woensdag, april 25, 2007

30 april


De complotters hebben weer zin in actie. Bij Zapruder is Audie, die zich rond kerst al eens in een wit pak hees om aandacht voor van alles en nog wat te vragen, een discussie gestart over actievoeren op 30 april: "Zou het niet lachen zijn om een grote Oranjegezinde Demonstratie te houden? En ons allemaal als volgt uitdossen: kale kop, veel zwart leer, gehoornd saluut maken (en dan met schuin gestrekte arm), stram marcheren op de de maten van het Wilhelmus, en allemaal fanatiek met grote oranje vlaggen wapperen, en verbeten leuzen scanderen: LEVE DE MONARCHIE LEVE DE KONINGIN LEVE DE ELITE"

Ja, dat is lachen. Het draadje bij het Zapruder Forum heet trouwens 9/11 Actie Op 30 April, maar daar gaat het eigenlijk helemaal niet over. Sterker nog, niet de boodschap, maar de methode van actievoeren staat centraal. En de aanleiding doet er kennelijk al helemaal niet toe: "Ik voel er wel voor want ik heb met Koninginnedag toch niks gepland."

"Target die onschuldige gezinnetjes," lezen we. "Kunnen ze straks niet zeggen: Aw heck we didn’t know! En ik zeg altijd erbij: Press for Truth is voor beginners (ontwakende mensen)." Vervolgens komt iemand op het idee om dan ook maar Paris Hilton Sex Homevideo op een DVD te zetten. "Mensen zullen het gegarandeerd niet verliezen en in de dvd speler stoppen. Zeer handig om dit soort zaken 'per ongeluk' te laten slingeren in de trein ofzo."

Weer een ander meldt dat hij transfer printpapier (...) heeft gekocht bij de computerwinkel om daarop in spiegelbeeld 11 september = bedrog te laten zetten. "Voor wie het wil overnemen, hieronder de tekst plus het spiegelbeeld. Spiegelbeeld downloaden, invoegen als afbeelding in een WORD document, dan drukken op opmaak, figuur, grootte en de hoogte van de afbeelding op 25 cm afstellen."

Uiteindelijk komt Audie dan toch nog met een soort concepttekst, alhoewel die ook met de dag verandert: "De wereld is drastisch veranderd na 11 september 2001. “9/11” zoals ze dat in Amerika zeggen, is nu een vrijbrief voor iedere nieuwe oorlog die het ‘Vrije Westen’ begint. Onze vrijheden en burgerrechten zijn in groot gevaar. Legitimatieplicht, samenscholingsverboden en almaar meer camera’s in onze steden. Om ons te beschermen? Of om toezicht te houden op ons zodat we geen domme dingen gaan doen? Ons land verandert met iedere anti-terreurmaatregel meer in een politiestaat."

Maar hoeveel complotters gaan 30 april de straat op? Als we het forum mogen geloven hooguit drie. Als die het ten minste niet enorm druk hebben met het ontwerpen van steeds weer nieuwe posterconcepten. Want acties bedenken is natuurlijk honderd keer leuker dan actie voeren.

Labels:

12 Comments:

At 11:25 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

en vergeet ook niet die wrede T-shirtontwerpen waar ze na een maand of 6 mee aan zijn komen draven!

De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn!

 
At 11:30 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

ach, je was het ook niet helemaal vergeten zie ik, billy, jij poortwachter der nazi-hoeren.
M'n AIVD-bril zat scheef.

 
At 12:58 a.m., Anonymous Marxylius said...

Het grappige is Braat...je heb zelf niet eens door hoe sneu je bent geworden met deze site vol te lullen. Of je nu gelijk hebt of niet....

Wie is hier nu de nutcase?

 
At 1:27 a.m., Anonymous Anoniem said...

Is deze kneuzenkermis nu nog bezig? Zijn jullie inmiddels afgezakt naar het becommentarieren van forumthreads? Leuke hobby (proest).

Wat doe je zoal?
Ik zit bij het stormfront van Billy.

Oh. Leuk. Of niet?
Jawel, we zeiken daar mensen af.

Oh. Leuk. Zoals Geenstijl?
Ja, maar dan nog dommer en platter.

Oh. Leuk. Kan dat dan?
Jawel, we zijn met z'n drieen en we zoeken uit 300.000 forumdraadjes met een loep naar zaken die wij vreemd vinden.

Oh. Leuk. En dan?
Dan gaan we deze op zo onbenullig mogelijke details helemaal te kakken zetten?

Oh. Leuk. Met welk doel?
Hoezo doel?

Je doet het toch ergens voor?
Nee we doen het ergens tegen, we zijn overal tegen

enz. enz.

Het wachten is op de kneus van het trio die onder bescherming van de de andere billies dan ook nog een beetje om zich heen gaat trappen.

Dus, Jay, komt u maarr....

 
At 1:32 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

@marxylius:
o, ben ik sneu "geworden".
Zodra je er een argument voor hebt laat je me 't zeker weten, toch?

 
At 1:35 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

...en Anoniem doet een one-manshow. Heel indrukwekkend. :/

 
At 1:58 a.m., Anonymous marxylius said...

Ow, yeah..zodra je een argument hebt...laat me raden, een quote, een onderbouwing? Een iets...

Dude, je redeneringen ruiken slechter dan luciace du duck...

Weet je, kom zelf eens met iets...en dan geen schoolstukje op retecool over je vakantieland. Oke?

 
At 6:57 a.m., Blogger Jay said...

"Zou het niet lachen zijn om een grote Oranjegezinde Demonstratie te houden? En ons allemaal als volgt uitdossen: kale kop, veel zwart leer

Ik dacht dat de Gay Parade later in het jaar was.

 
At 7:30 a.m., Blogger Jay said...

Het wachten is op de kneus van het trio die onder bescherming van de de andere billies dan ook nog een beetje om zich heen gaat trappen.

Dus, Jay, komt u maarr....


Hmmm, Ik moet zeggen dat ik dan knuffelmongool leuker vond. Het woord kneus is zo afgezaagd.

 
At 7:31 a.m., Blogger Jay said...

O wacht, je probeerde me natuurlijk uit de kast te lokken met die opmerking....

 
At 11:05 a.m., Anonymous Tamara said...

Jay...Zit je in n kast dan?

Het is hier alweer gezellig.

Vond deze Anoniem wel grappig.
Ookal is hij/zij te lui om n naampje te bedenken.

 
At 5:40 p.m., Anonymous Anoniem said...

Het lijkt wel of de zapruder mensen een geestelijk probleem hebben. Het zal me niet verbazen als daar een potentiele nieuwe Volkert van de Graaf of Cho Seung Hui tussen zit. Iemand die volkomen los van de wereld leeft en blij is dat hij via zapruder enig bestaansrecht heeft. "wij tegen de rest van de wereld"

 

Een reactie plaatsen

<< Home