vrijdag, februari 02, 2007

Holocaust


De complotontkenners van Screw Loose Change hebben een primeurtje. De organisator van een van de grootste 9/11 Truth-bijeenkomsten eind deze maand in Chandler, Arizona blijkt een ontkennende holocaust-ontkenner te zijn. Eentje die zo schrok van alle commotie dat hij zijn nieuwste boek nu maar in Pdf-formaat ter beschikking heeft gesteld.

Onder de noemer 9/11 Accountability: Strategies and Solutions Conference spreken later deze maand onder meer Steven Jones, Kevin Barrett, Alex Jones, Robert Bowman, Webster Tarpley en Dave Von Kleist. Ook de drie musketiers van Loose Change zijn aanwezig. "We are seeking strategies and solutions to demand accountability for the crimes of 9/11. It is now time to utilize the overwhelming evidence of government complicity, as we move forward and direct our focus on actions that further the cause of accountability. We aim for unity within our movement to accomplish these goals", zo lezen we.

Maar met de organisator Eric D. Williams is wat aan de hand. Hij schreef al eens
eerder over 9/11, maar dat mocht geen naam hebben. Nee, Williams is vooral de auteur van The Puzzle of Auschwitz. De titel zegt het al.

Zich realiserend dat het onderwerp niet goed zal vallen bij een aantal 9/11 deniers, heeft hij maar vast een
disclaimer gepubliceerd. "I am not a holocaust denier. I simply feel that there are serious questions that need to be addressed about what did and what didn't happen in the Concentration Camps. If we accept that we have not been told the truth about 9/11, why do we only stop questioning the official story of 9/11? Days after the events of September 11, 2001, I have questioned everything, including the Holocaust. By questioning the official story of 9/11 does that make me a 9/11 denier? Of course not."

We schreven het al eerder: 9/11 Truth heeft een onmiskenbare aantrekkingskracht op holocaust ontkenners, onder wie Eric Hufschmidt en Chris Bollyn (van American Free Press), die op zijn beurt weer vaak komt buurten bij David Duke, mede-oprichter van de Knights of the Ku Klux Klan. Eerder schreven we over Germar Rudolf, die kort geleden wegens holocaust ontkenning aan Duitsland is uitgeleverd.

De 9/11 infostrijders maken zich altijd weer enorm kwaad zodra dit onderwerp ter sprake komt. Men stelt dat holocaust ontkenning (shoah) misbruikt wordt om elke discussie over "de rol en de misdaden van het zionisme en de Israëlische elite in de huidige geopolitiek te dwarsbomen". Maar het is opmerkelijk dat deze figuren telkens maar blijven opduiken.

Dat de zelf-ontkenning van Williams een wassen neus is, blijkt uit het volgende artikel: "Williams supports his Shoah-shirking claims by attacking and twisting accounts of survivors and legitimate historians, and by citing such discredited sources as the Institute for Historical Review and Fred A. Leuchter, Jr., a hero to neo-Nazis worldwide. Leuchter's shoddily produced "Leuchter Report" rejecting the existence of gas chambers at Auschwitz is thoroughly trashed in Errol Morris' acclaimed documentary Mr. Death: The Rise and Fall of Fred A. Leuchter, Jr. Interestingly, when this tweeter caught up with Williams via phone, he said he was unaware of both the well-known Morris doc and subsequent scientific tests refuting Leuchter's findings about the use of the poison Zyklon-B at the camp. He also seemed strangely confused when confronted with the fact that he was essentially parroting what many neo-Nazis hold to be self-evident."

Benieuwd hoeveel sprekers in Arizona zullen afzeggen.

UPDATE 4/2: Williams heeft zich teruggetrokken.

15 Comments:

At 7:37 p.m., Blogger Jay said...

First, and foremost, it is all well known fact that the numbers of the 6 million Jews said have been killed in Concentration Camps have come down to around 1 million.

Waar die knakker dat nou weer vandaan haalt is een compleet raadsel.

 
At 10:14 p.m., Blogger Braad Spitt said...

Ik kan me voorstellen dat het voor een heleboel oprechte 9/11-"truthers" heel goedkoop overkomt om steeds die holocaust-ontkenners erbij te betrekken. Ik geloof ook zeker wel dat het gros van de "truthers" zich daar ook terecht compleet van distantieren, zeker in Nederland.

Toch blijft het frappant hoe makkelijk men binnen de "truth"-beweging omgaat met dit soort lieden.
Zodra iemand iets zegt wat men graag wil horen dan verdampt elke kritiek.

En ja, de 9/11 "truthers", de holocaust-ontkenners (maar ook bijvoorbeeld de Intelligent Design propagandisten) bedienen zich van dezelfde techniek: de hoofdzaak is nooit een geloofwaardig alternatief presenteren, het enige doel is twijfel veroorzaken over de "officiele" versie.

Ik ben benieuwd of sprekers echt af gaan zeggen op die bijeenkomst. Ik denk dat de meesten zich toch erg zullen thuisvoelen omdat de logica van de holocaust-ontkenner niet zoveel afwijkt van die van de 9/11-complotter, of men het nu met die denkbeelden eens is of niet.

De bewijslast dat er in Auswitsch geen gaskamers waren is inderdaad net zo hard als de bewijslast dat de Twin Towers door controlled demolition instortte.

 
At 8:52 a.m., Anonymous Anoniem said...

"Waar die knakker dat nou weer vandaan haalt is een compleet raadsel. "

Volgens mij zit het als volgt: kort na de oorlog werd het aantal vermoorde joden in Auschwitz op 3 miljoen geschat, later werd dit bijgesteld naar 1 a 1,5 miljoen.

De knakker verwart natuurlijk het totale aantal joodse slachtoffers met het aantal dat in Auschwitz de dood vond.

 
At 9:12 a.m., Anonymous Anoniem said...

"Ik geloof ook zeker wel dat het gros van de "truthers" zich daar ook terecht compleet van distantieren, zeker in Nederland."

Ben ik helaas niet met je eens. Volgens mij is de enige reden dat de meeste truthers zich naar buiten heftig distantieren, vanwege het stigma dat aan holocaust-ontkenning hangt. Niemand wil graag gezien worden als een soort nazi-sympathisant.

Er zijn tal van overeenkomsten tussen 9/11 ontkenning en holocaust-ontkenning, zoals de afwijzing van het "officiele verhaal" als "propaganda", de quasi-wetenschappelijke argumenten ("Zyklon B is niet effectief om mensen te vergassen") , het verdraaien van citaten.

Het is dus een onderwerp dat geknipt is voor Zapruder of Eqgen, waar elke alternatief verhaal automatisch waarheid is. Ze zijn daar alleen nog net niet zover van de pot gerukt dat ze de gevolgen niet beseffen.

 
At 9:54 a.m., Anonymous Anoniem said...

Ik ben benieuwd of sprekers echt af gaan zeggen op die bijeenkomst....

Braadje dan ga jij toch met Jay daar heen om te spreken.

 
At 10:14 a.m., Anonymous Anoniem said...

Een persoon heeft afgezegd, maar volgens 911 Blogger maakt de 'beweging' zich er niet echt druk om.

 
At 10:24 a.m., Anonymous Anoniem said...

Ben ik helaas niet met je eens. Volgens mij is de enige reden dat de meeste truthers zich naar buiten heftig distantieren, vanwege het stigma dat aan holocaust-ontkenning hangt. Niemand wil graag gezien worden als een soort nazi-sympathisant.

Wat een bullshit weer. Ik heb ook mijn twijfels bij het 9/11 verhaal, en ik heb meerdere familie leden die in concentratiekampen hebben gezeten. Je zal me de holocaust nimmer horen ontkennen.

Kunnen jullie eens ophouden met mensen gedachtengoed toe te schrijven op basis van halfzachte veronstellingen en aannames ?

 
At 11:27 a.m., Blogger Braad Spitt said...

Kunnen jullie eens ophouden met mensen gedachtengoed toe te schrijven op basis van halfzachte veronstellingen en aannames ?

Zou je misschien de passage aan kunnen wijzen waar dit gebeurt?

Het is geen "halfzachte veronderstelling" dat de organisator van die bijeenkomst een boek geschreven heeft waarin ie ontkent dat er in Auschwitz gaskamers waren, maar een feit.

Dat de kopstukken van de 9/11 "truth"beweging dit kennelijk niet als een bezwaar ziet om daarmee geassocieerd te worden is ook een feit.

Waar zit die "halfzachte veronderstelling"? Waar zitten die aannames?

 
At 11:58 a.m., Anonymous Anoniem said...

@ Braad: Zie je niet de quote staan waar dit een reactie op was. Je vraagt naar zaken die al in de reactie vermeld staan.

Dus in dit geval :

Ben ik helaas niet met je eens. Volgens mij is de enige reden dat de meeste truthers zich naar buiten heftig distantieren, vanwege het stigma dat aan holocaust-ontkenning hangt. Niemand wil graag gezien worden als een soort nazi-sympathisant.

 
At 12:09 p.m., Anonymous Anoniem said...

Wat wil je eigenlijk zeggen met dit stukje, Billy?

Waarom ga je niet eens tellen hoeveel holocaust-ontkenners er zijn in de 911-beweging, en dán tellen hoeveel niet-holocaustontkenners er tussen zitten?

Geeft waarschijnlijk een wat eerlijker beeld, denk je ook niet?

 
At 12:28 p.m., Anonymous Anoniem said...

Een aantal van de genoemde personen - Eric Hufschmidt en Chris Bollyn - is anders toch wel erg actief in deze beweging. Dus om dat nou weg te redeneren.

 
At 12:36 p.m., Blogger Braad Spitt said...

@Anonymous:
Dat is de mening van een persoon. Uit een eerder comment van mij blijkt al dat ik dat anders zie.
Maar wie is de jullie dan waar je het over hebt? Trouwens erg knap om in die alinea EN halfzachte veronderstellingen (meervoud!) te zien EN aannames (meervoud!). Ik kom niet verder dan twee, waarvan de laatste ("[i]Niemand wil graag gezien worden als een soort nazi-sympathisant.[/i]") me niet erg omstreden lijkt.

Met de strekking van het stukje van Billy ben je het wel eens? Of zie je daar ook halfzachte veronderstellingen en aannames?

@Johnito:
je kan wel een telling gaan houden, maar dat neemt niet weg dat, indien de sprekers niet afzeggen nu bekend is wat voor eng persoon de organisator is, ze blijkbaar geen moeite te hebben met geassocieerd te worden met iemand die de gruweldaden van Auschwitz keihard ontkent.

Laat ik het zo zeggen, als ik een 911twoofer was zou ik daar luidruchtig bezwaar tegen maken omdat ik me heel erg distantieer van zulke klootzakken.
Het is verdomd interessant om te kijken hoe de twoofers hierop gaan reageren omdat het veelzeggend is over de psyche van de complotter.

 
At 1:09 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Wat een bullshit weer. Ik heb ook mijn twijfels bij het 9/11 verhaal, en ik heb meerdere familie leden die in concentratiekampen hebben gezeten. Je zal me de holocaust nimmer horen ontkennen."

Het is altijd opmerkelijk hoeveel mensen op internet familie in concentratiekampen hadden.

Affijn...
Het "officiele verhaal" van 9/11 is volgens jullie een leugen.
Het "officiele verhaal" van 7/7 is volgens jullie een leugen.
Het "officiele verhaal" van de moord op JFK is volgens jullie een leugen.
Het "officiele verhaal" van de maanlanding is volgens velen onder jullie een leugen.
Het "officiele verhaal" van AIDS is volgens velen onder jullie een leugen.
Etcetera, etcetera.

En het officiele verhaal van de Holocaust zou opeens wél kloppen? Voor mensen die een dwangmatige neiging hebben om alternatieve verklaringen te geloven?

De enige reden die ik kan bedenken waarom Johnito, Patman cs. niet schuimbekkende stukjes over de "Auschwitz-leugen" publiceren, is de angst om voor nazi te worden uitgemaakt.

 
At 8:06 a.m., Blogger FOREIGN PRESS FOUNDATION said...

De holodomor en 9/11:

Iedereen die dat wil mag onderzoeken wat ie wil. Dat is een grondwettelijk recht, geen gunst!

PULITZER PRIZE FOR A HOLOCAUST DENIER?

Url.: http://www.cemab.be/print.php?id=136

En voorts - zoals Cato zei - ben ik van mening dat de oorlogsmisdadige bende die de buffer vormt tusen ons, de mensen, en die valselijk 'regering' wordt genoemd, het door ons betaalde personeel dus, dat die verziekte bende geestelijk misdeelden zo snel mogelijk berecht moet worden.

Dat die moordenaars en meelopers die vroeger 'journalist' werden genoemd, de Pauwen en Wittemannen, nog vrij rondlopen is een eeuwige schande voor dit en veel andere landen. Zonder hun laffe sluipmoord in woorden zouden deze holocausts nooit mogelijk zijn geweest. Ze zijn schuldig!

En wat 9/11 betreft: wauwel niet door over 'complotten' want die worden als de feiten bekend worden 'onthulling' genoemd.

Leg maar - met bewijzen graag - uit aan alle wetenschappers van amerikaanse unversiteiten etc. waarom de VS junta's propaganda wel geslikt moet worden en natuurwetten niet meer gelden...

* SCHOLARS FOR 9/11 TRUTH - American and other scientists, diplomats, researchers etc.: What happened on 9/11? - What is happening to our world? - How can we improve our situation? - Url.: http://www.st911.org/

Referentie materiaal:

FOREIGN PRESS FOUNDATION - RELATED LINKS:

*US FASCISM: ''MILITARY COMMISSIONS ACT OF 2006'' - (Those who would sacrifice liberty for security deserve neither. - Benjamin Franklin) - Wikipedia - Url.: http://tinyurl.com/ydkywt

* TURNING THE US OF AMERICA INTO THE LAND OF THE FEE AND THE HOME OF THE KNAVE. DEFIANT OF ANY LAW ANYWHERE IN OUR WORLD. - Url.: http://tinyurl.com/yjaqkk

* US CITIZENS: WATCH AND WEEP! Visit this site to check out what the war has cost your town or city or state (NATO etc. tax payers are never informed about how many billions of their tax money is squandered by the people they thought 'represented' them and their humane ideas. The collaborators and their media betray mankind.) - Url.: http://nationalpriorities.org/index.php?option=com_wrapper&Itemid=182

* THE USE OF THE PHRASE 'ANTI SEMITISM' IS PURE NONSENSE - Url.:  http://tinyurl.com/y8fwhf  

* WHERE DOES ALL THE WEALTH GO? There is no law nor court anywhere in this world which can stop them. They are the 'untouchables' and are listed here at the 'BIS' - Url.: http://tinyurl.com/yj7p5b

* PENTAGON THREATENED TO KILL JOURNALISTS - FPF/HR - Granma - Url.: http://tinyurl.com/bkzum

* R.I.P. Habeas Corpus & Powerless judges - Are we entering America's darkest hour? - Url.: http://www.cemab.be/news/2006/10/2015.php

* AL QAEDA IS THE PRETEXT 'MADE IN THE USA' FOR THE US JUNTA'S 'WAR OF TERROR' - Url.: http://www.globalecho.org/print_view.php?aid=6034

* THE AMERICAN CONFESSION MACHINE: a 50.000 Volt 'stun belt' will make anybody 'confess' anything - Url.: tinyurl.com/lznn2

* AMNESTY INTERNATIONAL - THE UNITED STATES AND IT'S GULAG'S SECRET JAILS - Url.: web.amnesty.org/library/Index/ENGPOL100142005

* AMNESTY INTERNATIONAL CONDEMNS US FOR VIOLATIONS OF UN CONVENTION AGAINST TORTURE - Url.: www.wsws.org/articles/2000/may2000/tort-m12.shtml

* THE ICC - THE 'INTERNATIONAL CRIMINAL COURT' IN THE HAGUE, The Netherlands, is absolutely in it's present form NO valid alternative for Justice, respecting human rights. The ICC never protests any of the horrible gigantic war crimes against humanity by the US/Israeli war machine. - Url.: tinyurl.com/p4lxz

* US LEGALIZES TORTURE OF AMERICANS AND COLLABORATORS - Url.: http://tinyurl.com/eom7k

* US "Death Squad Protection Act" - Url.: http://tinyurl.com/6xdfw

* THE ABSOLUTE BIGGEST SCAM EVER IN HUMAN HISTORY: 'THE FED' - 'Responsible' only to the 'Bank of International Settlements' (BIS - see above) in Switzerland - Url.: http://www.wtv-zone.com/Mary/FEDERALRESERVE.HTML

* BBC IN ARABIC? US PROPAGANDA: R.I.P. AL JAZEERA - DAVID FROST 'FRONT MAN' AT AL-JAZEERA INTERNATIONAL - Url.: http://tinyurl.com/y6us8n

*THROW OUT WAR PROPAGANDISTS LIKE THE BBC, FOX, CNN ETC.! - Url.:  http://www.cemab.be/news/2006/07/1632.php

* MORE LINKS & BACKGROUND LINKS TO THOSE RESPONSIBLE - If after checking a factual error is found, pls. send an email so it can be corrected. - Url.: http://tinyurl.com/fhln9

* The Dutch author this far has lived and worked abroad - never in an English speaking country - for more than 4 decades for international media as an independent foreign correspondent. Of which 10 years - also during Gulf War I - in the Arab World and the Middle East. Seeing worldwide that every bullet and every bomb breeds more terrorism! Which even a crook like French President Jacques Chirac confirmed - Url.: http://tinyurl.com/ym44vm

* FPF-COPYRIGHT NOTICE - In accordance with Title 17 U. S. C. Section 107 - any copyrighted work in this message is distributed by the Foreign Press Foundation under fair use, without profit or payment, to those who have expressed a prior interest in receiving the information. Url.: http://liimirror.warwick.ac.uk/uscode/17/107.html

FOREIGN PRESS FOUNDATION
Editor: Henk Ruyssenaars
http://tinyurl.com/gpr4j
The Netherlands
fpf@chello.nl

-0- 

 

 

 
At 4:56 p.m., Blogger Jay said...

* SCHOLARS FOR 9/11 TRUTH - American and other scientists, diplomats, researchers etc.: What happened on 9/11? - What is happening to our world? - How can we improve our situation? - Url.: http://www.st911.org/

Als ze nou nog een professor vinden daar die werkelijk verstand heeft van civiele techniek of bouwkunde, dan lullen we wel weer verder ok?

 

Een reactie posten

<< Home