woensdag, oktober 11, 2006

Hakken


Met de hakken over de sloot mag Jan van Aken, de lijstduwer van de Partij van/voor de Waarheid, dan toch nog meedoen aan de verkiezingen. De Blanco Lijst, het onduidelijke samenwerkingsverband van splinterpartijen, lijkt op het nippertje de benodigde ondersteuningsverklaringen te hebben binnengehaald. Per kiesdiscrict schommelt het rond de dertig steunverklaringen, het absolute minimum.

Te oordelen naar de forums moesten familie en kennissen worden opgetrommeld om het lijstje compleet te krijgen. Dat is wel curieus, aangezien er zo'n 17 partijen of personen aan de lijst deelnemen, elk met hun eigen achterban.

Maar goed, het had slechter kunnen aflopen: Ruim Baan Voor Nederland, de Alliantie voor Vernieuwing en Democratie, de Vrijzinnig Democratische Partij (VDP) en de Nederlandse Klokkenluiders Partij (NKP) met Edwin de Roy van Zuydewijn hebben de streep niet gehaald.

Maar met de ondersteuningsverklaringen ben je er natuurlijk nog niet. Kiezers en zetels binnenslepen zal een stuk moeilijker worden. Bovendien is het niet Jan van Aken - de nummer 4 op de lijst - maar Huub Poortman van De Groenen die de kar moet gaan trekken. Krijgen we een verkiezingstoernee door Nederland namens alle partijen, of gaan alle belangengroeperingen hun eigen achterban aanmoedigen?

En hoe moet dat wel niet als de partij een zetel in Den Haag krijgt? Moet een persoon dan alle agendapunten van 17 splinterpartijen gaan verdedigen? Zou die Poortman echt de opvattingen van Van Aken over 9/11 delen? "Het enige wat wij delen is een gemeenschappelijk doel: meer inspraak in het Haagse gebeuren’," verklaarde Blanco-oprichter Robert Verlinden, die zelf helemaal onderaan de kieslijst staat. Toch spreekt hij over "een winnend paard". "Wij komen alle 17 in de Kamer."

Vooropgesteld dat kiezers er brood in zien, natuurlijk.

Labels:

6 Comments:

At 10:10 p.m., Anonymous racer said...

Klein vliegtuig crasht in flatgebouw in NYC. 3....2....1.... "Zie je nou wel, gebouwen storten niet in na een vliegtuigcrash!"

 
At 10:24 p.m., Anonymous racer said...

En morgen op Prisonplanet: "Plane crash in Manhattan building; Karl Rove caught with remote control; apparent october surprise to scare the american people into voting for neocon tyranny"..

 
At 10:29 p.m., Anonymous racer said...

OMG, ik check net Prisonplanet en ja hoor: "Is this a government psy-op intended to invoke memories of 9/11 as the mid-term elections approach?"
De dombo's zijn zoooooo voorspelbaar.

 
At 6:57 a.m., Blogger Billythekid said...

Je hebt net het gras voor mijn voeten weggemaaid.

 
At 2:21 p.m., Blogger Braad Spitt said...

czech dan die nieuwe South Park aflevering!!!
Torrent

Hilarisch! :D

 
At 4:55 p.m., Blogger Braad Spitt said...

en hier een directe link naar de aflevering (wat mindere kwaliteit):
http://www.dailymotion.com/swf/5iZTXLg2BVsLk3syG

 

Een reactie plaatsen

<< Home