maandag, april 23, 2007

Desinfo


Het was de complotters bijna ontgaan: het bericht dat de Franse geheime dienst 'wist' van 11/9 in januari 2001. De inlichtingendienst DGSE had een uitgebreid dossier met informatie over Al Qaida doorgespeeld aan de CIA. Was 9/11 dan toch LIHOP (Let It Happen On Purpose)?

Maar hoe gedetailleerd was die informatie eigenlijk? Nou, dat valt toch weer tegen. Volgens Le Monde wisten de Fransen weliswaar van een ontmoeting in Kabul tussen Bin Laden en Taliban leiders, waar gesproken zou zijn over de mogelijkheid om een vliegtuig te kapen dat zou opstijgen in Frankfurt, maar de Fransen zeggen er bij dat de informatie zeer algemeen was, en men zeker niet wist van aanvalsplannen op het WTC en het Pentagon. "U moet zich realiseren dat een vliegtuigkaping voor 11 september iets heel anders was dan na 9/11," voegt de voormalige DGSE directeur Pierre-Antoine Lorenzi er ook nog aan toe. "Dan heb je het over een gedwongen landing op een ander vliegveld."

De complotters hebben er het maar knap moeilijk mee: "Maar hoe kan dat nou als Al-Qaida er niet achter zit maar de neocons (...), eigenlijk kan je hieruit concluderen dat het een LIHOP ipv een MIHOP was. wat weer vreemd is vanwege WTC7 enzovoorts. Is dit geen disinfo? gvd je wordt wel para van al dat zapruderen."

"Of misschien heeft men opzettelijk een en ander laten lekken naar buitenlandse inlichtingendiensten. Dan hoort het allemaal bij de planning, bij de stemmingmakerij en de voorbereidingen. Als je bedenkt dat het hele 9/11 project over 10 jaar loopt (begon met de New World Order-toespraak van papa Bush op 11 sep 1991). Dan zorg je er natuurlijk ook voor de patsy’s wereldwijd bekend staan als gevaarlijke terroristen. De Presidential Daily Briefing van augustus 2001 wees toch ook op een dreigende aanslag van Al Qaeda. Volgens mij allemaal “staging” ... gefabriceerd bewijsmateriaal om de aanslagen echt geloofwaardig te doen lijken."

"Pff, betekent gewoon dat je steeds zelf moet nadenken i.p.v. de media na te praten. Uit eigen ervaring weet ik dat zelf nadenken inderdaad bijzonder vermoeiend is maar helaas de enige mogelijkheid."

Het valt inderdaad niet mee om voortdurend je eigen verknipte wereldbeeld overeind te houden, en al helemaal als de werkelijke feiten ook nog een plek probeert te geven. Maar de complotters lossen dat handig op: gewoon zeggen dat het gefabriceerd bewijsmateriaal is. Ben je van al het gezeur af.

Labels: , ,

22 Comments:

At 9:28 a.m., Anonymous arie said...

Ja het is zo lastig te bevatten allemaal omdat de kapers zich zo belachelijk opvallend gedroegen.

Atta die vijf dagen voor de aanslag zwaar aan het drinken slaat in een bar in Florida, ruzie maakt over de rekening van $60 en dan roept dat hij een piloot is.

Als hij was gearresteerd was 9/11 niet doorgegaan, vanwege een rekening van $60.

Two men came in, drank heavily and then refused to pay the bill

Had Atta geen geld? Lijkt me niet na de wire transfer van 100.000 dollar van ISI baas Mahmud Ahmad aan Atta. Dezelfde ISI baas was trouwens op 11 september in Washington.

Of dat hij probeerde een staatslening te krijgen voor de aanschaf van een spuitvliegtuigje. Dat hij bij zijn aanvraag OBL de grote leider noemde, vroeg naar de beveiliging van het World Trade Center en de medewerkster die hem de lening weigerde met de dood bedreigde is op z'n zachtst gezegd opvallend.

Of Atta was erg, erg dom en heeft het grootste geluk gehad dat hij nooit is gearresteerd of, en dit klinkt aannemelijker, er werd een spoor neergelegd en Atta werd beschermd van hogerhand.

Atta offered Bryant money to buy an aerial photograph of Washington that was in her office, and he asked her about security at the World Trade Center (Washington Post, June 7). “How would America like it if another country destroyed that city and the monuments in it?” Atta said, according to Bryant.
...
Bryant said Atta also said Osama bin Laden would be “the world’s greatest leader,” but she said she did not know who bin Laden was then. “He could have been a character on ‘Star Wars’ for all I knew,” she said.
...
Bryant denied Atta’s request for a loan because he was not a citizen, and she said he became agitated and threatened to kill her and steal her money.

bron

 
At 10:03 a.m., Anonymous Han said...

"Ja het is zo lastig te bevatten allemaal omdat de kapers zich zo belachelijk opvallend gedroegen."

En wat moet daarvan de reden zijn geweest dan? Deden ze dat om op te vallen? Of juist niet om op te vallen, door zich net zo te gedragen als 'de westerling'?

 
At 11:35 a.m., Anonymous racer said...

"How would America like it if another country destroyed that city and the monuments in it?” Atta said, according to Bryant."


Dus die mevrouw belde niet meteen de FBI? Verdacht! Die zit vast ook in het complot. Kan niet anders.

Ik weet niet of Atta onvoorzichtig was, dat kun je niet beoordelen aan de hand van twee verhalen waarvan we maar moeten hopen dat ze betrouwbaar zijn. Eerder al bleek dat de verhalen van de "vriendin van Atta" waar complotters zich aan vastgeklampt hadden verzonnen te zijn.

Alles wat mij dit zegt is: als je desperaat iets wilt geloven zonder bewijs zul je alles aangrijpen wat toch nog een beetje kunt inpassen in een complotverhaal.

 
At 11:38 a.m., Anonymous arie said...

Of juist niet om op te vallen, door zich net zo te gedragen als 'de westerling'?

Al die westerlingen die proberen om een lening voor een spuitvliegtuigje te krijgen, dan OBL de grote leider noemen, vragen naar de beveiliging van het World Trade Center en vervolgens de dame die ze de lening weigert met de dood te bedreigen.

erg onopvallend, he Han?

Of vijf dagen voor 11 september ruzie maken in een bar over een rekening van $60 en roepen dat je een piloot bent. Dat nadat je je hebt vol laten lopen.

Ja, die mannen deden er alles aan om niet op te vallen, he Han?

 
At 11:42 a.m., Anonymous arie said...

Ik weet niet of Atta onvoorzichtig was, dat kun je niet beoordelen aan de hand van twee verhalen waarvan we maar moeten hopen dat ze betrouwbaar zijn.

Hoe onbetrouwbaar is de eigenaar van die bar die op 12 september werd geinterviewd?

Two men came in, drank heavily and then refused to pay the bill

Uitgezonden door NBC op 12 september, 6:41pm

Hier kun je de datum/tijd verifieren:

http://www.archive.org/details/nbc200109121841-1922

 
At 11:43 a.m., Blogger Jay said...

Het waren gewoon mensen Arie, of denk je dat zij geen stomme fouten kunnen maken ofzo? Dat ze niet gepakt zijn is dan een mazzel. Achteraf lullen is altijd lekker makkelijk.

 
At 11:54 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

Precies, het is de zoveelste slak waar maar zout opgelegd blijft worden. En dan komen er termen als "belachelijk opvallend", "erg verdacht", en "heel onwaarschijnlijk", maar kern van de zaak is dat dit gewoon een bijzaak is. De kapers gedroegen zich zoals ze zich gedroegen. Het is moelijk een bewijs tegen de "officiele" theorie te noemen.

Zolang de truth movement er niet in slaagt om met een coherente alternatieve hypothese te komen die alle gebeurtenissen op 9/11 beschrijft, en die 'waarschijnlijker' is dan de "officiele" theorie staan ze zwak. Maar dat wil er maar niet in bij de 'waarheidsvinders'. Die neuzelen liever over quotes van Silverstein of dronken kapers die "belachelijk opvallende" dingen roepen, etc.

 
At 11:57 a.m., Anonymous Han said...

Arie, ik draai je logica maar even om: stel, Atta was een door Bush/FBI/CIA ingehuurde persoon, waarom zou je dan aandacht willen trekken? Om de verdenking op je te laten? Dat is toch helemaal niet nodig? Je kunt toch zo'n Atta dan toch beter volledig verzinnen? Stel je voor dat zo'n acteur uit de school klapt en zegt dat hij werd ingehuurd om de terrorist te spelen. Zo'n risico wil je niet lopen. En als Atta een acteur is, waarom hem dan zo slecht 'scripten'?

 
At 11:57 a.m., Anonymous Arie said...

Het waren gewoon mensen Arie, of denk je dat zij geen stomme fouten kunnen maken ofzo?

Fundamentalistische moslims die zich bezatten? Ruzie maken over een rekening van $60 en Atta die dan roept dat hij piloot is? Dit alles vijf dagen voordat "the match begins".

Atta die dreigt die dame te vermoorden en vraagt naar de beveiliging van het WTC en OBL de grote leider noemen?

Dat moeten de domste kapers ooit geweest zijn. Tegelijkertijd krijgen ze het wel voor elkaarhet best beveiligde en bewapende land uren lang om te tuin leiden. Dus zo dom waren ze toch niet.

Het is nogal tegenstrijdig allemaal. Tenzij 'de kapers' helemaal niet wisten wat er ging gebeuren doen op 11 september of dat er bewust een spoor werd achtergelaten.

De verklaring hier is natuurlijk 'incompetentie'.

Iedereen en alles was incompetent op 11 september, zelfs de kapers. Het waren toch juist superslimme mannen, anders hadden ze het nooit voor elkaar gekregen.

Als het 'slechts' incompetentie was, waarom is er dan geen enkele kop gerold?

Waarom maken jullie je druk om de 911 truth beweging en niet om die incompetente figuren die vrijwel allemaal gepromoveerd zijn?

 
At 12:03 p.m., Anonymous Han said...

"Fundamentalistische moslims die zich bezatten? Ruzie maken over een rekening van $60 en Atta die dan roept dat hij piloot is? Dit alles vijf dagen voordat "the match begins"

Volgens mij was dit de informatie van een vriendin van Atta, die later toegaf dat zij hem helemaal niet ontmoet had en het hele verhaal uit haar duim had gezogen.

 
At 12:06 p.m., Anonymous arie said...

Volgens mij was dit de informatie van een vriendin van Atta, die later toegaf dat zij hem helemaal niet ontmoet had en het hele verhaal uit haar duim had gezogen.

Kijk dit fragment nou eens. Interview met de eigenaar van die bar.
Two men came in, drank heavily and then refused to pay the bill

Uitgezonden door NBC op 12 september, 6:41pm

Hier kun je de datum/tijd verifieren:

http://www.archive.org/details/nbc200109121841-1922

 
At 12:06 p.m., Anonymous racer said...

"Hoe onbetrouwbaar is de eigenaar van die bar die op 12 september werd geinterviewd?"

Weet ik niet, ik ken die vent niet. Misschien is alles wat hij zegt waar, dan nog bewijst dat niet dat Atta een CIA-operative was die toneel speelde.

Getuigenverslagen worden bovendien pas bewijs als ze onafhankelijk bevestigd worden.

Er zijn bijvoorbeeld meer dan honderd getuigen die een passagiersvliegtuig in het Pentagon zagen vliegen. Ook meer dan 100 getuigenverslagen van brandweermannen die vertelden dat 7WTC op instorten stond.

Maar die worden door jullie genegeerd, Arie. Liever richten jullie je op een paar citaatjes die je kunt gebruiken voor jullie Mihop-scenario. Liefst iets met "explosions". Je weet drommels goed dat je in je filmpjes en verhaaltjes selectief bezig bent, maar zieltjes winnen is kennelijk belangrijker dat de waarheid.

 
At 12:14 p.m., Blogger Jay said...

Hey Arie, zoek het volgende eens op. Misschien dat die alcohol en drugs dan wat duidelijker worden bij extreme moslims.

Takfir wal-Hijra

 
At 12:18 p.m., Anonymous racer said...

"Tegelijkertijd krijgen ze het wel voor elkaarhet best beveiligde en bewapende land uren lang om te tuin leiden. Dus zo dom waren ze toch niet."

Wat heeft het bestbewapende land aan al zijn wapens als het er niet in slaagt om een vliegtuig tussen honderden "blips" op de radar terug te vinden? Wat voor beveiliging kan daar tegenop?

Wel eens gehoord van "a-symmetrische oorlogsvoering" Arie? Waarom denk je dat het beste leger ter wereld in Irak nu al 4 jaar bezig is tegen ongetrainde woestijnbavianen?

De kapers van 9/11 waren helemaal niet slim, ze hoefden alleen de crew te overmeesteren, de transponders uit te zetten en een heel klein beetje kunnen vliegen.

De bedenker van 9/11 was geniaal, dat moet ik 'm nageven.

 
At 12:23 p.m., Anonymous racer said...

Wat Jay bedoelt:

Takfir wal-Hijra (Arabic تكفير والهجرة - Excommunication and Exodus) is a violent Islamic Salafi extremist group who emerged in Egypt in the 1960s. Today Takfir wal-Hijra has members or supporters in several other countries, allied to Al-Qaeda[citation needed]. In Spain the group is also known as Martyrs for Morocco.

Members of the group are radical Islamists who are not bound by the usual Islamic religious constraints. They adopt non-Islamic appearances such as shaving their beard and wearing a tie in order to blend into crowds and make themselves hard to detect even to other Muslims. They can drink alcohol and even eat pork to deceive their enemies

 
At 4:20 p.m., Anonymous אורקל (דת) said...

Hou toch op.

Atta wist dat ie gewoon zijn gang kon gaan, dat had ie inmiddels in de gaten gekregen en gehoord.

Ik denk niet dat hij het grote plaatje zag en dat het een win win situatie was voor zowel el qaida als de neocons.

Kery heeft net gezegd dat 7 is opgeblazen vanwege een zwakke muur om zo de omgeving te redden.

Als echte skull and bones man wil hij natuurlijk ook een plek in het complot.

( 7 is niet opgeblazen btw)

 
At 4:37 p.m., Anonymous racer said...

"Kery heeft net gezegd dat 7 is opgeblazen vanwege een zwakke muur om zo de omgeving te redden."

John Kerry in antwoord op vragen van complotters:

"I do know that that wall, I remember, was in danger and I think they made the decision based on the danger that it had in destroying other things-- that they did it in a controlled fashion."

Ik wed dat die man vrijwel er vrijwel niks vanaf weet, maar van een of ander uit het publiek het standaard-verhaaltje over Silverstein te horen krijgt, en dan een oplossing probeeert te verzinnen.

 
At 4:40 p.m., Anonymous Han said...

"Ik wed dat die man vrijwel er vrijwel niks vanaf weet, maar van een of ander uit het publiek het standaard-verhaaltje over Silverstein te horen krijgt, en dan een oplossing probeeert te verzinnen."

Dat hij er niks van af weet zegt hij voorafgaand aan deze uitspraak, maar dat laten onze complotters weer weg natuurlijk. Op de vraag of hij professor Steven Jones weet hij ook al geen antwoord.

 
At 4:44 p.m., Anonymous racer said...

Thanks Han, ik heb het filmpje nog niet eens gezien maar zo te horen goed gegokt ;-)

 
At 8:16 p.m., Anonymous racer said...

Heb het filmpje net bekeken, precies wat ik dacht: een of andere malloot begint over WTC7 dat "was brought down" en Silverstein en "pull it" en John Kerry die duidelijk niet snapt waar dit allemaal heen gaat herinnert zich iets over een gebouw dat werd neergehaald, wellicht WTC6. En ja hoor, weer een "bewijs" voor de truth movement.

 
At 8:28 p.m., Blogger Billythekid said...

Voordat je alle gras voor mijn voeten wegmaait alvast de geplande bijdrage voor morgen gepubliceerd ;)

 
At 8:50 p.m., Anonymous Anoniem said...

woestijnbavianen?

zeg Racer, je bedoelt hiermee het trotse Perzische volk neem ik aan?

 

Een reactie posten

<< Home