maandag, mei 28, 2007

Bollyn


Journalist Chris Bollyn moet deze week voor de rechter verschijnen. Vorig jaar zouden agenten hem in Illinois hebben aangevallen. Hij zou zijn verlamd met een wapen en zijn elleboog hebben gekneusd. Hij werd in een cel gestopt zonder water en moest maar uit het toilet drinken. Het zou allemaal te maken hebben met zijn onthullingen over 9/11 en een nationale campagne om hem in het diskrediet te brengen, zo suggereert hij.

Kijk, dat lezen de complotters graag. De Amerikaanse gedachtenpolitie die eerlijke journalisten wil muilkorven. Maar zou Bollyn wel de waarheid vertellen? Wat al meteen opvalt is dat Bollyn opvallend vaag is over de beschuldigingen aan zijn adres.

Maar eerst: wie is Christopher Bollyn? Op zijn eigen website lezen we dat hij werd geboren in Chicago en opgroeide zonder televisie. In de ultrakorte biografie geen woord over zijn journalistieke loopbaan, wel dat hij journalistiek studeerde. Heeft Bollyn ooit voor een krant geschreven? Als het al zo is, wil Bollyn dat blijkbaar niet aan de grote klok hangen. Vreemd.

De meeste van zijn stukken zijn online te vinden en met name bij American Free Press, een tijdschrift met neonazi-connecties. Dat verrast ook al niet: Bollyn is voorstander van een Amerikaanse Nationale Partij. Daarnaast heeft hij het niet zo op Joden en Israël en in al zijn stukken duikt dan ook veelvuldig het woord 'zionist' op. Zie daar het motief om over 9/11 te schrijven: Bollyn doet erg zijn best om te suggereren dat Israël achter de aanslagen zat. De toon van zijn stukken doet trouwens denken aan die van Prison Planet: propaganda-journalistiek.

Vorig jaar had zelfs de American Free Press genoeg van Bollyn. Hij werd aan de kant geschoven omdat zijn stukken feitelijk onjuist zouden zijn en Bollyn ''onder de invloed stond van een of ander agentschap". Dat was luttele weken nadat agenten hebben hadden aangevallen. Althans, dat schrijft Bollyn er zelf over, in de derde persoon enkelvoud ook nog.

Bij het gewraakte incident zou het gegaan zijn om een bewakingsdienst van Hoffman Estates, die formeel onder de politie valt, en in de buurt van zijn woning aan het patrouilleren was. "Hallo FBI" zou de paranoïde Bollyn hebben geroepen. Omdat hij argwaan kreeg, belde hij het alarmnummer (911). Waarop de mannen toevallig weer voorbijreden en hem zouden hebben gemolesteerd.

Althans, dat maakt Bollyn er zelf van, want het klinkt allemaal erg ongeloofwaardig. Kan het zijn dat door toedoen van Bollyn de confrontatie volledig uit de hand is gelopen? Heeft hij de politie dusdanig geschoffeerd dat ze hem met een Taser-achtig wapen hebben moeten 'kalmeren'? Nog mooier wordt het dat Bollyn heeft gebroken met zijn eerste advocaat die hem juist adviseerde om schuld te bekennen.

Het lijkt er sterk op dat Bollyn dit hele incident heeft willen aangrijpen om zich in een slachtofferrol te manoeuvreren. Wat is er immers mooier dan om te suggereren dat Home Land Security achter hem aanzit vanwege onthullingen over 9/11? Alleen: er zijn maar weinig gevallen van intimidatie van journalisten door inlichtingendiensten of politie bekend. Zelfs Alex Jones wordt met rust gelaten. Terwijl die toch de meest verschrikkelijke dingen over George Bush en zijn neocons roept.

Labels:

15 Comments:

At 6:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Maar wat is nu precies de aanklacht tegen Bollyn?
Dat zou toch ergens te vinden moeten zijn. Die info is in de VS toch openbaar?
Ik ben wel benieuwd.

 
At 6:02 p.m., Blogger Billythekid said...

Obstructie bij de arrestatie, maar dan moet er toch minimaal een reden zijn om je te arresteren.

 
At 6:14 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ah ok, ik dacht dat het om iets ernstigers zou gaan, alhoewel ik geen idee heb hoe serieus die obstructie was, maar als er geen geweldpleging of poging tot doodslag oid bijzit zal het wel meevallen.

Tsss, de NWO-zionisten zijn ook niet erg efficient als ze iemand het zwijgen opleggen..

 
At 6:24 p.m., Blogger Ik Word Wakker said...

Hij werd aangeklaagd voor "resisting arrest" en die taser werd volgens hem op hem gebruikt toen hij geboeid op de grond lag met een knie in zijn nek. Door het draaien van de arm is zijn arm ook gebroken. Ook zijn bewijmaterialen, 2 video-opnamen vanachter het dashboard, "gerecycled" en dus verloren gegaan.
Toch wel vreemd dat jij er wel aandacht aan besteed :P
Hier is meer info over het proces:
I am the witness
Vreemd, niemand in de 9/11 beweging doet enige moeite om dit bekend te maken en jij vestigt er nu de aandacht op :s

 
At 6:47 p.m., Blogger Billythekid said...

"niemand in de 9/11 beweging doet enige moeite om dit bekend te maken"

Pardon? Link naar Zapruder Forum gemist?

 
At 6:55 p.m., Blogger Ik Word Wakker said...

Euh zapruder?
Ik bedoel dat Alex Jones, noch 911 blogger of de scholars zich hier ooit mee hebben bezig gehouden. In Amerika zelf wordt er zo weinig mogelijk over gesproken.
Zapruder staat erbuiten, een kleine nederlandstalige "nieuwspagina" en forum. Of volgen ze hier alleen Zapruder om daar dan commentaar op te kunnen geven?
Probeer eens te schetsen wat er met WingTV gebeurd is adhv hun laatste interviews, dan pas heb je respect van mij. Nu komt deze site over als een soort "bashing" site zonder ruggengraat en met veel blabla.
WingTV archief

 
At 7:03 p.m., Anonymous Anoniem said...

Word Wakker lijkt een grote gemene deler van al die Anoniempjes hier.

 
At 7:04 p.m., Blogger Ik Word Wakker said...

En ik zal je een hint geven. Het gaat meerbepaald over hun interview met Jim Fetzer op 17 oktober 2006 en de interviews erna.
Van meneer Victor Thorn (ontmaskerd aka Scott Makufka)
en Lisa Guliani werd niets meer vernomen.

 
At 7:52 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ik bedoel dat Alex Jones, noch 911 blogger of de scholars zich hier ooit mee hebben bezig gehouden.

Hier een stukje op 911blogger over dit onderwerp.
Oftewel, je praat poep, ik-word-wakker.

 
At 10:08 p.m., Blogger Ik Word Wakker said...

braad spitt ziet niet dat het een exacte kopie is, overgenomen door 9/11 blogger maar nog steeds geschreven door Bollyn. Iedere 9/11 site buiten http://www.iamthewitness.com zegt precies hetzelfde. Niks

 
At 10:17 p.m., Anonymous Anoniem said...

tja, het overnemen van exacte kopieen is nu niet bepaald een zeldzaamheid in complotland.

 
At 12:28 a.m., Anonymous Anoniem said...

Alex jones is een gatekeeper.

 
At 2:04 a.m., Anonymous Anoniem said...

Hier het Affidavit/Statement of Fact over de arrestatie zoals Bollyn dat op internet heeft geplaatst:

http://www.libertyforum.org/showflat.php?Cat=&Board=news_government&Number=294870916

 
At 8:07 p.m., Blogger Billythekid said...

Laatste nieuws hier: "Lawyers offered dramatically different versions in court Thursday of a confrontation last summer between three Hoffman Estates police officers and a writer who said authorities targeted him because of his sometimes controversial views."

 
At 7:15 p.m., Anonymous Anoniem said...

Nog 2 artikelen over het Bollyn proces:

Former mayor candidate’s trial begins
By Tara Malone
tmalone@dailyherald.com
Posted Friday, June 01, 2007
http://www.dailyherald.com/news/cookstory.asp?id=318760&cc=c&tc=&t=

Why are Honest 9/11 Researchers Targeted?
by Chris Bollyn
http://www.dailyscare.com/comment/reply/1401

 

Een reactie posten

<< Home