maandag, november 20, 2006

Godshill


Het is niet erg waarschijnlijk dat David Ray Griffin, die eerder dit jaar nog een lezing hield over de aanslagen van 9/11 in Amsterdam, nog een tweede boek zal kunnen publiceren bij Presbyterian Publishing Corp. Daar verscheen eerder dit jaar "Christian Faith and the Truth Behind 9/11", waarin de gepensioneerde filosofiehoogleraar uit de VS verkondigde dat Bush en zijn regering achter de aanslagen van 9/11 zitten.

Conservatieve kringen binnen de Presbyteriaanse Kerk (vergelijkbaar met de Nederlandse gereformeerde kerk) waarschuwden toen al voor een scheuring als gevolg van zijn radicale opvattingen, zodat zijn uitgever wel moest verklaren dat het hier toch echt alleen maar de visie van Griffin betreft.

Maar daar is het niet bij gebleven. De uitgeverij uit Kentucky zegt nu in een verklaring dat het boek niet aan redactionele standaarden voldoet en de complottheorie fout is en gebaseerd op 'dubieus onderzoek'. Duh! Dat had de uitgeverij al lang kunnen weten als ze de feiten eens hadden geverifieerd. De uitgever trekt het boek echter niet in. Zoveel exemplaren zijn er toch al niet van verkocht: een magere 8500 exemplaren.

Griffin zegt teleurgesteld te zijn in de verklaring van de uitgeverij. "Ik betwijfel of het bestuur van het boek wel heeft gelezen." Maar dat blijkt mee te vallen. Bestuursvoortzitter Kenneth Godshall, die door complotdenkers natuurlijk al meteen Godshill wordt genoemd, zegt dat Griffin op zijn minst de kritiek van bladen als Popular Mechanics in zijn boek had kunnen noemen.

Het gaat dus niet goed met de evangelisten van het 9/11 bedrog. Steven Jones, Judy Wood en Kevin Barrett werden eerder al door hun werkgevers aan de kant gezet, en nu mag ook Griffin een nieuwe broodheer zoeken.

Labels:

11 Comments:

At 10:02 a.m., Blogger Jay said...

Ja of je lult zwaar uit je nek en verzint de hele boel bij elkaar waardoor je eruit ligt.

 
At 10:12 a.m., Anonymous Anoniem said...

Christelijk? Gereformeerd.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Presbyteriaanse_Kerk

 
At 10:14 a.m., Anonymous Anoniem said...

Al ben ik niet voor afdankingen, ik kan begrijpen dat ze zulke fanatieken niet meer vertrouwen... je kunt met complotdenkers niet redetwisten. Ze geloven blindelings in een complot en ze zoeken naar "bewijzen" ervan. Ze proberen vooral andere mensen daarmee te overtuigen.

 
At 12:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Tja, je bevestigt dat complotdenker is meer en meer een religie met blindelings geloof dan wetenschap... Wie niet in het complot gelooft is heiden en vriend van demoon Bush ...

 
At 12:18 p.m., Anonymous Anoniem said...

We weten allemaal van Maarten Luther. We weten allemaal hoe de meerderheid achter de leider van dat moment bleef lopen. We weten wie uiteindelijk verder is gekomen in het denken.

Dream on.. :-)
In de marge horen jullie thuis, in de marge zullen jullie blijven.
Dat Zembla-gedoe was 't maximaal haalbare
:-D

 
At 1:31 p.m., Anonymous Anoniem said...

Dat hele geloofsgebeuren is zowiezo een groot complot, dus...

 
At 1:57 p.m., Blogger Jay said...

Je bedoelt zoals de "9/11 truth" movement bezig is met het verspreiden van valse info via video en websites. Gelukkig worden er niet genoeg mensen gehersenspoeld door al die videos en sites, omdat de meeste mensen gelukkig nog wel nuanceren.

 
At 4:24 p.m., Anonymous Anoniem said...

Sorry democrat, maar ik heb al veel discussies gehad met "complotgelovigen", elke keer komen ze weer met dezelfde valse argumenten van loose change en dergelijke. Je zegt hen dat hun "bewijs" niet juist is, ze komen dan met een ander "bewijs", enz... en dan zeggen ze dat je een neo-con of een aanhanger van Bush ben.
Typische woorden "aangezien het geen vliegtuig was bij het Pentagon...". Tja, wat kun je tegen zulke argumenten zeggen ?
Ze mengen bommen, thermite, thermate, aan de buitenkant, aan de binnenkant, onderaan de torens, bovenaan de torens, voor de inslag, tijdens de instorting, ... en dat lijkt hen absoluut niet onwaarschijnlijk als één van die sites ermaar over heeft.
En dat hun slotargument : "ben je voor een zelfstandige onderzoekscomissie ?" . Hallo, wakker worden, in your dreams baby !

 
At 4:38 p.m., Anonymous Anoniem said...

hebben jullie allemaal aan een waterpijp gehangen?

slaap kindje slaap........

 
At 6:53 p.m., Blogger Jay said...

Lol, ja het islamitische geloof zal best een mooi geloof zijn, het is alleen jammer dat er van die dwaze extremisten bij zitten, maar blijf dat maar vooral ontkennen Democrat :)

Jij woont zeker niet ergens in een grote stad lijkt mij.

En Billy kan je het niet zo regelen dat er geen Anonieme gasten meer kunnen antwoorden, want dat vind ik echt hopeloos ;)

 
At 8:02 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Islam is a faith based upon peace and love and compassion, and a religion committed to morality and learning and tolerance."
- G.W. Bush :-)

 

Een reactie posten

<< Home