maandag, september 03, 2007

Degens


De 9/11 beweging wordt nou niet bepaald gekenmerkt door erudiete hoogleraren, maar 911 Truth-evangelist David Ray Griffin wekt in elk geval de indruk dat hij van de hoed en de rand weet. Nou ja, dat valt dus tegen. Eerder dit jaar verscheen van hem het boek Debunking 9/11 Debunking, waarin Griffin korte metten maakt met critici van alternatieve 9/11 theorieën.

Maar weinig debunkers hebben tot nu toe de moeite genomen (geen tijd?) om dat boek in detail te weerleggen. Net zomin als de truthers dat boek vaak citeren (niet gelezen?). Des te verrassender is dat NASA-wetenschapper Ryan Mackey die taak nu maar eens op zich heeft genomen. Dat gebeurt in maar liefst 192 pagina's. En het begint al gelijk sterk: "Dr. Griffin and many of his colleagues have adopted the argument that, since they are merely questioning a theory rather than presenting one of their own, only a single question must be correct (that is to say, “unanswered,” as a question contains no veracity on its own by definition) in order to disprove the so-called “official theory” of the September 11th attacks. This is illogical and scientifically unsound. The NIST hypothesis is not a “house of cards” that disintegrates utterly at the first hint of inaccuracy or missing detail. There are missing details in virtually every theory produced in history. For example, nobody has yet observed a graviton particle, but this does not mean that gravity does not exist."

Je kunt merken dat Mackey wel eens vaker de degens kruist met wetenschappers, want geen detail ontgaat hem. Daarbij gaat hij vooral in op de argumenten van Griffin die pleiten voor gecontroleerde sloop van de beide WTC torens en WTC7. Maar Mackey heeft vooral moeite met de onwetenschappelijke manier waarop Griffin te werk is gegaan. Hij wijst pagina na pagina op slordige interpretaties, foutieve bronnen en op het weglaten van essentiële informatie die wel degelijk voorhanden is. Diverse malen citeert Mackey de alweer ruim tien jaar geleden overleden astronoom Carl Sagan, die voortdurend ageerde tegen onwetenschappelijke methodes: "Finding the occasional straw of truth awash in a great ocean of confusion and bamboozle requires vigilance, dedication, and courage. But if we don't practice these tough habits of thought, we cannot hope to solve the truly serious problems that face us - and we risk becoming a nation of suckers, a world of suckers, up for grabs by the next charlatan who saunters along."

Of Griffin zijn jongste luis in de pels van repliek zal dienen moet nog worden afgewacht. In elk geval gebeurt dat niet in Dublin, waar Griffin op 11 september een lezing zou houden samen met de Ierse truther Morgan Stack, die holocaust-ontkenner Ghost Troop tot de zijnen rekent. De organisatoren hebben de lezing afgelast na "Joodse bedreigingen".

Labels: ,

18 Comments:

At 10:56 a.m., Anonymous Anoniem said...

mooi stukje!

 
At 3:50 p.m., Anonymous bee said...

Zeker een mooi stukje! Pluspunten voor de verwijzing naar Carl Sagan, wiens boek "The demon haunted world" ik van harte kan aanbevelen.

 
At 5:57 p.m., Anonymous Anoniem said...

Kut artikel
alleen billy zelf geen kut omdat hij alleen maar bezig is met onzinnig zijn dagen te slijten.
En billy krijgt nog geen realtie ook al had hij het graag.
Met zo'n negativist ga je snel op de loop.

 
At 6:01 p.m., Anonymous Anoniem said...

billy is gewoon een echt stakker
hij vult zijn dagen alleen met tekstjes typen over larie.

 
At 6:01 p.m., Anonymous Anoniem said...

Billy:
Noemen we dit krootket
Proef dan zelf eens
Ja
Koud van binnnen
kut

 
At 6:03 p.m., Anonymous Anoniem said...

wat maakt
dat
nou uit
droog
het gaat om
het
gevoel

 
At 6:22 p.m., Anonymous Crap said...

"Alleen billy zelf geen kut omdat hij alleen maar bezig is met onzinnig zijn dagen te slijten"

En dan zullen we het maar niet hebben over het anoniempje dat hier dagelijks weer op moet reageren met iets dat steeds meer op het syndroom van Gilles de la Tourette begint te lijken.

 
At 7:04 p.m., Blogger Jay said...

lol

 
At 10:27 p.m., Anonymous Anoniem said...

FBI bouwde alomvattend afluistersysteem
--------------------------------------------------------------------------------

Het bewakingssysteem van de FBI is zo geavanceerd dat de moderne systeembeheerder van de controle alleen maar kan dromen.

Dat blijkt uit de documenten die de Electronic Frontier Foundation (EFF) via een beroep op de Amerikaanse wet openbaarheid bestuur (Freedom of Information Act) in handen heeft gekregen.

Het systeem DCSNet (Digital Collection System Network) geeft de FBI direct de mogelijkheid telefooncentrales op afstand af te luisteren. Daarbij gaat het niet alleen om moderne VoIP-systemen, maar ook om mobiele operators en traditionele telefooncentrales. Zodra iemand een nummer belt dat onder observatie staat, komt de informatie voor de FBI-agenten beschikbaar inclusief de locatie van de bellers.

Agenten bewaren eenvoudig telefoonnummers, berichten en gesprekken. Om dat te kunnen, zijn er drie systemen: een systeem voor gegevens waar niet altijd een gerechtelijke order voor nodig is, een systeem voor 'regulier' afluisteren en eentje gericht op terroristen. Van de laatste zijn minder gegevens bekend, omdat deze niet zijn vrijgegeven.

Niet vrij toegankelijk
Uit de opgave van de FBI blijkt wel dat de systemen nog steeds een handeling van de providers vereisen om te kunnen beginnen met volgen en afluisteren. Daarbij hangt het van de bereidwilligheid van de provider af of deze het de FBI juridisch lastig maakt.

De EFF voert op dit moment een procedure tegen AT&T om het bedrijf aan te spreken op het verstrekken van verkeersgegevens aan de Amerikaanse beveiligingsdiensten zonder daarvoor een verplichting te hebben. De documenten laten verder een weinig flatteus beeld zien van de beveiliging van de luistervinksystemen. Zo laat een audit de nodige zwakheden zien.

Verplichte kost
Dat de FBI een uitgebreid afluistersysteem heeft gebouwd, is niet verbazingwekkend omdat providers in de VS sinds 1994 verplicht zijn de mogelijkheid tot afluisteren in hun systemen in te bouwen.

Uit statistische gegevens van het Amerikaanse Department of Justice blijkt dat het aantal geregistreerde taps de laatste tien jaar met 60 procent is gestegen

 
At 10:33 p.m., Anonymous Anoniem said...

flut stukje!
Altijd standaard braaksel
titel foto beetje typen klaar is onze joodse nurd

 
At 10:33 p.m., Blogger Jay said...

En wat wil je daar nou mee zeggen anoniempje? Denk je dat we uit een boom gevallen hier zijn ofzo?

 
At 10:35 p.m., Blogger Jay said...

Ach, de typische complotsimplist weer die de joden overal de schuld van geeft. Iedereen die het niet met je waanideeen eens is, is blijkbaar een jood.

 
At 11:06 p.m., Anonymous gbeliever said...

Dat tourette syndroom zou ik best willen hebben heheh...govedomme kloozak sudemieter op fuking geile kutkonkeleier...tja...sorry mensen, dat heb ik af en toe, tis aangeboren, maak je geen zorgen hoor, 't gaat telkens weer over.

Jimmy, volgens mij bedoel je te zeggen dat die Lackey een truther is. Cool :). Volgens mij ben jij dat ook, jij onderzoekt tenminste nog eens wat. Maar goed, dat zegt niet zo veel, want iedereen is een truther zeg ik, met en zonder tourette. Dat is aangeboren. Dus Billy, ik hoop dat je op TV komt, liefst samen met jou Pacman (mocht jij ook nog rondlezen hier), want wat mij betreft gaat het erom dat de publieke aandacht op de complotters wordt gericht, op zijn minst voor een tijdje, waarin heel veel mensen de films en verhalen van de bunkers en de debunkers te zien/horen krijgen en vervolgens hun conclusie (cq publieke opinie) kunnen trekken. heheh...govedomme kloozak sudemieter op fuking geile kutkonkeleier.

 
At 12:40 a.m., Anonymous Anoniem said...

billy is een bilmaatje ja

 
At 4:16 a.m., Anonymous Anoniem said...

laat Praat & Silly toch!

They can NOT stop the movement, al schrijven ze zich kreupel! :)

 
At 4:20 a.m., Anonymous Anoniem said...

Gewoon niet reageren.

Ze zijn oost indisch doof/blind en dat zullen ze waarschijnlijk blijven.

 
At 6:26 a.m., Blogger Billythekid said...

"billy is gewoon een echt stakker
hij vult zijn dagen alleen met tekstjes typen over larie."

Typen is voor mietjes.

 
At 11:19 a.m., Anonymous gedem said...

"They can NOT stop the movement"

LOL niemand probeert die gekken tegen te houden ! Enkele malloten zijn geen "movement" ! Zij zijn zelfs niet akkoord onder mekaar of vallen af na een tijdje. Nobody cares about you, like usual.

 

Een reactie posten

<< Home