zondag, maart 30, 2008

Co2 hoax

De complotters hebben al enige tijd een nieuw speeltje: het miljeu of het Co2 complot. Het komt er op neer dat wetenschappers ons bang willen maken met het broeikaseffect.

De vraag waarom lijkt minder makkelijk te beantwoorden. Dat farmaceutische bedrijven ons voorliegen zodat ze meer medicijnen kunnen verkopen, die logica is vanuit het oogpunt van de complotter gezien nog enigszins te volgen. Dat overheden ons de stuipen of het lijf jagen met de dreiging van terrorisme zodat ze vrijheidsbeperkende wetten kunnen doorvoeren, ook dat is ergens nog wel begrijpen. Maar welk voordeel valt er te behalen met het milieu? Co2 belasting soms? Melkkoetje voor overheden? Hmm, als dat het uitgangspunt is: er zijn meer belastingen te innen als je bedrijven zo veel mogelijk dikke winsten laat opstrijken.

De complotters komen met het ene onderzoek na het andere waaruit zou moeten blijken dat de aarde niet meer opwarmt (ergo: schaatsbelasting), of dat er in de jaren twintig ook al werd gesproken over opwarming (belasting met terugwerkende kracht?). En als Al Gore met het milieu aan de haal gaat, kan dat ook al niet kloppen, want ongetwijfeld weer een schurk van de NWO. Plotseling lezen we over de milieumaffia en The Great Global Warming Swindle.

De opwarming van de aarde is trouwens een feit. Simpel te meten. De Zuidpool smelt in hoog tempo. De controverse gaat over de vraag wat de oorzaak hiervan is. Is het de stijging van de Co2 concentratie (onze schuld), of zijn het natuurlijke fenomenen, zoals bijvoorbeeld zonnevlekken? Het klimaat van de aarde kent al langer flinke schommelingen. In de middeleeuwen was het tamelijk warm, daarna kregen we een kleine ijstijd. De precessie van de aarde heeft ermee te maken, maar geologen hebben ook zo hun opvattingen.

Over al deze zaken is al enige tijd een hevige discussie gaande: geen gekibbel tussen wetenschappers en een klein groepje maffe dissidenten (zoals bij de zogenaamde AIDS hoax), maar een openbaar debat tussen wetenschappers onderling. Sommige van die wetenschappers zeggen dingen die complotters graag willen horen: namelijk dat de opwarming een zelfvervullende profetie is geworden, en een industrie die duizenden op de been houdt. De media stoken het vuurtje graag op, zoals Channel 4 vorig jaar deed in de documentaire The Great Global Warming Swindle, maar laten daarbij nog wel eens flinke steken vallen (tweede filmpje).

Voor definitieve conclusies over een Co2-hoax is het te vroeg, dat politici met het onderwerp weglopen terwijl de wetenschappers nog niet klaar zijn is een feit, maar geen complot.

Labels:

14 Comments:

At 1:13 p.m., Anonymous Anoniem said...

" Dat farmaceutische bedrijven ons voorliegen zodat ze meer medicijnen kunnen verkopen, die complotlogica is nog enigszins te volgen. Dat overheden ons de stuipen of het lijf jagen met terrorisme zodat ze vrijheidsbeperkende wetten kunnen doorvoeren, ook dat kunnen we van de complotters nog wel begrijpen."

Echt waar Billy?

 
At 1:25 p.m., Anonymous klazinaveen said...

"Echt waar Billy?"

Ik denk ook dat hij aan het twijfelen is... Zijn partner in ontkenning (braad), zal echter zijn bil de maat nemen en voor verdere ontwaking behoeden vrezen wij hihihi...

 
At 1:37 p.m., Blogger pow said...

Nee sukkels, hij geeft hier mee aan dat jullie gedachtenkronkels nog enigzins te volgen zijn.

 
At 2:05 p.m., Anonymous Crap said...

Complotdombo's uit Klazinaveen, zegt genoeg ;)

 
At 5:09 p.m., Anonymous nichtenvecht said...

"Complotdombo's uit Klazinaveen, zegt genoeg ;)"

Leg uit crap....?! Is hiermee jou woonplaats perongeluk onthult of voel je je eenzaam hihihi?

 
At 5:21 p.m., Anonymous Anoniem said...

Deskundigen verbijsterd: Oceanen warmen niet op, maar koelen zelfs af!


http://www.klimatosoof.nl/node/723

 
At 5:23 p.m., Anonymous Anoniem said...

De naam Nichtenvecht zal ook wel weer niet toevallig gekozen zijn, dunkt me. Kleuter.

 
At 5:25 p.m., Anonymous Anoniem said...

Heb je ook de reacties eronder gelezen?

"Er is eerst energie (warmte) nodig om het ijs te laten smelten. Pas als het ijs gesmolten is zal de temperatuur van het water toenemen. Dit leerde ik 20 jaar geleden al tijdens de natuurkundeles."

 
At 5:47 p.m., Blogger sander said...

frednl

leerde je ook dat een motor die geen olie meer krijgt gaat warmlopen.

Dat het water erom gaat koken,als er geen olie meer is.
Dat daardoor ook de warmte doet stijgen.
En waarneer al het olie weggepomt is meer en meer water zal doorlekken na de motor wat het weer doet opwarmen.
Oftewel het is niet de co2 maar de aarde zelf die opwarmt.
Maar ja de macht wil natuurlijk weer geld verdienen uit lucht en daarom ook deze hoax.

 
At 6:18 p.m., Anonymous Vizor said...

Alles is een hoax, nietwaar, Sander?

 
At 8:17 a.m., Anonymous Anoniem said...

Voor definitieve conclusies over een Co2-hoax is het te vroeg, dat politici met het onderwerp weglopen terwijl de wetenschappers nog niet klaar zijn is een feit, maar geen complot.

Voet, pistool, pang...weg stukje..

 
At 9:00 a.m., Anonymous Crap said...

Dat kan ik ook:

Hoofd. Even flink blazen. Weg complottertje.

 
At 5:43 p.m., Anonymous Crap said...

"De dreiging die in de Verenigde Staten uitgaat van eco-terroristen is groter dan die van terreurnetwerken als al-Qaeda. De prioriteit van federale agenten ligt dan ook bij onderzoek naar organisaties als Earth Liberation Front en Animal Liberation Front.

“Het blijft vermoedelijk de binnenlandse terreurdreiging nummer 1, omdat ze met succes zijn doorgegaan met verschillende types aanvallen in en rond het land”, aldus speciaal agent van de FBI Richard Kolko. Ze opereren meestal alleen of in kleine groepjes waardoor ze moeilijk te pakken zijn."

Ai!!!!!

 
At 9:50 p.m., Blogger Cindy Schneider said...

Die 0.6 graden die de aarde is opgewarmd is normaal, gaat al jaren zo, in 1943 was het op de Noordpool kouder dan het nu is.

 

Een reactie posten

<< Home