van het feit dat jij meende zaken te lezen die ik inderdaad niet had gezegd.

 
At 11:29 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

"Fout dat was ik namelijk"

..aldus sprak anoniem.
Soms vraag je je af of die complottertjes door de Sally-Anne test heenkomen. Er is geen ik als je ervoor kiest om een gemeenschappelijke naam te kiezen, sukkel, maar dat zal wel te moeilijk voor je zijn.

 
At 11:38 a.m., Anonymous Anoniem said...

@ Braad:

Er is geen ik als je ervoor kiest om een gemeenschappelijke naam te kiezen, sukkel, maar dat zal wel te moeilijk voor je zijn.

Absolute onzin, immers schrijf ik niet hetgeen wat anderen schrijven die eveneens anoniem posten, dat jij niet weet wie wat schrijft verandert daar in het geheel niets aan. Jij overigens ook een prettige dag.

 
At 11:43 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

Dat zeg ik, je komt echt niet door de Sally-Anne Test heen (dit keer een nederlandse uitleg, misschien begrijp je het dan)..
Dank je voor je bevestiging!

 
At 11:48 a.m., Anonymous Anoniem said...

Geen dank voor de bevestiging die jij meent te kunnen waarnemen, al is je conclusie incorrect.

 
At 12:00 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Je snapt het niet, he?

Je begrijpt gewoon niet dat het volstrekt zinloos is om over "ik" te spreken als je een gemeenschappelijke nickname kiest. Dat tekent je complete gebrek om je in te kunnen leven in iemand die achter een andere PC zit en niet ziet welke anoniem wat intiept.

 
At 12:07 p.m., Anonymous Anoniem said...

Braad, ik weet niet of ik zo'n behoefte heb om me in jou in te kunnen leven, al begrijp ik best dat het bij jou frustraties op kan roepen.

Ik ben niet erg gediend van het denigrerende en kleinerende toontje wat jij immer aan slaat tegen mensen, en zolang ik dat zie boeit het mij weinig of jij je eraan ergert of mensen al dan niet een nickname nemen.

Dat jij semi-wetenschappelijk daaraan de Sally Anne Test wil koppelen, wat daar in realiteit verder in het geheel niets mee te maken heeft, moet jijzelf weten.

Nogmaals, een hele prettige dag toegewenst Braad.

 
At 12:15 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

"Braad, ik weet niet of ik zo'n behoefte heb om me in jou in te kunnen leven,"

Kijk aan, en weer blijkt dat je het echt niet begrijpt. Het gaat niet om mij! Het gaat erom dat IEDEREEN (behalve jijzelf dus) de 'anoniem- nick ziet als iets algemeens en niet als een individuele nick. Het heeft geen enkele zin om dan over "ik" te praten. Dat ontgaat je, en dat is typerend voor je inlevingsvermogen, of beter: je gebrek eraan.

 
At 3:57 p.m., Blogger Jay said...

Ach, met dat bezoek op Zapruder valt het allemaal wel mee. Op Alexa is te zien dat Zapruder helemaal in elkaar stort terwijl NUjij juist enorm stijgt wbt pageviews, reach en rank. Vanaf het begin is het al een aflopende zaak met Zapruder met een kleine piek toen ze NUjij ontdekten, maar daarna zakte de boel alleen maar verder in. Dat zal wel de reden geweest zijn dat Patman zo over de rooie ging over het overkill aan 9/11 berichten, want het doet zijn site geen goed.

 
At 4:00 p.m., Blogger bldnooit said...

Een nieuwe ik is geboren. Voelt goed en was achteraf een minder zware bevalling dan ik dacht.

Bldnooit op het internet, hahaha wie had dat gedacht.

Kom op anoniempjes, als ik het kan, kunnen jullie het ook.

 
At 4:03 p.m., Blogger Jay said...

Welkom :)

 
At 7:58 p.m., Anonymous Anoniem said...

FOK EN KAFKA, BASTAARDKINDEREN VAN DE ANNE FRANK STICHTING (1)

Sedert een jaar of vijftien worden Nederlandse nationalisten van gematigd tot extreem geterroriseerd door twee schimmige organisaties genaamd Fascisme onderzoek Kollektief (FOK) en Kollektief Anti Fascistisch/Kapitalistisch Archief (KAFKA). Middels ongefundeerde beschuldigingen, door inbraak en diefstal verkregen informatie en het illegaal beheren van persoonsgegevens wordt iedereen die van nationalisme kan worden beticht publiekelijk aan de schandpaal genageld. KOLOM bericht over de geschiedenis, verbanden en activiteiten van de "linkse" BVD.VOORGESCHIEDENIS

Als in de beginjaren ’80 door de opkomst van de Centrumpartij het politiek nationalisme terug op de kaart wordt gezet betekend dit voor links Nederland een uitgelezen mogelijkheid haar eigen gelijk te bewijzen. Geen middel wordt onbenut gelaten, hierbij wordt zelfs brandstichting, inbraak, diefstal en zware geweldpleging niet gemeden. Een spil in dit web van het "naoorlogs verzet" is de in 1957 opgerichte Anne Frank Stichting. Woordvoerster Joke Kniesmeyer en toenmalig directeur Hans Westra leggen hun politieke wil op aan media en politiek o.a. middels haar blad AFdruk Tussen de artikelen over de multiculturele samenleving in wording, antisemitisme dat overal woekert en semi-communistsiche praatjes wordt meer en meer opgeroepen gegevens over nationalistische partijen en individuele activisten door te geven. Het wordt als snel duidelijk dat zich aan de Keizersgracht 192 een enorm illegaal persoonsgegevens bestand wordt opgebouwd.

Rond 1985 /86 wordt in kringen rond AFdruk het Fascisme Onderzoeks Kollektief (FOK) opgericht. Waar AFdruk nog de schijnt wekt journalistiek werk te verrichten is het FOK vanaf het begin bezig met verdachtmakingen, bedreigingen en een grootscheepse haatcampagne. Niet toevallig vindt op 29 maart 1986 de brandaanslag op Hotel Cosmopoliet plaats waarbij voormalig Tweede Kamerlid Wil Schuurmans haar been verliest. De AFS distantieert zich snel van de actie, maar de "goede naam" is bedoezeld. Het Fok neemt meer en meer de speurhond taak van de AFS over. In 1992 gaat de Stichting Afdruk failliet en met haar het blad. De medewerkers gaan door onder de naam Casablanca, i.s.m. met het Belgische HALT, een comité dat door de Vlaamse Socialistische Partij (SP) wordt gefinancierd. Ook Casablanca is geen lang leven beschoren en in 1995 is het over met het onderzoekswerk van de AFS. Enkele medewerkers van AFdruk/Casablanca komen we later bij dubieuze organisaties tegen; Klaas Breunissen (Gemeenteraad Amsterdam voor GroenLinks), Peter Posthumus (secretaris St. Opstand, verdacht van RARA-connecties), Eric de Ruyter (IISG, beheerd de grootste verzamelaar marxistisch/leninistische geschriften in West-Europa), Marjan Schuring (GroenLinks gemeenteraad Utrecht), Jaap Tanja (Contrast, multicultureel subsidieproject) en Bart Top (Nederlands Centrum Buitenlanders en Contrast).

DWARSVERBANDEN

Het FOK, houdt tot 1992 kantoor houdt bij St. AFdruk dat officieel in het pand aan de Minahassaweg 1 in Amsterdam is gevestigd. In dit tot kantoorpand verbouwde kraakpand huizen ook o.a. St. Anti-Oorlogs-Museum, Jongeren tegen Racisme in Europa (een initiatief van Offensief een Trotskistische splinter gelieerd aan het Commitee for a Workers’ International, Komitee Indonesia (bekend van Ponce Princen), Nicaragua Komitee Nederland en het Medisch Komitee Angola (de laatste drie zijn onmiskenbaar mantelorganisaties van communisten). Het FOK bedient zich tot op heden van de postbus van het AFS (10478, 1001 ES Amsterdam, op naam van D. de Hoog) en van het omvangrijke archief. Bovendien gebruikt zij sinds 1992 een postbus in Utrecht (PB 62, 3500 AB). Het FOK maakt deel uit van een Europees netwerk van correspondenten dat o.a. voor het Britse blad Searchlight schrijft. In Nederland maakt men deel uit van het zogenaamde "Archievenoverleg", waar ook AMOK (Anti Militaristisch Onderzoeks Kollektief, SPOK (Spekulatie Onderzoeks Kollektief), IISG (Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis) en Jansen & Janssen (linkse contraspionagedienst) deel van uitmaken. FOK-medewerkers gebruiken vele schuilnamen als Sander Dolman, Gerard Dekker en Frank Janssen maar de naar eigen zeggen 6 medewerkers, waarvan er twee sollicitatieplicht vrij gestelde werklozen zijn treden over het algemeen naar buiten onder de naam Hans Toornvliet. Uit onderzoek van ODIN en later IN ’84 zijn de volgende namen opgedoken als medewerkers van FOK; Karel Frederik Koster (woordvoerder van AMOK en beheerder van de FOK-postbus in Utrecht), Gert Jan van Beynum (o.a. Kleintje Muurkrant, Simpos en De Stelling), Marcel Kreuger (directielid ARIC) en Hans van Drunen. Van Beynum (ook bekend onder zijn schuilnaam Luc Jan Treffers) en Van Drunen zijn dan nog goede vrienden.

BEGINJAREN

In de beginjaren gaat het het FOK voor de wind. Men brengt bijna jaarlijks een brochure uit, o.a. over De Nederland-Zuid Afrika Werkgroep, De Nederlandse Volks-Unie, mevr. Rost van Tonningen en sinds 1990 de jaaroverzichten extreem-rechts. Het FOK is nadrukkelijk betrokken bij de oprichting van gewelddadige AFA (Anti-Fascistische Aktie) dat eerst vanuit Nijmegen opereert, maar later naar Utrecht verhuisd. Financieel blijft het kwakkelen, wat mag blijken uit bedelbrieven die men stuurt aan mensen die voorkomen op de verzendlijst van mevr. Rost van Tonningen om de brochure over haar verzendlijst te kopen. Het FOK publiceert gevoelige informatie, als adressen, autokentekens en foto’s waarbij veelvuldig gebruik wordt gemaakt van materiaal dat bij inbraken is verkregen. In de brochure "Het ware gezicht van de Centrumpartij ’86 – Kring Arnhem" uit 1994 worden de uit inbraak bij Constant Kusters verkregen gegevens geopenbaard. Naar aanleiding hiervan krijgen talloze mensen dreigbrieven, worden mishandeld, ontslagen of stelselmatig geterroriseerd. Ondanks dit alles en het feit dat tientallen beschuldigingen onwaar zijn publiceren allerhande media de persberichten van het FOK. Ook het ARIC (Anti Racisme Informatie Centrum) in Rotterdam van Marcel Kreuger, één van de vele centra die de financieel aantrekkelijke transformatie van voormalig Vredesbureau naar anti-racisme organisatie maakten, geeft verschillende brochures uit i.s.m. FOK, maar de autoritaire manier van werken van Van Drunen leidt tot steeds meer problemen.FOK, ONTMASKERD ALS EENMANSZAAK?

Vanaf 1994 wordt het uit het FOK ontstane KAFKA een steeds grotere "concurrent". Waar men aanvankelijk nog samenwerkt, daar wordt minder en minder van het FOK vernomen, terwijl KAFKA middels haar nieuwsbrief veelvuldig de pers haalt met haar hetzecampagnes. De samenwerking tussen Van Drunen en de andere medewerkers is dusdanig verstoord dat zelfs de FOK-brochures later en later uitkomen. En zover er gerefereerd wordt aan het FOK in onderzoeken blijkt het te gaan om oude informatie. Hans Christiaan van Drunen, een beroepswerkeloze eind dertiger uit Utrecht is dan al lang ontmaskerd als linkse verzamelaar van nationalistische bladen die destijds deelnam aan de brandaanslag in Kedichem. Zijn adres op de Goedestraat en de door hem gebruikte postbus 13020 in Utrecht figureren op talloze ledenlijsten en verzendlijsten in Nederland en Vlaanderen en bij Voorpost maakt hij het zelfs zo gek dat er ook nog een Peter de Wit op hetzelfde adres lid is. Tot 1992 vertoefde Van Drunen nog in leiden op de Van Leeuwenhoekstraat, maar na de dood van zijn vader, een gereformeerde predikant huist hij in Utrecht. De werkdruk wordt voor Van Drunen blijkbaar zo groot dat en na het Jaaroverzicht 1995 dat al 4 maanden te laat uitkwam geen brochure meer is verschenen. Voor het Jaaroverzicht 1996 wordt er in het blad Alert! van AFA-landelijk secretariaat nog wel geadverteerd (vooraf betaling gevraagd), maar verschijnen doet het nooit.

HET (FINANCIËLE) EINDE ?

Eind 1997 maakt het FOK een cruciale fout. Het verstuurt een fax aan de scheidend commissaris van de koningin van Utrecht, Beelaerts van Blokland, waarin de organisator van zijn afscheidsconcert als "neonazi" wordt ontmaskerd. Beelaerts van Blokland gelast onmiddellijk het concert af en de bedoelde neonazi, concertzanger Pieter Vis zit met een strop van tienduizenden guldens. Vis pikt de afgelasting n.a.v. de volkomen uit de lucht gegrepen aantijgingen niet en klaagt het Fok aan. Op 12 februari 1998 doet de Utrechtse rechtbank uitspraak, Vis wint zijn kort geding en het FOK wordt veroordeeld tot een boete van ƒ 10.000,- aan Vis. Naar aanleiding van de zaak Vis contra FOK neemt Hans van Drunen advocaat Marq Wijngaarden van het beruchte kantoor Van den Biesen, Prakken en Böhler in de arm om te vermijden dat hij in een artikel in een te verschijnen blad van het OSL in verband zou worde gebracht met het FOK. Nog voor dat het blad verschijnt wordt Van Drunen met naam en toenaam genoemd als medewerker van het FOK door het Nederlands Dagblad. Van Drunen dient een klacht in bij de Raad voor de Journalistiek tegen het ND omdat hij gevaar zou lopen door de informatie in het artikel, maar de achterliggende gedachte is dat hij niet wenst op te draaien voor de schadeloosstelling van 10 mille aan Vis. Tijdens de behandeling van de zaak tegen het ND betoogt opmerkelijk genoeg Willem Hart van KAFKA, als gemachtigde van het FOK, dat Van Drunen al jaren (zeker 3 jaar) niet meer voor het FOK werkt. Van Drunen verliest de zaak tegen het ND en het OSL is nog steeds niet gedagvaard door Wijngaarden.

Eind 1998 komt daar nog een dikke teleurstelling voor het FOK bij wanneer zij niet wordt erkend als klagende partij in een zaak tegen het Goese muziekdistributiebedrijf Viking Sounds (zie artikel "FOK failliet?" in Revolte 88-89). Aangezien het openbaar ministerie de onderzoekskosten wil verhalen op het FOK staat de teller tot nu toe op –ƒ 23.000,-. Echter, Vis wacht nog steeds op zijn geld en ook het OM zal naar zijn geld kunnen fluiten terwijl het voor justitie toch heel makkelijk moet zijn om uit te zoeken wie er achter het door FOK gebruikte gironummer 4553587 en semafoonnummer 06-59767103 zitten. Voorlopig lijkt de rol van het FOK uitgespeeld, steun vanuit linkse hoek voor haar processen is er nauwelijks, de meeste media negeren of ridiculiseren de verklaringen van het FOK en aan de vooral tijdens de rechtzaak tegen Vis door het FOK geroemde samenwerking met de BVD hoeven we ook niet veel waarde te hechten. Dat de rol van het FOK door KAFKA is overgenomen, een bewering die o.a. ODIN al enkele jaren geleden deed, is misschien wel het meest duidelijk door het feit dat Willem Hart namens KAFKA voor FOK het woord voert. Exit FOK ?
FOK EN KAFKA, BASTAARDKINDEREN VAN DE ANNE FRANK STICHTING (2)

Sedert een jaar of vijftien worden Nederlandse nationalisten van gematigd tot extreem geterroriseerd door twee schimmige organisaties genaamd Fascisme Onderzoek Kollektief (FOK) en Kollektief Anti Fascistisch/Kapitalistisch Archief (KAFKA). Middels ongefundeerde beschuldigingen, door inbraak en diefstal verkregen informatie en het illegaal beheren van persoonsgegevens wordt iedereen die van nationalisme kan worden beticht publiekelijk aan de schandpaal genageld. KOLOM bericht over de geschiedenis, verbanden en activiteiten van de "linkse" BVD.
ONTSTAAN VAN KAFKA
In 1988 splitst een aantal FOK medewerkers zich af vanwege "politieke meningsverschillen". (1) De afsplitsing noemt zich Internationaal Politiek Documentatiecentrum (IPD) en laat zich op 23 september van dat jaar als stichting registreren bij de Amsterdamse Kamer van Koophandel en krijgt nummer 207988. Men maakt gebruik van postbus 59043 die op een adres in de Amsterdamse De Wittenstraat staat geregistreerd.

IPD blijkt slechts een naam, want al snel schrijven de ex-FOKkers onder de naam Kollektief Anti Fascistisch/Kapitalistisch Archief (KAFKA) in o.a. Casablanca. Met de naam "archief" verwijst men impliciet naar het ArchievenOverleg zoals dat vooral eind jaren ’80 en begin jaren ’90 regelmatig plaatsvond en waarbij o.a. FOK, AMOK (Anti Militaristisch Onderzoeks Kollektief), Jansen & Janssen (Onderzoeksbureau naar o.a. BVD, PID etc), SPOK (Spekulatie Onderzoeks Kollektief), IISG (Internationaal Instituut Sociale Geschiedenis) en het linkse periodiek Kleintje Muurkrant aanwezig zijn.

KAFKA gaat voor het eerst grandioos de fout in wanneer het de brochure "Aktieve nazi’s in Nederland, Deel 1" uitgeeft in Februari 1993. Er staan zoveel fouten in dat de brochure snel uit de handel wordt genomen en AFA Nijmegen haar postbus 31420 niet meer ter beschikking van KAFKA wil stellen. In 1994 geven KAFKA, FOK en AFA LS (Nijmegen) nog wel de brochure "De foute kandidaten van CD, CP ’86 en andere partijen uit waarin zo’n 50 mensen met naam, adres etc worden vermeld. Waar het FOK middels haar Dossier-reeks aan financiële middelen tracht te komen, daar kiest KAFKA de tactiek van een regelmatig verschijnende Nieuwsbrief en publicatie van haar "onthullingen" in (actie)bladen als Ravage, Kleintje Muurkrant, De Fabel van de Illegaal en Kleur, het blad van de Stichting Nederland Bekent Kleur.

Tegenwoordig noemt KAFKA zich overigens "Anti-fascistische Onderzoeksgroep Kafka", de politiek beladen naam uit de krakersjaren ’80, waar men zich vroeger van bediende opent blijkbaar geen deuren bij mogelijke betalers.
BUITENLANDSE CONTACTEN
Evenals de AFS en het FOK streeft KAFKA kontakten met buitenlandse organisaties na. Er wordt samengewerkt met het Britse Searchlight, een onderzoeksgroep die 25 jaar geleden werd opgericht door leden van the Communist Party of the UK en tegenwoordig zelfs als liefdadigheidsorganisatie staat ingeschreven terwijl zij veelal in één adem genoemd wordt met de Anti Nazi League, een gewelddadige antifa-knokploeg die onderleiding staat van de trotskistische Socialist Workers Party (de Nederlandse tak heet Internationale Socialisten en heeft als antifamantelorganisatie vorig jaar SAMEN opgericht).

Medewerkers en leidinggevende activisten van Searchlight gingen zover in het infiltreren in allerlei (schimmige) nationalistische groeperingen in Engeland dat ze werden veroordeeld wegens racisme, gewelddadige demonstraties en zelfs het oprichten van een fascistische organisatie. Andere medewerkers hadden veroordelingen wegens prostitutie van minderjarige jongens, inbraak, brandstichting, zwendel met kredietkaarten etc. (2) Searchlight wordt overigens door veel linksen verweten met de Britse geheime dienst MI5 samen te werken. KAFKA op haar beurt is de laatste drie jaar om haar "goede"contacten met politie en overheid verweten zich te laten gebruiken door de Nederlandse staat.

In Vlaanderen heeft KAFKA onderdak gevonden op de internetwebstek van Patje Coemans. Deze AGALEV-er (voor de Nederlandse lezers: dit is de Vlaamse variant van GroenLinks) is de plaatselijke AFF (Anti Fascistisch Front) organisator van Hemiksem alwaar ook de postbus van het Antifa.net gevestigd is. Onder zijn schuilnaam "Jef" vertelde Patje dat hij op Internet een databank van zo’n 400 Belgische fascisten bijhoudt, in België, net als in Nederland, een zware misdaad waar een maximale boeten van een miljoen frank (ca. 18.000 gulden) op staat.

In Duitsland werkt KAFKA samen met allerhande groepjes van de brandschattende Autonome Antifa (M) tot de neocommunisten van het Antifascistisches Infoblatt. Erg veel verder dan het uitwisselen van ondeugdelijke informatie gaat deze samenwerking overigens niet.
EXIT IPD, KAFKA JURIDISCH IN DE FOUT
Op 29 april 1996 wordt het IPD ontbonden. De op 14-1-1967 te Utrecht geboren Johan Willem Philip Wagenaar, tegenwoordig domicilie houdende aan de Brouwersgracht in Amsterdam die van 22-11’94 tot 29-4’96 secretaris/penningmeester was, wordt aangewezen als vereffenaar. Het enige andere bestuurslid, de Haarlemmer Arthur Elzinga (geboren 12-12-1969) zullen we later nog tegen komen. De postbus wordt overigens nog steeds door KAFKA gebruikt o.a. in het blad Kleur van NBK. Ene Hennie "Molenaar" bewoont het adres waar de postbus geregistreerd staat, maar zegt desgevraagd "niets meer met dat zooitje te maken te hebben.

In navolging van het FOK diende ook KAFKA een klacht in tegen een muziekdistributiebedrijf, Nordisc van de Leeuwarder Robert Brouwer. En ook KAFKA kreeg nul op het rekest. Het Openbaar Ministerie zag geen aanleiding om tot vervolging over te gaan, tot woede van Gerard Dekker van KAFKA, maar in hoger beroep durfde men toch niet te gaan, bang als ze zijn hetzelfde lot (bankroet door juridische vorderingen) als het Fok te ondergaan.
NAAMLOZE KRAKERS?
Naast Gerard Dekker (pseudoniem) treed KAFKA ook naar buiten door Willem Hart (pseudoniem) en Harold van Dijk (alweer een pseudoniem) die o.a. bij de Vlaamse Jongeren Mechelen en Nordisc materiaal aanvraagt. Men besteld allerlei brochures, bladen, CD’s etc bij nationalisten, skinheads en anderen onder genoemde namen en bijna altijd op postbus 14710 in Amsterdam. De postbus staat geregistreerd op Spuistraat 216, wat op haar beurt het kraakpand "Vrankrijk" is waar vanuit de rellen bij de Eurotop in 1998 georganiseerd werden. Om aan informatie te komen gaat KAFKA vrij ver blijkens dit gedeelte uit een brief die men onder de naam I.P.D. aan Voorpost stuurde in 1990: "Voor de eerlijkheid: wij zijn het weliswaar zeker niet op alle punten met u eens, maar vinden wel dat in een (zogenaamde) democratie uw geluid gehoord moet kunnen worden, zeker door de mensen die over u schrijven in de pers."(3)

Aan het in 1998 verschenen boek "CP ’86, Met name genoemd", uitgegeven door uitgeverij de Papieren Tijger, de Nederlandse zusteruitgever van de Belgische communistische EPO-uitgever, werd meegewerkt door de vaste fotografe van Vrij Nederland journalist Rinke van den Brink, Yvon Schoenmakers. Veel informatie in het boek was overigens van de hand van Van den Brink, een oud CPN-er.
DE SP-CONNECTIE
Een opvallende link van KAFKA loopt naar de (ex)-maoïstische Socialistische Partij (SP). Waar bijna alle communisten, socialisten, marxistisch-leninisten en trotzkisten hun eigen antifa-commiteetje hebben, daar heeft de SP zich nooit openlijk met het bestrijden van het "voetvolk" van het kapitaal beziggehouden. Dat is de laatste jaren veranderd, vooral om stemmers weg te trekken bij een andere populist, Janmaat. Voor de Tweede Kamerverkiezingen van mei 1994 betaald de SP een onderzoek naar het stemgedrag van Janmaat en ook het infiltratiewerk van Bas van Hout dat uitmond in het brabbelwerkje "Dansen met de duivel" is i.s.m. de SP tot stand gekomen.

Vooral in Rotterdam heeft de SP een groep AFA-aanhangers in haar geleden, één van hen (Yorrik Haan) schopt het zelfs tot deelraadslid in Delfshaven en in 1998 tot gemeenteraadslid in Schiedam. Aan de vooravond van de AFA-demonstratie in Delft tegen de Willem van Oranjeherdenking van Voorpost op zaterdag 11 juli 1998 wordt in verschillende SP-kantoren het KAFKA-boek "CP ’86 met name genoemd" gratis aangeboden aan belangstellende journalisten, misschien ook financieel mede mogelijk gemaakt door de SP? Een directe verbinding van de IPD/KAFKA naar de SP is eerder genoemde Arthur Elzinga. In de Tribune (partijorgaan van de SP) wordt hij opgevoerd als medewerker van de Tweede Kamerfractie van de SP.

Nu het FOK als "serieuze" concurrent is uitgeschakeld, van samenwerking was de laatste jaren al helemaal geen sprake meer gezien het feit dat van beide organisaties dezelfde namen opdoken in de adressenbestanden van nationalistische organisaties, kunnen de ex-krakers van KAFKA het braakliggende terrein vullen, maar de tijd lijkt er niet rijp voor gezien de ineenstorting van het partijpolitieke extreemrechtse spectrum in Nederland. Op Internet vult men de rubriek "Laatste nieuws" dan ook doorgaans met wat men van de Onafhankelijke Nationale Persdienst (ONP) afpikt, aangevuld met wat krantenberichten. Beraadt KAFKA zich op haar toekomst, na het debacle Nordisc, de dramatische verkoopcijfers van het CP ‘86-boek en de tanende belangstelling voor de KAFKA-Nieuwsbrief?? We zullen het voor het einde van het jaar weten!Afdruk nr. 47
Een 10 pagina’s groot artikel waarin Searchlight volledig wordt ontmaskerd verscheen in Final Conflict nr. 20,
verkrijgbaar door ƒ 5,- aan postzegels op te sturen naar: IN ’84, Postbus 181, 2300 AD Leiden.
Gepubliceerd in Revolte nr. 48
Dit is deel 2 van De Bastaardkinderen van de Anne Frank Stichting. Deel 1 over het Fascisme Onderzoek Kollektief stond in Revolte nr. 90. Met dank aan Final Conflict, KOSMOS, SP-ijtoptant en IN ’84.

 
At 8:06 p.m., Blogger Jay said...

Ach, anoniempje heeft een nieuwe strategie. ipv domweg schelden gooit ie de replies vol met ellenlange onzinberichten :)

 
At 8:09 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

hoe gefrustreerd kan je zijn, anoniempje? Wat komt hierna? De nieuwe Harry Potter? De Ontdekking Van De Hemel?

 
At 9:23 p.m., Anonymous Rogier said...

Wat is de relatie tussen dat FOK en 9/11? Ik zie het even niet.

 
At 6:42 p.m., Anonymous Anoniem said...

Vanaf het begin is het al een aflopende zaak met Zapruder met een kleine piek toen ze NUjij ontdekten, maar daarna zakte de boel alleen maar verder in.

Zeker ook een flinke daling sinds Patman zijn AIDS artikelen publiceerde ? ;)

Kijk aan, en weer blijkt dat je het echt niet begrijpt. Het gaat niet om mij!

Braad, ik heb reeds aangegeven dat het me niet erg boeit wat je te melden hebt, dus ik probeer je gebrabbel niet eens te begrijpen.

 
At 7:08 p.m., Blogger Jay said...

Er is een piek geweest toen de AIDS maand begon, maar daarvoor was de boel al bijna tot op het nulpunt gezakt en die piek duurde maar een paar dagen. Toen was de lol er wel weer af voor de meesten.

 
At 8:34 p.m., Anonymous fred said...

Het is ook een beetje komkommertijd voor Zapruder, zelfs met een zoveelste 911 herdenking in het verschiet.

 
At 8:36 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

"Braad, ik heb reeds aangegeven dat het me niet erg boeit wat je te melden hebt, dus ik probeer je gebrabbel niet eens te begrijpen."

Je doet nogal je best om dat in talloze topics uit te leggen. Wat je NIET boeit en wat je allemaal NIET zegt is ook al lang duidelijk. Onduidelijk is wat nu eigenlijk je punt is. Wat wil je nou, met je anoniem-nick?

 
At 12:54 a.m., Anonymous Anoniem said...

"Wat wil je nou, met je anoniem-nick?"

Niet steeds weer van die zeikberichten van jou zonder verdere enige inhoud, en die simpelweg bedoeld zijn om te zieken.

Prettige dag verder Braad.

 
At 8:05 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

En steeds als je 'm die inhoud gevraagd wordt geef je niet thuis, dan ga je weer uitleegen wat je allemaal NIET zegt en NIET bedoelt.
Ook nu zeg je weer niet wat je punt nu eigenlijk is, met je anoniem-nick.

 
At 11:06 a.m., Anonymous Anoniem said...

"En steeds als je 'm die inhoud gevraagd wordt geef je niet thuis, dan ga je weer uitleegen wat je allemaal NIET zegt en NIET bedoelt."

Ik reageerde slechts op het feit dat jouw conclusie verkeerd was, verder had ik niet echt een punt in deze draad, ik reageerde slechts een paar keer op jouw zeikstraal berichtjes Braad.

Dat was alles, ik was verder totaal niet van plan verder wat voor punt dan ook te maken omtrent dit topic, en ook niet zo'n onzinnige discussie te voeren die we nu hebben, omdat je steeds maar weer door moet zeuren.

Zullen we het verder hierbij laten, want ik word dood en dood moe van dit eeuwige gezanik van jou.

Prettige dag Braad !

 
At 11:26 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

"..verder had ik NIET echt een punt in deze draad.."
"..ik was verder totaal NIET van plan verder wat voor punt dan ook te maken omtrent dit topic,.."

Je doet het steeds weer: alleen maar uitleggen wat je NIET komt doen, en wat je NIET gezegd hebt. Nergens maak je een punt of statement.
Je komt hier dus alleen maar om halfslachtig over niks te zeiken, nou jij je zin!

 
At 12:59 a.m., Anonymous Anoniem said...

Is het niet toegestaan het woordje NIET te gebruiken op dit blog ? Het gebruik daarvan was een logisch gevolg op jouw vraagstelling.

 
At 8:51 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

Nergens maak je een punt of statement.
Je komt hier dus alleen maar om halfslachtig over niks te zeiken, nou jij je zin!

 

Een reactie posten

<< Home