zondag, januari 07, 2007

Hustler


Stop de persen! 9/11 is toch een inside job. Eindelijk is er een mainstream tijdschrift dat het gewoon op durft te schrijven. "New scientific evidence" staat er ook nog boven. Newsweek? Time? Elsevier? Nope, het Amerikaanse seksblad Hustler. Dankzij 911-blogger en andere sites hoeven de complotters het tijdschrift gelukkig niet meer met rood hoofd in de kiosk te kopen.

Waarom Hustler? Waarschijnlijk omdat oprichter Larry Flint al jaren overhoop ligt met de Amerikaanse overheid, zoals de prachtige film The people vs. Larry Flynt met Woody Harrelson al eens liet zien. Flint groeide na diverse juridische conflicten uit tot de voorvechter van de vrijheid van meningsuiting, dus als je die overheid weer eens eens hak kunt zetten laat je zo'n mooie kans natuurlijk niet liggen.

Maar auteur Mark Johnson heeft nauwelijks onderzoek gedaan. Hij heeft geen van de door hem geciteerde 9/11 Truth-wetenschappers persoonlijk gesproken. Mogelijk hadden Steven Jones en zijn collega's geen zin om door een ranzig seksblad geïnterviewd te worden. En dus citeert hij hun werk, ongeacht of het relevant is of niet. Inclusief Judy Wood, die door veel truthers al nauwelijks serieus wordt genomen.

En het wemelt van de fouten: Jim Hoffman, de man achter een groot aantal 9/11 Truth sites, is bijvoorbeeld helemaal geen fysicus, maar een softwareprogrammeur, de organisatie Scholars for 9/11 Truth is geen 'nieuwe organisatie' (en ligt intussen op zijn gat) en 'peer reviewed research' is geen juiste term voor onderzoek dat Steven Jones in geen enkel blad gepubliceerd kreeg.

Het artikel is een korte opsomming van bizarre claims, die totaal niet worden tegengesproken. Waarom volgens goed journalistiek gebruik geen wetenschappers geciteerd die de officiële versie kunnen onderschrijven? Blijkbaar omdat Hustler deuren sluit die voor anderen geopend blijven. Of omdat je daarmee zo'n verhaal ontkracht. Helemaal mooi is dat het stuk beweert dat debunkers het niet willen hebben over de "harde wetenschappelijke bewijzen". Hoe kan die Johnson nou toch sites als 911 Myths over het hoofd hebben gezien?

Hustler sprak wel met producer Korey Rowe van Loose Change over Loose Change: Final Cut. Daarvoor is nu een budget van 20 miljoen beschikbaar, zo lezen we, maar dat is vermoedelijk wishful thinking, want uit het interview blijkt dat de begeerde Holywood deal nog niet binnen is (vermoedelijk is het bedrag ook nog eens fout geciteerd).

Het tweede artikel is een gesprek met de nationale scheepstoeter Alex Jones. Merkwaardig is dat Hustler dat artikel wel begint met een disclaimer: namelijk dat het blad niet per definitie de mening van Jones aanhangt. Blijkbaar verzuchtte Hustler's bedrijfjurist: moeten we deze flauwekul echt afdrukken? Ja dus, want Larry's wil is wet.

27 Comments:

At 10:24 a.m., Blogger Billythekid said...

Dit stukje, oorspronkelijk gepland voor morgen, toch maar even naar voren gehaald.

 
At 10:45 a.m., Anonymous Anoniem said...

Ik vind in op geen van de debunkers sites, incl. 911myths.com, een goede verklaring voor de manier waarop building 7 is ingestort.

Ongeacht hoeveel diesel tanks erin opgeslagen lagen en hoeveel schade er aan de gevel was.

Minder dan 10 seconden rechtstandig in zijn eigen voetprint praat je niet recht met wat plaatje met een hoop stofwolken erop.

 
At 10:51 a.m., Anonymous Mark said...

Het was niet minder dan 10 seconden hoor.

De interne instortingen begonnen al veel eerder.

Door de schade van de gebouwen 1 en 2 die ernaast ingestort waren en de branden heeft op de eerste paar verdiepingen een belangrijke steunvloer he begeven. Hierdoor stortte alle vloeren en kolommen in totdat alleen nogmaar de gevels en het dak overeind stond. Dit duurde ongeveer 15 seconden.

En toen pas stortte ook de gevels en het dak in. Ja, dit gebeurde in minder dan 10 seconden.

Lees anders het stukje van Billy ermaar even op na:

http://911-complotdenkers.blogspot.com/2006/08/wtc-wtc-wtc.html

 
At 10:59 a.m., Blogger Jay said...

Wel grappig dat ze Jason Bermas zijn naam verkeerd in het artikel hebben gezet :) Al kan dit nog een proefdruk zijn geweest natuurlijk.

 
At 12:43 p.m., Anonymous Arminius said...

Er worden in totaal meer Hustlers verkocht dan al die kranten (Newsweek, Time, Elsevier) bij elkaar, goed nieuws dus!

(Ik zeg maar zo: Het maakt niet uit hoe ze over je lullen, als ze maar over je lullen!)

 
At 12:46 p.m., Anonymous Han said...

Maar wat voor Amerikanen lezen Hustler?

 
At 2:28 p.m., Anonymous Johnito said...

@Han: vermoedelijk Amerikanen die sex niet zo pervers vinden als oorlog en geweld?

 
At 2:34 p.m., Anonymous Arminius said...

democrat, leuk jou hier ook tegen te komen;)

http://stanvanhoucke.blogspot.com/

 
At 6:14 p.m., Blogger Democrat said...

Sommige mensen kunnen de waarheid aan. Ik verdoe mijn tijd hier niet meer met gasten die blijven hangen als een plaatje.

Geen probleem, iedereen zijn eigen waarheid anno 2007.

 
At 6:20 p.m., Blogger Jay said...

Democrat wat ben je toch een arrogant mannetje. Is 9/11 niet interessant genoeg meer nou er nog steeds geen bewijs is gevonden ofzo? Zijn wij allemaal te min voor je? Voel je je zo superieur ten opzichte van de mensen die hier blijven "hangen"?

Ik vraag me af welke weg je nu dan bent ingeslagen, of ben je bang dat wij het hier niet aankunnen?

 
At 6:44 p.m., Blogger Braad Spitt said...

ach, Democrat heeft nu eenmaal niet echt een andere optie. De enige manier om in z'n eigen gelijk te blijven geloven is door het consequent negeren van tegenargumenten.
Complottertje ten voeten uit.

 
At 6:47 p.m., Anonymous crap said...

wedden dat-ie morgen weer terug is?

 
At 6:58 p.m., Anonymous crap said...

Leuk inside-grapje:

Rowe_Korey said...

Dylan (Avery) told me that girls don't have three staples in them, but I told him he was wrong.

 
At 7:00 p.m., Blogger Braad Spitt said...

LOL @ crap
ik denk dat als je echt zou wedden dat ie morgen weer terugkomt dat ie overmorgen pas terugkomt om iedereen te vertellen dat we weer eens ongelijk hadden! :)

 
At 9:49 p.m., Anonymous Arminius said...

Eigenlijk ben jij net zo zielig als ons, braad. Jij zit ook al 5 jaar je tijd te verdoen, iederen van jou gelijk proberen te overtuigen. Dus ik zou maar niet zo hoog van de toren blazen als ik jou was.

 
At 9:52 p.m., Anonymous Arminius said...

Die is ook al besmet met het 911 virus, dat komt er nu van

 
At 10:35 p.m., Blogger Braad Spitt said...

dus je zegt eigenlijk dat jullie zielig zijn, Arminius?

Als ik jou was zou ik eindelijk een beetje basis-educatie gaan volgen; het is geen overbodige luze

 
At 10:37 p.m., Blogger Braad Spitt said...

en LOL @ linkje, Arminius!!
Weer zo iemand die niet verder komt dan een beetje koppiepeesten; een geestverwant zekers?
Vanwaar toch die fascinatie voor papegaaien?

 
At 10:38 p.m., Blogger Jay said...

Ben ik dan ook zielig terwijl ik pas sinds afgelopen augustus me pas echt in 9/11 ben gaan verdiepen?

 
At 10:41 p.m., Blogger Jay said...

Ach Stan werkt blijkbaar bij de VPRO radio en is schrijver voor de humanist. Daar moet ik dan van onder de indruk zijn...

 
At 10:54 p.m., Anonymous VAB said...

Thanks, Billy.
Ik was er even een paar weekjes uit wegens werkdrukte, maar dankzij jou ben ik nu weer helemaal op de hoogte. Handige hyperlinks ook.
Nogmaals dank, en "keep us posted"!

 
At 11:09 p.m., Anonymous Arminius said...

quote: Als ik jou was zou ik eindelijk een beetje basis-educatie gaan volgen; het is geen overbodige luze

Als je het niet meer weet, stap je maar weer op je oude vertrouwde lijntje van mensen beledigen he braad. Doe maar hoor, het stoord mij niet, wil je even knuffelen? Kom maar jochie!

 
At 1:29 a.m., Blogger Braad Spitt said...

Tja, dat krijg je als mensen het als beledigend ervaren om eerst eens wt grondbeginselen onder de knie te krijgen voordat ze hun onzin de wereld in te gooien (neem nu bv. chemtrails).
Maar ja, dat krijg je als je het niet zo nauw neemt met waarheid, maar alleen maar geloofsovertuigingen verkondigt (of datgene wat aansluit bij het geloof).

 
At 1:31 a.m., Blogger FransGroenendijk said...

Kwam hier via een commentaar bij Stan Houcke waar ik deze onzinnige regel las: "Net als in Irak is de Amerikaanse regering druk doende een burgeroorlog in Palestina te veroorzaken. De Nederlandse regering steunt deze extremistische politiek."
Geen greintje integriteit die man.

Een buitengewoon nuttig weblog dit.
Jammer dat ik het nog niet kende toen ik dit schreef ("De misdadige vanzelfsprekendheid van Zembla’s anti-Amerikanisme")

 
At 6:57 a.m., Blogger Jay said...

Mooi geschreven stuk Frans.

 
At 7:59 p.m., Anonymous Anoniem said...

Lezen jullie de Hustler ? Stelletje perverts...

 
At 2:38 p.m., Anonymous crap said...

Van de Loose Change boys:

Just thought I'd hop on here and clarify something. If you've read the Hustler article mentioned below, you'll read that "the new budget's over $20 million."

We do not have a $20 million budget. We do not have any budget, because nothing has even been signed. All we're doing at this point is negotiating, however, all negotiators are on-board 100% as far as we can tell.

If I had to guess, off the top of my head, our budget is approximately $1 million. For reference, Fahrenheit 9/11 cost approximately $6 million to produce.

Our prints and advertising budget, however, may far exceed $20 million. Film costs money, so do advertisements.

So, to all those chanting loudly, "Loose Change has sold out," or feel that they are justified writing an article about that number to make us look bad, I'm afraid you're barking up the wrong tree.

 

Een reactie posten

<< Home