donderdag, september 04, 2008

Fabled Enemies


Het is weer bijna 11 september en ja, plotsklaps zijn er weer vers van de pers 9/11 docu's. Inderdaad, gaaaaap! Want niks nieuws onder de zon. Van Jason Bermas, bekend van Loose Change, is eerder deze week Fabled Enemies verschenen, en die gaat volgens de Zappies natuurlijk weer "een stuk verder dan de gebruikelijke 9/11 documentaires door ook daadwerkelijk de echte daders van de aanslagen aan te wijzen".

En dan is er een docu van Dean Puckett over de 9/11 beweging, genaamd The Elephant In The Room, met "nog niet eerder vertoond beeldmateriaal". Over Puckett kunnen we kort zijn: een weinig interessante reportage over 9/11 actievoerders (onder wie Alex Jones en Richard Cage), de man in de straat, en first responders. Er zit kop noch staart aan. De zoveelste fly-on-the-wall documentaire. Op YouTube zijn honderden minivarianten van The Elephant In The Room te vinden.

De docu van Bermas komt kort gezegd op het volgende neer: "9/11 was an international intelligence operation, that included role players within our own government as well as the governments of Pakistan, Saudi Arabia, and Israel. Each played a compartmentalized role in order to create a climate of fear and confusion."

Worden die beweringen waargemaakt? Nee, natuurlijk. Probleem van de documentaire: weer eens veel te lang (1.40 uur), met voornamelijk suggestief knip- en plakwerk van de main stream media. en verre van consistent. Bermas vindt het bijvoorbeeld verdacht dat de VS allerlei waarschuwingen over een aanslag negeerden, en dat zelfs Osama bin Laden al weken van te voren had laten doorschemeren dat er iets groots stond te gebeuren, maar waarom zou Osama de aandacht op zichzelf hebben willen vestigen als het de VS waren die de aanslagen uitvoerden?

Eerder in de documentaire doet Bermas nog vreselijk zijn best om duidelijk te maken dat Osama niets met te aanslagen te maken heeft, sterker nog: ooit als Tim Osman voor de CIA zou hebben gewerkt, een internet mythe die zo langzamerhand een heel eigen leven is gaan leiden. Bermas wijst op contacten tussen de Amerikanen en Osama aan het begin van de jaren tachtig, alsof er sindsdien niks is veranderd. En hoe verklaart Bermas dan weer de beroemde videoband waarin Osama in detail de voorbereidingen omschreef? Juist, die opnamen zie je niet.

En dan hebben we ook weer eens de vermeende ontmoeting tussen de halfbroer van Osama, Shafiq bin Ladin, en George Bush senior ten tijde 9/11. Die waren toevallig met nog eens honderd andere gasten aanwezig op een bijeenkomst in het Ritz Carlton in Washingon DC. Kregen de kapers een militaire opleiding? Newsweek meldde ooit die mogelijkheid, maar voegde daaraan toe: "But there are slight discrepancies between the military training records and the official FBI list of suspected hijackers—either in the spellings of their names or with their birthdates. One military source said it is possible that the hijackers may have stolen the identities of the foreign nationals who studied at the U.S. installations." Die nuance hoor je natuurlijk weer niet bij Bermas, want dat komt hem even niet goed uit.

Ook voert Bermas allerlei figuren op die ogenschijnlijk maar wat weer wat roepen. Klokkenluider Michael Springmann werkte lang geleden op het consulaat in Saudi Arabië en zegt dat de kapers dankzij de CIA een visum zouden hebben gekregen. Bermas wekt de indruk dat het Springmann zelf was die de visa heeft verstrekt, maar die zat er voor het laatst eind jaren tachtig, en wat hij zegt lijkt eerder aanname dan feit. Temeer daar hij het over een Soedanees heeft, terwijl nota bene geen van de kapers uit Soedan kwam. En als de kapers dan kennelijk toch hebben deelgenomen aan de aanvallen (in het verleden was Bermas er nog stellig van overtuigd dat ze in leven waren), hoe hebben ze dan daarmee ingestemd? Hoe is dat gegaan?

Daar krijg je geen antwoord op, want Bermas maakt geen enkele gedachte af. Al die spannende feitjes lijken van alles te suggereren, maar wie zoekt naar logica, komt niet ver. En zo is er meer: Wie WTC7 kenmerkt als een number one spookhouse heeft simpelweg nog nooit de moeite genomen om de indeling van de vloeren te bekijken. De ontknoping van het anthrax schandaal kwam kennelijk te laat voor deze documentaire, dus ook dat blijft weer eens hangen bij de makkelijke suggestie dat het een 'inside job' moet zijn geweest.

De docu lijkt grotendeels samengesteld uit materiaal dat tijdens de voorbereidingen van Loose Change Final Edition is blijven liggen, maar erg relevant is deze opgewarmde kliek complotten zeven jaar na dato niet meer. Sterker nog: grote kans dat dit ongeveer de laatste complotdocumentaires zijn over 9/11. We weten het nu zo langzamerhand wel.

Labels: ,

19 Comments:

At 9:56 a.m., Blogger heilloze profetie said...

Complotters: koningen van de snelle conclusies en suggestieve verslaggeving (kapittelen zij juist niet de MSM voor gekleurde verslaggeving?).

 
At 11:29 a.m., Anonymous Anoniem said...

"We weten het nu zo langzamerhand wel."
Nee, Billy, we weten nog steeds helemaal niets. Dat is het probleem nu juist, en dat probleem is veroorzaakt door slapjanussen zoals jij.

 
At 12:35 p.m., Anonymous Rens said...

Goh, na zes jaar weten de complotters nog niks. Hoe zou dat nou toch komen?

 
At 1:09 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Goh, na zes jaar weten de complotters nog niks. Hoe zou dat nou toch komen?"
Zeven jaar inmiddels, hyperintelligente Rens. Zeven jaar nadat de westerse media en politici de Amerikanen ongestoord hun "9/11" in de doofpot lieten stoppen.

 
At 1:11 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Dat is het probleem nu juist, en dat probleem is veroorzaakt door slapjanussen zoals jij."

Oh, nu wordt het probleem weer door een ander veroorzaakt? Het zijn toch domme complottertjes hun eigen fabeltjes verzinnen, elkaar ophitsen via internet, en dan verwachten dat een ander ze gaat geloven. Gaat lang duren, dombo!

 
At 1:13 p.m., Anonymous Anoniem said...

O ja, de westerse media en de doofpot. Kom eens met overtuigende bewijzen, slapjanus.

 
At 1:48 p.m., Anonymous Anoniem said...

Je draait nog steeds alles om, Freddie. Om met Brood te spreken: I guess you'll never be clever.

 
At 1:48 p.m., Anonymous Anoniem said...

Waar blijven de bewijzen voor de officiele samenzweringstheorie Fred? Kom daar eerst maares mee.

 
At 4:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Kom zelf eens met je bewijzen, anoniempje. Je verzint een idioot complot en dat moeten wij dan maar bewijzen. Nou kom op, waar zijn de bommen en granaten?

 
At 4:14 p.m., Anonymous Anoniem said...

bewijzen vragen aan frednl. dat is lachwekkend, want frednl is nog nooit met iets inhoudelijks op de proppen gekomen en laat wat dat betreft niet bepaald zien dat hij kennis van zaken heeft.

maarja, dit blog zal nooit veranderen. veel geschreeuw, weinig inhoud.

 
At 5:23 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Waar blijven de bewijzen voor de officiele samenzweringstheorie Fred? "

Die zijn allang geleverd.
Grap is dat complotters met een boog er omheen lopen en met eigen verzinsels komen, zoals vliegtuigen die als hologrammen de torens binnenvlogen (als excuus voor het feit dat er veel beeldmateriaal is van het tweede vliegtuig dat de wtc-toren binnenvloog..)

 
At 5:24 p.m., Blogger heilloze profetie said...

"maarja, dit blog zal nooit veranderen. veel geschreeuw, weinig inhoud."

Ach wat lief, de anonieme feutmans projecteert.

 
At 9:13 p.m., Blogger Ik Word Wakker said...

Vergeet de docu van Prothink niet, genaamd 911: Missing Links
http://www.911missinglinks.com/

 
At 9:20 p.m., Anonymous Anoniem said...

Je schrijft voortdurend (per ongeluk?) in pluralis majestatis, Freddie. Heb je het een beetje hoog in je simpele bolletje, of schrijf je namens een organisatie? Zo ja, welke organisatie?

 
At 9:52 p.m., Anonymous Crap said...

Kijk, daar gaan de domme complottertjes weer: voordat je het weer werk je voor de AIVD.

 
At 11:58 p.m., Anonymous Anoniem said...

Niemand had het hier over de AIVD, Crap. Gevalletje projectie jouwerzijds, dus.

 
At 7:05 a.m., Blogger Billythekid said...

Als complotters over projectie beginnen moet je uitkijken.

 
At 1:48 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Die zijn allang geleverd."

Zoals...???

Ik denk dat de FBI heel blij zal zijn hiermee, want zij hebben nog steeds geen bewijs dat Bin Laden erachter zit. Sterker, hij wordt nieteens gezocht voor de aanslagen.

 
At 2:25 p.m., Blogger heilloze profetie said...

[i]Ik denk dat de FBI heel blij zal zijn hiermee, want zij hebben nog steeds geen bewijs dat Bin Laden erachter zit.[/i]

Bron?

 

Een reactie posten

<< Home