woensdag, juli 18, 2007

Freak show


Interessant waren de reacties deze week op de lezing van WTC huismeester William Rodriguez in Amsterdam, wat natuurlijk onvermijdelijk weer een reünie werd van Nederlandse 9/11 complotters. Waar vroeger zo'n avond de hemel werd ingeprezen, lees je nu echter ook kritische geluiden: "De waarheid beweging kijkt te gefixeerd naar 911. Steeds maar weer blijft het de beelden van de instortende torens voor zichzelf afdraaien in de hoop het frame met de smoking gun te vinden." Of: "Dan zitten we daar met een Nederlandse 911 waarheidbeweging. Lekker nuttig. NOT. Gaan we die Amerikanen dwingen hun onderzoek opnieuw te doen?"

Ergernis ook omdat uit panellid Patman (Zapruder) de woorden ‘inside job’ "letterlijk uit zijn bek getrokken (moesten) worden". Maar die had naar eigen zeggen geen zin in een 'freak show'.

Zover is men dus al gekomen: de 9/11 beweging is te veel een beweging van nutheads geworden waarvoor de rest zich begint te schamen.

En de idiotie is nog lang niet voorbij. Een Britse ingenieur John A. Blacker wil de BBC voor de rechter slepen voor de nota bene al in februari uitgezonden 9/11: The Conspiracy Files. Reden: de omroep heeft zitten liegen. De man is nu "materiaal aan het verzamelen".

In een brief aan de BBC zijn dertien punten opgenomen, waaronder een even indrukwekkende als nietszeggende berekening waaruit zou moeten blijken dat 911 gecontroleerde sloop was.

Maar ja, Blacker is dan ook lid van de Britse Truth-beweging, en zijn achtergrond is al even duister. Tik zijn naam in en je komt absoluut geen enkele fatsoenlijke referentie tegen. Vermoedelijk is Blacker van het type vage ingenieurs dat zich verenigd heeft in Architects and Engineers for 9/11 Truth, zoals hoogbejaarde deskundigen op het terrein van luchtverversing en verwarming.

Kennelijk is het Blacker ontgaan dat de BBC alleen de mening van wetenschappers en deskundigen weergaf, en zowel voor- als tegenstanders van de 9/11 Truth beweging aan het woord liet, waarmee de omroep keurig aan zijn journalistieke verplichtingen heeft voldaan. Maar dat zal de rechter Blacker dan wel vertellen, als het ooit zover komt, tenminste.

Labels:

16 Comments:

At 12:01 a.m., Anonymous VAB said...

Muziekje erbij, Billy? Knap je van op.

 
At 12:29 p.m., Anonymous Anoniem said...

en weer meer van hetzelfde...... een eindeloze herhaling van bla bla is het hier. Sommige mensen hebben gewoon te veel vrije tijd, of betalen wij met z'n alle jou Billy, elke maand ?

 
At 12:59 p.m., Anonymous Anoniem said...

Tegenstanders van de 9/11 truth movement kregen 3x meer tijd. Dat is geen eerlijke journalistiek, maar volgens Billy wel.

 
At 4:15 p.m., Anonymous Anoniem said...

Niet willen komen naar zo'n circus maar daarna wel een heel stukje schrijven met commentaar. Wat een clown ben jij zeg.

 
At 4:34 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Goed lezen; het is geen commentaar op de avond, maar commentaar op het commentaar op de avond.

 
At 5:15 p.m., Anonymous Crap said...

"Tegenstanders van de 9/11 truth movement kregen 3x meer tijd. Dat is geen eerlijke journalistiek, maar volgens Billy wel."

Is kwantiteit weer belangrijk soms?

 
At 5:22 p.m., Blogger Billythekid said...

"Niet willen komen naar zo'n circus maar daarna wel een heel stukje schrijven met commentaar. Wat een clown ben jij zeg."

Duidelijk het stukje niet gelezen. Een paar regeltjes over zondag. Had er niet bij kunnen zijn, zit op een vakantieadres.

 
At 7:09 p.m., Anonymous bassie said...

Stuurt de AIVD tegenwoordig ook al clowns op vakantie?

 
At 8:19 p.m., Blogger Jay said...

Ja, ze betalen goed hoor bij de AIVD. Ik zit ook regelmatig in het buitenland vanwege de centjes die ik daar verdien...

Soms gaan we wel eens met een grote groep, gezellig met alle AIVD-ers die hier op het blog posten.

 
At 9:48 p.m., Blogger Bart said...

Billy,

Weet je nog hoe de tennis vriendin van je vrouw reageerde toen ze haar vertelde dat je iedere ochtend eerst gaat zitten bloggen?

"GADVERDAMME...."

Precies, en nu zit je zelfs op je vakantie adres te bloggen.

Is het niet een beetje een obsessie aan het worden allemaal?

 
At 10:55 p.m., Blogger Jay said...

Voor wie is het nou een obsessie? Voor billy die lekker op vakantie is en af en toe zijn blogje bekijkt, of de malloten die geld uitgeven om naar zo een meeting te gaan??

De avond wordt op 15 juli 2007 gehouden in de grote zaal van Mecurius te Amsterdam, pal tegenover het Centraal Station. Aanvang 19.30 uur, toegang E7,50. Er is een mogelijkheid om deel te nemen aan het buffet. Toegang plus buffet is E22,50

 
At 11:29 p.m., Anonymous Anoniem said...

Je maakt helemaal mijn punt Billy, je zei de vorige keer al dat je op vakantie zou zijn dus niet kon komen. Zelfs je vakantie kan je niet weerhouden om een paar weken even te rusten, zelfs complotters zie je dan een paar weken verdwijnen. Snel achter de computer springen om alles te volgen, obsessie.

 
At 11:47 p.m., Anonymous dr. Phil said...

Dus: complotters + debunkers = ware liefde!
Allebei even geobsedeerd.
"Can't live with them, can't live without them."

 
At 8:17 a.m., Anonymous Fred said...

De complotdombo's bemoeien zich dus nu ook al met de vakanties. Gefiliciteerd. Wat mag er nog meer niet op een vakantie? Boek lezen? Tijdschrift inkijken? En sinds wanneer is het bijhouden van een blog 'werk'?

 
At 7:39 p.m., Anonymous Anoniem said...

"En sinds wanneer is het bijhouden van een blog 'werk'?
"

Normaal gesproken niet ;-)

 
At 2:01 p.m., Anonymous Anoniem said...

Billy wat slordig weer. Ik zei al helemaal aan het begin van de avond al dat het een duidelijke inside job was. Ik weigerde alleen een directe dader aan te wijzen. Dat is heel wat anders.

Uiteindelijk noemde ik, op basis van het werk van Ruppert, Dick Cheney.

Voortaan beter opletten!

Wat ik wel gedaan heb, is bewust wat afstand nemen van dat deel van 9/11 beweging die zich voornamelijk interesseert in plofwolkjes en ander geruis. Ook al omdat wij helemaal geen zin hebben om straks tegen wil en dank een soort van boegbeeld te worden van zo'n zooitje ongeregeld. Ik begin er zo langzamerhand van overtuigd te raken dat we meer mensen kunnen informeren en beter kunnen informeren zonder al die 'springkikkers' aan boord.

En misschien zou je me even willen mailen?

Patman

 

Een reactie posten

<< Home