dinsdag, april 24, 2007

Kerry


Complotters klampen zich vast aan iedere strohalm. Zoals John Forbes Kerry, in 2004 nog presidentskandidaat voor de Democratische Partij. Die zou zijn mond hebben voorbijgepraat over 9/11. Tijdens een lezing in Austin reageerde hij op vragen van complotters over WTC7 als volgt: "I do know that that wall, I remember, was in danger and I think they made the decision based on the danger that it had in destroying other things, that they did it in a controlled fashion."

Zie je wel, roepen de complotters, hij geeft toe dat WTC7 door gecontroleerde sloop is neergehaald. Godzijdank is er een filmpje van, zodat we weer eens zelf kunnen constateren hoe de complotters uitspraken uit hun context lichten. Op zich is het trouwens al vreemd dat Kerry, geen neocon, op de hoogte zou zijn geweest van de machinaties achter 9/11, maar ook dat is weer onnavolgbare complotlogica: iedere politicus wist natuurlijk precies hoe de vork in de steel zat, behalve wij arme complotters.

De eerste vraag aan Kerry is of hij ooit van professor Steven Jones heeft gehoord, die gelooft dat explosieven zijn gebruikt bij de vernietiging van de WTC torens. Het blanco gezicht van Kerry spreekt boekdelen. Na een korte uitleg zegt hij: "Ik sta open voor alles dat gebaseerd is op feiten en bewijs, dus als iemand bewijs heeft wil ik er wel naar kijken."

Op de vraag of er onderzoek is gedaan naar gecontroleerde sloop van WTC en de belangen van Larry Silverstein, eigenaar van het WTC complex, volgt de uitspraak die complotters aanhalen, maar ze laten de opmerking weg dat "ïk er niets van weet, en ik er naar zal kijken." Wat hij ook nog eens herhaalt.

Een objectieve kijker ziet duidelijk een man die zich nauwelijks in de materie heeft verdiept en zich een houding probeert te geven, complotters interpreteren zijn lichaamstaal als angst. Ze
lichten er ook nog eens een stukje tekst uit dat geen enkele hout snijdt. Over welke muur heeft hij het? En over welke sloop? Ook dat is makkelijk te achterhalen: Kerry verwart WTC7 met WTC6, dat enkele dagen na 9/11 moest worden neergehaald. Daarbij was men bezorgd dat WTC6 een muur van de badkuip (het fundament van het WTC complex) zou beschadigen. Oftewel: het verhaal van de klok en de klepel.

Kerry heeft zijn mond dus helemaal niet voorbijgepraat, de complotters zijn voor de zoveelste maal veel te snel met hun conclusies. Een beetje complotter had het trouwens zelf kunnen verzinnen: wat zou het belang van de Democraat Kerry zijn om een complot van de conservatieven in de doofpot te stoppen?

Labels: ,

27 Comments:

At 8:39 p.m., Anonymous Sjoerd said...

Kerry had zich, net als ons, best een beetje kunnen verdiepen in de materie.

Toch een beetje algemene ontwikkeling zo`n complotje.

 
At 8:41 p.m., Blogger Billythekid said...

Daar moet ik je gelijk geven,

 
At 9:19 p.m., Anonymous racer said...

"wat zou het belang van de Democraat Kerry zijn om een complot van de conservatieven in de doofpot te stoppen?"

Ik zal het antwoord maar geven voordat Arie of Xaderp het doet; omdat Kerry een ´Bonesman´ is, net als George Bush werd hij op Yale lid van de `Skulls and Bones´ zo´n enge Secret Society waar mensen als Alex Jones een natte broek van krijgen.

 
At 12:01 a.m., Anonymous Anoniem said...

Je beroepen op oppervakkige mensen die niet weten waar het over gaat en daarmee alles ontkennen? Zwaktebod Billy......

 
At 12:35 a.m., Anonymous Anoniem said...

Er zijn dus nog serieus mensen die democraten en republikeinen als verschillende beestjes zien? Sjezus dan kom je echt uit een ei. Billy blijft verbazen met z'n wereldvreemdheid. En de politiek is er om ons te helpen zeker? Whahahaaaaaaaa.

 
At 12:37 a.m., Anonymous Anoniem said...

Dat krijg je als je als NOS-kijker en trouw Elsevier lid je gaat begeven in de echte wereld. Dan komt het al snel wat dommetjes over enzo.

 
At 1:27 a.m., Anonymous xaderp said...

Kerry komt oprecht over. Toch is hij onderdeel van de Amerikaanse politiek, die lui kun je voor geen cent vertrouwen. (Tenzij je ze die cent geeft, want dan staan ze aan jouw kant).

 
At 6:15 a.m., Blogger Billythekid said...

"Toch is hij onderdeel van de Amerikaanse politiek, die lui kun je voor geen cent vertrouwen."

Zoals ik zei: in de ogen der complotters deugt geen enkele politicus.

 
At 7:12 a.m., Blogger Jay said...

Er zijn dus nog serieus mensen die democraten en republikeinen als verschillende beestjes zien?

Degenen die in het verhaaltje geloven dat de Neocons erachter zitten zien ze toch ook als verschillende beestjes.

 
At 8:28 a.m., Anonymous Han said...

"Je beroepen op oppervakkige mensen die niet weten waar het over gaat en daarmee alles ontkennen?"

Gemakshalve vergeet je nu even dat je medecomplotters beweren dat de man een belangrijke onthulling doet.

 
At 8:50 a.m., Anonymous racer said...

Jay: "Degenen die in het verhaaltje geloven dat de Neocons erachter zitten zien ze toch ook als verschillende beestjes. "

Da's dus de grap, de ene keer zijn het de Neocons/PNAC/Bush/Cheney die achter het grote complot zitten, de andere keer is het Bohemian Grove/Bilderberg/Skulls&Bones/Illuminati, of juist het boze bedrijfsleven: Military Industrial Complex/Corporate Power en als ze het echt niet meer weten komen ze met de NWO, daar valt zo'n beetje iedereen onder behalve de complotdenkers.

Kun je bovenstaande termen vlekkeloos uitspreken en ze in elke zin gebruiken; gefeliciteerd, je bent nu geen schaap meer maar een tegendraadse originele (kuch) denker die weet wat er werkelijk speelt achter de schermen.

 
At 8:15 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ah, Kerry had het over WTC6, natuurlijk. Duidelijk. Goede bewijsvoering ook.

 
At 9:04 p.m., Anonymous Henk said...

Hoop:

http://kucinich.us/video

Lachen:

http://infowars.net/articles/april2007/230407vans.htm

 
At 9:06 p.m., Anonymous Han said...

"Ah, Kerry had het over WTC6, natuurlijk. Duidelijk. Goede bewijsvoering ook.""

Dus jij wil zeggen dat hij WTC7 bedoelde?

 
At 10:02 p.m., Anonymous observer said...

Inderdaad wisten veel regeringen vrijwel direct na 9/11 hoe de vork in de steel zat. Maar men koos (en kiest) er vervolgens bewust voor om e.e.a. stil te houden opdat men nog enige controle over het neocon-regime zou (en zal) kunnen houden. (Het alternatief, de VS zelf beschuldigen van 9/11, zou immers relatief onvoorzienbare en dus wellicht veel gevaarlijker internationale consequenties hebben gehad. Op dit niveau doet men wel vaker aan dergelijke kille kansberekening. En tenslotte vormt voor elke (fascistoide) regering een aanval op de eigen bevolking een extreem ultimum remedium. Dergelijke tactieken houdt men dus per definitie geheim, ook als de buurman het eens een keer doet.)

 
At 10:17 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

..en Observer vertelt nog maar weer eens wat ie "weet"

paranoïde drol

 
At 10:26 p.m., Blogger Jay said...

..en Observer vertelt nog maar weer eens wat ie "weet"

En zo iemand noemt zichzelf Observer....

 
At 10:38 p.m., Blogger Jay said...

Nou Billy, je hebt er een fan bij hoor ;)

Iedereen die mij en Antagonizer en Donkerdoorn beschuldigt van AIVD-lidmaatschap of iets dergelijks is absoluut niet goed wijs. Jullie lullen allemaal met de grootste bekken of poortwachters, AIVD en mollen, maar zelf iets doen, dat doen er maar weinig. Het blijft altijd maar bij beter weten en vingertje wijzen. Dus als je het allemaal zo goed weet, begin je toch je eigen site met 10 bezoekers? *blaast wat stoom af* Eén ding daar moet ik onze Billy toch echt gelijk in geven: al die complotters zijn hardstikke mesjogge… Maargoed, da’s soms ook wel weer grappig.
Patman (lid) | 24-04-2007 18:25


In het Fort Knox artikel.

 
At 11:07 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

hehehe, wat een werelddiscussie weer in dat topic!

Waarom maakt Billy mij nooit uit voor government shill? Waarom maakt
Jay me nooit uit voor nazi-collaborateur? Wat is het hier toch saai! ;)

 
At 11:08 p.m., Blogger Jay said...

Braad, je bent een Shill! Welkom bij de club dus ;)

 
At 11:10 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

" Eén ding daar moet ik onze Billy toch echt gelijk in geven: al die complotters zijn hardstikke mesjogge…"

Dit is trouwens best wel een opvallende uitspraak van Patman.. goed, hij betrekt altijd dingen op ander, nooit op 'm zelf, maar toch.

 
At 11:12 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

tuurlijk ben ik een shill.. als ze me nou eens fuckin iets zouden betalen!

Ik ben een freelance-shill! ;)

 
At 2:32 a.m., Anonymous Anoniem said...

Waarom maakt Billy mij nooit uit voor government shill? Waarom maakt
Jay me nooit uit voor nazi-collaborateur? Wat is het hier toch saai! ;)
....Hey, Jay is normaal. Die gast is ook ergens 3 meter van het padje de weg kwijt gemaakt maar is op een een of andere manier jullie knuffel mongool geworden.

 
At 2:34 a.m., Anonymous Anoniem said...

geraakt..het blijft een apart figuur...

 
At 6:54 a.m., Blogger Jay said...

....Hey, Jay is normaal. Die gast is ook ergens 3 meter van het padje de weg kwijt gemaakt maar is op een een of andere manier jullie knuffel mongool geworden.

Zo zo, stoere taal zeg. Knuffelmongool nog wel. Heb je nog andere benamingen of was dit het beste waar je op kon komen?

 
At 9:02 a.m., Anonymous xaderp said...

Landverrader?

Oh nee, jij was Israëli....

 
At 9:08 a.m., Blogger Jay said...

Nou Xaderpje, ik ben beter gewend van jou eerlijk gezegd.

 

Een reactie posten

<< Home