zondag, september 17, 2006

De RoyGisteren kon je een kanon afschieten in de forums van de complotdenkers, de hele meute (500 man) zat namelijk op een Poolse landdag in Utrecht. En het was een bont gezelschap, als we de eerste verslagen mogen geloven.

Een Noorse Heavy Metal fan (leger-explosieven), "een gewillig doelwit voor slechtbedoelende journalisten", mocht het spits afbijten, omdat Daanspeak nog in de trein zat. Daarna volgden onder meer 911 Eyewitness-filmer Rick Siegel, schrijver Robin de Ruiter en oud minister Andreas von Bülow.

Niet iedere spreker viel in de smaak: "Waarom, in godsnaam, begon een 911-grootheid als Jimmy Walter gisteren over die vermaledijde WTC no-planetheorie?" En dat deed hij naar verluidt ook nog aan de hand van een "korrelige jpeg". Was dit niet de man die het TU Delft onderzoek naar de prullenmand verwees?

Columniste Pamela Hemelrijk schijnt het helemaal verbruid te hebben bij de believers in Utrecht. Tot voor kort had ze vooral de mond vol over "die gevaarlijke moslims", maar nu kletst ze met de 911truth-beweging mee. "Ze vond het verder ook kansloos dat er aandacht werd besteed aan de trap hier in Utrecht die in de zomer instortte. Volgens haar vielen er maar 2 gewonden. Hoor es domme trien, er viel één dode, en meer dan een handvol zwaargewonden."

Tijdens een debat werden vier believers tegenover een skeptische Metro verslaggever (Bas Paternotte) gezet, meer sceptici durfden de organisatoren blijkbaar toch echt niet aan.

Volgens Ditkannietwaarzijn zaten er zelfs twee AIVD agenten incognito in de zaal. "Maar het kan natuurlijk zijn dat ze privé aanwezig waren?! Hoe wij dit weten?….. één van de deelnemers heeft ooit eens eerder met deze mensen te maken gehad en herkende ze direct!"

Eyecatcher van de dag was natuurlijk De Roy van Zuydewijn, die twijfelt over het bestaan van de Hofstadgroep. De Hofstadgroep bestaat niet, zo vertelde de voormalige man van prinses Margarita. "Niemand in Nederland heeft het lef gehad om te zeggen dat er nooit iets is geweest als de Hofstadgroep", aldus De Roy van Zuydewijn in een vijftien minuten durende lezing. Hij meent ook te weten dat de moord op Fortuyn is gepleegd door de "Binnenhofbende". Of Benno Bende, want dat werd ook verstaan.

En dus mag het niet verbazen dat De Roy van Zuydewijn ook al niet gelooft in het officiële verhaal van de Amerikaanse regering dat al Qaeda achter de aanslagen op het WTC en het Pentagon zit. "In mijn optiek was 11 september een vrijbrief om Irak en het Midden-Oosten te hervormen", aldus de De Roy.

De man die honderdduizenden euro's over de balk zou hebben gesmeten tijdens zijn huwelijk met prinses Margarita, die een forse schuld heeft opgebouwd bij Van Lanschot, die nu weer in nieuws is vanwege schending van het ambtsgeheim, en beweert dat prins Bernhard de Hofmansaffaire in scène heeft gezet om zijn eigen naziverleden te verhullen, wordt als 9/11 deskundige binnengehaald.

Kennelijk hebben de organisatoren gedacht: als we De Roy uitnodigen komen we zeker in het nieuws. En dat was ook zo. Alleen presenteerde Nu.nl dat nieuws gisteren veelzeggend onder de noemer Achterklap. 's Avonds was De Roy trouwens nog te gast bij AVRO's Koefnoen, waar hij beweerde dat Bernard achter de 9/11 aanslagen zat: "Er waren Boeings ingevlogen, geen Lockheeds. I rest my case."

Labels: ,

5 Comments:

At 11:22 a.m., Anonymous racer said...

**'s Avonds was De Roy trouwens nog te gast bij AVRO's Koefnoen, waar hij beweerde dat Bernard achter de 9/11 aanslagen zat: "Er waren Boeings ingevlogen, geen Lockheeds. I rest my case."**

- bek valt open - Dit meen je niet, zo geflipt is toch niemand?

Ik dacht dat de truthers serieus genomen wilden worden, maar met figuren als de Roy en Sheen belanden ze van de regen in de drup.

 
At 11:44 a.m., Blogger Billythekid said...

Net als Clairy Polak was De Roy in Koefnoen bijna niet van echt te onderscheiden. Nu is de vraag: wie is de echte?

 
At 11:48 a.m., Anonymous racer said...

Dit schijnt trouwens de reden te zijn dat Steven Jones op non-actief gesteld is (van SLC):

-- The action came two days after Jones appeared on KUER-FM 90.1's respected news talk show "Radio West." On the show, he said it appeared responsibility for the attacks rested with Paul Wolfowitz, Richard Perle and an "international banking cartel."--

Het zijn dus joden in de politiek en bankwezen, die achter 9/11 zitten.

 
At 11:49 a.m., Anonymous racer said...

`Net als Clairy Polak was De Roy in Koefnoen bijna niet van echt te onderscheiden. Nu is de vraag: wie is de echte?`

Okee, tja ik ken dat hele programma niet.

 
At 7:05 p.m., Anonymous Rotjeknor said...

Billy ik weet nog een leuke site voor je! www.nederlandtegenterrorisme.nl. Kijk even op het Forum naar het topic: De Nederland-tegen-terrorisme-campagne maakt mensen bang. Zie hoe de mensen reageren! Allemaal complotdenkers natuurlijk!

 

Een reactie posten

<< Home