dinsdag, september 04, 2007

Lynn


Je leest het uitsluitend op complotsites, want geen enkel ander medium vindt het zelfs maar een beetje relevant: Lynn Margulis, wereldberoemd celbiologe, is nu fervent 9/11 criticus.

Kijk, dat vinden de complotters prachtig, want het ontbeert de 9/11 beweging aan gerenommeerde wetenschappers. Dus hoe komt Dr Marguilis aan haar inzichten? Ze heeft publicaties van 9/11 evangelist David Ray Griffin gelezen en heeft het 9/11 Commission Report eens kritisch tegen het licht gehouden. That's it.

Nu is Margulis ook in haar eigen vakgebied niet geheel onomstreden, maar in elk geval bleven haar Gaia-bespiegelingen nog binnen de wetenschappelijke kaders. Maar wat een celbiologe nu precies bijdraagt aan het 9/11 debat, moet je de complotters niet vragen.

Saillant detail is dat Margulis uitgerekend de eerste vrouw was van Carl Sagan, die de alternatieve 9/11 theorie├źn ongetwijfeld als onzin had afgedaan. Diezelfde Sagan die NASA-wetenschapper Ryan Mackey gretig citeert in zijn kritiek op David Ray Griffin. Waarmee de cirkel weer rond is.

Labels: ,

8 Comments:

At 8:58 a.m., Anonymous Anoniem said...

Miss. kun jij er ook even een artikeltje aan wijden Billy? :)

http://www.niburu.nl/showarticle.php?articleID=16867

 
At 11:01 a.m., Anonymous Anoniem said...

"Maar wat een celbiologe nu precies bijdraagt aan het 9/11 debat, moet je de complotters niet vragen."

Jouw kennelijk ook niet, gezien je inhoudelijk niet echt in gaat op hetgeen zij zou stellen.

Kan je ook nog wat inhoudelijks zeggen over haar inzichten, of hou je het bij een verhaaltje over de ''inzichten van Margulis'' ?

Of is het feit dat Sagan het niet met haar eens is het feit dat hij het bij het rechte eind heeft, en dat zij de plank mis slaat ?

 
At 11:23 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

En weer begrijpt anoniem het niet..

Waar het om gaat is dat een celbioloog weliswaar een wetenschapper is maar geen deskundige op het gebied van bouwkunde of controlled demolition oid. Oftewel: het is niet erg belangwekkend. Het enige opmerkelijke eraan is dat ze ooit met Carl Sagan getrouwd is

 
At 12:31 p.m., Anonymous racer said...

Carl Sagan is alweer een tijdje dood, maar wie zijn boek "Science as a candle in the dark" heeft gelezen kan zich wel indenken wat Carl van de 9/11 movement gevonden zou hebben.

Ik wist trouwens niet eens dat hij met Margulis getrouwd was, dan was Ann Druyan een heel wat betere keuze, ziet er ook nog 100x beter uit dan die vogelverschrikster.

 
At 1:32 p.m., Anonymous Fred said...

Zeg Anoniem: wat heeft die celbiologe nu precies bij te dragen?

 
At 5:44 p.m., Anonymous Anoniem said...

Wat is jouw beroep dan Billy?

 
At 6:42 p.m., Anonymous Anoniem said...

Lekker discussieren over de mevrouw, hoeven we het tenminste niet te hebben haar argumenten. Gaia-hypothese? Van zo iemand ga je toch niets aannemen zeker!?

 
At 11:12 p.m., Blogger Ik Word Wakker said...

grappig
zie ze doen

 

Een reactie posten

<< Home