zaterdag, december 30, 2006

Schimmen


Op de valreep van 2006 terug naar de geboorte van dit volgens complotters surfste blog van het afgelopen jaar: "De inspiratie kwam van Screw Loose Change, de Amerikaanse site die dagelijks op soms humoristische wijze de verwikkelingen rond 9/11 complotdenkers volgt," schreven we een half jaar geleden en het duurde nog geen week voordat de Nederlandse complotdenkers zich hardop afvroegen of de AIVD er soms achter zat. Sommigen schijnen dat nog steeds te denken.

Maar wat was eigenlijk de directe aanleiding? De propagandamachine van de complotters draaide afgelopen zomer op volle toeren en leek moeilijk meer genegeerd te kunnen worden.

De site van VARA's De Leugen Regeert had bijvoorbeeld een hele horde complotdenkers aangetrokken, althans zo leek het, die het VARA-magazine verweet dat er helemaal geen aandacht werd besteed aan 'de leugen van de eeuw'.

Na ergernis hierover groeide de verbazing - soms verbijstering - over het complotdenken als internetillusie: het papegaaien van amper uitgezochte feiten, het elkaar opjutten tot actievoeren over zaken waarover vooral Amerikanen zich opwinden (je geeft geen jota om het Nederlandse integratiebeleid, maar de Amerikaanse Homeland-security act is te schandalig voor woorden, Alex Jones heeft het zelf gezegd), het elkaar voortdurend proberen te overtuigen dat de doorbraak 'nu toch echt aanstaande is', de frustratie over de skeptische houding van de geschreven en de elektronische pers en het toenemende isolement van egotrippende complotters in hun eigen wonderlijke microkosmos.

En tot de dag van vandaag blijven we er ons over verbazen: waarom al deze tomeloze energie niet gestoken in zaken die er echt toe doen? Steun Greenpeace, zet je in voor de vrede, neem de moslimhaat weg, enzovoorts, alles beter dan het najagen van schimmen op het behang of plofwolkjes uit torens.

We wensen alle complotters dan ook een verstandig 2007 toe.

(PS. Krijgen we volgend jaar nog iets te horen over de Alex Jones-wedstrijd, de beloofde 7/7 week van Zapruder en het ultieme filmpje waarin DKNWZ voor eens en voor altijd beloofde af te rekenen met de corrupte media?)

12 Comments:

At 5:10 p.m., Blogger Billythekid said...

Terug begin januari....

 
At 5:32 p.m., Blogger Democrat said...

Ik dacht al: een schim.

 
At 10:37 p.m., Anonymous Audie said...

Da's een mooie foto van je, Billy! B. the K. was overigens op z'n minst zwakbegaafd dus er is nog hoop.

 
At 11:30 a.m., Anonymous Brigitte said...

oooh id at niet Calamity jane ?
Ik denk trouwenss wel dat die symbiose waar jullie over kletsen.
Dat dat best een ok gast is, ik heb veel van hem gelezen en hij is best eerlijk en slim en hij doet tenminste nog eens iets hoor.

wel alle fijne 2007

 
At 12:48 p.m., Anonymous crap said...

In de wereld van ct'ers is halfbegaafd hoogbegaafd.

 
At 2:43 p.m., Anonymous Arminius said...

Billy

Ik wens je alle goeds voor het nieuwe jaar!

Rick

 
At 10:27 p.m., Anonymous Suzan said...

zielig blog is dit verder zeg, jullie vallen mensen persoonlijk aan en brengen zelf niets in.

Blij dat je mijn dochter niet bent Billy.
Ik lees weleens op zapruder en zo, die symbiose is best een leuke vent lijkt me.
Waarom hem zo afzeiken verveelde je je ?

Suze

de rest fijne dagen gewenst

 
At 9:25 a.m., Anonymous zombie said...

Interessant is de tijd waarop de laatste reactie werd geplaatst: half elf oudejaarsavond. Boeide Lebbis & Jansen niet? Waren de oliebollen koud geworden en dacht u: kom we gaan eens met het hele gezin eens lekker surfen? Of bent je een zielig complottertje achter de pc?

 
At 2:19 p.m., Anonymous Arminius said...

Ik wens Billy en alle ander FCR-Zombies die hier komen veel geluk en wijsheid toe voor 2007.

;)

 
At 6:58 p.m., Blogger Billythekid said...

Update: Blogger Johnito had 9/11 complotdenkers verkozen tot 'sufste webblog van 2006', maar de nominaties zijn weer even plotseling van de site verdwenen.

 
At 10:32 p.m., Blogger Democrat said...

Daarmee blijft het nog wel suf...

De beste wensen, Billy. Hopelijk ben je in 2007 minder scheutig met persoonlijke aanvallen op je front page.

 
At 12:55 a.m., Blogger Johnito said...

@Billy en Democrat: ik heb het log inderdaad verwijderd.Geen zin om er mee verder te gaan.

 

Een reactie posten

<< Home