vrijdag, december 28, 2007

Falscher Flagge


Of Duitsers zich net zo fanatiek bezighouden met 9/11 als sommige Nederlanders is de vraag. Veel merken we er in elk geval niet van. Maar nu is er dan een heuse complotfilm Unter Falscher Flagge van Frank Höfer uit Leipzig: "Diese Dokumentation beschäftigt sich mit den Ungereimtheiten der offiziellen Version, sowie den unterdrückten Beweisen des 11. Septembers. Ausserdem gibt er eine Antwort auf die Frage, warum wir bis heute nichts davon wissen und wieso man uns belügt - auch in Deutschland."

Het probleem is natuurlijk dat ze in Duitsland maar weinig echte 9/11 complotdenkers hebben. Slechts stuk of vijf verschijnen in beeld. Meest prominent is de volslanke historicus Andreas Hauss, auteur van Fakten, Fälschungen und die unterdrückten Beweise des 11. 9, een boek dat in door de Duitse pers helemaal is afgebrand ("Pervertierte Schwundform von Theodizee"). Mede-auteur Mathias Bröckers verschijnt ook voor de camera, maar komt minder vaak aan het woord (niet uitgesproken genoeg?).

En natuurlijk de alomtegenwoordige Andreas von Bulow, ooit staatssecretaris van defensie in de jaren zeventig, en auteur van Die CIA und der 11. September. Dezelfde Bulow die zich ook al eens voor het karretje liet spannen van de inmiddels legendarische documentaire Aktenzeichen 11.9, waarin de samenstellers het interview met de burgemeester van Shanksville zo hadden verknipt dat het leek alsof hij beweerde dat hij geen vliegtuigbrokstukken had zien liggen in het rampgebied.

Al deze 'deskundigen' roepen wat al honderd maal is herhaald op complotsites en helemaal niet meer klopt. Zo begint Von Bulow alweer over de nog levende kapers met als bron nota bene het bericht dat door de BBC allang is gecorrigeerd, en dat ook nog op een toon alsof hij er zelf bij is geweest. En weer komt de broer van George Bush voorbij, die de beveiliging van het WTC voor zijn rekening zou hebben genomen. Of de mythe rond de verdwenen miljarden van het Pentagon. Dezelfde complotfabeltjes blijven maar terugkomen en niemand die het checkt.

De documentaire is met gejatte fragmenten van de BBC en de Duitse televisie trouwens al even voorspelbaar: zo krijgt de media een veeg uit de pan omdat ze geen echte vragen durven te stellen en ook Duitsland zou natuurlijk weer te lijden hebben onder verscherpte antiterrorisme-wetgeving.

Toegegeven: vergeleken met de gekte van complottoeter Alex Jones is Unter Falscher Flagge tamelijk mild te noemen, daarvoor rollen er ook te veel intellectualistische volzinnen over de tongen van de geïnterviewden, maar het blijft niettemin typische Quatsch.

Labels:

17 Comments:

At 4:28 p.m., Anonymous the white light said...

Blijft de vraag waarom "Billy" zo langdurig, stelselmatig, ziekelijk en cynisch geobsedeerd blijft door een "onbeduidend handjevol mentaal gestoorde 9/11-complotdenkers"...

Als ik u was, beste lezer, zou ik die "Billy" dus maar vooral op zijn woord geloven.

 
At 4:30 p.m., Anonymous Anoniem said...

het stinkt hier inderdaad naar Mossad/AIVD...

 
At 4:33 p.m., Anonymous Crap said...

Blijft de vraag waarom u zo langdurig, stelselmatig, ziekelijk en cynisch geobsedeerd blijft door een weblog van een debunker.

 
At 4:38 p.m., Anonymous the white light said...

@Billy's alter ego "Crap":
U reageert te snel... dus wie is hier geobsedeerd? Juist ja: U.

Regel 1 voor succesvol monitoren: laat niet merken dat je voortdurend meeleest. Laat dit een tip voor u zijn, beste Crap.

 
At 4:49 p.m., Anonymous Crap said...

Ja hoor, ik ben Billy. En morgen ben ik Braad. U reageert trouwens binnen vijf minuten op mijn bericht, dus dat zal ook wel geen toeval zijn. U zult dus ook wel Billy zijn. Maar leg nou eens uit hoe dat gaat, dat succesvol monitoren. Moet ik dan de hele dag om de zoveel minuten mijn browser refreshen? Denk je nou echt dat ik daar tijd voor heb?

 
At 4:55 p.m., Anonymous the white light said...

-goed, dan zal ik ook tutoyeren: je hebt er blijkbaar betaalde tijd voor.

 
At 5:29 p.m., Anonymous Crap said...

Ik betaald voor die paar opmerkingen per week? Wie is er zo gek?

 
At 5:58 p.m., Blogger Billythekid said...

En ik maar denken dat ik Francisco van Jole was

 
At 6:06 p.m., Anonymous Anoniem said...

Duitsland geen complotdenkers? Von Bulow! Gewoon ministers die roepen dat 9/11 een inside job was. Weet Billy dan helemaal niets?

 
At 6:45 p.m., Blogger Billythekid said...

Eeeh..dat staat er toch ook, anoniem!

 
At 11:22 p.m., Anonymous Anoniem said...

Francisco van Jole?
Je lijkt wel op 'm, qua stijl en taalgebruik.

 
At 1:40 a.m., Anonymous illnanna said...

SCOOP!!!
Israeli youth want out?
Israel is also reporting a drop in immigration. As I mentioned in my audio files, if Jews were truly the superior race, then Israel would be the best nation, but a lot Jews would rather live among us Goyim rather than their own superior race. Perhaps the Israelis didn't follow the "Nazi" advice of Dr. Meir when he advocated they sterilize the mentally ill Jews. The Jews condemn Nazis for eugenics, but Jews have been quietly promoting it for themselves for a long time. They want the Goy to become retarded, not the Jews...

 
At 9:07 a.m., Anonymous ontmaskeraar said...

Een van de belangrijkste redenen voor het bestaan van braad, bil & co:

As I mentioned In my audio file about the Armenian genocide, the Zionist Jews are like intelligent maggots; they prey on  the sickly and dying people and nations. The people most likely to become their victims are the unhappy people who have cravings for drugs, prostitutes, gambling, money, and fame. There seem to be more unhappy people in this world than happy people, so the world is a Zionist Paradise of people to exploit.

 
At 12:42 p.m., Anonymous Crap said...

Gaat het weer een beetje, mijnheer Klaas?

 
At 12:09 a.m., Anonymous democraatus said...

Eén jaar verder, en nog steeds geen duidelijk standpunt over het 911 commission report en overige delen van het officiele relaas.

Je mag er van mij alles van vinden, maar het 100% koosjer vinden lijkt mij geen verstandige zet.

We gaan wel zien of 2008 weer een stukje extra informatie gaat brengen, of toch eens gebouwen die instorten zonder CD door diesel-controlled demolition-company & CO. KG. Gouden handel!

 
At 8:00 p.m., Anonymous Socrates said...

"En natuurlijk de alomtegenwoordige Andreas von Bulow, ooit staatssecretaris van defensie in de jaren zeventig, en auteur van Die CIA und der 11. September. Dezelfde Bulow die zich ook al eens voor het karretje liet spannen van de inmiddels legendarische documentaire Aktenzeichen 11.9, waarin de samenstellers het interview met de burgemeester van Shanksville zo hadden verknipt dat het leek alsof hij beweerde dat hij geen vliegtuigbrokstukken had zien liggen in het rampgebied."

Wat heeft dat te maken met de geloofwaardigheid van Andreas von Bulow?
Hij gaf er enkel zijn mening en stond los van de samenstellers.
Ik heb enkele interviews met die man gezien en kreeg toch echt wel het idee dat hij wist waarover hij praatte.
Vooral door zijn voorgeschiedenis in het voormalige oost-duitsland en de stasi aldaar heeft hij een goed inzicht in de globale geheime diensten en dat zij in sommige gevallen samenwerken om een gezamelijk doel te bewerkstelligen.
We zitten met een "geheime staat/staten" in onze staat/staten die dus soms samenwerken, maar de andere keer ook weer tegen elkaar, naar gelang het belang van de betreffende staat.

Voor mij komt het zeer geloofwaardig over en dat hij dan in een film zit alwaar de samenstellers de dingen manipuleren, dat staat los van Andreas von Bulow en zijn geloofwaardigheid.

Carpe diem homo universalis

 
At 2:48 p.m., Anonymous Rogier said...

""Ik heb enkele interviews met die man gezien en kreeg toch echt wel het idee dat hij wist waarover hij praatte."

Waarom? De man heeft 0 verstand van 9/11. Geen enkele bemoeienis ermee gehad, zowel direct als indirect. Wat heeft de Stasi trouwens te maken met 9/11? Von Bulow slingert alleen maar veronderstellingen de lucht in, vaak gebruikt hij boeken en websites als bronnen. Zijn actieve carriere was ook nog eens in de jaren zeventig.

 

Een reactie posten

<< Home