donderdag, september 06, 2007

Zaplog


Bij Zapruder konden ze natuurlijk weer niet wachten tot de eerder aangekondigde datum van 11 september om de NuJIJ kloon Zaplog (perpetual b├Ęta) te onthullen. Die kloon kwam er na de frustraties over het nuNIETEN (lees: wegstemmen) van tal van berichten die Zapruder bij NuJIJ, onderdeel van nieuwssite Nu.nl, had geplaatst. Dan maar een eigen NuJIJ, en die zou natuurlijk vele malen beter worden. "Een media-imperium is ons doel."

Na de obligate complimenten ("Dit gaat een totaal nieuwe wereld orde opleveren") sijpelt de eerste voorzichtige kritiek van de achterban binnen. "Er zal nog wel even wat aan de overzichtelijkheid, duidelijkheid en geliktheid moeten gebeuren. Zoals het er nu voor staat denk ik niet dat dit kranten of GeenStijl gaat verdrukken."

Wat je ook van NuJIJ mag vinden: de site laat aan duidelijkheid niets te wensen over: boven een grote knop om nieuwe berichten toe te voegen, links de nieuwe bijdragen, rechts de bijdragen waarop het meest gestemd wordt. Plus een overzicht van de meest besproken onderwerpen.

Maar ZapLog moest natuurlijk een nieuw concept worden: Zappen, (team)bloggen, RSS-en, Wiki-en, forum-men en social bookmarken. "Geen zorgen als je dit niet begrijpt, het is de nieuwe manier om te vertellen dat je bij ons nieuws zelf kan maken, delen, bewerken, bespreken en binnenhalen. We gaan het allemaal uitleggen."

Goed zo, want Zaplog lijkt vooralsnog het product van een nerd die de belangrijkste regel is vergeten: Keep it simple, stupid! Zo wordt niet duidelijk wat populair is, waar de reacties staan of zelfs maar hoe je nieuwe berichten moet toevoegen. Er is iets met Channels, maar wat dat zijn moet je maar raden. Oftewel: een NuJIJ kloon die nu nog een flinke manual vergt. Op deze manier gaat het lang duren voordat de achterban met een Zaplog T-shirt gaat rondlopen.

Maar laten we het eindoordeel nog even opschorten, want ook na de lancering "blijven we gewoon sleutelen hoor, perpetual beta noemen we dat, want bij het bouwen van media-imperium past stilzitten niet."

Labels: ,

4 Comments:

At 5:47 p.m., Anonymous Anoniem said...

Billy, wat ben je lelijk van dichtbij!

 
At 5:53 p.m., Blogger Jay said...

Misschien kunnen ze beginnen om de site wat breder te maken(1024), want 800 is wel erg smal(of ze moeten er een speciale reden voor hebben om het op 800 te draaien natuurlijk). Zijn nog maar weinig mensen die op een 15" werken volgens mij en is 17" helemaal ingeburgerd. Misschien kunnen ze het dan wat overzichtelijker maken. Nu zie je door de bomen het bos niet meer.

 
At 8:14 p.m., Anonymous Anoniem said...

Goh! redelijk positief stukje moet ik zeggen. Zo kan het dus ook Billy Boy! ;)

 
At 10:56 a.m., Anonymous crap said...

Ben bang dat je het niet helemaal goed gelezen hebt, professor!

 

Een reactie posten

<< Home