vrijdag, augustus 22, 2008

Jankende Rechter


De ruzie tussen Klokkenluider's Micha Kat en Fortis topman Maurice Lippens is merkwaardig geëindigd. Vandaag verscheen een rectificatie waarin staat dat beschuldigingen van Lippens over pedofiele praktijken "onvoldoende steun in de feiten vinden". Verdere publicaties kunnen leiden tot een boete van 10.000 euro, zo blijkt uit een overeenkomst die Kat met Fortis is aangegaan.

Kat mag echter blijven schrijven over Fortis-voorzitter Maurice Lippens in relatie tot pedofilie en gewelddadig kindermisbruik, maar dient - en nu komt het - bij een meningsverschil met Fortis de concept-artikelen dan eerst voor te leggen aan "een of meer door beiden aan te wijzen derde(n)". Kat komt daarmee min of meer onder curatele te staan van een Commissie Pedofilie Maurice Lippens (CPML), zij het dat Kat en Fortis samen een voorzitter mogen aanwijzen. Nu is de vraag: wie besluit wanneer over wat een meningsverschil ontstaat? En waarom heeft Fortis het aangekondigde proces niet heeft doorgezet? Om proceskosten te vermijden?

Intussen heeft Kat weer eens - het zal ook eens niet zo zijn - een akefietje met de Rammende Rechter Wedzinga over emails die hij zonder zijn toestemming op de site had gezet. Daarin onthulde Wedzinga allerlei ondeugende zaken over Ed Nijpels en justitietopman Joris Demmink. Inmiddels laat Wedzinga - volgens Kat de Jankende Rechter - via zijn raadsman weten "niet achter de inhoud hiervan" te staan. Ondanks deadline staan de emails nog steeds online. Kat weet er wel weer een prachtige draai aan te geven: "Deze move van de Rammende Rechter geeft des te meer geloofwaardigheid aan zijn onthullingen. Blijkbaar zijn deze zo serieus te nemen dat er een procedure tegenaan gegooid dient te worden." Hetgeen de instemmende achterban nog eens 'bevestigt": de man moet onder druk zijn gezet. "…..de Rijdende Rechter meer eens inschakelen…..?"

Labels:

3 Comments:

At 8:50 p.m., Anonymous Anoniem said...

"En waarom heeft Fortis het aangekondigde proces niet heeft doorgezet? Om proceskosten te vermijden?"
Hihihihihihi... Hahahahaha...

 
At 12:06 a.m., Anonymous Anoniem said...

Sulligheid ramt je voor je kop met deze stukkies.

 
At 4:29 a.m., Anonymous Uhuburu said...

Volgens mij heeft die Kat gewoon een leuk zakcentje op z’n rekening gestort gekregen. De rest is rookgordijn, om te voorkomen dat anderen ook op het idee komen om zo hun levensomstandigheden wat omhoog te krikken.

 

Een reactie posten

<< Home