maandag, september 01, 2008

2012


Ongeveer 1 miljoen Nederlanders weten het inmiddels: op 21 december 2012 eindigt de Maya-Kalender en vergaat de wereld. Een vloedgolf, komeetinslag, nucleaire oorlog of een aardbeving, wat dan ook. Zegt Frank Barkel van Grenswetenschap.nl, waar hij "de link legt tussen verleden en heden, vanuit de mythologie."

U weet: regelmatig vergaat de wereld, alleen merken we er elke keer niks van. Ooit was het Maurice de Hond die bij de eeuwwisseling voorspelde dat ongeveer alle computersystemen zouden vastlopen en je flink moest hamsteren om een wereldcrisis te overleven. Maar het jaar 2000 ging voorbij alsof er niks aan de hand was. In 2005 zou de wereld ook al vergaan, maar ook dat jaar gleed onopgemerkt voorbij.

Maar Barkel heeft ditmaal wel maatregelen genomen. Levensverzekering en pensioen opgezegd. Op 21 december 2012 zit Barkel in Tsjechië. Daar is "een knooppunt van prehistorische beschavingen en het is al eerder gespaard gebleven. Er zijn resten gevonden van voor en na de vloed, van dikke damesbeeldjes van Venusaanbidders uit Marokko, Spanje en China."

Afrika zou ook nog kunnen. Maar Barkel voelt er niets voor om in de soepketel van kannibalen te pruttelen, vertelt hij De Telegraaf. "In kleine groepjes bereiden we ons voor op het cataclysme, een plukje in Limburg, een clubje in Friesland. Ik heb er een goed gevoel over: de Hopi-indianen zeggen dat we zelf kunnen bepalen hoe de toekomst wordt."

Helaas komt Jan Willem Nienhuys, secretaris van Stichting Skepsis, het fabeltje doorprikken: "Bangmakerij. Het wordt gebaseerd op de Maya-kalender en die kent een cyclische jaartelling. Dat betekent niks bijzonders, alleen dat het om de zoveel tijd opnieuw begint. Geen enkele reden om aan te nemen dat 2012 het einde van de wereld is."

Kennelijk geloven de 2012-aanhangers dat zelf ook niet. De wereld vergaat, maar niet in donker Afrika en Tsjechië. Hoe zit dat precies, jongens?

Labels:

15 Comments:

At 1:33 p.m., Anonymous Anoniem said...

Wanneer hou je ermee op Billy?

 
At 2:11 p.m., Anonymous Crap said...

Wanneer hou jij ermee op anoniem?

 
At 3:11 p.m., Anonymous pow said...

Anoniem gaat er vanuit dat hij er in 2012 mee ophoudt ;)

 
At 3:39 p.m., Anonymous fasten your seatbelts said...

LEKKER BELANGRIJK:
Alleen heel slechte negatieve mensen gaan dan terug naar de Kosmos, dat zijn diegene die de Aarde ook heel erg onveilig maken. Er is dan ook geen andere keus; zij willen of kunnen niet veranderen, zij kunnen dan niet hier op Aarde bestaan. Voel je niet ongemakkelijk bij deze beslissing van hogere hand dit is het allerbeste voor deze mensen. Hun GEEST is ziek. Wij hebben nog 5jaar de tijd voordat dit gaat plaatsvinden dus geen paniek. Blijf vooral positief en logisch denken dan komt alles goed, heb daar ook zeker vertrouwen in.

Zoveel mogelijk mensen moeten dus voor 2012 WAKKER worden gemaakt en dit betekent dat we allemaal mogen gaan inzien, dus gaan begrijpen wat onze eigen lessen en ''foutjes'' zijn. Dit kunnen we echt alleen zien en begrijpen wanneer we onze OGEN en OREN eindelijk openen voor de realiteit. Door beter te luisteren, ook dan begrijpen we dingen veel beter. Wij blijven steeds dezelfde foutjes maken? Zie het als een cadeautje als iemand anders je helpt om iets wat je zelf nog niet hebt gezien, ons dan te laten weten. Als wij onszelf beter begrijpen, dan komen wij ook in balans en zo komen we ook in onze eigen 4de zelf bewustzijn.

Mensen die nog steeds zwart/wit denken, begrijpen alleen deze 3de Dimensionale bewustzijn en denken dat er hier op Aarde alleen een mentale en emotionele en materiele mentaliteit bestaat. Dus denken dat alleen hun lichaam belangrijk is. Sommige mensen begrijpen eigenlijk wel dat ze wat moeten doen en denken als ze lichamelijk in balans moeten zijn dat dit het is. Maar zij vergeten dat Geestelijke wijsheid het allerbelangrijkste is om gezond te worden en te blijven. Deze mensen blijven dan onbewust dus echt onwetend van wat hun geest nodig heeft? Ook begrijpen ze er dan niets van hoe ze in een hoger bewustzijn moeten komen, weet dit, wij hebben echt alles geweten, dus het zit nog allemaal in ons.

 
At 3:42 p.m., Anonymous oooohhhhhmmmmm said...

In onze GEEST zit ons verstand en niet in ons brein, want ons brein beheerst alleen de functies van ons lichaam. Geestelijke wijsheid, kunnen we niet met ons brein begrijpen, die heeft daar echt geen weet van. Innerlijk weten komt vanuit onze eigen intuïties, dus vertrouw en geloof hierin.

Mensen die nog steeds zwart/wit denken, begrijpen alleen deze 3de Dimensionale bewustzijn en denken dat er hier op Aarde alleen een mentale en emotionele en materiele mentaliteit bestaat. Dus denken dat alleen hun lichaam belangrijk is. Sommige mensen begrijpen eigenlijk wel dat ze wat moeten doen en denken als ze lichamelijk in balans moeten zijn dat dit het is. Maar zij vergeten dat Geestelijke wijsheid het allerbelangrijkste is om gezond te worden en te blijven. Deze mensen blijven dan onbewust dus echt onwetend van wat hun geest nodig heeft? Ook begrijpen ze er dan niets van hoe ze in een hoger bewustzijn moeten komen, weet dit, wij hebben echt alles geweten, dus het zit nog allemaal in ons.

 
At 3:51 p.m., Anonymous verlicht said...

"Het oude wereldsysteem stort ineen. Degenen die in dit systeem wensen te blijven zullen hoffelijk gevraagd worden om weg te gaan, omdat hun motivatie, angst, verplaatst wordt naar een andere planeet waar zijn onderverdelingen nog steeds welkom zijn."

"Volgens de voorspellingen van de Native Amerikanen, zijn intergalactische en interdimensionale krachten samengekomen op deze planeet op deze tijd om hen te bevrijden in de naam van de Geest."

"De Aarde verkiest om zonder begrenzing te evolueren; iedereen die kiest om dat proces verder te verkennen is vrij om dat te doen - maar niet meer op deze planeet. Er zal toegestaan worden dat die mensen hun proeven met grenzen verderzetten op een ander stuk planetair bezit dat in een minder vooruitstrevende staat van evolutie is."

"Dit is het meest kritieke moment van verandering in de geschiedenis van deze planeet en jouw hulp is noodzakelijk."

 
At 3:56 p.m., Anonymous Han said...

En wat moeten ze nu weer met al die citaten?

 
At 6:01 p.m., Anonymous Anoniem said...

De geschiedenis is bezaaid met oorlogen waarvan men wist dat ze nooit zouden uitbreken. - Enoch Powell

;-)

 
At 7:16 p.m., Anonymous Anoniem said...

Hmmmmmm Billy!!

http://video.google.nl/videoplay?docid=-2144933190875239407&hl=nl

 
At 8:26 p.m., Anonymous Han said...

Ja, anoniem, maar we zijn nu allemaal een beetje 9/11 moe. Dus niet weer een filmpje.

 
At 8:53 p.m., Anonymous talenknobbel said...

Welkom op zapburu met billy en zijn cornuiten als:

Braad est un menteur
Moderator (Billy) ist ein Lugner
Crap es un mentiroso
Gbeliever is a liar!
Pow e un bugiardo
Heeiloze P.je klamar
Han katheb!
Zapburu is een leugenaar
Fassbinder dorooghoo hast
Alle 'debunkertjes' jhuttho chhe
Alle geconditioneerden on valehtelija

 
At 9:05 p.m., Anonymous republicrat said...

http://nl.youtube.com/watch?v=yAZmO80dLfE

 
At 10:47 p.m., Anonymous Anoniem said...

9/11 beu? 'k Merk het aan je URL. :-)

http://911-complotdenkers.blogspot.com/

 
At 11:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Het mooiste blijft dat als je je een beetje verdiept in de onderligende materie (Mayakalender, Maya mythologie). En je dan wat verder kijkt dan de onzin die de zweefkezenclub publiceert. Dan kom je er achter dat al die 2012 paniek en zogenaamde profetieen helemaal nergens op gebaseerd zijn...

Maar ja als je "verlicht" bent maakt dat natuurlijk niet uit. Dan verzin je er gewoon een betekenis bij...

 
At 8:19 a.m., Anonymous Han said...

"9/11 beu? 'k Merk het aan je URL. :-)"

Ehhh...Mijn URL???

 

Een reactie posten

<< Home