maandag, november 20, 2006

Godshill


Het is niet erg waarschijnlijk dat David Ray Griffin, die eerder dit jaar nog een lezing hield over de aanslagen van 9/11 in Amsterdam, nog een tweede boek zal kunnen publiceren bij Presbyterian Publishing Corp. Daar verscheen eerder dit jaar "Christian Faith and the Truth Behind 9/11", waarin de gepensioneerde filosofiehoogleraar uit de VS verkondigde dat Bush en zijn regering achter de aanslagen van 9/11 zitten.

Conservatieve kringen binnen de Presbyteriaanse Kerk (vergelijkbaar met de Nederlandse gereformeerde kerk) waarschuwden toen al voor een scheuring als gevolg van zijn radicale opvattingen, zodat zijn uitgever wel moest verklaren dat het hier toch echt alleen maar de visie van Griffin betreft.

Maar daar is het niet bij gebleven. De uitgeverij uit Kentucky zegt nu in een verklaring dat het boek niet aan redactionele standaarden voldoet en de complottheorie fout is en gebaseerd op 'dubieus onderzoek'. Duh! Dat had de uitgeverij al lang kunnen weten als ze de feiten eens hadden geverifieerd. De uitgever trekt het boek echter niet in. Zoveel exemplaren zijn er toch al niet van verkocht: een magere 8500 exemplaren.

Griffin zegt teleurgesteld te zijn in de verklaring van de uitgeverij. "Ik betwijfel of het bestuur van het boek wel heeft gelezen." Maar dat blijkt mee te vallen. Bestuursvoortzitter Kenneth Godshall, die door complotdenkers natuurlijk al meteen Godshill wordt genoemd, zegt dat Griffin op zijn minst de kritiek van bladen als Popular Mechanics in zijn boek had kunnen noemen.

Het gaat dus niet goed met de evangelisten van het 9/11 bedrog. Steven Jones, Judy Wood en Kevin Barrett werden eerder al door hun werkgevers aan de kant gezet, en nu mag ook Griffin een nieuwe broodheer zoeken.

Labels:

20 Comments:

At 9:48 a.m., Blogger Democrat said...

Meedoen met de massa, anders lig je er uit.

 
At 10:02 a.m., Blogger Jay said...

Ja of je lult zwaar uit je nek en verzint de hele boel bij elkaar waardoor je eruit ligt.

 
At 10:06 a.m., Blogger Democrat said...

Dat kan ook. Rara wat de boventoon voert bij deze christelijke kliek...

 
At 10:12 a.m., Anonymous Anoniem said...

Christelijk? Gereformeerd.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Presbyteriaanse_Kerk

 
At 10:14 a.m., Anonymous Gedem said...

Al ben ik niet voor afdankingen, ik kan begrijpen dat ze zulke fanatieken niet meer vertrouwen... je kunt met complotdenkers niet redetwisten. Ze geloven blindelings in een complot en ze zoeken naar "bewijzen" ervan. Ze proberen vooral andere mensen daarmee te overtuigen.

 
At 10:47 a.m., Blogger Democrat said...

Conservatieve kringen binnen de Presbyteriaanse Kerk (vergelijkbaar met de Nederlandse gereformeerde kerk)

Ik kan mij prima voorstellen dat zij iemand met opvattingen die iets afwijken van de gemene deler niet als uithangbord van hun organisatie willen hebben. Dat is normaal menselijk gedrag. Zijn 'radicale opvattingen' waren niet de hunne, vandaar de terugtrekkende beweging.

Dan de uitgever:
'the board of the Louisville-based Presbyterian Publishing Corp. says a book fell short of its editing standards with its "spurious" claim that the Bush administration orchestrated the 9/11 terror attacks.

But the publisher will continue selling the controversial book, "Christian Faith and the Truth Behind 9/11," by California theologian David Ray Griffin'


Het lijkt weer om deze Presbyteriaanse organisatie te gaan, ditmaal in de vorm van een uitgeverij. Dat lijkt mij in het verlengde te liggen van de eerste paragraaf: de uitstraling van iemand als Griffin op de eigen organisatie. Het is per slot van rekening de official publishing house of the Louisville-based Presbyterian Church (U.S.A.).

Kennelijk kennen ze het onderzoek van Griffin zo goed dat ze er zelfs uitspraken over kunnen doen.

Ik bedoel, boek na boek publiceren over theologie en god en dan bij 'gezond verstand' benaderingen meteen de rok ophijsen omdat het onderzoek niet zou deugen, onderwijl de onderzoeker er niet eens over te hebben gesproken. Onbewijsbaarheden als god, daar mag je boeken over vollullen, maar een gewone gezond verstand benadering gaat te ver.

Ik blijf het er op houden dat de mening dermate verontrustend is voor de Presbyterian Church dat ze tegengas zijn gaan geven, als is het alleen al om publicitaire redenen.

We weten allemaal van Maarten Luther. We weten allemaal hoe de meerderheid achter de leider van dat moment bleef lopen. We weten wie uiteindelijk verder is gekomen in het denken.

In het begin is er een....

 
At 12:00 p.m., Anonymous Gedem said...

Tja, je bevestigt dat complotdenker is meer en meer een religie met blindelings geloof dan wetenschap... Wie niet in het complot gelooft is heiden en vriend van demoon Bush ...

 
At 12:11 p.m., Blogger Democrat said...

'Wie niet in het complot gelooft is heiden en vriend van demoon Bush '

Nuance is je vreemd, generaliseren kan je des te beter.

 
At 12:18 p.m., Anonymous racer said...

We weten allemaal van Maarten Luther. We weten allemaal hoe de meerderheid achter de leider van dat moment bleef lopen. We weten wie uiteindelijk verder is gekomen in het denken.

Dream on.. :-)
In de marge horen jullie thuis, in de marge zullen jullie blijven.
Dat Zembla-gedoe was 't maximaal haalbare
:-D

 
At 12:33 p.m., Blogger Braad Spitt said...

ja, wat zijn al die 9/11 complotsites toch genuanceerd.. :D

 
At 1:31 p.m., Anonymous Rick said...

Dat hele geloofsgebeuren is zowiezo een groot complot, dus...

 
At 1:47 p.m., Blogger Democrat said...

Ik geef maar eens een link waarin het principe van subtiele 'mind control' wordt aangestipt. Daarover kan je eens nadenken in het licht van je eigen waarnemingen in deze wereld. Het onderwerp van het stukje is anders dan 911, maar de onderliggende notie is bruikbaar. We ontvangen ontegenzeggelijk een bepaald referentiekader via de (massa)media, en de vraag is of dat altijd het 'juiste' kader is.

Je kan er ook gewoon niets mee doen en doorgaan met wat je doet. Luther dacht op een gegeven moment wel een keer na. We weten het nu nog.

 
At 1:57 p.m., Blogger Jay said...

Je bedoelt zoals de "9/11 truth" movement bezig is met het verspreiden van valse info via video en websites. Gelukkig worden er niet genoeg mensen gehersenspoeld door al die videos en sites, omdat de meeste mensen gelukkig nog wel nuanceren.

 
At 2:51 p.m., Blogger Democrat said...

De hersenspoeling komt van vele kanten. Aan de officiele kant blijkt nog wel eens wat te schorten, en anderzijds wil ook de 'zelfontdekkers'kant nog wel eens doorslaan.

Aan jou en mij de taak om daaruit onze eigen 'werkelijkheid' te filteren.

Het spreken van 'zij' en 'wij' is hier echter misplaatst. Aan hokjesdenken hebben we niets.

 
At 4:24 p.m., Anonymous Gedem said...

Sorry democrat, maar ik heb al veel discussies gehad met "complotgelovigen", elke keer komen ze weer met dezelfde valse argumenten van loose change en dergelijke. Je zegt hen dat hun "bewijs" niet juist is, ze komen dan met een ander "bewijs", enz... en dan zeggen ze dat je een neo-con of een aanhanger van Bush ben.
Typische woorden "aangezien het geen vliegtuig was bij het Pentagon...". Tja, wat kun je tegen zulke argumenten zeggen ?
Ze mengen bommen, thermite, thermate, aan de buitenkant, aan de binnenkant, onderaan de torens, bovenaan de torens, voor de inslag, tijdens de instorting, ... en dat lijkt hen absoluut niet onwaarschijnlijk als één van die sites ermaar over heeft.
En dat hun slotargument : "ben je voor een zelfstandige onderzoekscomissie ?" . Hallo, wakker worden, in your dreams baby !

 
At 4:38 p.m., Anonymous Anoniem said...

hebben jullie allemaal aan een waterpijp gehangen?

slaap kindje slaap........

 
At 4:53 p.m., Blogger Democrat said...

Het lijkt mij belangrijker te constateren waar het nu heengaat. Het is in ieder geval duidelijk op welke gebruik is gemaakt van 911 en gebruik wordt gemaakt om een bepaalde richting op te gaan: meer oorlog, meer onderdrukking, en minder grondrechten.

Voel jij je veilig en zo nee, hoe komt dat?

 
At 5:05 p.m., Blogger Democrat said...

Als aanvulling, met soort lieden gaan we dus de vrede van de 21ste eeuw beleven.

Bent u al bang genoeg zodat de oorlog plaats kan vinden of moet men de Islam nog ietsje meer demoniseren? Doen ze graag hoor, en zonder dat u het merkt ;)

 
At 6:53 p.m., Blogger Jay said...

Lol, ja het islamitische geloof zal best een mooi geloof zijn, het is alleen jammer dat er van die dwaze extremisten bij zitten, maar blijf dat maar vooral ontkennen Democrat :)

Jij woont zeker niet ergens in een grote stad lijkt mij.

En Billy kan je het niet zo regelen dat er geen Anonieme gasten meer kunnen antwoorden, want dat vind ik echt hopeloos ;)

 
At 8:02 p.m., Anonymous racer said...

"Islam is a faith based upon peace and love and compassion, and a religion committed to morality and learning and tolerance."
- G.W. Bush :-)

 

Een reactie posten

<< Home